ان بی سی نیوز فاش کرد: حملات اف-۵ ایران، خسارت‌های گسترده‌ای را به پایگاه‌های آمریکا وارد کرد

«ان بی سی نیوز» در گزارشی فاش کرد: حملات اف-۵ ایران با وجود پدافند هوایی واشنگتن، میلیاردها دلار خسارت به پایگاه‌های آمریکا وارد کرده است. به گزارش خبرگزاری مهر، «ان بی سی نیوز» امروز شنبه در گزارشی فاش کرد که ایران خسارات گسترده‌ تری به پایگاه‌ های نظامی آمریکا نسبت به آنچه که علناً اعلام ... ان بی سی نیوز فاش کرد: حملات اف-۵ ایران، خسارت‌های گسترده‌ای را به پایگاه‌های آمریکا وارد کرد

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, خلیج فارس

لاوروف: آمریکا به دنبال تسلط بر انرژی ایران و ونزوئلا است

وزیر خارجه روسیه با انتقاد از سیاست‌های واشنگتن، آمریکا را متهم کرد که با کنار زدن قواعد بین‌المللی، در پی گسترش نفوذ خود بر منابع انرژی جهان به‌ویژه در ایران و ونزوئلا است. به گزارش ایلنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در اظهاراتی تند از آنچه «دکترین سلطه‌طلبی» آمریکا در مناطق مختلف جهان از ... لاوروف: آمریکا به دنبال تسلط بر انرژی ایران و ونزوئلا است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروپا, استعمار, انرژی, ایران, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, ونزوئلا

تصاویر ماهواره‌ای از جنوب لبنان؛ روستاهایی که از نقشه «محو شدند»

تحلیل تصاویر ماهواره‌ای از مناطق مرزی جنوب لبنان، از تخریب گسترده و از بین رفتن کامل برخی روستاها در نتیجه حملات و درگیری‌های اخیر حکایت دارد؛ وضعیتی که به گفته برخی منابع، شباهت زیادی به الگوی تخریب در غزه دارد. به گزارش ایلنا به نقل از سی‌ان‌ان، در ادامه گزارش‌های مربوط به تحولات جنوب لبنان، ... تصاویر ماهواره‌ای از جنوب لبنان؛ روستاهایی که از نقشه «محو شدند»

ادامه

اسراییل, تجاوز نظامی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین, لبنان

چین بار دیگر بر عدم دخالت آمریکا در روابط تجاری با ایران تاکید کرد

وزارت خارجه پکن به سرقت دریایی یک کشتی حامل بار از چین به ایران توسط واشنگتن واکنش نشان داد و بار دیگر بر عدم دخالت آمریکا در روابط تجاری عادی‌اش با تهران تاکید کرد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، گوئو جیاکون، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز جمعه به خبرنگاران در پکن گفت: چین ... چین بار دیگر بر عدم دخالت آمریکا در روابط تجاری با ایران تاکید کرد

ادامه

ایران, جهان, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, گزارش

حزب کمونیست سودان و اخوان المسلمین

سرمقاله المیدان: اعلامیهٔ اخیر ایالات متحده مبنی بر تروریستی اعلام کردن “اخوان‌المسلمین” در سودان با موجی از استقبال بخش‌هایی گسترده‌ از طیف سیاسی سودان روبه‌رو شده است. آنچه امروز واشنگتن اعلام کرده است افشای حقیقتی ناشناخته نیست، بلکه اذعانی دیرهنگام به واقعیتی است که در آگاهی و تجربهٔ مردم سودان ریشه دارد، مردمی که این ... حزب کمونیست سودان و اخوان المسلمین

ادامه

آزادی, آمریکا, افغانستان, امپریالیسم, انقلاب, انگلیس, ایدئولوژی, تروریسم, جنبش انقلابی, جنگ سرد, حاکمیت ملی, خاورمیانه, سودان, سیاسی, شمال آفریقا, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فساد, مصر

گلوبال‌تایمز: آرزوی پیوستن چین به ائتلاف دریایی آمریکا خیال خام است

رسانه چینی با تاکید بر اینکه پکن هرگز به طرح ائتلاف دریایی واشنگتن علیه ایران نمی‌پیوندد،‌ نوشت اگر هم ائتلافی تشکیل شود، باید در خدمت منافع کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله ایران باشد.

 

روزنامه الکترونیکی «گلوبال تایمز» چین در یادداشتی تحت عنوان «ائتلاف دریایی آمریکا علیه ایران فرومی‌پاشد» به بررسی طرح واشنگتن جهت ایجاد ناوگان دریایی بین‌المللی برای حفاظت از نفکتش‌ها در آب‌های جنوب ایران پرداخته و تحلیل کرد اگر ائتلافی هم تشکیل شود نباید به رهبری آمریکا باشد.

