تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

وزیر دفاع چین گفت، تعامل بین نیروهای مسلح چین و روسیه نقش با ثبات کننده‌ای در روندهای جهانی و در شرایط متشنج و پر تلاطم بین‌المللی ایفا می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین در جریان گفت‌وگو با سرگئی شویگو همتای روسی خود در آستانه گفت: «در یک محیط متلاطم بین‌المللی به ویژه ... تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

ادامه

آسیای میانه, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

پذیرش دختران در دانشکده‌های پزشکی افغانستان از سر گرفته شد

وزارت بهداشت حکومت سرپرست طالبان اعلام کرد که روند پذیرش دختران فارغ التحصیل پایه دوازدهم افغان در دانشکده‌های پزشکی دولتی برخی شهرهای این کشور آغاز شده است. به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آوا، وزارت بهداشت حکومت سرپرست طالبان روند پذیرش دختران فارغ التحصیل پایه دوازدهم در دانشکده‌های پزشکی دولتی شهرهای ... پذیرش دختران در دانشکده‌های پزشکی افغانستان از سر گرفته شد

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, زنان

رئیس‌جمهور قرقیزستان خطاب به آمریکا: در امور کشورمان دخالت نکنید

به دنبال واکنش ایالات متحده به تصویب یک قانون در قرقیزستان که طبق ادعای آمریکا برگرفته از یک قانون سرکوبگر در روسیه است، بیشکک به شدت از واشنگتن انتقاد کرد و عدم مداخله آمریکا در امور داخلی این کشور را خواستار شد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، صدیر جباروف رئیس جمهور قرقیزستان امروز دوشنبه ... رئیس‌جمهور قرقیزستان خطاب به آمریکا: در امور کشورمان دخالت نکنید

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, اتحادیه اروپا, حقوق بشر, روسیه, قزاقستان, گزارش

سین کیانگ؛ جدیدترین منطقه آزاد تجاری چین/ تولید موتورسیکلت برای آسیای مرکزی

شورای دولتی چین شهر ارومچی، کاشغر و هورگوس در سین کیانگ را به طور آزمایشی به عنوان منطقه آزاد تجاری معرفی کرد که به توسعه طرح کمربند – جاده این کشور و ارتباط با آسیای میانه کمک کند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شین هوا، دولت چین در منطقه سین کیانگ به طور آزمایشی ... سین کیانگ؛ جدیدترین منطقه آزاد تجاری چین/ تولید موتورسیکلت برای آسیای مرکزی

ادامه

آسیا, آسیای میانه, اروپا, اقتصادی, چین, شرق آسیا, غرب, کارگران, گزارش

تلاش برای کودتا در قرقیزستان ناکام ماند

ماموران امنیتی قرقیزستان چند تن از افراد مشهور و یک تاجر را به اتهام تلاش برای کودتا و به دست گرفتن قدرت بازداشت کردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ کمیته دولتی امنیت ملی قرقیزستان از دستگیری حامیان امام الدین تاشوف تاجر و یک فعال با نام تیلیخمت کورنوف که به تلاش برای کودتا و به دست ... تلاش برای کودتا در قرقیزستان ناکام ماند

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, امنیتی, جهان, خبر, قرقیزستان

کشت و قاچاق مواد مخدر؛ میراث برجای مانده آمریکا در افغانستان

بدنبال اظهارات «اسکات میلر» فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان مبنی بر آغاز خروج رسمی ارتش آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از این کشور، عقب نشینی این نیروها از افغانستان از یک طرح به یک اقدام عملی تبدیل شده است ولی با این حال، آنچه در کانون توجه بسیاری از طرفین قرار دارد، نگرانی درباره تغییرات بر جای مانده در این کشور بعد از خروج آمریکا از افغانستان است.

 

تردیدی نیست که یکی از این نگرانی ها، به وضعیت مبهم امنیتی حاکم در افغانستان بعد از خروج ارتش آمریکا و ناتو باز می‌گردد.

 

آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان حمله و در مدت زمان بسیار کوتاهی حکومت طالبان در این کشور را سرنگون کرد اما با وجود گذشت ۲۰ سال هنوز هم نتوانسته است طالبان که از دیدگاه واشنگتن ارتباط بسیار نزدیکی با ترویست های القاعده دارد را نابود کند و به این ترتیب، طالبان همچنان برخی مناطق افغانستان را تحت تصرف خود دارد.

 

تجزیه کشور افغانستان یک واقعیت انکار نشدنی است. «میر رحمن رحمانی» رئیس مجلس افغانستان تاکید دارد که خروج نیروهای خارجی از این کشور به معنای احتمال احیای جنگ های خطرناک داخلی در افغانستان است و این احتمال وجود دارد که افغانستان مجددا به سرزمین تروریسم بین المللی تبدیل گردد.

 

علاوه بر وضعیت مبهم شرایط امنیتی، کشت و قاچاق مواد مخدر نیز از جمله میراث دیگری است که آمریکا در افغانستان از خود بر جای گذاشته است.

 

مشکل مواد مخدر در افغانستان یک مشکل بسیار جدی محسوب می‌شود. بر اساس گزارش خبرگزاری ایرانی «آنا»، سازمان ملل متحد در گزارش سال ۲۰۱۹ میلادی خود با محور وضعیت مواد مخدر در سطح جهان، تاکید کرد که افغانستان با داشتن ۲۶۳ هزار هکتار زمین زیر کشت خشخاش، بزرگ‌ترین تولید کننده مواد مخدر در دنیا به شمار می‌رود و این کشور به تنهایی ۸۲ درصد از تریاک جهان را تولید می‌کند.

