گردهمایی ورشو به سرکردگی دولت نو فاشیستی ترامپ و گروهی سیاست مدار ماوراء راست و سردمداران رژیم های ارتجاعی منطقه و دولت اسرائیل، با هدف ایجاد یک جبهه منطقه ای-جهانی، برای دخالت مستقیم در امور کشور ما برگزار شد. شرکت بسیار معدودی از نمایندگان رسمی کشورهای اروپایی که با انتقاد مایک پنس، معاون ترامپ رو به رو شد، نشانگر رسوایی بیش از پیش سیاست های مخرب و مداخله جویانه دولت ترامپ به نمایندگی از سوی انحصارهای نفت و اسلحه در آمریکا و همچنین پیدایی روند جدیدی در سیاست گذاری جهانی است که امپریالیسم آمریکا در آن به شکل بسیار عیانی به خود حق مداخله و تعیین تکلیف در امور سایر کشورهای جهان را می دهد.
شرکت معدودی گروه کارگزار و کارچاق کن ایرانی، از جمله ”شورای مقاومت ملی“، به رهبری مریم رجوی، و گروه های رسوای ”سلطنت طلبان“ در کنار این نشست و تشویق مشتی مرتجع برای تشدید تحریم ها و مداخله در امور داخلی یک کشور مستقل بیش از هر امری نشانگر بی اعتقادی این جمع به مبارزه مردم و حقوق آنها و میزان سقوط سیاسی و سرسپردگی کسانی است که مدعی مبارزه برای رهایی ایران از چنگال استبداد هستند.
تقریباً همه گزارشهای تا کنونی نشان میدهند که این نشست هدفش بیش از پرداختن به مسائل خاورمیانه وارد آوردن فشار بیشتر بر ایران بوده است. سایت فارسی دویچهوله در ارتباط با موضع اسرائیل در این زمینه، نوشت: “بنیامین نتانیاهو کنفرانس ٬صلح و امنیت در خاورمیانه٬ را به کارزاری تبلیغاتی علیه رژیم ایران تبدیل کرد. حمله تبلیغاتی نتانیاهو تنها از سوی نمایندگان آمریکا مورد استقبال قرار گرفت.
مایک پنس، معاون رئیسجمهور ایالاتمتحده روز پنجشنبه ۲۵ بهمنماه (۱۴ فوریه) گفت که جمهوریاسلامی در پی برپا کردن یک ٬هولوکاست تازه٬ است.” سایت فارسی رادیو فردا، ۲۵ بهمنماه، اظهارات نتانیاهو را بازتاب داد که گفت: “٬به نشست ۶۰ وزیر خارجه و نمایندگان کشورهای جهان علیه ایران میروم٬ تا این ٬نشست آشکار میان نمایندگان کشورهای پیشگام عربی با اسرائیل، منافع مشترک برای جنگ با ایران را به پیش ببرد٬.” رادیو فردا در ادامه، نوشت: “این سخنان تصویری او که از رسانههای اسرائیل پخش شد و در توییت او به زبان عبری نیز قرار گرفت، دقایقی بعد پاک شد و عبارت ٬مقابله با ایران٬ به جای ٬جنگ با ایران٬ بهکار برده شد.” بهگزارش رادیو فردا، مایک پنس، معاون رئیسجمهور آمریکا، در نشست “امنیت و آینده صلح خاورمیانه” در ورشو پایتخت لهستان، ایران را “بزرگترین تهدید علیه صلح و امنیت در خاورمیانه” دانست و حکومت مذهبی ایران را متهم کرد که با “جاهطلبیهای” منطقهای خود نقشه “هولوکاست جدیدی” را در سر دارد. مایک پمپئو، وزیر امورخارجه آمریکا که در این کنفرانس شرکت کرده بود در گفتوگو با رادیو فردا به تشریح مواضع دولت فعلی آمریکا پرداخت و گفت: “کشورهای خاورمیانه به این شناخت رسیدهاند که شهروندانشان در معرض تهدید جمهوریاسلامی ایران هستند چراکه بهگفته او ٬وقتی در مورد حزبالله حرف میزنیم، باید در مورد ایران بحث کنیم. وقتی صحبت از شرارت حوثیها در یمن میشود باز باید در مورد ایران سخن گفت.٬ وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد ٬ما هر کاری که از دستمان بربیاید انجام خواهیم داد تا خواسته مردم از داخل ایران مطرح شود، تا آنها به زندگی که طالب آن هستند دست پیدا کنند، زندگی که تهدید و خطری را متوجه گستره خاورمیانه و دیگر نقاط جهان نکند.٬ ”
روز جمعه ۲۶ بهمنماه، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفتگوی اختصاصی با “شرق الاوسط” (خاورمیانه) تأکید کرد: “با اروپا درخصوص برجام به توافق نرسیدیم.” او در توضیح آن گفت: “مطمئناً درخصوص توافق هستهای با اروپاییها اختلافنظر داریم و به این توافق رسیدیم که بهتوافق نرسیم. … در این زمینه فشارهای زیادی درخصوص تمام موضوعات وارد خواهیم کرد که منبع اصلی آنها ایران است [ازجمله] توسعه موشکی، تروریسم، تأمین مالی تروریسم، امنیت سایبری.”
