سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

همزمان با اینکه وکلای مدافع مهاجران ونزوئلایی اخراج و بازداشت‌شده از سوی دولت «دونالد ترامپ» اعلام کردند این افراد تحت شکنجه‌های جسمی و روحی قرار دارند، دادگاه عالی آمریکا با صدور حکمی، اخراج مهاجران ونزوئلایی با استناد به «قانون دشمنان بیگانه» را ممنوع و متوقف کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، اخراج دسته‌جمعی مهاجران ونزوئلایی ... اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, السالوادور, انگلیس, تروریسم, جهان, خبر, کانادا, مهاجرت, ونزوئلا

کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

دولت کلمبیا همزمان با ارائه درخواست عضویت در «بانک توسعه جدید» بریکس و تاکید بر اهمیت این موسسه به‌عنوان ابزاری کلیدی برای تامین پروژه‌ها در این کشور آمریکای جنوبی، از اَبَرپروژه‌ای مبنی بر ایجاد یک کانال ارتباطی میان اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس رونمایی کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، ... کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اقیانوس اطلس, اقیانوسیه, برزیل, بریکس, پاناما, چین, روسیه, کلمبیا, هندوستان

بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

رئیس بانک توسعه جدید بریکس بر نقش این نهاد در پیشبرد توسعه در جهان جنوب تاکید کرد و از جذب ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه در ۱۰ سال خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، دیلما روسف، رئیس بانک توسعه جدید بریکس (NDB)، در سخنرانی خود در آیین گشایش چهارمین نشست وزرای ... بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, جهان, چین, کارائیب, گزارش, مشارکت راهبردی

کوبا: تحریم‌های آمریکا “بی‌رحمانه‌تر از هر زمان” است

کوبا از آمریکا به دلیل تداوم اعمال نزدیک به ۶۰ سال تحریم بر این کشور شدیدا انتقاد کرده و این تحریم‌ها در زمان بحران شیوع ویروس کرونای جدید در جهان را “بی رحمانه‌تر از هر زمان” خواند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، کوبا تاکنون ابتلای ۵۶۴ تن در این کشور به کروناویروس را گزارش کرده و از وقوع ۱۵ مورد مرگ در اثر ابتلا به این ویروس در خاک خود خبر داده است. با این حال این کشور کمونیستی(سوسیالیستی) تاکید داشته که در وضعیت فعلی که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، به سختی می‌تواند اقلام پزشکی مورد نیاز خود را تامین کند.

 

نستور ماریمون، مدیر روابط بین الملل وزارت بهداشت کوبا اظهار کرد: محاصره مالی-اقتصادی آمریکا علیه کوبا به سطح ناعادلانه ترین، شدیدترین و طولانی‌ترین سیستم تحریم ها در تمام دوران‌ها که از سوی یک کشور علیه کشوری دیگر اعمال می‌شوند، رسیده است.

 

او خاطرنشان کرد: نظام بهداشت و درمان کشور ما بیشترین تاثیر را از این تحریم‌ها دیده است و این تحریم‌ها سلامت مردم ما را هدف گرفته‌اند.

 

ماریمون در ادامه عنوان کرد: این محاصره علیه کشور ما در وضعیت فعلی در مقایسه با زمانی که ما شیوع بیماری نداشتهایم حتی بی‌رحمانه‌تر شده و به سطح نسل‌کشی رسیده است.

 

تحریم‌های آمریکا علیه کوبا نخستین بار در ۱۹ اکتبر ۱۹۶۰ در پاسخ به اقدام هاوانا در ملی سازی یک سری پالایشگاه‌های نفت که در تملک آمریکا قرار داشتند، اعمال شدند و در ادامه در سال ۱۹۶۲ تمدید شدند.

 

این تحریم‌ها در واقع میراث ادامه دار خصومت های میان دو کشور در زمان جنگ سرد هستند.

 

از سوی دیگر سازمان ملل ۲۸ سال متوالی است که این تحریم‌ها را محکوم کرده است.