 

در اینجا این سؤال مطرح می‌شود که ارتباط بین جایگاه جهانی افغانستان در زمینه تولید مواد مخدر با آمریکایی‌ها چیست؟

 

باید توجه داشت که در سال ۱۹۷۹ میلادی و در جریان حمله شوروی به افغانستان بود که آمریکا با هدف حمایت از مبارزان افغان و شکست شوروی، از تمام روش‌های ممکن جهت پشتیبانی مالی از این مبارزان استفاده کرد و یکی از این روش‌ها نیز کمک به کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان بود و سازمان سیا در کل این پروسه نقش کمکی داشت.

 

جالب اینجاست که در جریان حکومت طالبان، این رژیم در سال ۲۰۰۰ میلادی به منظور نشان دادن شایستگی خود به جامعه جهانی در زمینه عهده دار شدن مسئولیت اداره افغانستان، مصوبه‌ای پیرامون ممنوعیت کشت خشخاش و تولید مواد مخدر صادر کرد که این مصوبه تولید مواد مخدر در افغانستان را به طرز چشمگیری کاهش داد.

 

اما در سال ۲۰۰۱ میلادی بود که آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان حمله کرد و باعث افزایش میزان تولید مواد مخدر در این کشور شد. بعد از این حمله بود که طالبان به منظور تامین هزینه‌های جنگی خود، مجوز تولید مواد مخدر در مناطق تحت کنترل خود را صادر کرد و طبیعی است که چنین رویکردی باعث رشد سریع کشت مواد مخدر در افغانستان شد.

 

تاثیر حضور ارتش آمریکا و ناتو در افغانستان بر روند رشد تولید مواد مخدر در این کشور امری واضح است به طوری که تولید مواد مخدر در مناطقی از افغانستان که نیروهای انگلیسی و آمریکایی در آنجا مستقر شده بودند، بسیار چشمگیر بوده است.

 

برای مثال، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در افغانستان گزارش داده است که ویلایت «هلمند» از جمله مناطق اصلی تولید مواد مخدر در افغانستان است در حالیکه پیش از سال ۲۰۱۴ میلادی از مناطق اصلی استقرار نظامیان آمریکایی محسوب می‌شد. این امر طبیعتا باعث می‌شود که سوالات زیادی درباره نقش حضور ارتش‌های خارجی در افغانستان در افزایش کشت و قاچاق مواد مخدر در این کشور به وجود آید.

 

خبرگزاری «ایرنا» در این رابطه گزارش داده است که کارشناسان و ناظران بین‌المللی و فرماندهان ارشد نظامی آمریکا اذعان کرده اند که خودشان در برخی موارد در جریان قاچاق مواد مخدر در افغانستان دخیل بوده‌اند.

 

یکی از گزارش های منتشر شده توسط خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه نیز نشان می دهد که بیشترین مزارع خشخاش در ولایت های «هلمند»، «قندهار» و «اروزگان» افغانستان که محل استقرار نیروهای خارجی در این کشور است، وجود دارند.

 

کشاورزان محلی در افغانستان می‌گویند که بالگردها و هواپیماهایی در طول ۲۴ ساعت از شبانه روز در این مزارع فرود می‌آیند و مواد مخدر را بار می‌کنند و سپس به مکان‌های نامعلوم پرواز می‌کنند.

 

کارشناسان افغان نیز تاکید دارند که اگر آمریکایی‌ها و نظامیان سایر اعضای ناتو در تجارت مواد مخدر در افغانستان دخالت نداشته‌اند، پس مواد مخدر تولید شده در افغانستان چگونه از اروپا سر درآورده است آن هم در شرایطی که ارسال این مواد از افغانستان به اروپا از توان قاچاقچیان محلی این کشور خارج است.

 

تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان مشکلی است که مدت‌های طولانی است در این کشور وجود دارد و حضور آمریکا در افغانستان به تشدید این مشکل دامن‌زده است.

 

در حال حاضر که آمریکا درصدد خروج از افغانستان است، باید گفت که این خود افغانستان و کشورهای همسایه آن هستند که باید بهای سنگین این رویکرد سرشار از تقصیر آمریکا را بپردازند.

جنگ ۲۰ ساله افغانستان نمونه بد مداخله جویی آمریکا در جهان

با آن که آمریکا مدعی تحقق اهداف خود در افغانستان شده، اما نمی‌تواند بی‌منطقی، بی‌رحمی و نیز شکست خود در افغانستان را انکار و نیز درباره جنایات خود در افغانستان پنهانکاری کند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, چین, حضور نظامی, حقوق بشر, فقر

یک رسانه آمریکایی؛ آمریکا می‌خواهد یک جنگ از راه دور را در افغانستان آغاز کند

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته در یک سخنرانی تلویزیونی از کاخ سفید با اعلام جدول زمانی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت: زمان پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکا است، وقت آن است که نیروهای آمریکایی به خانه بیایند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, مقاله

آمریکا مانع سرمایه‌گذاری کشورهای منطقه در افغانستان می‌شود + فیلم

برادر رئیس جمهور افغانستان در اظهارات تازه‌ای تاکید کرد که آمریکا در دو دهه گذشته از سرمایه‌گذاری کشورهای منطقه در بخش معادن و صنعت افغانستان جلوگیری کرده است.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, اقتصادی, امریکا, ایران, جنوب آسیا, جهان, چین, حضور نظامی, روسیه

رسانه آمریکایی: بایدن به‌جنگ افغانستان پایان نمی‌دهد، درپی خصوصی‌سازی آن است

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که جنگ افغانستان را که طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکا است با خارج کردن همه نیروهای آمریکایی تا سپتامبر سال جاری پایان خواهد داد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, ایران, جنگ سرد, جنوب آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, عراق, مقاله