نشت مواد رادیواکتیو پایگاه سلاح‌های هسته‌ای انگلیس

پس از ترکیدن مکرر لوله‌های قدیمی، مواد رادیواکتیو از پایگاهی که بمب‌های هسته‌ای انگلیس در آن نگهداری می‌شوند، به دریا نشت کرده است. به گزارش ایرنا از گاردین، اسناد رسمی نشان می‌دهند مواد رادیواکتیو از پایگاه نظامی کولپورت در غرب اسکاتلند که بمب‌های هسته‌ای نیروی دریایی انگلیس در آن نگهداری می‌شوند، به محیط دریاچه لوموند ... نشت مواد رادیواکتیو پایگاه سلاح‌های هسته‌ای انگلیس

ادامه

اسکاتلند, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا, محیط زیست

مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

اکنون کاملاً روشن است که حکومت ولایی در عرصۀ داخلی توان و ارادۀ انجام حداقل تغییرهای لازم برای مدیریت و مهار کردن اَبَربحران‎های چندوجهی برای بهبود زندگی مردم را ندارد. حتی در چنین اوضاع بسیار حادّ و خطرناکی، کارگزاران حکومتی جز گفتاردرمانی و دادن وعده‎های توخالی، و در برخی موارد اعتراف به “اشتباه های گذشته”، ... مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

ادامه

آمریکا, استبداد, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, جمهوری ملی و دموکراتیک, زحمتکشان, سیاسی, محیط زیست

زلزله ۸.۵ ریشتری در شرق روسیه؛ ژاپن دستور تخلیه صادر کرد+ فیلم

زمین لرزه ای به بزرگی ۸.۵ ریشتر شرق روسیه را لرزاند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده اعلام کرد: زلزله‌ای به قدرت ۶.۹ ریشتر منطقه‌ی «پتروپاولوفسک-کامتچاتسکی» در شرق روسیه را لرزاند. در پی این زمین‌لرزه، دولت ژاپن هشدارهایی صادر کرده است. به گزارش رسانه ملی ژاپن (NHK)، مقامات ... زلزله ۸.۵ ریشتری در شرق روسیه؛ ژاپن دستور تخلیه صادر کرد+ فیلم

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, روسیه, ژاپن, کانادا, محیط زیست, مکزیک

تغییر نظام سیاسی حاکم نخستین گام حیاتی در راه نجات ایران از اَبَربحران‌ها و تهدیدهای خارجی

در نتیجهٔ بیش از چهار دهه سیاست‌های ضدّملی حکومت ولایی، کشور ما اکنون در ضعیف‌ترین موقعیت اقتصادی و با کمترین توان دفاعی وارد مرحله‌ای بسیار خطرناک شده که در آن زمینه برای دست‎اندازی‌های آمریکا در تحولات آتی ایران و جنگ‌افروزی اسرائیل فراهم شده است. از یک سو، تهدیدهای مداوم ماشین جنگی اسرائیل به حملهٔ نظامی ... تغییر نظام سیاسی حاکم نخستین گام حیاتی در راه نجات ایران از اَبَربحران‌ها و تهدیدهای خارجی

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, افغانستان, امپریالیسم, امنیتی, ایران, تحلیل, صلح, محیط زیست

سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

سفیر روسیه تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو را نمونه‌ای از سیاست‌های استعماری جدید خواند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نووستی؛ بسته هفدهم تحریم‌های اروپا علیه روسیه نمونه بارزی از سیاست‌های استعماری جدید غرب است که با تحمیل خدمات و محصولات خود ، در تضاد با مکانیسم‌های بازار آزاد عمل می‌کند. یکولای کوچونوف، سفیر ... سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

ادامه

اروپا, استعمار, تحریم, جنوب, جهان, روسیه, غرب, فرانسه, محیط زیست, نروژ

کسری عجیب ذخایر آبی سدهای تهران

با کسری ۲۴۲ میلیون مترمکعبی ذخایر آبی سدهای تهران نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته که سالی خشک بود، مواجه‌ایم و اگر در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱، بارش‌هایی زیر نرمال داشته باشیم، احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان ۱۴۰۱ بسیار زیاد است.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تهران دومین استان فقیر از نظر منابع آبی نسبت به نیاز جمعیت ساکن در آن محسوب می‌شود. سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ یکی از بدترین سال‌های آبی تهران بود و درحالی که نیمی از سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را سپری کرده‌ایم، سال‌ آبی جاری نیز با کسری قابل توجه در میزان بارش‌ها، ورودی آب به مخازن سدها و ذخایر سدهای تهران مواجه‌ایم.

