رخدادهای بسیار مهم و تعیینکننده از اسفند ۱۴۰۲ تا کنون کشور ما را در مسیری پُرشتاب به سمت تشدید هرچه بیشتر بحرانهای داخلی و خارجی مرتبط با یکدیگر سوق داده است. به قدرت رسیدن دولت راست افراطی در آمریکا به سرکردگی دونالد ترامپ، با توجه به سیاستهای تناقضآمیز و تنشآفرین و رفتارهای در ظاهر نامتعادل ... تشدید بحرانهای داخلی و خارجی و اثری که بر آیندۀ ملت ایران میتواند بگذارد
تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه
رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا گفت این کشور باید قانونی را تصویب کند که اگر دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو یا دیگر مقامهای صهیونیست پیگرد قانونی صادر کرد، علیه این دادگاه تحریم وضع کند. به گزارش ایسنا، «جان ثون» رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اگر دیوان کیفری بینالمللی و ... تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه
کرهشمالی هم معاهده استراتژیک با روسیه را تصویب کرد
براساس گزارشها، «کیم جونگ اون» رهبر کرهشمالی فرمانی را برای تصویب معاهده مشارکت استراتژیک جامع میان پیونگیانگ و مسکو امضا کرد. به گزارش ایسنا، خبرگزاری صدای کره گزارش داد، این فرمان روز دوشنبه در پیونگیانگ امضا شد و این معاهده از روز مبادله اسناد تصویب ۲ کشور لازمالاجرا خواهد شد و تاریخ انقضا ندارد. در ... کرهشمالی هم معاهده استراتژیک با روسیه را تصویب کرد
«ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!
داغترین خبر این هفته بدون شک پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ۵ نوامبر است. وقتی صحبت از تأثیر این موضوع بر ایران میشود، مردم به طور طبیعی به «فشار حداکثری» چندگانه علیه ایران در دوره اول ریاست جمهوری او فکر میکنند، بسیاری از مردم نگران چشم انداز توسعه ایران در چهار ... «ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!
وزیر خارجه مجارستان: اروپا در آستانه تغییرات گسترده است
وزیر خارجه مجارستان با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت اروپا «در آستانه تغییرات گسترده» قرار دارد. به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان در گفتوگویی با «هیر تیوی» تلویزیون خبری این کشور عنوان کرد: «پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده، اتحادیه اروپا باید رویکردش را ... وزیر خارجه مجارستان: اروپا در آستانه تغییرات گسترده است
گزارشگر ویژه سازمان ملل؛ تحریمهای یکجانبه علیه شهروندان باید فورا متوقف شود
«ادریس جزایری» گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره تاثیر منفی تحریم ها بر مسائل حقوق بشر، گفت: تحریم های یکجانبه ای که مردم بی گناه را از دسترسی به مواد غذایی و دارو محروم می کند، باید فورا متوقف شود.
به گزارش روز یکشنبه پایگاه اینترنتی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد (OHCHR)، جزایری در گزارشی که به تازگی به مجمع عمومی سازمان ارائه داد، گفت: تحریم های یکجانبه که تقریبا همه معاملات مالی را محدود می کند یا کشورهای ثالث را از مراوادت تجاری قانونی با یک کشور منع می کند، غیرقانونی و اشکال غیراخلاقی تهدید و اجبار هستند، به ویژه زمانی که به مسائل حقوق بشری افرادی که در کشورهای هدف زندگی می کنند، آسیب می رساند.
وی افزود: لازم است اختلافات بین کشورها از طریق ابزارهای مسالمت آمیزی که مورد حمایت منشور سازمان ملل است، حل و فصل شوند و از قرار دادن شهروندان بی گناه درمعرض مجازات جمعی خودداری شود.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، سپتامبر ۲۰۱۴ به دنبال نگرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و جامعه بین المللی درباره آثار منفی تحریم های یکجانبه بر مسائل حقوق بشری غیرنظامیان، ماموریت گزارشگر ویژه را آغاز کرد و جزایری به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در اقدامات قهریه آمیز یکجانبه منصوب شد.
