شیلی: اقدامات اسرائیل در غزه جنایت جنگی است

«گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در اظهاراتی تاکید کرد که اقداماتی که اسرائیل در غزه مرتکب می‌شود، جنایت جنگی است. به گزارش بامداد شنبه ایرنا از الجزیره، رئیس جمهور شیلی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: اسرائیل در غزه دست به پاکسازی قومی می‌زند. وضعیت به جایی رسیده که هزاران کودک ممکن است ... شیلی: اقدامات اسرائیل در غزه جنایت جنگی است

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, شیلی, فلسطین, کودکان

سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

همزمان با اینکه وکلای مدافع مهاجران ونزوئلایی اخراج و بازداشت‌شده از سوی دولت «دونالد ترامپ» اعلام کردند این افراد تحت شکنجه‌های جسمی و روحی قرار دارند، دادگاه عالی آمریکا با صدور حکمی، اخراج مهاجران ونزوئلایی با استناد به «قانون دشمنان بیگانه» را ممنوع و متوقف کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، اخراج دسته‌جمعی مهاجران ونزوئلایی ... اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, السالوادور, انگلیس, تروریسم, جهان, خبر, کانادا, مهاجرت, ونزوئلا

کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

دولت کلمبیا همزمان با ارائه درخواست عضویت در «بانک توسعه جدید» بریکس و تاکید بر اهمیت این موسسه به‌عنوان ابزاری کلیدی برای تامین پروژه‌ها در این کشور آمریکای جنوبی، از اَبَرپروژه‌ای مبنی بر ایجاد یک کانال ارتباطی میان اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس رونمایی کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، ... کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اقیانوس اطلس, اقیانوسیه, برزیل, بریکس, پاناما, چین, روسیه, کلمبیا, هندوستان

کاندیدای ریاست جمهوری فرانسه تحریم‌ها علیه کوبا را رد کرد

«فیلیپ پوتو» نامزد «حزب نوین ضد کاپیتالیست» فرانسه، تحریم اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا علیه کوبا را به‌ عنوان یک سیاست امپریالیستی در نقض قوانین بین‌المللی رد کرد.

 

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا،  فیلیپ پوتو خاطرنشان کرد: ما طرفدار رفع تحریم علیه کوبا و ونزوئلا هستیم، (تحریم‌هایی) که از منطق امپراتوری اولین قدرت نظامی- صنعتی روی کره زمین تبعیت می‌کند.

 

به عقیده پوتو، سیاست آمریکا علیه ملت کوبا، نشان دهنده ناتوانی سازمان ملل در اقدام مناسب است. مسئله ای که در مجمع عمومی سازمان ملل هر ساله لزوم پایان دادن به تحریم‌ها را مطرح می‌شود، بدون اینکه کاخ سفید به تقاضا و اتفاق نظر جهان گوش فرا دهد.

 

این کاندیدای ۵۵ ساله که طبق نظرسنجی‌ها از شانس بالایی برای تصدی ریاست جمهوری فرانسه برخوردار نیست، گفت “ما با قاطعیت از همکاری و تبادل علمی به نفع مردم و در برابر منطق مرگبار سرمایه‌داری دفاع می‌کنیم”.

 

شش دهه تحریم و سیاست ظالمانه آمریکا علیه کوبا واقعیتی است که مردم این جزیره کارائیب را برای تامین کوچکترین حقوق انسانی‌شان به سختی انداخته است و اکنون مورد توجه کاندیدای ریاست جمهوری فرانسه نیز قرار گرفته است.

 

فرانسه یکی از ده شریک تجاری برتر کوبا است و قبل از همه‌گیری کووید-۱۹ یکی از اصلی‌ترین کشورهای فرستنده گردشگر به این جزیره بود. از این رو، به رغم تأثیر فراسرزمینی تحریم اقتصادی، تجاری و مالی تحمیل شده توسط ایالات متحده علیه کوبا، پیوندهای میان دو کشور دارای ظرفیت رشد هستند.

 

از موعد امضای فرمان شماره ۳۴۴۷ توسط جان اف. کندی رئیس‌جمهوری وقت آمریکا و “تحریم تجارت با کوبا”،   دوره بدترین بحران  اقتصادی کوبا آغاز شد. سوم فوریه سال جاری میلادی (۱۴ بهمن) تاریخ تحریم‌های آمریکا علیه کوبا ۶۰ ساله شد.

 

مردم فرانسه در روزهای ۱۰ و ۲۴ آوریل (۲۱ فروردین و ۴ اردیبهشت) برای انتخاب رئیس جمهوری برای یک دوره پنجساله به پای صندوق‌های رای می‌روند. این انتخابات که با رای مستقیم مردم صورت می گیرد معمولا به دلیل تعدد نامزدهایی که احزاب مختلف را نمایندگی می کنند در دو مرحله انجام می‌شود.

مورالس: بایدن به دنبال کودتا در روسیه است

اوو مورالس رئیس‌جمهوری پیشین بولیوی در انتقاد از جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا، وی را به استفاده از “اوکراین برای حمله نظامی، سیاسی و اقتصادی به مردم روسیه” متهم کرد و تاکید کرد که بایدن “به دنبال کودتا در روسیه است”.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, اوکراین, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا

مورالس: آمریکا عامل بیشترین جنگ‌ها و کشته‌ها در جهان است

«اوو مورالس» رئیس‌جمهوری سابق بولیوی در واکنش به اظهار نظر جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد خطاب قرار دادن ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه به عنوان «جنایتکار جنگی»، ایالات متحده را کشوری دانست که موجب بیشترین جنگ‌ها و کشته‌ها در جهان شده است.

ادامه

ارژانتین, امریکا, امریکای لاتین, اوکراین, بولیوی, تحریم, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, مکزیک

شرط ونزوئلا برای واشنگتن، لغو تحریم در برابر فروش نفت

رئیس کمیته نفت مجلس ونزوئلا گفت که اگر تحریم‌ها لغو شود، ونزوئلا میتواند انرژی مورد نیاز آمریکا و اروپا را در اواسط سال جاری میلادی تأمین کند.

ادامه

امارات, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, اوکراین, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی, ونزوئلا

پوتین: آمریکا اکنون درصدد حل مشکلات خود با ایران و ونزوئلاست

رئیس‌جمهوری روسیه اعلام کرد که واشنگتن با وجود اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران و ونزوئلا، اکنون برای حل مشکلات خود با این دو کشور تلاش می‌کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, ایران, تحریم, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شرق اروپا, ونزوئلا