به گزارش روز دوشنبه نشریه بیلد آلمان، اقتصادهای بزرگ جهان از بحران ناشی از شیوع کرونا در کشورهای خود دچار رکود اقتصادی شده اند. در حالی که ژاپن نیز مانند آلمان در بحبوحه شیوع کرونا دچار وقفه اقتصادی و زیانهای ناشی از آن شده، بیشترین زیان ها را ایالات متحده در آن سوی اقیانوس متحمل شده است.
به گزارش ایرنا این نشریه میافزاید: فدرال رزرو(بانک مرکزی آمریکا) پیشبینی کرده است در سه ماهه دوم سال جاری آمریکا شاهد کاهش ۳۰ درصدی در اقتصاد باشد.
«جروم پاول» مدیر فدرال رزرو در گفت وگو با شبکه سی بی اس گفته است احتمالا به دلیل همه گیری ویروس کرونا و پیامدهای آن تولید ناخالص داخلی ایالات متحده بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش مییابد. همچنین میزان بیکاری در این کشور تا ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت.
در حالی که آمار رسمی سه ماه نخست ۲۰۲۰ هنوز اعلام نشده، برآوردها از میزان کاهش ۴.۸ درصدی تولید ناخالص داخلی آمریکا طی این مدت حکایت دارد.
پاول با بیان این که بعید است رکود اقتصادی ناشی از کرونا به اندازه رکود دهه ۱۹۳۰میلادی برسد، تاکید کرد بهبود شرایط اقتصادی در حال حاضر به توقف شیوع کرونا و از سرگیری فعالیتهای اقتصادی بستگی دارد.
در ژاپن نیز آمارهای رسمی حاکی از کاهش تولید ناخالص داخلی ۳.۴ درصدی در سه ماه گذشته است. سومین اقتصاد بزرگ جهان در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۹ به دلیل افزایش میزان مالیات بردرآمد کوچک شده بود، این میزان در حال حاضر به ۷.۱ درصد رسیده است.