 

در ابتدای این یادداشت با اشاره به اینکه فقط تعداد کمی از کشورها به «پروپاگاندای واشنگتن» علیه ایران پیوسته‌اند، آمده است: «آمریکا بدون ارئه هیچ مدرک قانع‌کننده‌ای،‌ ایران را به حمله به نفتکش‌ها در خلیج فارس متهم کرده است… حقیقت ائتلاف [دریایی] این است که واشنگتن تلاش می‌کند تا دیگر کشورها را به [کارزار] فشار علیه تهران اضافه کند».

 

گلوبال‌تایمز، تمایل برخی از آمریکایی‌ها برای پیوستن چین به ائتلاف دریایی ضد ایران را «خیال خام» توصیف کرده و نوشت: «ایران یک شریک استراتژیک جامع‌الاطراف برای چین است و چین نیز متعهد است تا صلح و ثبات را در خلیج فارس حفظ کند. چنین ائتلافی فقط به منافع ایران ضربه می‌زند و به تبع آن چین نیز آسیب می‌بیند».

 

آمریکا طرح تشکیل یک ائتلاف دریایی برای محافظت از کشتی‌های تجاری در خلیج فارس را از حدود دو ماه پیش اعلام کرده بود و برخی از متحدان نزدیک این کشور از جمله آلمان، نروژ، اسپانیا و کره جنوبی مشارکت در این طرح را رد کردند.

 

این نشریه با بیان اینکه چین در اعزام نیروی دریایی در صورت آسیب دیدن شناورهای چینی در خلیج فارس توسط کسی تعلل نمی‌کند، ادامه داد:‌ «چین سابقه طولانی در مبارزه مشترک با ایران علیه دزدی دریایی دارد که البته به نفع دیگر کشورها نیز هست. امنیت خطوط کشتیرانی نفتی به امنیت اقتصاد جهانی مرتبط است. حدود سی درصد نفت خام جهان از طریق خلیج فارس و دریایی عمان منتقل می‌شود».

 

در ادامه این یادداشت ضمن اشاره به اقدامات چین در حفظ امنیت و ثبات در منطقه غرب‌آسیا،‌ تصریح شده است: «چین ناوگان‌های دریایی برای ماموریت‌های اسکورت کشتی‌ها به دریای عمان و آب‌های سومالی اعزام کرده است… باید یک ائتلاف دریایی وجود داشته باشد اما قطعا نباید به رهبری آمریکا یا در خدمت استراتژی‌های آن باشد».

 

گلوبال‌تایمز با بیان اینکه هرگونه ائتلاف دریایی باید منافع کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله ایران و شرکای تجاری قانونی‌شان از جمله چین را حفظ کند، افزود: «اقدامات متکبرانه و بی‌پروای واشنگتن منجر به بی‌ثباتی در خلیج فارس شده است. تا زمانی که واشنگتن ذهنیت خود را تغییر ندهد، بلاتکلیفی در منطقه وجود خواهد داشت».

 

این نشریه در پایان، با بیان اینکه مذاکره، راه برون رفت از تنش‌ها بین ایران و آمریکا است، نوشت: «خطوط کشتیرانی [در خلیج فارس] هم‌اکنون در معرض هیچ تهدیدی نیستند، اما اگر اسکورت کردن‌ها [و ائتلاف دریایی] منجر به وقوع درگیری نظامی جدی شود، آنگاه به خطر می‌افتند».

 

خبرگزاری «رویترز» نیز چندی پیش در گزارشی درباره بی‌رغبتی کشورهای مختلف برای پیوستن به طرح آمریکا، به نقل از منابع متعددی در کشورهای متحد آمریکا نوشته بود که به دلیل اینکه مشارکت در پیشنهاد واشنگتن برای تشکیل ائتلاف دریایی، از نظر تهران اقدامی ضد ایرانی است، این دولت‌ها تمایل چندانی برای همراهی با آمریکا ندارند.

فارس

روسیه: هر عملیاتی در سوریه باید با موافقت دمشق انجام شود

سخنگوی وزارت خارجه روسیه بر مواضع اصولی مسکو در این‌باره تأکید کرد که هر عملیاتی در خاک سوریه، به هر بهانه‌ای که باشد، باید با موافقت مقامات دمشق انجام شود و ترکیه باید بطور کامل به تعهدات خویش در چارچوب “تفاهم‌نامه سوچی” عمل کند.

ادامه

امریکا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه

تقویت حضور نظامی ترکیه در خلیج فارس با افتتاح دومین پایگاه نظامی این کشور در قطر

ترکیه از دسامبر سال ۲۰۱۵ نیروهای بیشتری را به قطر فرستاد و در این روند، روابط خود با قطر را به عنوان مالک سومین ذخایر گاز طبیعی در جهان افزایش داد.

ادامه

امارات, امریکا, ایران, ترکیه, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, قطر