بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران در نشست شورای حکام

کشورهای بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیه‌ای مشترک پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران بیانیه‌ای مشترک منتشر کردند. به گزارش ایسنا، جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیه‌ای مشترک در مورد ... بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران در نشست شورای حکام

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, ایران, بلاروس, چین, خاورمیانه, خبر, زیمبابوه, سوریه, فرانسه, مذاکرات اتمی, نیکاراگوئه, ونزوئلا

قطعنامه سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد

قطعنامه سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا، بامداد جمعه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد. به گزارش ایسنا، این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شد، با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید.  کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ... قطعنامه سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, انگلیس, ایران, بورکینافاسو, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, فرانسه, مذاکرات اتمی

میدل‌ایست‌آی: آمریکا مجبور به مذاکره با ایران است

نشریه انگلیسی با اشاره به خواست آمریکا برای دستیابی به توافقی با ایران، نوشت: «هر ۲ نامزد ریاست جمهوری آمریکا مجبورند با ایران مذاکره کنند. آن‌ها راه‌چاره دیگری ندارند.» به گزارش ایسنا، با توجه به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و باقی ماندن فقط ۵ روز تا روز رأی‌گیری، تحلیل‌های بیشتری درباره سیاست‌های کلان و سیاست‌های خارجی ... میدل‌ایست‌آی: آمریکا مجبور به مذاکره با ایران است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحریم, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سوریه, عربستان سعودی, مذاکرات اتمی, هندوستان

واشنگتن فری بیکن: رابرت مالی اسناد طبقه بندی شده را در اختیار ایران قرار داد

روزنامه واشنگتن فری بیکن در گزارشی مدعی شد که ممکن است رابرت مالی برخی اسناد محرمانه آمریکا را به ایران تحویل داده باشد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ روزنامه واشنگتن فری بیکن در گزارشی که روز گذشته (چهارشنبه) منتشر شد ادعا کرد که اسناد و مدارکی در دست دارد که نشان می‌دهد رابرت مالی، نماینده ویژه ... واشنگتن فری بیکن: رابرت مالی اسناد طبقه بندی شده را در اختیار ایران قرار داد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, ایران, جهان, گزارش, مذاکرات اتمی

پکن: آمریکا در قبال غنی‌سازی ایران دوگانه عمل می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه چین تأکید کرد که انگلیس و آمریکا در قبال موضوع غنی‌سازی اورانیوم جمهوری اسلامی رویکرد دوگانه دارند. به گزارش خبرگزاری فارس، «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز گذشته (جمعه) در کنفرانس خبری خود به رویکرد دوگانه غرب به خصوص آمریکا و انگلیس در قبال موضوع غنی‌سازی اورانیوم ایران واکنش نشان ... پکن: آمریکا در قبال غنی‌سازی ایران دوگانه عمل می‌کند

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آکوس, آمریکا, استرالیا, اقیانوسیه, انگلستان, ایران, ایرلند, تحلیل, جهان, چین, خبر, صلح, مذاکرات اتمی

کشورهای اروپایی مستقل از آمریکا قادر به‌تصمیم‌گیری درباره تحقق تعهدات خویش در چارچوب اینستکس نیستند

به عقیده کارشناسان روس، اصلی‌ترین مشکل در کارآیی مکانیسم اینستکس این واقعیت است که اروپایی‌ها شجاعت اجرای سیاستی مستقل از آمریکا را نداشته و خطر در معرض تحریم‌های واشنگتن قرار گرفتن به‌خاطر حفظ روابط تجاری با ایران را به جان نمی‌خرند.

 

روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» امروز در تحلیلی نوشته است: در شرایطی که روند اوضاع در منطقه خلیج فارس وخیم شده و روابط آمریکا و ایران تیره‌تر شده، روز گذشته (یکشنبه) در شهر وین، دور دیگری از نشست نمایندگان کشورهای شرکت کننده در برنامه جامع اقدام مشترک برجام درباره برنامه هسته‌ای ایران برگزار شد که در آن طرفین بار دیگر تلاش کردند تا راهی واقع بینانه برای حفظ توافق هسته‌ای پیدا کنند.

 

علاوه بر ایران، نمایندگان کشورهای دیگر شرکت کننده در برجام، یعنی: روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان در این نشست شرکت کردند. این کشورها قصد دارند تلاش کنند تا حداقل منافع اقتصادی ایران که در حال حاضر به خاطر اقدامات یکجانبه آمریکا از بین رفته، تامین شود. نشست وین در سطح مدیران سیاسی کشورها بود. مسئولیت هیئت نمایندگی روسیه بر عهده “سرگئی ریابکوف” معاون وزیر امور خارجه روسیه قرار داشت. نماینده اصلی تهران نیز “عباس عراقچی” معاون وزیر خارجه ایران بود. این نشست با هماهنگی “هلگا اشمیت” معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد.