 

محمد شهریاری، مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: خوشبختانه با بارش‌هایی که در اسفند‌ماه در حوزه عملکرد استان تهران داشته‌ایم، شرایط بارش‌ها نسبت به اسفندماه سال گذشته، وضعیت بهتری را رقم زده است.

 

وی افزود: افزایش نزولات جوی و بارش‌های نیمه اول اسفند، اثر خود را روی ورودی آب به مخازن سدهای تهران هم گذاشته و در ۱۵ روز نخست اسفندماه سال جاری، نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۷ درصد رشد ورودی آب به مخازن سدهای تهران را شاهد بودیم.

 

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران تصریح کرد: اگر آمار را به صورت تجمعی، از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه اسفندماه درنظر بگیریم، متأسفانه همچنان با کاهش حدود ۳۰ درصدی بارش‌های استان تهران نسبت به سال قبل و کاهش ۲۴ درصدی نسبت به میانگین متوسط ۵۳ ساله روبرو هستیم.

 

وی ادامه داد: از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۵ اسفندماه، ۱۲۸ میلیمتر بارش در حوزه عملکردی استان تهران داشته‌ایم، این میزان در مقایسه با ۱۶۷ میلیمتر بارش متوسط بلندمدت استان، کاهش ۲۴ درصدی را نشان می‌دهد.

 

شهریاری با بیان اینکه “این میزان کاهش نزولات جوی در سال آبی جاری، اثر خود را بر روی حجم آب ورودی به مخازن سدها نیز گذاشته”، گفت: از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه اسفند، ۲۷۱ میلیون مترمکعب ورودی آب به مخازن سدهای پنج گانه تهران بوده که این میزان در مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۷۵ میلیون مترمکعب بوده و مقایسه این دو حجم، نشان دهنده کاهش ۲۸ درصدی ورودی آب به مخازن سدهای تهران در سال آبی جاری می باشد.

 

وی افزود: در نیمه اسفند، سدهای پنج گانه تأمین کننده آب شرب تهران در مجموع ۳۲۵ میلیون مترمکعب ذخیره آب دارند که این میزان در روز مشابه سال گذشته ۵۶۷ میلیون مترمکعب بوده و متاسفانه کاهش ۲۴۲ میلیون مترمکعبی ذخیره آبی را شاهد هستیم.

 

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران خاطرنشان کرد: با این وضعیت بارندگی و پیش بینی هایی که سازمان هواشناسی اعلام کرده، امیدواریم که روند بارشی همچنان افزایشی باشد، ولی توجه جدی شهروندان محترم به بحث رعایت الگوی مصرف و صرفه‌جویی به ویژه در ایامی که روزهای پایانی سال را سپری می‌کنیم و بحث خانه‌تکانی مطرح است، ضروری بوده که امیدواریم با همراهی و همکاری شهروندان عزیز بتوانیم تامین آب مطمئن و پایداری را در ماههای آتی بویژه در ماههای اوج مصرف آب داشته باشیم.

 

به گزارش تسنیم، در حالی به نیمه سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ رسیده‌ایم و بخش اعظمی از فصل بارش‌ها را پشت سرگذاشته‌ایم که با کسری ۲۴۲ میلیون مترمکعبی نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته که سالی خشک بود، مواجه‌ایم. این شرایط نشان می دهد، اگر در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱، بارش‌هایی زیر نرمال داشته باشیم، احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان ۱۴۰۱ بسیار زیاد است.

هشدار رئیس اجلاس آب‌و‌هوا؛ تاثیر بحران اقلیمی وخیم‌تر از پیش‌بینی‌هاست

آلوک شارما رئیس اجلاس آب و هوایی سازمان ملل (Cop۲۶) هشدار داد تاثیرات بحران آب و هوایی وخیم‌تر از آن چیزی است که پیش‌بینی شده است و دولت ها باید به فوریت برای جلوگیری از آن اقدام کنند و یا جهان با فاجعه مواجه خواهد شد.

ادامه

اوکراین, جهان, خبر, روسیه, سازمان ملل, محیط زیست