کوبا از آمریکا به دلیل تداوم اعمال نزدیک به ۶۰ سال تحریم بر این کشور شدیدا انتقاد کرده و این تحریمها در زمان بحران شیوع ویروس کرونای جدید در جهان را “بی رحمانهتر از هر زمان” خواند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، کوبا تاکنون ابتلای ۵۶۴ تن در این کشور به کروناویروس را گزارش کرده و از وقوع ۱۵ مورد مرگ در اثر ابتلا به این ویروس در خاک خود خبر داده است. با این حال این کشور کمونیستی(سوسیالیستی) تاکید داشته که در وضعیت فعلی که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد، به سختی میتواند اقلام پزشکی مورد نیاز خود را تامین کند.
نستور ماریمون، مدیر روابط بین الملل وزارت بهداشت کوبا اظهار کرد: محاصره مالی-اقتصادی آمریکا علیه کوبا به سطح ناعادلانه ترین، شدیدترین و طولانیترین سیستم تحریم ها در تمام دورانها که از سوی یک کشور علیه کشوری دیگر اعمال میشوند، رسیده است.
او خاطرنشان کرد: نظام بهداشت و درمان کشور ما بیشترین تاثیر را از این تحریمها دیده است و این تحریمها سلامت مردم ما را هدف گرفتهاند.
ماریمون در ادامه عنوان کرد: این محاصره علیه کشور ما در وضعیت فعلی در مقایسه با زمانی که ما شیوع بیماری نداشتهایم حتی بیرحمانهتر شده و به سطح نسلکشی رسیده است.
تحریمهای آمریکا علیه کوبا نخستین بار در ۱۹ اکتبر ۱۹۶۰ در پاسخ به اقدام هاوانا در ملی سازی یک سری پالایشگاههای نفت که در تملک آمریکا قرار داشتند، اعمال شدند و در ادامه در سال ۱۹۶۲ تمدید شدند.
این تحریمها در واقع میراث ادامه دار خصومت های میان دو کشور در زمان جنگ سرد هستند.
از سوی دیگر سازمان ملل ۲۸ سال متوالی است که این تحریمها را محکوم کرده است.
آمریکا در سال ۱۹۹۲ مدعی شد در تحریمهایش علیه کوبا اجازه فرستادن دارو به این کشور تا زمانی که منحصراً برای استفاده مردم باشند میدهد.
با این حال در وضعیتی متناقض، بسیاری از بانکها و شرکتها نگران تحریم شدن از سوی آمریکا در صورت دست زدن به فعالیت بازرگانی و تجاری با کوبا بوده و از این کار امتناع کردهاند.
این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از زمان آغاز به کار دولتش تاکنون تحریم ها علیه کوبا را تشدید کرده و کار را برای کشورهای دیگر به منظور فرستادن محموله هایشان به این کشور را سختتر ساخته است.
کوبا اخیرا از این مساله شکایت کرد که یک محموله کیت آزمایش، ماسک و دستگاه های تنفسی که از سوی گروه علی بابای چین به هاوانا اعطا شده بودند، به دلیل کارشکنی شرکت آمریکایی مسئول حمل و نقل آنها به بهانه نگرانی از شکستن قوانین تحریمها، به خاک این کشور نرسیدند.
ماریمون تاکید کرد: کار ما برای خریداری تجهیزات، محمولهها و داروها بسیار سخت شده است. ما مجبور شدهایم تا اقلام مورد نیازمان را از بازارهای بسیار دوردست تر و با دو برابر تا سه برابر هزینه بیشتر بخریم و در بسیاری از موقعیتها این کالاها دیرهنگام به دست ما می رسند.
او همچنین تاکید کرد، تحریم های آمریکا باعث شده که در بازه آوریل ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۰ بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار آمریکا خسارت به وزارت بهداشت کوبا وارد شود و این خسارات به میزان ۶۰ میلیون دلار بیشتر از سال قبل از آن بودهاند.
او گفت که مجموع خسارات وارد شده در اثر تحریمهای آمریکا به کوبا از سال ۱۹۶۲ تاکنون به سه میلیارد دلار رسیده است.
اخیراً بنیاد خیریه آکسفام به آمریکا از بابت تداوم تحریم هایش علیه کشورهای دنیا حمله کرده و خواستار برداشته شدن تحریم های آمریکا شد.