مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

گاردین: انگلیس به حدود ۸۰ درصد از کشورهایی که تحت محدودیت قرار داده سلاح فروخته است

یک تحلیل نشان داده که وزرا و مقام‌های انگلیسی فروش تسلیحات از سوی این کشور به حدود چهار پنجم از کشورهایی که در پنج سال گذشته هدف تحریم‌های تسلیحاتی، تحریم‌های تجاری یا محدودیت‌های دیگر قرار گرفته‌اند را تایید کرده‌اند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، انگلیس به صادر کردن تجهیزات نظامی به ۵۸ کشور از ۷۳ کشور قرار گرفته در فهرست محدودیت‌های وزارت تجارت بین‌الملل خود پرداخته که شامل فروش تفنگ‌های تک تیرانداز به پاکستان، مسلسل به کنیا و تجهیزات دریایی به چین می‌شود.

 

این صادرات به شکل قانونی انجام شده‌اند اما محققان گروه موسوم به “اقدام در قبال خشونت مسلحانه” که این گزارش را گردآوری کرده گفتند که آنها نمایانگر “یک شکست سیستماتیک در لحاظ کردن سوابق حقوق بشری کشورها قبل از صادرات تسلیحات به آن‌ها” هستند.

 

کشورهایی که تحت پوشش این تحریم‌ها بوده‌اند شامل تعدادی کشور که هر گونه فروش تسلیحات به آنها ممنوع شده و گروه بزرگتری از کشورها که تحت پوشش کنترل ترانزیت که اخذ مجوز ویژه را ضروری می‌سازد، بنا به دلایل سیاسی، امنیتی یا حقوق بشری، هستند.

 

پنج کشور فهرست شده توسط وزارت تجارت انگلیس به عنوان بازارهای کلیدی صادرات برای سازندگان تسلیحات این کشور شامل بحرین، بنگلادش، کلمبیا، مصر و عربستان همچنین در فهرست جدید وزارت امور خارجه از ۳۰ “کشور دارای اولویت حقوق بشری” هستند، هر چند که همه آن‌ها در معرض تحریم‌ها قرار نگرفته‌اند.

 

مورای جونز، نویسنده این گزارش از گروه اقدام در قبال خشونت مسلحانه گفت، تحقیقات او که به بررسی اسناد صادرات انگلیس از ژانویه ۲۰۱۵ تا ژوئن ۲۰۲۰ پرداخته “نشان دهنده تزلزل در تعهد انگلیس به حقوق بشر در خارج است.”

 

بر اساس این گزارش مجوزهایی به صادر کردن قطعات هواپیما، سپرهای ضدشورش و صدها اسلحه تک تیرانداز به پاکستان شامل ۶۳۰ عدد در سال ۲۰۱۶ و ۲۰ عدد در سال ۲۰۱۹ اعطا شده و این به رغم هشدار وزارت امور خارجه انگلیس در ماه نوامبر نسبت به “افزایش فشار بر فضای غیرمدنی و آزادی بیان” از جمله تهدید اقلیت‌های در این کشور رخ داده است.

 

همچنین این گزارش تصریح کرد که در سال ۲۰۱۷ نیز به فروش ۳۰۰۰ مسلسل به ارزش ۹.۴۵ میلیون پوند به کنیا مجوز داده شده در حالی که نیروهای امنیتی این کشور آفریقایی از سوی عفو بین‌الملل متهم به اجرای “ناپدید سازی اجباری، اعدام‌های فراقانونی و شکنجه همراه با فرار از مجازات و کشتن دست کم ۱۲۲ نفر” شده بود.

 

جزئیات تایید این صادرات تسلیحات از اسناد عمومی منتشر شده توسط وزارت تجارت انگلیس استخراج شده اما محققان گفتند در قابل این اقدامات توجیه چندانی مطرح نشده و این کار را برای فهم اینکه هدف نهایی آنها چه بوده، سخت می‌کند.

آمریکا مدعی توقیف یک محموله نفتی دو میلیون بشکه‌ای ایران شد

این نفت خام که در نفتکش آچیلس با پرچم لیبریا حمل می‌شود به‌دستور وزارت دادگستری آمریکا به‌سمت این کشور در حرکت است.

ادامه

افریقای جنوبی, اقتصادی, امارات, امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, خبر, عمان, لیبریا, ونزوئلا

خط فقر و تعدیل ساختاری: دستمزد کارگران چگونه تعیین می‌شود؟!

رژیم ولایت فقیه با اجرای برنامه تعدیل ساختاری در سه دهه اخیر اساساً معیشت کارگران و زحمتکشان را به وضعیتی بحرانی کشانده است اما با تشدید تحریم‌های امپریالیستی و فساد گستردهٔ نهادینه در تمامی ارکان‌ رژیم همراه با گسترش همه‌گیری کرونا در یک سال اخیر، این رژیم فقر و فلاکت را بین زحمتکشان به‌نحوی بی‌سابقه‌ ... خط فقر و تعدیل ساختاری: دستمزد کارگران چگونه تعیین می‌شود؟!

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, کارگری, مقاله