افزایش نفوذ چین در جنوب شرق آسیا همزمان با کاهش کمک‌های مالی آمریکا و اروپا

همزمان با عقب‌نشینی آمریکا و کشورهای اروپایی از صحنه تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای در جنوب شرق آسیا، چین با تمرکز بر سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی و ارائه وام‌های جدید، جایگاه خود را به‌عنوان اصلی‌ترین شریک مالی این منطقه تقویت کرده است؛ موضوعی که به گفته اندیشکده لویی استرالیا می‌تواند توازن قدرت اقتصادی و سیاسی در این منطقه ... افزایش نفوذ چین در جنوب شرق آسیا همزمان با کاهش کمک‌های مالی آمریکا و اروپا

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اتریش, اروپا, استرالیا, اندونزی, ایتالیا, تایلند, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, سوریه, شرق آسیا, غرب, فرانسه, فنلاند, فیلیپین, کره جنوبی, گزارش, هلند, ویتنام

ائتلاف شرقی درسایه فشارغرب؛ پیام‌های محور مسکو- پیونگ‌یانگ – پکن

ائتلاف روسیه – چین – کره شمالی، حامل پیامی آشکار پایان دوران انحصارطلبی و آغاز عصر مشارکت قدرت‌ها در تنظیم معادلات جهانی است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، معصومه محمدی کارشناس مسائل روسیه: تحولات ژئوپلیتیکی چند سال اخیر، به‌ویژه پس از آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، نشان‌دهنده بازگشت تدریجی جهان به ساختارهای تقابلی مبتنی بر ... ائتلاف شرقی درسایه فشارغرب؛ پیام‌های محور مسکو- پیونگ‌یانگ – پکن

ادامه

استقلال, اورآسیا, جهان, چین, دریای مدیترانه, روسیه, ژاپن, شانگ های, شرق, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کره شمالی, ناتو, هژمونیسم

مدیرعامل انویدیا: چین برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد

مدیرعامل شرکت انویدیا بار دیگر نگرانی‌ها درباره استفاده احتمالی از تراشه‌های این شرکت در برنامه‌های نظامی چین را تکذیب و تاکید کرد که پکن برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، جنسن خوانگ در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه تلویزونی سی‌ان‌ان ادعای استفاده نظامی چین از فناوری‌های انویدیا را تکذیب ... مدیرعامل انویدیا: چین برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد

ادامه

آمریکا, جنگ تجاری, جهان, شرق آسیا, گزارش

توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

وزیر امور خارجه چین در نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر این که از زمان تاسیس این سازمان سرعت توسعه آن ثابت و مثبت بوده، حوزه‌های همکاری آن گسترش یافته و اعتبار بین‌المللی این نهاد بیشتر شده است، تاکید کرد که کشورهای عضو در این نشست بر سر مقابله با ... توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح

تاکید «شی» بر همکاری چین و روسیه در راستای همبستگی جنوب جهانی

شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بر همکاری دو کشور در راستای همبستگی جنوب جهانی و ایجاد نظم بین‌المللی منصفانه‌تر تاکید کرد. به گزارش ایرنا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه‌شنبه در حساب ایکس خود از دیدار مقام‌های پکن و مسکو خبر داد ... تاکید «شی» بر همکاری چین و روسیه در راستای همبستگی جنوب جهانی

ادامه

آمریکا, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, شراکت راهبردی, شرق اروپا, همبستگی

کره جنوبی و آمریکا مانورهای نظامی مشترک خود را ادامه نمی‌دهند

یکی از مقام‌های آمریکایی گفت، از آنجا که رئیس جمهوری آمریکا به دنبال اقداماتی برای بهبود روابط با کره شمالی است، ارتش‌های آمریکا و کره جنوبی قصد دارند مانورهای مشترک نظامی سالانه خود را ادامه ندهند.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اظهارنظر از سوی این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، کمی پس از آن مطرح شد که دومین نشست میان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبری کره شمالی که در هانوی، ویتنام برگزار شد، بدون نتیجه به پایان رسید.

