تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه

رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا گفت این کشور باید قانونی را تصویب کند که اگر دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو یا دیگر مقام‌های صهیونیست پیگرد قانونی صادر کرد، علیه این دادگاه تحریم وضع کند. به گزارش ایسنا، «جان ثون» رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اگر دیوان کیفری بین‌المللی و ... تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحریم, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, صهیونیسم, لبنان, هلند

کره‌شمالی هم معاهده استراتژیک با روسیه را تصویب کرد

براساس گزارش‌ها، «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی فرمانی را برای تصویب معاهده مشارکت استراتژیک جامع میان پیونگ‌یانگ و مسکو امضا کرد. به گزارش ایسنا، خبرگزاری صدای کره گزارش داد، این فرمان روز دوشنبه در پیونگ‌یانگ امضا شد و این معاهده از روز مبادله اسناد تصویب ۲ کشور لازم‌الاجرا خواهد شد و تاریخ انقضا ندارد. در ... کره‌شمالی هم معاهده استراتژیک با روسیه را تصویب کرد

ادامه

تحریم, خبر, روسیه, سازمان ملل, شبه جزیره کره, شرق اروپا, کره شمالی, مشارکت راهبردی

«ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!

داغ‌ترین خبر این هفته بدون شک پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ۵ نوامبر است. وقتی صحبت از تأثیر این موضوع بر ایران می‌شود، مردم به طور طبیعی به «فشار حداکثری» چندگانه علیه ایران در دوره اول ریاست جمهوری او فکر می‌کنند، بسیاری از مردم نگران چشم انداز توسعه ایران در چهار ... «ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, اوکراین, ایران, بریکس, تاریخ, تحریم, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, عربستان سعودی, فلسطین, لبنان

وزیر خارجه مجارستان: اروپا در آستانه تغییرات گسترده است

وزیر خارجه مجارستان با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفت اروپا «در آستانه تغییرات گسترده» قرار دارد. به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان در گفت‌وگویی با «هیر تی‌وی» تلویزیون خبری این کشور عنوان کرد: «پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، اتحادیه اروپا باید رویکردش را ... وزیر خارجه مجارستان: اروپا در آستانه تغییرات گسترده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اوکراین, تحریم, جنگ نیابتی, مجارستان

قانونگذاران ایرلندی خواستار تحریم اسرائیل شدند

منابع خبری گزارش دادند که قانونگذاران ایرلندی با تصویب طرحی در پارلمان این کشور خواستار تحریم اسرائیل شدند. به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، قانونگذاران ایرلندی طرحی را در پارلمان این کشور تصویب کردند که در آن اسرائیل به عنوان رژیمی جنایتکار معرفی شده که در مقابل چشمان جهانیان در حال ... قانونگذاران ایرلندی خواستار تحریم اسرائیل شدند

ادامه

اسراییل, ایرلند, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, غرب اروپا, فلسطین, نسل کشی

کالاهای آمریکایی در معرض تحریم مردم چین

بررسی شبکه های اجتماعی و فضای عمومی چین نشان می‌دهد به دنبال دستگیری ‘منگ وانژو’ مدیر ارشد مالی شرکت چینی ‘هوآوی’ از سوی کانادا و با خواست آمریکا، اقبال مردم چین به «تحریم کالاهای آمریکایی» و «خرید تلفن های همراه» ساخت هواوی بیشتر شده است.

 

تجربه نشان داده است شهروندان چین اصولا در چنین مواقعی و در هر شرایطی از شرکت های وطنی حمایت می کنند و به هیچ وجه تسلیم فشارهای خارجی نمی شوند.

 

سال ۱۹۹۹ میلادی زمانی که آمریکا سفارت چین در بلگراد را با موشک هدف قرار داد و خسارات مالی و تلفات جانی به این کشور وارد کرد، مردم چین بشدت از این اقدام خشمگین شدند و صف هایی از مردم در مقابل فروشگاه های و سالن های پذیرایی آمریکایی در شهرهای مختلف چین شکل گرفت تا کسی نتواند از این فروشگاه ها خرید کند.

 

این وضعیت و اعتراضات مردمی آنقدر ادامه یافت تا اینکه دولت وقت آمریکا هم رسما بابت این اقدام از چین عذرخواهی کرد و هم حاضر شد آن زمان نزدیک به ۲۸ میلیون دلار غرامت بپردازد.

 

اکنون نیز پس از بازداشت مدیر مالی ‘هواوی’ به درخواست آمریکا، بار دیگر تاریخ زنده شد و در حمایت از این شرکت فنآوری مخابراتی بزرگ دنیا، مردم چین حمایت ها را شروع کردند.

 

شمار شرکت هایی که در روزهای اخیر از کارکنان خود خواسته اند برای خرید محصولات هواوی اقدام کنند افزایش یافته است و مراجعات به وبسایت ها نشان می دهد که مردم به خرید این تلفن ها روی آورده اند.

 

حتی یکی از شرکت ها در استان ‘شا آنشی’ در شمال غرب چین کارمندان خود را ملزم کرده است که از این پس از تلفن های ساخت شرکت «هوآوی» استفاده کنند.

 

برخی از شرکت های چینی اعلام کرده اند که حاضرند مزایایی را نیز در اختیار کارکنان خود قرار دهند و با مبالغ کمتری به آنها امکان دهند که این تلفن ها را خریداری کنند.

