کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

وزیر تجارت بین‌الملل کانادا اعلام کرد که تمایل‌ متقابلی به پیشبرد مذاکرات تجاری با بلوک آمریکای جنوبی «مرکوسور» وجود دارد؛ این در حالی‌که اتاوا در تلاش برای انعقاد توافقات جدید به‌منظور کاهش وابستگی به آمریکا است. به گزارش روز جمعه ایرنا، منیندر سیدو وزیر تجارت بین‌الملل کانادا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «رویترز» گفت: با وزیر ... کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای شمالی, اروگوئه, اقتصادی, برزیل, پاراگوئه, جنگ تجاری, چین, کانادا, گزارش, مرکوسوز

رئیس جمهور کلمبیا از قطع همکاری با ناتو خبر داد

گوستاو پترو رئیس جمهور کلمبیا در اظهاراتی با انتقاد از حمایت برخی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از اسرائیل، از تصمیم کشورش برای قطع همکاری با ناتو خبر داد و تاکید کرد: اگر اعضای ناتو در کنار نسل‌کشی ایستاده‌اند، حضور ما در این ائتلاف چه معنایی دارد؟ به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل ... رئیس جمهور کلمبیا از قطع همکاری با ناتو خبر داد

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اسراییل, اکوادور, برزیل, جهان, خبر, فلسطین, کلمبیا, ناتو, نسل‌کشی, همبستگی

رئیس‌جمهوری کلمبیا: بازگشایی زندان «آلکاتراز» جنایتی علیه بشریت است

رئیس‌جمهوری کلمبیا از همتای آمریکایی خود خواست بازداشتگاه موقت مهاجران موسوم به «آلکاتراز تمساح» در ایالت فلوریدا را افتتاح نکند و این اقدام را «جنایتی علیه بشریت» دانست. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، این بازداشتگاه مهاجران را «توهینی فراموش‌نشدنی به ... رئیس‌جمهوری کلمبیا: بازگشایی زندان «آلکاتراز» جنایتی علیه بشریت است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, کلمبیا

ترامپ چه می‌گوید ؟؟؟

دونالد ترامپ سخن می‌گوید: با صراحتی که شاید بسیاری جرأت بیان آن را ندارند، با اینکه گفتارش آمیخته به وقاحت، رذالت و خصومت است، اما به دلیل شفافیتش قابل توجه است. باید اذعان کرد که در این صحبت‌ها حقیقتی تلخ نهفته است. ترامپ در کنفرانس اخیر جمهوری‌خواهان به شکلی آشکار و ترسناک درباره آنچه در ... ترامپ چه می‌گوید ؟؟؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, فرانسه

کارشناس آمریکایی: رویکرد ترامپ افراط‌گرایی را تقویت می‌کند

تحلیلگر «موسسه امریکن اینترپرایز» اعتقاد دارد که نگاه معامله محور «دونالد ترامپ» موجب تقویت گروه های افراطی می‌شود و وی را به رئیس جمهوری بدتر از اوباما تبدیل می‌کند که به عنوان مسئول ایجاد داعش شناخته می‌شود. به گزارش روز شنبه ایرنا،«مایکل روبین» کارشناس این اندیشکده با بیان اینکه برای ترامپ فرق نمی کند که ... کارشناس آمریکایی: رویکرد ترامپ افراط‌گرایی را تقویت می‌کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, افغانستان, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, خاورمیانه, سوریه, قطر

کنگره آمریکا اختیارات جنگی ترامپ را علیه ایران محدود کرد

مجلس نمایندگان آمریکا به قطعنامه تصویب شده در سنای این کشور برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران رای داد.

 

با گزارش ایرنا؛ مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه با ۲۲۷ رای موافق و ۱۸۶ رای مخالف قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده علیه ایران را تصویب کرد.

 

این قطعنامه تصریح کرد که کنگره هیچ وضعیت جنگی را نسبت به ایران اعلام نکرده و مجوز قانونی برای استفاده از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران هم به تصویب نرسیده است.

 

این قطعنامه همچنین مجوز سال ۲۰۰۱ برای استفاده از نیروی نظامی علیه عاملان حمله ۱۱ سپتامبر و مجوز استفاده از نیروی نظامی علیه عراق در سال ۲۰۰۲ را محملی برای مجوز استفاده از زور علیه ایران نمی‌داند.

 

قطعنامه با یادآوری اینکه خصومت بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد، لغو اختیارات جنگی را به معنای عدم استفاده از نیروی نظامی در زمانی که خصومت یا وضعیت تهدیدآمیز قریب الوقوع وجود داشته باشد، ندانسته است.

 

به موجب این قطعنامه، نیروهای مسلح ایالات متحده در خارج از قلمرو، دارایی‌ها و سرزمین‌های آن بدون اینکه از سوی کنگره اعلام وضعیت جنگی یا مجوز قانونی خاص داده شده باشد، باید از سوی رییس جمهوری جمع‌آوری شوند.

 

این قطعنامه می‌افزاید: درگیری خصومت‌آمیز با ایران تنها با توجیه کامل کنگره و عموم مردم آمریکا پس از بحث و گفت‌وگو و رای‌گیری در کنگره امکان‌پذیر خواهد بود.

