ادعاهای خطرناک رافائل گروسی درباره ماهیت برنامه هسته ای ایران

گزارش جامع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند مبنایی برای اقدامات احتمالی بیشتر توسط کشورهای اروپایی باشد که ممکن است منجر به تشدید تنش‌ها میان ایران و غرب شود. تازه ترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران می‌تواند به سوژه تنش جدید میان ایران و این نهاد ناظر فنی و البته ... ادعاهای خطرناک رافائل گروسی درباره ماهیت برنامه هسته ای ایران

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اروپا, اسراییل, ایران, تحریم, جهان, خاورمیانه, مذاکرات هسته‌ای

درخواست در برزیل برای تحریم و قطع روابط با اسرائیل

هنرمندان، روشنفکران و سیاستمداران برزیلی از لولا داسیلوا درخواست کردند روابط خود را با اسرائیل قطع کند و تحریم‌هایی را به خاطر جنگ نسل‌کشی جاری در نوار غزه اعمال کند. در این راستا دو اتحادیه بزرگ تجارت نفتی در برزیل از رئیس جمهور این کشور خواستند تا تحریم انرژی را علیه اسرائیل بابت اقدامات وحشیانه ... درخواست در برزیل برای تحریم و قطع روابط با اسرائیل

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, اقتصادی, برزیل, بولیوی, تحریم, جهان, خاورمیانه, شیلی, صهیونیسم, کلمبیا, نسل‌کشی

دادگاه فدرال از اجرای تعرفه‌های ترامپ جلوگیری کرد

یک دادگاه فدرال در آمریکا با صدور حکمی از اجرایی شدن تعرفه‌های دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده بر واردات به این کشور جلوگیری کرد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیوان تجارت بین‌المللی بامداد پنجشنبه اعلام کرد، ترامپ در مساله تعرفه‌ها پا را فراتر از اختیارات خود گذاشته است و قانون اساسی آمریکا ... دادگاه فدرال از اجرای تعرفه‌های ترامپ جلوگیری کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, تحریم, جنگ تجاری, جهان, خبر

رسانه آلمانی: تحریم‌ها مثل قطره‌ای در اقیانوس درآمد روسیه‌اند

روزنامه آلمانی بیلد گزارش داده که تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه کارساز نبوده‌اند و با استناد به درآمدهای چشمگیر صادرات انرژی روسیه، گفته که مسکو با وجود تلاش‌های غرب برای مهار این درآمدها، همچنان به کسب سود ادامه می‌دهد. به گزارش ایسنا، اقتصاد روسیه با وجود محدودیت‌های شدید اقتصادی که پس از تشدید جنگ اوکراین ... رسانه آلمانی: تحریم‌ها مثل قطره‌ای در اقیانوس درآمد روسیه‌اند

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, اسلواکی, اقتصادی, ایتالیا, بلژیک, تحریم, ترکیه, جهان, چین, روسیه, غرب, گزارش, مجارستان, هندوستان

ایرلند همکاری تجاری با شرکت‌های وابسته صهیونیستها را تعلیق می‌کند

معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه، تجارت و دفاع ایرلند اعلام کرد که این کشور با تصویب قانونی، تجارت با شرکت‌های صهیونیستی مستقر در مناطق فلسطین را به حالت تعلیق در خواهد آورد. به گزارش ایسنا، سیمون هریس، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه، تجارت و دفاع جمهوری ایرلند در پستی در شبکه اجتماعی ایکس ... ایرلند همکاری تجاری با شرکت‌های وابسته صهیونیستها را تعلیق می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, استقلال, اسراییل, ایرلند, تحریم, جهان, خبر, صهیونیسم, غرب اروپا, فلسطین, کودکان

کالاهای آمریکایی در معرض تحریم مردم چین

بررسی شبکه های اجتماعی و فضای عمومی چین نشان می‌دهد به دنبال دستگیری ‘منگ وانژو’ مدیر ارشد مالی شرکت چینی ‘هوآوی’ از سوی کانادا و با خواست آمریکا، اقبال مردم چین به «تحریم کالاهای آمریکایی» و «خرید تلفن های همراه» ساخت هواوی بیشتر شده است.

