رئیس صندوق بینالمللی پول هشدار داد جدی ترین مانع رشد اقتصادی جهان تبعیض بین کشورهای ثروتمند و فقیر در تزریق واکسن کووید-۱۹ است و به این دلیل رشد اقتصادی جهان ممکن است کاهش داشته باشد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: کریستالینا جورجیوا رئیس این صندوق گفت: ما با احیای اقتصادی جهان که همچنان گرفتار «موانع » ناشی از همه گیری کرونا و تاثیر آن است، مواجه هستیم و نمیتوانیم به طور مناسبی به جلو گام برداریم. این مانند راه رفتن با کفشی است که ریگ دارد.
وی همزمان با هشدار درباره وضعیت اقتصادی جهان فاش کرد سازمان متبوعش در پیشبینی رشد اقتصادی جهان در سال جاری بازنگری کرده است.
رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: جدی ترین مانع احیای کامل اقتصادی تبعیض در تزریق واکسن در کشورهای فقیر و غنی است و تا زمانی که چنین تبعیضی رفع نشود اقتصاد جهان میتواند ۵.۳ تریلیون دلار در ۵ سال آینده متضرر شود.
وی که در آستانه نشست سالانه صندوق بینالمللی پول که قرار است هفته آینده برگزار شود سخن میگفت از کشورهای ثروتمند خواست فورا به تعهدات خود برای ارسال واکسن به کشورهای در حال توسعه عمل کنند.
صندوق بینالمللی پول پبشتر پیشبینی کرد اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۱ میلادی ۶ درصد رشد داشته باشد اما رئیس صندوق بینالمللی پول گفته است که در پیش بینی جدید صندوق که هفته آینده و تحت عنوان گزارش بازنگری اقتصاد جهانی منتشر میشود این رقم ممکن است کاهش یابد.
با موانع موجود بر سر زنجیره عرضه کالاها و فشارهای ناشی از افزایش تورم در تابستان امسال، رئیس صندوق بینالمللی پول گفته است که رشد اقتصادی در کشورهای مانند آمریکا و چین که دو اقتصاد بزرگ جهان را تشکیل میدهند کاهش یافته است.
رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: هر چند که چشم انداز رشد اقتصادی جهان که قرار است هفته آینده اعلام شود موانعی جدی را در مقابل کاهش رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۰ نشان میدهد موانعی که در مقابل احیای اقتصادی جهان وجود دارد بیش از پیش محرز شده است و ریگی که در کفش های خود داریم دردناکتر شده است.
کشورهای کم درامد با ترکیبی از دسترسی به واکسن و فقدان سیاستی از سوی کشورهای ثروتمند برای مقابله با تاثیرات اقتصادی ویروس مواجه هستند.
جورجیوا گفت واگرایی در ثروت اقتصادی «پایدارتر» شده است و در حالی که پیشبینی میشود بازده اقتصادی در کشورهای پیشرفته تا سال ۲۰۲۲ به قبل از دوران همه گیری بازگردد سالهای بیشتری نیاز هست تا رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه و نوظهور بهبود یابد.
وی اظهار داشت: ما هنوز هم میتوانیم به اهداف تعیین شده توسط صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی، سازمان جهانی بهداشت و سازمان جهانی تجارت برای واکسینه کردن دستکم ۴۰ درصد مردم تا پایان سال جاری و نیز واکسینه کردن ۷۰ درصد مردم تا نیمه اول سال ۲۰۲۲ دست پیدا کنیم.
این مقام صندوق بینالمللی پول اظهار داشت ما به غیر از واکسن باید شکافهایی را که در زمینه سرمایهگذاری برای انجام آزمایش، رهگیری و درمان وجود دارد، کاهش دهیم. در غیر این صورت بخشهای زیادی ازجهان همچنان بدون واکسن باقی خواهند ماند و تراژدی انسانی ادامه خواهد یافت. این امر مانع احیای اقتصادی میشود و میتوان شاهد افزایش کاهش تولید ناخالص داخلی به میزان ۵.۳ تریلیون دلار در ۵ هفته آینده بود.
وی با اشاره به کنفرانس آب و هوایی COP۲۶ که قرار است در شهر گلاسکوی اسکاتلنند برگزار شود گفت مبارزه با تغییرات اب و هوایی امری حیاتی است و خواستار سرمایهگذاری بیشتر در بخش انرژی سبز و حمایت از کشورهای آسیب پذیر شد.