 

در این قطعنامه تاکید شده است: رییس جمهوری باید استفاده از نیروهای مسلح ایالات متحده را برای خصومت علیه جمهوری اسلامی ایران یا هر بخشی از دولت یا ارتش آن خاتمه دهد، مگر اینکه کنگره به صراحت اعلام جنگ کند یا مجوز ویژه‌ای برای استفاده از نیروی نظامی علیه ایران داده شده باشد.

 

مجلس سنای آمریکا ۲۴ بهمن‌ماه این قطعنامه دو حزبی را با ۵۵ رای موافق و ۴۵ رای مخالف، به رغم تهدید ترامپ مبنی بر وتوی آن تصویب کرد.

 

در صورتی که ترامپ این قطعنامه را وتو کند، احتمال اینکه کنگره رای کافی برای لغو وتوی ترامپ نداشته باشد، زیاد است؛ اما تصویب آن در هر دو مجلس قانونگذاری آمریکا حاکی از نارضایتی کنگره از اقدامات ترامپ علیه ایران و حمایت آن‌ها از محدود کردن اختیارات جنگی ریاست جمهوری ایالات متحده است.

 

هنگام تصویب این قطعنامه در سنای آمریکا، برخی سناتورها درخواست اصلاحاتی را ارائه دادند که یکی از آنها، موضوع حمله ایران به عین الاسد و لاپوشانی دولت آمریکا از میزان خسارات و تلفات وارده به نیروهای آمریکایی است.

 

بر اساس این بند، اعضای مجلس سنا تایید کردند که برخلاف گزارش‌های اولیه در خصوص صدمه ندیدن هیچ کس در جریان حمله تلافی‌جویانه ایران به پایگاه نظامی عین الاسد در عراق، بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای ارتش آمریکا دچار آسیب مغزی شده‌اند.

 

همچنین سناتورها با ۶۴ رای موافق و ۳۵ رای مخالف، بند پیشنهادی «تد کروز» سناتور جمهوری‌خواه ایالت تگزاس و هوادار دونالد ترامپ برای اضافه کردن به طرح محدود کردن اختیارات جنگی ریاست جمهوری آمریکا در قبال ایران را تصویب کردند.

 

سنا با ۹۹ رای موافق و بدون مخالف، به بند الحاقی سناتور «رید» رای مثبت داد و با ۹۳ رای موافق و ۳ رای مخالف با بند پیشنهادی سناتور ریچ هم موافقت کرد.

 

بر اساس این بند، رییس جمهوری آمریکا در زمینه اقدام برای دفاع از آمریکا، قلمروهای آن، دارایی‌ها، شهروندان، نیروهای نظامی و دیپلمات ها در مقابل حملات احتمالی بر اساس قانون اساسی مسئول است.

 

اعضای سنا با ۵۴ رای منفی و ۴۶ رای مثبت، بند پیشنهادی سناتور جمهوریخواه «تام کاتن» را رد کردند که در صورت تصویب، عملیات نظامی فعلی آمریکا علیه آنچه که به عنوان «سازمان های تروریستی و بخشی از نیروهای نظامی و یا دولت ایران» از آن یاد شده است، از قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی رییس جمهوری آمریکا در قبال ایران، مستثنی می‌شد.

 

بند پیشنهادی سناتور جمهوریخواه و هوادار ترامپ «مارکو روبیو» هم با ۵۴ رای مخالف و ۴۶ رای موافق از دستور کار خارج شد.

 

در این بند آمده بود ایالات متحده آمریکا درگیر خصومت با ایران نیست و حمله به سردار شهید قاسم سلیمانی منطبق با اختیارات جنگی روسای جمهوری دولت‌های گذشته بوده و راهبرد فشار حداکثری بر ایران منابع در اختیار این کشور برای حمله به آمریکا و منافع این کشور را کاهش داده است.

روسیه: آمریکا باید هرچه سریع‌تر سلاح‌های شیمیایی خود را نابود کند

نماینده دائم روسیه در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی با اشاره به اینکه آمریکا تنها کشور عضو است که هنوز دارای ذخایر تسلیحات شیمیایی است، تاکید کرد که واشنگتن منابع کافی دارد و باید روند نابودی زرادخانه‌های خود را تسریع کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا

ترامپ تمام پروازها از اروپا را به مدت ۳۰ روز تعلیق کرد

رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد، ایالات متحده به دلیل شیوع کروناویروس، به تعلیق تمام سفرها از مبدا اروپا به مدت ۳۰ روز تصمیم گرفته است که از نیمه شب جمعه آغاز می‌شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, جهان, خبر

اعلام وضعیت اضطراری کرونا در ۱۰ ایالت آمریکا

اگرچه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تا هفته گذشته در حضور وزیر بهداشت دولت خود از در امان بودن کشورش از شیوع ویروس کرونا ابراز اطمینان می کرد، اما براساس گزارش های منتشره اکنون شمار مبتلایان در این کشور از مرز ۴۰۰ نفر گذشته و در ۸ ایالت وضعیت اضطراری و در دو ایالت دیگر ... اعلام وضعیت اضطراری کرونا در ۱۰ ایالت آمریکا

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر