بیانیه مشترک حزب‌های کمونیست و کارگری درخط مقدّم مبارزه برای سلامت، کار، و دیگر حقوق طبقهٔ کارگر و ملّت‌ها

یک سال از آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ می‌گذرد که به مثابه عاملی شتاب‌دهنده به تعمیق بحران سرمایه‌داری نیز عمل کرد و رنج زیادی را برای طبقهٔ کارگر و دیگر قشرهای مردمی در سراسر جهان به بار آورد.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, بازنشستگان, بیانیه, تحریم, جهان, حقوق بشر, دهقانی, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, کارگری, کمونیسم, کوبا, ونزوئلا

ده سال پس از موفقیت جنبش مردمی درتونس: بحران سیاسی وتنش اجتماعی هنوز ادامه دارد!

جوانان فراموش شدهٔ تونسی چند هفته‌ای‌ است که به‌تظاهرات اجتماعی متوسل شده‌اند. اتحادیه عمومی کارگران تونس (“یو جی تی تی”) به‌جنبش مردمی پیوسته و در مورد ضرورت شروع بحثی ملی با مشارکت همه نیروهای فعال کشور به‌رئیس‌جمهور پیامی فرستاده است.  

ادامه

تونس, جنبش‌های اجتماعی, جهان, شمال افریقا, کارگری, مقاله

سندرز: ۵۰ میلیون آمریکایی قادر به تامین غذای خود نیستند/ اقتصاد ریاضتی دیگر بس است

سناتور برنی سندرز با اشاره به مشکلات طبقه کارگر در آمریکا و فشار مضاعف بر آنها تاکید کرد که ثروتمندان نباید هر روز ثروتمندتر شوند. او همچنین استیضاح ترامپ را بحث بر سر حفظ دموکراسی یا حرکت به سوی خودکامگی دانست.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر, کارگری

کرونا ۴۰۰میلیون فرصت شغلی را از بین می‌برد

سازمان بین‌المللی کار اعلام کرد که به خاطر شیوع ویروس کرونا در سه ماهه دوم سال جاری معادل ۴۰۰میلیون فرصت شغلی در جهان از بین رفته است.

 

به گزارش فارس، سازمان بین‌المللی کار، که زیرمجموعه سازمان ملل به شمار می‌رود اعلام کرد انتظار می‌رود در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به خاطر همه گیری ویروس کرونا، ساعات کاری در جهان ۱۴ درصد کاهش یابد.

 

این میزان کاهش ساعات کاری معادل از دست رفتن ۴۰۰ میلیون فرصت شغلی بر مبنای هر هفته ۴۸ ساعت کاری است.

 

این سازمان پیشتر برای سه ماهه دوم سال جاری کاهش ۱۰.۷ درصدی معادل ۳۰۵ میلیون فرصت شغلی را پیش‌بینی کرده بود.

 

بنا به گزارش این سازمان کشورهای قاره آمریکا بیشترین تاثیر منفی را در حوزه اشتغال از شیوع کرونا گرفته و انتظار می‌رود ۱۸.۳ درصد از ساعات کاری در این کشورها معادل ۷۰ میلیون فرصت شغلی تمام وقت از بین برود.

 

در گزارش سازمان بین‌المللی کار آمده است عوامل مختلفی بر از دست رفتن فرصت‌های شغلی وجود دارد که از جمله آنها کاهش ساعات کاری کارگران، مرخصی اجباری یا اخراج موقت به همراه افزایش بیکاری و عدم اشتغال هستند.

 

این زیر مجموعه سازمان ملل برای بهبود اوضاع اشتغال در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ چند سناریو را پیش‌بینی کرده است.

 

در یکی از سناریوها، این سازمان پیش بینی کاهش ۴.۹ درصدی ساعات کاری معادل ۱۴۰ میلیون فرصت شغلی را نسبت به سه ماهه آخر سال ۲۰۱۹ دارد. این سناریو بر فرض اینکه محدودیت‌های کرونایی در کشورها از بین رفته و بهبود اوضاع اقتصادی در حوزه مصرف و سرمایه‌گذاری اتفاق بیفتد طراحی شده است.

 

سناریوی بدبینانه هم پیش‌بینی می‌کند که شاهد از دست رفتن ۱۱.۹ درصد ساعات کاری معادل ۳۴۰ میلیون فرصت شغلی باشیم که فرض این سناریو هم شکل‌گیری موج دوم شیوع کرونا و بازگشت محدودیت‌های کرونایی و در نتیجه روندکند بهبود اوضاع اقتصادی است.

 

گای رایدر، دبیرکل سازمان بین‌المللی کار می‌گوید تصمیماتی که ما در شرایط کنونی می‌گیریم طی سال‌های آینده و حتی برای پس از سال ۲۰۳۰ اثرگذار خواهند بود. اگر ما می‌خواهیم اوضاع‌مان بهتر از زمانی که کرونا شروع شود بشود باید تلاش‌مان را دو چندان کنیم.

ایرباس هزاران نفر از کارکنانش را اخراج می‌کند

اتحادیه کارگری فرانسه روز سه‌شنبه اعلام کرد که شرکت هواپیماسازی ایرباس در پی بحران کرونا، آماده اجرای برنامه تجدید ساختار شامل حذف هزاران شغل و بیکاری هزاران نفر از کارکنانش می‌شود.

ادامه

جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا, کارگری

کمیسیون اروپا درصدد تعیین «دستمزد پایه» برای تمام کشورهای اروپایی است

کمیسیون اروپا در حال مشاوره با سندیکاهای کارگری کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تعیین دستمزدهای پایه در تمام کشورهای عضو است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, بلغارستان, جهان, حقوق بشر, خبر, دانمارک, سوئد, فنلاند, قبرس, کارگری, لوکزامبورک

گزارش واشنگتن پست؛ از ویرانی اقتصاد نوادا، میشیگان و هاوایی، و درخواست بیمه بیکاری ۳۸ میلیون آمریکایی

براساس اعلام وزارت کار امریکا که روز جمعه نخستین تقسیم نرخ بیکاری دولت در طول همه‌گیری را اعلام کرد، این سه ایالت به سخت‌ترین ضربه در ایام شیوع پاندمی دچار شده‌اند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, خبر, کارگری

ضربه سنگین کرونا به هزاران کارگر پاکستانی در خاورمیانه

شیوع ویروس همه گیر کرونا در منطقه به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس جایی که نزدیک به ۵ میلیون نفر کارگر پاکستانی امرار معاش می‌کنند، سبب شد تا هزاران نفر از آنها، بیکار شده و در بلاتکلیفی برای بازگشت به پاکستان به سر برند و همچنین دولت عمران خان نیز با مساله کاهش شدید ... ضربه سنگین کرونا به هزاران کارگر پاکستانی در خاورمیانه

ادامه

امارات, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, کارگری