در گزارش پایگاه اینترنتی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد آمده است: جزایری گفته است که قانون بین المللی در زمینه حقوق بشر خواستار دسترسی آزاد و بدون محدودیت به کالاهای بشردوستانه است.
وی گفت: «دیوان بین المللی عدالت به تازگی دو حکم ابتدایی را صادر کرد که بر تعهد کشورها در زمینه تضمین معافیت امور بشردوستانه در سازوکار تحریمی آنها از جمله تجهیزات امنیت هوانوردی تاکید دارد.
جزایری به نقل از کمیته حقوق اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سازمان ملل متحد گفت:«ساکنان یک کشور از حقوق اولیه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود به ازای هر گونه تصمیمی ازسوی مقاماتشان که هنجاری بین المللی را در زمینه صلح و امنیت نقض می کند، محروم نمی شوند.»
وی با اشاره به موضوع سوریه گفت: تحریم های مالی پیچیده، فعالان دولتی و امور بشردوستانه را از خرید مواد غذایی، دارو یا قطعات پمپ آب یا ژنراتورهای برق از کشورهای غربی منع و فشار بیشتری را بر غیرنظامیان بی گناه در این کشور وارد کرده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل افزود: از کشورها می خواهم این مساله را از طریق سازوکار خرید به رهبری سازمان ملل حل و فصل کنند؛ سازوکاری که امکان حمایت از مسائل حقوق بشری شهروندان را فراهم کند.
وی همچنین گفت: ایران، سوریه، غزه و احتمالا ونزوئلا با خطر مشهود مواجهه با شرایط تحریم مواجه بوده و خواهند بود.
در گزارش این مقام سازمان ملل به مجمع عمومی پیشنهاد شده که سازوکارهای حمایتی کنوانسیون ژنو در زمان جنگ باید در خصوص کشورهای تحت تحریم حتی در زمان صلح اعمال شوند.
جزایری گفت: حمایت از افرادی که تحت فشار اقتصادی هستند نباید کمتر از آنهایی باشد که در معرض حملات مسلحانه قرار دارند. من از جامعه بین المللی می خواهم به این مساله توجه کند که تحمیل چنین فشاری بر افراد بی گناه غیرقانونی و از لحاظ اخلاقی غیرقابل قبول است.
وی از جامعه بین المللی خواست به تدوین یک اعلامیه عمومی در مورد اقدامات یکجانبه و اجباری و حاکمیت قانون کمک کنند.
پیش تر و در هنگام خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای، جزایری از سرگیری تحریمها علیه ایران را اقدامی نادر و غیر قانونی خواند.
به دنبال طرح شکایت ایران علیه آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری به علت اعمال تحریم های یکجانبه و تقاضای صدور دستور موقت مبنی بر توقف ادامه این تحریم ها در ۱۷ ژوئیه، دیوان در مواردی چون سلامت و درمان، اقدام آمریکا درباره این تحریم ها را محکوم و خواستار رفع آنها شد.
ایرنا
گردهمایی در اعتراض به تحریمهای اقتصادی امریکا علیه ایران
گردهمایی در اعتراض به تحریمهای اقتصادی امریکا علیه ایران، که در نهایت منجر به بدتر شدن وضع معیشتی مردم خواهد شد.
آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعلام کرد
وزارت خزانهداری آمریکا بانک های ملت، مهر اقتصاد، سینا، پارسیان، گروه صنعتی بهمن، تراکتورسازی ایران و شرکت فولاد مبارکه اصفهان را تحریم کرد.
رسانه اسرائیلی؛ توافق محرمانه پوتین، روحانی و اردوغان برای دور زدن تحریمهای نفتی آمریکا
به گزارش «اسپوتنیک»، در آستانه موج جدید تحریمهای آمریکا علیه ایران در ماه نوامبر، یک رسانه اسرائیلی مدعی شده توافق محرمانهای میان مسکو و تهران در این رابطه منعقد شده است.
اطلاعیه مجلس کوبا علیه تحریمهای آمریکا
مجلس کوبا با صدور اطلاعیه ای علیه تحریم های آمریکا از کشور های دیگر خواست در راستای رفع تحریم ها اقدام کنند.