 

“میخائیل اولیانوف” نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین، از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی در پایان این نشست در پیامی توئیتری اعلام کرد: «نشست کمیسیون مشترک برجام این امکان را به وجود آورد تا همه طرفین وضعیت کنونی در رابطه با اجرای توافقات با تکیه بر تعهدات هسته‌ای و اقتصادی طرفین به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد. البته واضح است که تحریم‌های آمریکا به توافق هسته‌ای لطمه زیادی زده، ولی همه شرکت کنندگان باقی مانده در این توافقنامه، با قاطعیت خواستار حفظ آن هستند و برای رسیدن این هدف تلاش می‌کنند.»

 

سرگئی ریابکوف نیز در آستانه نشست وین یادآور شده بود: «این نشست به طور خاص به ابتکارعمل طرفین اروپایی برجام انجام شده و با توجه به این مسئله ما حق داریم انتظار داشته باشیم که نمایندگان سه کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) ارزیابی واقع بینانه و دیدگاه‌های مشخصی برای حفظ برجام داشته باشند و به همراه یکدیگر تلاش کنیم تا در شرایط به وجود آمده به خاطر سیاست غیرسازنده طرف آمریکایی، از این توافق نامه بین المللی دفاع کنیم.»

 

به نوشته این روزنامه، ایران در ماه مه سال جاری و بعد از گذشت یکسال از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و از سرگیری رژیم تحریم‌ها علیه تهران، برخی تعهدات داوطلبانه خود در چارچوب توافقنامه هسته‌ای سال ۲۰۱۵ را متوقف کرد. نشست قبلی کمیسیون برجام در وین که در همین سطح یک ماه قبل برگزار شده بود، نتوانست تدابیر مشخصی برای حفظ برجام اتخاذ کند. یکی از اصلی‌ترین موضوعات این نشست، دورنمای مکانیسم مالی اینستکس بود که از لحاظ فرضی باید اجازه انجام مبادلات بازرگانی با ایران و دور زدن تحریم‌های محدودکننده آمریکا را بدهد.

 

سه کشور اروپایی در اواخر ماه ژانویه از ایجاد این سیستم مالی صحبت کردند، ولی این مکانیسم تازه در پایان ماه ژوئن راه اندازی شد، ضمن اینکه تنها کشورهای عضو اتحادیه اروپا می توانند به آن بپیوندند. در حال حاضر ۱۰ کشور عضو اتحادیه در تحقق این طرح مشارکت دارند. ولی مشکل اینجاست که این مکانیسم تنها مبادلات بانکی در عرصه تجارت تجهیزات پزشکی و محصولات غذایی را دربر می گیرد که اصلاً شامل تحریم‌های آمریکا نیستند. این در حالی است که مقامات تهران معتقدند: مکانیسم اینستکس برای تامین منافع اقتصادی ایران در چارچوب برجام کافی نبوده و این مکانیسم باید صادرات نفتی ایران را پوشش دهند.

 

استقبال مقامات اتحادیه اروپا از پیوستن روسیه به اینستکس

 

در همین رابطه، پیش از این نیز “سرگئی لاوروف” وزیر امور خارجه روسیه تایید کرد که فعلاً مکانیسم اینستکس به خوبی تحقق نیافته و نتوانسته در مقایسه با تعهدات شرکای ایران در چارچوب برجام عمل کرده و موانع موجود برای خرید نفت ایران را از بین ببرد. به گفته وی، مقامات مسکو به همراه سایر شرکای خود در برجام قصد دارند راهی واقع بینانه برای تامین منافع اقتصادی ایران که بخش غیرقابل انکار توافق هسته‌ای است، بیابند.

 

ریابکوف نیز ابراز امیدواری کرده که بر اساس گفته‌های مقامات اتحادیه اروپا، امکان گسترش مکانیسم اینستکس و تحت پوشش قرار گرفتن تجارت نفتی ایران وجود دارد.