 

تجربه نشان داده است شهروندان چین اصولا در چنین مواقعی و در هر شرایطی از شرکت های وطنی حمایت می کنند و به هیچ وجه تسلیم فشارهای خارجی نمی شوند.

 

سال ۱۹۹۹ میلادی زمانی که آمریکا سفارت چین در بلگراد را با موشک هدف قرار داد و خسارات مالی و تلفات جانی به این کشور وارد کرد، مردم چین بشدت از این اقدام خشمگین شدند و صف هایی از مردم در مقابل فروشگاه های و سالن های پذیرایی آمریکایی در شهرهای مختلف چین شکل گرفت تا کسی نتواند از این فروشگاه ها خرید کند.

 

این وضعیت و اعتراضات مردمی آنقدر ادامه یافت تا اینکه دولت وقت آمریکا هم رسما بابت این اقدام از چین عذرخواهی کرد و هم حاضر شد آن زمان نزدیک به ۲۸ میلیون دلار غرامت بپردازد.

 

اکنون نیز پس از بازداشت مدیر مالی ‘هواوی’ به درخواست آمریکا، بار دیگر تاریخ زنده شد و در حمایت از این شرکت فنآوری مخابراتی بزرگ دنیا، مردم چین حمایت ها را شروع کردند.

 

شمار شرکت هایی که در روزهای اخیر از کارکنان خود خواسته اند برای خرید محصولات هواوی اقدام کنند افزایش یافته است و مراجعات به وبسایت ها نشان می دهد که مردم به خرید این تلفن ها روی آورده اند.

 

حتی یکی از شرکت ها در استان ‘شا آنشی’ در شمال غرب چین کارمندان خود را ملزم کرده است که از این پس از تلفن های ساخت شرکت «هوآوی» استفاده کنند.

 

برخی از شرکت های چینی اعلام کرده اند که حاضرند مزایایی را نیز در اختیار کارکنان خود قرار دهند و با مبالغ کمتری به آنها امکان دهند که این تلفن ها را خریداری کنند.

 

شمار زیادی از شهروندان هم در دفاع از این شرکت چینی، پست هایی را در اینترنت قرار داده اند و بخصوص در موتور جستجوی «بایدو» متعلق به چین دیده می شود که مردم خواستار تحریم برخی از مارک ها و کالاهای کانادایی هستند.

 

هنوز معلوم نیست که این کارها از سوی دولت تشویق می شود یا اینکه مردم با وحدت ملی به این اقدامات دست می زنند اما اصولا در این مواقع دولت چین رسما موضعگیری نمی کند و این اعتراضات و اقدامات خودجوش است.

 

در حقیقت پشتیبانی مردم از مواضع دولت این امکان را به دولتمردان می‌دهد که «با اقتدار بیشتری از منافع ملی حراست کنند» و در مقابل زورگویی های آمریکا و کانادا دراین شرایط بایستند.

 

از سوی دیگر قدرت اقتصادی چین را هم نباید نادیده گرفت این کشور هم دومین قدرت اقتصادی دنیا است و هم اینکه بازار بزرگ مصرفی به حساب می آید که هیچ کشوری در دنیا نمی خواهد از آن خارج شود و کانادا هم بعید است به دنبال به چالش کشیدن بیشتر چین باشد.

 

با این حال در روزهای آینده انتظار می رود مقام های دوکشور بتوانند سر این پرونده به توافقاتی دست یابند مگر اینکه مانع تراشی های آمریکا مانع چنین کاری شود.

 

آمریکا از این نگران است که با ورود قدرتمند شرکت های مخابراتی چین به بازار اینترنت پرسرعت نسل پنجم به سلطه مخابراتی، ارتباطی و اینترنتی واشنگتن در جهان پایان داده شود و برای همین است که مقام های آمریکا با دستپاچگی و بی آنکه شواهد و دلایل کافی داشته باشند و به بهانه های واهی امنیتی می کوشند تا راه را برای شرکت های چینی ناهموار کنند.