 

در همین حال، یکی از مقام‌های دولت سئول نیز گفت که این رزمایش‌های مشترک به جای آنکه کاملاً متوقف شوند، کم می‌شوند.

 

وی ادامه داد: اگر ما مقیاس این رزمایش‌ها را با تعداد سربازان کمتر برگزار کنیم، این مانورها احتمالاً کوچک‌تر برگزار می‌شوند.

 

وی همچنین گفت: دو طرف هنوز در حال گفتگو درباره یک بیانیه مشترک هستند که انتظار می‌رود در روزهای آتی منتشر شود.

 

نخستین بار، شبکه خبری ان. بی. سی گزارش داد که برگزاری رزمایش‌های ” Foal Eagle” که معمولاً در بهار برگزار می‌شود، احتمالاً متوقف می‌شود.

 

این رزمایش‌ها بزرگترین مانورهای مشترک از سوی آمریکا و کره جنوبی هستند و همواره مایه نگرانی و خشم پیونگ یانگ بوده‌اند. در گذشته، ۲۰۰ هزار نیروی کره جنوبی و ۳۰ هزار سرباز آمریکایی در این رزمایش‌ها حضور داشته‌اند.

 

از زمان نخستین دیدار میان رهبران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور که سال گذشته میلادی صورت گرفت، واشنگتن و سئول چندین رزمایش مشترک را یا متوقف کرده یا با مقیاس کم برگزار کردند و بمب افکن‌های آمریکایی نیز بر فراز کره جنوبی دیگر پرواز نمی‌کنند.

 

ترامپ مکرراً درباره هزینه‌های این رزمایش‌های مشترک شکایت داشته و در نشست هانوی آنها را بسیار بسیار پر هزینه توصیف کرده بود.

 

شبکه خبری ان. بی. سی گزارش داده بود که احتمالاً مانورهای آموزشی ویژه و کوچک‌تر جای رزمایش‌های سالانه را می‌گیرند.

 

در همین حال، رئیس جمهوری کره جنوبی خروج ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی مستقر در این کشور را رد کرده است.

 

هرگونه خروج نیروهای آمریکایی از کره جنوبی با انتقاد شدید از سوی کنگره آمریکا و ژاپن روبرو می‌شود که دولت محافظه کار آن به شدت نگران تمایلات کره شمالی است.

ایسنا

اعتراض چین به تصمیم کانادا مبنی بر استرداد «وانژو»

به گزارش اسپوتنیک، وزارت خارجه چین به تصمیم کانادا مبنی بر استرداد «منگ وانژو» مدیر ارشد شرکت هوآوی به آمریکا اعتراض کرد.   گفتنی است روز گذشته، وزارت دادگستری کانادا از تصمیم برای اعطای مجوز در راستای آغاز روند استرداد وانژو خبر داد. وی از سوی آمریکا به تلاش برای دور زدن تحریم‌های ایران متهم ... اعتراض چین به تصمیم کانادا مبنی بر استرداد «وانژو»

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, کانادا

پیشنهاد کره شمالی؛ توقف آزمایش هسته‌ای و موشکی در ازای لغو تحریم‌ها

به گزارش خبرگزاری راشاتودی، «ری یانگ هو» وزیر امور خارجه کره شمالی روز پنج شنبه پس از نشست ناموفق «ترامپ- کیم» تصریح کرد که دولت پیونگ یانگ در این نشست دوجانبه یک «پیشنهاد واقع گرایانه» مبتنی بر توقف آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی خود در اِزای لغو بخشی از تحریم‌ها ارائه کرد.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, شرق آسیا, کره شمالی

چین‌هراسی آمریکا در آسیای مرکزی؛ کمپین‌های سیاسی با مقاصد اقتصادی

کارشناس سیاسی روس گفت: آمریکا طی ماه‌های اخیر با استفاده از فضاسازی رسانه‌ای در منطقه، به احساسات ضد چینی در آسیای مرکزی دامن زده است.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, پاکستان, تاجیکستان, جهان, چین, شرق آسیا, قزاقستان