 

در این رابطه، روزنامه «فایننشال تایمز» در مقاله‌ای نوشته است: پیوستن روسیه به مکانیسم مالی اینستکس، اقدام بسیار مهمی در جهت تلاش اتحادیه اروپا و روسیه برای نجات برجام است. این روزنامه به نقل از منابع خبری خود در وزارت امور خارجه روسیه یادآور شده، مقامات مسکو علاقه‌مند به همکاری با اتحادیه اروپا در چارچوب اینستکس هستند و به عقیده آنها هرچه کشورهای بیشتری در این مکانیسم جذب شوند، کارایی آن بیشتر خواهد بود.

 

این روزنامه به نقل از دو مقام اتحادیه اروپا نیز نوشته، بروکسل نیز به نوبه خود علاقه مند به پیوستن روسیه به اینستکس است، ولی قبل از گسترش بالقوه این مکانیسم به عرصه‌های بیشتر و افزایش تعداد شرکت کنندگان در آن، ابتدا باید این مکانیسم آغاز به کار کرده و در عرصه مبادلات مالی که جنبه انسانی دارد، فعالیت خود را آغاز کند.

 

در روسیه درباره کارآیی و عملکرد کامل مکانیزم اینستکس اروپایی تردید دارند

 

“نیکلای کوژانوف” کارشناس ارشد موسسه تحقیقات بین الملل اقتصاد جهانی و روابط بین الملل آکادمی علوم روسیه در گفت‌وگو با «نیزاویسیمایا گازیتا» ابراز تردید کرد که مکانیسم اینستکس بتواند موثر و کامل فعالیت کند.

 

وی یادآور شده، کشورهای اروپایی هرچند اظهارات امیدوارکننده‌ای دارند، ولی در عمل مشکلات زیادی برای تحقق این طرح وجود دارد که مهمترین آن این است که کشورهای اروپایی قادر به تصمیم گیری مستقل از آمریکا و به سادگی نمی توانند تعهدات خویش در این چارچوب را تحقق بخشند.

 

به عقیده این کارشناس، از دیگر کاستی‌های مکانیسم این است که مبادلات نفتی با ایران را پوشش نمی دهد، در حالی که مقامات تهران انتظار دارند که اروپا نفت ایران را خریداری کند و مبادلات مالی در این زمینه از طریق اینستکس انجام شود. این در حالی است که هیچ کس در اروپا چنین خطری را قبول نمی کند که در معرض تحریم‌های آمریکا قرار بگیرد.

 

کوژانوف درباره امکان پیوستن روسیه به مکانیسم بین بانکی اینستکس با ایران یادآور شد: «روسیه در حال حاضر مکانیسم مالی خاص خود را در این زمینه دارد و اینستکس در واقع گزینه دوم مسکو در این زمینه است. البته علامت لازم از هم اکنون از مسکو به کشورهای اروپایی ارسال شده: ما حاضر هستیم از طریق روسیه نفت ایران خریداری شود و ما آن را به شما بفروشیم، اگر شما تصمیم به اقدامات بعدی را بگیرید. ولی به عقیده من، اروپایی‌ها هنوز شجاعت چنین اقدامی را ندارند.»
تسنیم

ظریف: تامین امنیت خلیج‌فارس بدون ایران ممکن نیست

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌گویی در نیویورک مواضع کشورمان را درباره تازه‌ترین مسائل مطرح راجع به ایران بیان کرد.

ادامه

اتحاد شوروی, المان, امریکا, انگلستان, ایران, بحرین, جهان, خبر, روسیه, سودان, عربستان سعودی, فرانسه, لیبی, یمن

حمایت اروپا از پیشنهاد کنفرانس حل تنش میان ایران و آمریکا

می‌گوید اتحادیه اروپا از پیشنهاد عراق برای برگزاری یک کنفرانس منطقه‌ای با هدف کاستن از تنش میان ایران و آمریکا کاملا حمایت می‌کند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این سخنان را در بغداد ایراد کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, عراق

همگام با مبارزه علیه دیکتاتوری، با برنامه‌های خطرناک دولت ترامپ مبارزه باید کرد

با اقدام ماجراجویانه و غیرمسئولانهٔ سران رژیم ولایت فقیه و اعلام بالا بردن سطح غنی سازی اورانیوم و همچنین عبور از سقف ۳۰۰ کیلوگرمی ذخیرهٔ اورانیوم غنی‌شدهٔ ۳٫۶۷ درصدی به‌منظور کاهش تعهدهایی نسبت به‌اجرای کامل توافق برجام، و به‌موازات این اقدام، از سوی دیگر افزایش گام به گام آرایش جنگی تهاجمی نیروهای نظامی آمریکا در ... همگام با مبارزه علیه دیکتاتوری، با برنامه‌های خطرناک دولت ترامپ مبارزه باید کرد

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, سیاسی