 

‘دیوید دادول’ از محققانی که در هنگ کنگ فعالیت می کند می گوید به رغم همه تلاش ها نمی‌توان جلوی پیشرفت شرکت ‘هوآوی’ را در ایجاد شبکه پرسرعت نسل پنجم گرفت.

 

او می‌گوید البته این شرکت هنوز بیشتر قطعات مورد نیاز برای شبکه و تلفن های همراه را از آمریکا خریداری می‌کند اما همین شرکت در زمینه پیشبرد طرح شبکه پرسرعت اینترنت که احتمالا تا سال ۲۰۲۰ میلادی تکمیل می شود نزدیک به ۵ سال از آمریکا، کره جنوبی، ژاپن و کشورهای اروپایی جلوتر است.

 

‘چویی دونکو’ از کارشناسان امور خودروسازی در چین می‌گوید ما اختلافات جدی با آمریکا داریم و مساله تعرفه های بالای این کشور نیز برای چین مشکل ساز شده است.

 

وی ابراز امیدواری کرد طرفین بتوانند از فرصت پیش آمده مذاکرات برای کاهش تنش ها استفاده کنند و مشکلات موجود در زمینه های اقتصادی و تجاری را برطرف کنند.

 

با این وصف به نظر می رسد مساله حمایت های ملی از مواضع دولت چین برآیندی از ناخرسندی های گسترده مردم چین از سیاست های کشورهای غربی بخصوص آمریکا است و برای همین هر زمانی که چنین مسایلی پیش می آید مردم خیلی زود به سراغ شبکه اجتماعی می روند و به پشتیبانی از دولت می پردازند.

 

این بار نیز دولت های آمریکا و کانادا هدف هجمه مردم چین قرار گرفته اند و هرچند پکن تلاش می کند تا احساسات مردم را کنترل کرده و اجازه ندهد منافع کلی کشور قربانی اعتراضات خودسرانه شود اما از پشتیبانی های ملی و مردمی در شبکه های اجتماعی، به عنوان حربه ای برای رویارویی با این کشورها بهره خواهد گرفت.

ایرنا

مخالفت با CFT و FATF یعنی برآورده کردن خواسته ترامپ در راستای تحریم ایران

یک نماینده مجلس گفت: زمانی که همه برایشان روشن است که ترامپ خواهان تحریم است و می‌خواهد سیستم بانکی ما را قفل کند مخالفت با CFT و FATF یعنی برآورده کردن خواسته ترامپ در راستای تحریم ایران.   بهرام پارسایی نماینده شیراز و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین» با ... مخالفت با CFT و FATF یعنی برآورده کردن خواسته ترامپ در راستای تحریم ایران

ادامه

اقتصادی, ایران, تحریم, خبر

فرانسه و آلمان درباره سازوکار مالی ویژه با ایران توافق کردند

یک روزنامه آلمانی گزارش داد که برلین و پاریس درباره سازوکار مالی ویژه برای ایران به توافق رسیدند و به زودی با راه اندازی این نهاد، ۹ کشور اروپایی به آن می پیوندند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, اسپانیا, اقتصادی, المان, امریکا, ایتالیا, ایران, بلژیک, تحریم, جهان, چین, خبر, فرانسه, لوکزامبورک, هلند

یک شرکت نوپای فرانسوی ١۶ نفت‌کش رادار گریز ایران را ردیابی کرده است

به گزارش شرکت نوپا یا استارت-‌آپ فرانسوی “کِررُس*”، جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش به استفاده از نفت‌کش‌های رادار گریز برای مقابله با اِعمال تحریم‌های آمریکا متوسل می‌شود. این شرکت اخیراً ١۶ نفت‌کش رادار گریز ایران را ردیابی کرده است.

ادامه

ایران, تحریم, جهان, خبر, فرانسه