 

آمریکا در سال ۱۹۹۲ مدعی شد در تحریم‌هایش علیه کوبا اجازه فرستادن دارو به این کشور تا زمانی که منحصراً برای استفاده مردم باشند می‌دهد.

 

با این حال در وضعیتی متناقض، بسیاری از بانک‌ها و شرکت‌ها نگران تحریم شدن از سوی آمریکا در صورت دست زدن به فعالیت بازرگانی و تجاری با کوبا بوده و از این کار امتناع کرده‌اند.

 

این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از زمان آغاز به کار دولتش تاکنون تحریم ها علیه کوبا را تشدید کرده و کار را برای کشورهای دیگر به منظور فرستادن محموله هایشان به این کشور را سخت‌تر ساخته است.

 

کوبا اخیرا از این مساله شکایت کرد که یک محموله کیت آزمایش، ماسک و دستگاه های تنفسی که از سوی گروه علی بابای چین به هاوانا اعطا شده بودند، به دلیل کارشکنی شرکت آمریکایی مسئول حمل و نقل آنها به بهانه نگرانی از شکستن قوانین تحریم‌ها، به خاک این کشور نرسیدند.

 

ماریمون تاکید کرد: کار ما برای خریداری تجهیزات، محموله‌ها و داروها بسیار سخت شده است. ما مجبور شده‌ایم تا اقلام مورد نیازمان را از بازارهای بسیار دوردست تر و با دو برابر تا سه برابر هزینه بیشتر بخریم و در بسیاری از موقعیت‌ها این کالاها دیرهنگام به دست ما می رسند.

 

او همچنین تاکید کرد، تحریم های آمریکا باعث شده که در بازه آوریل ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۰ بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار آمریکا خسارت به وزارت بهداشت کوبا وارد شود و این خسارات به میزان ۶۰ میلیون دلار بیشتر از سال قبل از آن بوده‌اند.

 

او گفت که مجموع خسارات وارد شده در اثر تحریم‌های آمریکا به کوبا از سال ۱۹۶۲ تاکنون به سه میلیارد دلار رسیده است.

 

اخیراً بنیاد خیریه آکسفام به آمریکا از بابت تداوم تحریم هایش علیه کشورهای دنیا حمله کرده و خواستار برداشته شدن تحریم های آمریکا شد.

صندوق بین‌المللی پول: اقتصاد جهان عمیق‌ترین رکود در ۸۰ سال گذشته را تجربه می‌کند

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که اقتصاد جهان در سال جاری میلادی عمیق‌ترین رکود در ۸۰ سال گذشته را تجربه می‌کند و در این میان اقتصادهای نوظهور، کشورهای کم درآمد آفریقا، آمریکای لاتین و آسیا در معرض خطر بالاتری قرار دارند.

ادامه

افریقا, اقتصادی, امریکای لاتین, ایران, جهان, صندوق بین‌المللی پول

حضور بشردوستانهٔ کوبای انقلابی: پزشکان کوبایی در صف نخست رویارویی با گسترش ویروس کووید-۱۹در جهان

در گرماگرم بحران شیوع ویروس مرگ‌بار کوید ۱۹، دولت انقلابی کوبا تصمیم گرفت که همکاری کادرهای داوطلب انترناسیونالیست پزشکی- درمانی (بریگادی به‌نام “هنری ریو”) نیروهای کوبایی در سطح جهان را با برنامه‌های موردنظر  در مبارزه با شیوع این ویروس و بیماری ناشی از آن، ادامه یابند.

ادامه

ایتالیا, جهان, حقوق بشر, کوبا, نیکاراگوئه, ونزوئلا

دیلی نیوز چاپ نیویورک: واشنگتن مسئول گسترش همه‌گیری کرونا در ایران است

 واشنگتن به دلیل اعمال تحریم‌هایی که واردات دارو به ایران را منع کرده است از نظر اخلاقی و قانونی مسئول شیوع بیماری کووید-۱۹ در ایران است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, کوبا, نیکاراگوئه, ونزوئلا