یک نامزد انتخابات درون حزبی دموکراتهای آمریکا گفت، واشنگتن بالغ بر ۱۱۳ میلیارد دلار کمک برای اوکراین صرف کرده در حالی که همزمان دسترسی میلیونها شهروند آمریکایی به کمکهای غذایی و بیمه بهداشت و درمان را سلب کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، رابرت اف. کندی جونیور، نامزد رقابت درون حزبی دموکراتهای آمریکا برای تعیین نامزد نهایی حزبی در انتخابات ۲۰۲۴ در مصاحبهای با تاکر کارلسون، مجری سابق شبکه فاکس نیوز گفت: “ما ۱۱۳ میلیارد دلار کمک را برای اوکراین ارسال میکنیم… چطور میتوانیم چنین کاری کنیم وقتی که دسترسی ۳۰ میلیون آمریکایی را به کوپنهای غذا و دسترسی ۱۵ میلیون آمریکایی را به بیمه بهداشت و درمان قطع کردهایم.”
این کاندیدای ریاست جمهوری حزب دموکرات بیان کرد، اوکراین اکنون نقش “نیروی نیابتی” را برای تقابل ابرقدرتها پیدا کرده است.
اوکراین از زمان شروع “عملیات نظامی ویژه” ارتش روسیه در فوریه ۲۰۲۲ در این کشور، میلیاردها دلار وام و کمک را از سوی متحدانش دریافت کرده است.
آمریکا به تنهایی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کمک نظامی، اقتصادی و بشردوستانه به اوکراین عرضه کرده است. روسیه مکررا به کشورهای ارسال کننده کمک تسلیحاتی برای اوکراین اخطار داده که چنین کمکهایی را هدف مشروع حمله در نظر خواهد گرفت.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اخیرا گفت، این که کشورهای ناتو “اوکراینیها را آموزش داده و تسلیح میکنند به مثابه مداخله مستقیم آنها در جنگ است.”
کندی جونیور همچنین اظهار داشت که آمریکا در اوکراین آزمایشگاههای بیولوژیک دارد زیرا در حال توسعه سلاحهای زیستی است.
وی گفت: “برای مطالعه و ساخت این سلاحها از انواع فناوری زیستشناسی مصنوعی جدید CRISPR و روشهای مهندسی ژنتیک استفاده میکنند که برای نسل قبلی در دسترس نبود.
در سال ۲۰۰۱، ایالات متحده دوباره شروع به سرمایه گذاری مبالغ هنگفتی در ساخت سلاح های زیستی کرد، اما نگران بود زیرا “نقض کنوانسیون ژنو جرم است”، به این دلیل آنها مدیریت ایمنی بیولوژیکی را به یکی از نهادهای وزارت بهداشت محول کردند”.
کندی افزود که هر طراحی و ساخت سلاح زیستی نیاز به واکسن دارد، زیرا در صورت استفاده از سلاحهای زیستی، در “۱۰۰ درصد موارد” احتمال نتیجه معکوس وجود دارد.
به گزارش فارس پیشتر، «ایگور کریلوف» رئیس بخش دفاع شیمیایی، رادیواکتیو و بیولوژیکی وزارت دفاع روسیه گفت اطلاعات بهدست آمده توسط نیروهای روسی در میدان جنگ با اوکراین، بار دیگر ثابت میکند که آمریکا در حال تولید سلاحهای بیولوژیک در خاک این کشور است.
کریلوف تاکید کرده بود بر اساس واقعیتها و حقایق بدست آمده، آمریکا از اوکراین به عنوان پایگاهی برای استقرار نیروهای ناتو استفاده کرده و مؤسسه تحقیقات نظامی «والتر رید» بر پروژههای بیولوژیکی نظامی موسوم به «U-Pi-1» و «U-Pi-2» نظارت داشت که طی آن مجموعهای فعال از زیستماده از مردم اوکراین جمعآوری شد.
وزارت دفاع روسیه همچنین اواخر خرداد ضمن اشاره به خطراتی که آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا در سراسر جهان برای مردم دارند، گفت که پنتاگون بهدنبال استفاده از پشههای ناقل بیماریهای خطرناک در اوکراین است.
کریلوف در نشستی خبری، ضمن اشاره به سرمایهگذاری ۱.۵ میلیارد پوندی انگلیس در تحقیقات بیولوژیک آمریکا با کاربردهای دوگانه گفت: «پنتاگون در حال تلاش برای به دست آوردن نسخه اصلاح ژنتیکی یافته پشهای است که میتواند حامل ابولا، هپاتیت ب و ایدز باشد».
مقام ارشد وزارت دفاع روسیه در ادامه هشدار داد: «آمریکا اما عملاً کنترل آزمایشگاههای خصوصی را که با پاتوژنهای خطرناک کار میکنند، از دست داده است. به همین دلیل، خطر وقوع حوادث در آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا حین انتقال نمونهها به کشورهای ثالث از جمله اوکراین در حال افزایش است».
دولت روسیه بعد از آغاز عملیات نظامی در اوکراین گفت آمریکا به صورت محرمانه برنامه آزمایشگاههای زیستی در اوکراین را مجدداً از سرگرفته و هماکنون بر روی ساخت تأسیسات مخفی جدید و آموزش پرسنل متمرکز شده است.
با این حال وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این گزارشها مدعی شده آزمایشگاههای بیولوژیک این کشور در اوکراین مصارف صلحآمیز دارند و هدف آنها ساخت سلاح نیست.