از میان گروههای سیاسی مخالف حکومت حاکم در ایران تنها دو گروه ضد مردمی سلطنتطلب و مجاهدین خلق به حمایت از این نشست پرداختند و تظاهراتی را نیز در هنگام برگزاری این نشست برپا کردند. کیهان لندن که مواضع رضا پهلوی و سلطنتطلبان را انعکاس میدهد، در مطلبی در اشاره به نتایج این نشست ازجمله نوشت: “کنفرانس ورشو را نباید نقطه پایان کارزار فشار حداکثری بر جمهوریاسلامی دانست. در ورشو، که نمایندگان دو نهاد ناتو و اتحادیه اروپا نیز در آن حضور داشتند، این کارزار توانست گسترش هرچه بیشتر خود را به تأیید کشورهای شرکتکننده برساند. امروز تنها آمریکا، اسرائیل و چند کشور عربی حوزه جنوبی خلیجفارس نیستند که در این جهت حرکت میکنند. برخی از کشورهای اروپایی، بهویژه کشورهای اروپای شرقی که برای اتحادیه اروپا نقش بسیار مهمی بازی میکنند، و نیز دیگر کشورهای عربی و حتا آفریقایی نیز به این کارزار پیوستهاند. گسترش این جبهه میتواند، چنانکه مایک پنس معاون رئیسجمهور آمریکا در ورشو گفت، به حمایت از جنبش مردم ایران علیه نظام حاکم بیانجامد.”
سایت سازمان مجاهدین خلق در اشاره به این نشست دو نکته را مهم دانست و نوشت: “ضرورت سرنگونی رژیم بهخصوص با نقل صحبتهای رودی جولیانی در تظاهرات هواداران مقاومت و مصاحبههایی که با رسانههای مختلف داشت. رودی جولیانی ازجمله گفته بود: ٬برای استقرار صلح و ثبات در خاورمیانه تنها راه، تغییر رژیم در ایران است٬ یا ٬کنفرانس ورشو برای مقابله با این اقدامات رژیم تشکیل شده است٬.” سایت این سازمان در تشریح نکته دوم، نوشت: “تأکید بر نقش جایگزینی مقاومت ایران بعد از سرنگونی رژیم که در انعکاس رسانهها بسیار چشمگیر بود. در این مورد نیز عباراتی از جولیانی تیتر اول بسیاری از خبرهای این رسانه شده که با حمایت از برنامه ده مادهای خانم مریم رجوی برای ایران فردا، بر حاضر و آماده بودن آلترناتیو تأکید کرده بود.”
نشستهای اینچنینی علیه جمهوریاسلامی برای اولین بار نبود که برگزار میشد، اما تفاوت این نشست با موارد قبلی، گردهمایی کشورهای مخالف جمهوریاسلامی زیر یک سقف بهطور همزمان بود. با اینکه نشست فوق درحال حاضر نتوانست دستاوردهای موردنظر را بههمراه داشته باشد، اما هرگونه بیتوجهی به نیات دستاندرکاران اصلی چنین نشستهایی که خطرهایی را متوجه میهن ما میکند نباید دستکم گرفت. حزب تودهٔ ایران ضمن دفاع قاطع از جنبش مردمی برای مبارزه با رژیم ولایت فقیه، مخالفت خود را با هرگونه مداخلهٔ خارجی در ایران بهطور صریح اعلام میکند. نیروهای مترقی ضمن مقابله با این اقدامهای خطرناک باید همزمان نقش ضد مردمی نیروهای سلطنتطلب و مجاهدین خلق را نزد افکارعمومی تشریح و افشا کنند.
نامۀ مردم