به انگیزه سالگرد تیرباران رفیق خسرو روزبه، قهرمان ملی ایران!

فریاد خروشان رفیق خسرو روزبه، عضو کمیته مرکزی حزب توده ایران، در اعماق بیدادگاه های رژیم کودتایی محمدرضا پهلوی، به صدای رسای نیروهای مردمی برای سرنگونی استبداد سلطنتی بدل شد؛ استبدادی که سرانجام در بهمن ۵۷ فروپاشید. جلادانی که می پنداشتند با به خاک و خون کشیدن مبارزان توده ای می توانند «آخرین شعله های ... به انگیزه سالگرد تیرباران رفیق خسرو روزبه، قهرمان ملی ایران!

ادامه

اجتماعی, استبداد, استعمار, ایران, تاریخ, سرمایه داران, سوسیالیسم, فساد, فقر, کودتا, یادنامه

بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر فاشیسم

در بحبوحهٔ آشفتگی و بی‌ثباتی فزاینده در سراسر جهان، حزب تودهٔ ایران بار دیگر بر تعهدش به پیکار بین‌المللی برای تحقق صلح، برابری، حقوق بشر و حقوق دموکراتیک، و عدالت اجتماعی تأکید می‌کند. جمعه ۹ مه ۲۰۲۵ هشتادمین سالگرد روزی است که پس از تسلیم شدن بی‌قیدوشرط فرماندهی عالی ارتش نازی، که به جنگ جهانی ... بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر فاشیسم

ادامه

آزادی, آسیای جنوب شرقی, آلمان, آمریکا, اروپای مرکزی, استعمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, چین, شرق آسیا, صلح, غرب, فرانسه, کارائیب, ناسیونالیسم, هلند

پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت مصادف با پنجاهمین سالگرد سقوط سایگون (۳۰ آوریل ۱۹۷۵) بود، روزی که مردم قهرمان ویتنام موفق شدند امپریالیسم آمریکا را شکست دهند و به اتحاد ملی دست یابند. پس از دهه‌ها مبارزه با اشغال فرانسه و مداخلهٔ آمریکا، دهقانان، کارگران، زنان، جوانان، و سربازان ویتنام، به‌رهبری حزب کمونیست ویتنام و رهنمودهای ... پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

ادامه

آزادی, آسیای جنوب شرقی, آمریکا, استعمار, استقلال, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, تاریخ, جوانان, حزب کمونیست, دهقانی, زنان, سوسیالیسم, صلح, فرانسه, فقر, کارگری, کامبوج, کمونیسم, لائوس, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, همبستگی, ویتنام, یادنامه

درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت

اعلامیۀ کمیتۀ مرکزی حزب تودۀ ایران به‌مناسبتِ اول ماه مه، روز جهانی کارگر! درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت، برای داشتن حکومتی ملی و مردمی، و برای بهره‌مندی از آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی! کارگران و زحمتکشان ایران! کمیتۀ مرکزی ... درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استثمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, السالوادور, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تورم, جهان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فاشیسم, فرهنگیان, فقر, فلسطین, گرسنگی, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم

اول ماه مه ۲۰۲۵ ـ به سوی مبارزه برای کار، صلح و سوسیالیسم

اول ماه مه را در فضایی مملو از نگرانی و عدم اطمینان نسبت به روند رویدادها چه در سوئد و چه در سطح بین المللی، جشن می گیریم. بنا به قرارداد کار دسته جمعی منعقد شده در بخش صنعتی،دستمزدها در طی دوسال آینده به میزان ۶.۴ درصد اضافه می شود. این ملاکی برای تعیین دستمزدها ... اول ماه مه ۲۰۲۵ ـ به سوی مبارزه برای کار، صلح و سوسیالیسم

ادامه

آزادی, آمریکا, اروپا, استراتژی, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, ترکیه, جهان, درمان, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فلسطین, ناتو

۱۱ سپتامبر آمریکای لاتین

با گذشت ۴۸ سال از ۱۱ سپتامبر شیلی و کودتای آمریکایی علیه دولت دموکرات آلنده، در حالی که اعتبار آمریکا در بیستمین سالگرد حمله ۱۱ سپتامبر به برج‌های دوقلو دچار افول شده، اعتبار الگوی انقلابی آلنده به طور روزافزون افزایش می یابد.

 

به گزارش ایرنا از خبرگزاری کوبا، ۱۱ سپتامبر شیلی با کودتا علیه دولت دموکراتیک «سالوادور آلنده» رئیس جمهوری سابق شیلی و قهرمان آمریکای لاتین، در تاریخ این کشور ثبت شد. اما این روزها با غوغای ۱۱ سپتامبر آمریکا، ‌ این واقعه کمتر جایی را در مطبوعات بین المللی به خود اختصاص داده است، با وجود آنکه آتش به جان چندین نسل آمریکای لاتین زد.

 

رسانه ها حمله تروریستی منهتن در سال ۲۰۰۱ که با کمتر از سه هزار قربانی جهان را مبهوت کرد، برجسته می‌کنند اما در عوض کودتای آگوستو پینوشه دیکتاتور وقت شیلی را در سال ۱۹۷۳ با ده ها هزار قربانی و یک رژیم سرکوبگر را که ۱۷ سال طول کشید، کمتر به تصویر می کشند.

 

شنبه (۱۱ سپتامبر/۲۰ شهریور) چهل و هشتمین سالگرد کودتای نظامی علیه «سالوادور آلنده» رئیس جمهوری فقید این کشور بود که ۱۷ سال دیکتاتوری دوره پینوشه را به همراه داشت؛ شیلی این روزها با ایجاد تحولات بی سابقه در قانون اساسی به جا مانده از زمان دیکتاتوری پینوشه با آن خاطرات تلخ مقابله می کند.

 

چرخ پیشرفت و توسعه شیلی در سایه سه سال دولت دموکرات چپگرای آلنده، ۱۹۷۳-۱۹۷۰ ناگهان با هجوم دیکتاتوری کودتا از حرکت ایستاد. بیشترین آثار مخرب حملات این نیروهای بی‌ثبات کننده به رهبری آمریکا به صنعت حمل و نقل، تجارت و غذا و انرژی الکتریکی وارد شد.

 

آلنده برای آمریکا تهدیدی در سطح قاره به شمار می رفت، بنابراین به دنبال سرنگونی او و دولت دموکرات ضدامپریالیستی وی برآمد. اسناد فاش شده چند سال پس از کودتا، مشارکت واشنگتن را در کودتای شیلی و به قدرت نشاندن پینوشه آشکار کرد.

 

با وجود تظاهرات خیابانی هرروزه و اعتصاب شرکت ها، دیکتاتور پینوشه به همراهی کودتاگران همه اعتراضات مردمی به هواداری آلنده را سرکوب کرد.

 

با این همه، پس از ۱۷ سال از دیکتاتوری نظامی و سه دهه دولت غیرنظامی که اساسا با طرح اقتصادی نئولیبرالی و قانون اساسی رژیم پینوشه اداره می شد، شیلیایی ها رهبری عمیق تغییرات را به عهده گرفتند.

 

در پی موج اعتراضات مردمی از سال ۲۰۱۹، با وجود سرکوب های دولت فعلی سباستین پینیرا، تصویر آلنده در کنار پرچم شیلی به اهتزاز درآمد.

 

با اوج گیری جنبش های اعتراضی، سرانجام مردم شیلی موفق شدند در همه پرسی تاریخی ۲۵ اکتبر (چهارم آبان ۱۳۹۹) با بیش از ۷۸ درصد آراء به خواسته ملی خود برای تغییر و اصلاح قانون اساسی که از زمان دیکتاتوری به جا مانده بود، دست یابند.

 

قانون اساسی جدید شیلی جایگزین قانون اساسی دوره دیکتاتوری «آگوستو پینوشه» خواهد شد که ۴۰ سال پیش نوشته شده و معترضان معتقدند که قانون اساسی مذکور به عنوان یکی از علل اصلی نابرابری در شیلی مشروعیت ندارد.

 

انتخابات عمومی قطعی در ماه نوامبر (آبان) برگزار خواهد شد تا به رغم میل محافظه کاران، مسیر آینده شیلی را همزمان با حضور روزافزون ترقی خواهان روشن کند.

 

به این ترتیب در چهل و هشتمین سالگرد ۱۱ سپتامبر شیلی و آمریکای لاتین که مصادف با بیستمین سالگرد فروپاشی برج های دوقلو و اعتبار آمریکاست، اعتبار الگوی آلنده با وجود تبلیغات ناکافی، بیش از پیش افزایش می یابد.

آتشِ مقدّسِ امیدواری: روزهای خوب را خواهیم دید… در بزرگداشت ناظم حکمت، شاعر کمونیست

دربارهٔ زندگی و آثار ادبی و هنری و مبارزهٔ‌ سیاسی ناظم حکمت (۱۹۰۲-۱۹۶۳)، شاعر کمونیست ترک، مطلب زیاد نوشته شده است. شعرها و منظومه‌های او نیز به فارسی ترجمه و منتشر شده است.

ادامه

اتحاد شوروی, ترکیه, جهان, سوسیالیسم, شعر, فرهنگ, کارگری, کمونیسم, کوبا, یادنامه

۷۶ سال از جنایت هولناک آمریکا در هیروشیما گذشت + فیلم

۷۶ سال پیش آمریکا برای نخستین بار از بمب اتم علیه بشریت استفاده کرده و طی دو بمباران اتمی دو شهر ژاپنی هیروشیما و ناگازاکی دست کم ۲۱۰ هزار نفر را به خاک و خون کشید.

ادامه

امریکا, تاریخ, جهان, حقوق بشر, ژاپن, شرق آسیا, یادنامه

شی جین‌پینگ: زمان تهدید چین سرآمده است

مراسم گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس حزب کمونیست چین پنج شنبه یکم ژوئیه (۱۰ تیر) با شکوه بسیار در میدان تیان آن من برگزار شد. شی جین پینگ، دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست، رئیس جمهوری خلق و رئیس کمیته نظامی مرکزی حزب کمونیست چین در این مراسم حضور یافته و سخنرانی مهمی ایراد کرد.   ... شی جین‌پینگ: زمان تهدید چین سرآمده است

ادامه

جنگ سرد, جهان, جهان غرب, چین, سوسیالیسم, شرق آسیا

روایتِ خبرنگاران از اتوبوسِ مرگ/ نه عذرخواهی؛ نه استعفا

خیلی عجیب بود، اتوبوس تا یک مسیری با سرعت خیلی کمی حرکت می‌کرد و به همین دلیل طول کشید تا به محل برنامه برسیم، اما در مسیر برگشت که تغییر مسیر داده شد و جاده عوض شد، می‌گفتند به ما گفته شده، تند بروید، درحالیکه ما گفتیم عجله‌ای نداریم که تند بروید، چون بعد از ... روایتِ خبرنگاران از اتوبوسِ مرگ/ نه عذرخواهی؛ نه استعفا

ادامه

اجتماعی, ایران, روزنامه نگاران, گزارش, یادنامه