 

شمار زیادی از شهروندان هم در دفاع از این شرکت چینی، پست هایی را در اینترنت قرار داده اند و بخصوص در موتور جستجوی «بایدو» متعلق به چین دیده می شود که مردم خواستار تحریم برخی از مارک ها و کالاهای کانادایی هستند.

 

هنوز معلوم نیست که این کارها از سوی دولت تشویق می شود یا اینکه مردم با وحدت ملی به این اقدامات دست می زنند اما اصولا در این مواقع دولت چین رسما موضعگیری نمی کند و این اعتراضات و اقدامات خودجوش است.

 

در حقیقت پشتیبانی مردم از مواضع دولت این امکان را به دولتمردان می‌دهد که «با اقتدار بیشتری از منافع ملی حراست کنند» و در مقابل زورگویی های آمریکا و کانادا دراین شرایط بایستند.

 

از سوی دیگر قدرت اقتصادی چین را هم نباید نادیده گرفت این کشور هم دومین قدرت اقتصادی دنیا است و هم اینکه بازار بزرگ مصرفی به حساب می آید که هیچ کشوری در دنیا نمی خواهد از آن خارج شود و کانادا هم بعید است به دنبال به چالش کشیدن بیشتر چین باشد.

 

با این حال در روزهای آینده انتظار می رود مقام های دوکشور بتوانند سر این پرونده به توافقاتی دست یابند مگر اینکه مانع تراشی های آمریکا مانع چنین کاری شود.

 

آمریکا از این نگران است که با ورود قدرتمند شرکت های مخابراتی چین به بازار اینترنت پرسرعت نسل پنجم به سلطه مخابراتی، ارتباطی و اینترنتی واشنگتن در جهان پایان داده شود و برای همین است که مقام های آمریکا با دستپاچگی و بی آنکه شواهد و دلایل کافی داشته باشند و به بهانه های واهی امنیتی می کوشند تا راه را برای شرکت های چینی ناهموار کنند.

 

‘دیوید دادول’ از محققانی که در هنگ کنگ فعالیت می کند می گوید به رغم همه تلاش ها نمی‌توان جلوی پیشرفت شرکت ‘هوآوی’ را در ایجاد شبکه پرسرعت نسل پنجم گرفت.

 

او می‌گوید البته این شرکت هنوز بیشتر قطعات مورد نیاز برای شبکه و تلفن های همراه را از آمریکا خریداری می‌کند اما همین شرکت در زمینه پیشبرد طرح شبکه پرسرعت اینترنت که احتمالا تا سال ۲۰۲۰ میلادی تکمیل می شود نزدیک به ۵ سال از آمریکا، کره جنوبی، ژاپن و کشورهای اروپایی جلوتر است.

 

‘چویی دونکو’ از کارشناسان امور خودروسازی در چین می‌گوید ما اختلافات جدی با آمریکا داریم و مساله تعرفه های بالای این کشور نیز برای چین مشکل ساز شده است.

 

وی ابراز امیدواری کرد طرفین بتوانند از فرصت پیش آمده مذاکرات برای کاهش تنش ها استفاده کنند و مشکلات موجود در زمینه های اقتصادی و تجاری را برطرف کنند.

 

با این وصف به نظر می رسد مساله حمایت های ملی از مواضع دولت چین برآیندی از ناخرسندی های گسترده مردم چین از سیاست های کشورهای غربی بخصوص آمریکا است و برای همین هر زمانی که چنین مسایلی پیش می آید مردم خیلی زود به سراغ شبکه اجتماعی می روند و به پشتیبانی از دولت می پردازند.

 

این بار نیز دولت های آمریکا و کانادا هدف هجمه مردم چین قرار گرفته اند و هرچند پکن تلاش می کند تا احساسات مردم را کنترل کرده و اجازه ندهد منافع کلی کشور قربانی اعتراضات خودسرانه شود اما از پشتیبانی های ملی و مردمی در شبکه های اجتماعی، به عنوان حربه ای برای رویارویی با این کشورها بهره خواهد گرفت.

ایرنا

مخالفت با CFT و FATF یعنی برآورده کردن خواسته ترامپ در راستای تحریم ایران

یک نماینده مجلس گفت: زمانی که همه برایشان روشن است که ترامپ خواهان تحریم است و می‌خواهد سیستم بانکی ما را قفل کند مخالفت با CFT و FATF یعنی برآورده کردن خواسته ترامپ در راستای تحریم ایران.   بهرام پارسایی نماینده شیراز و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین» با ... مخالفت با CFT و FATF یعنی برآورده کردن خواسته ترامپ در راستای تحریم ایران

ادامه

اقتصادی, ایران, تحریم, خبر

فرانسه و آلمان درباره سازوکار مالی ویژه با ایران توافق کردند

یک روزنامه آلمانی گزارش داد که برلین و پاریس درباره سازوکار مالی ویژه برای ایران به توافق رسیدند و به زودی با راه اندازی این نهاد، ۹ کشور اروپایی به آن می پیوندند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, اسپانیا, اقتصادی, المان, امریکا, ایتالیا, ایران, بلژیک, تحریم, جهان, چین, خبر, فرانسه, لوکزامبورک, هلند

یک شرکت نوپای فرانسوی ١۶ نفت‌کش رادار گریز ایران را ردیابی کرده است

به گزارش شرکت نوپا یا استارت-‌آپ فرانسوی “کِررُس*”، جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش به استفاده از نفت‌کش‌های رادار گریز برای مقابله با اِعمال تحریم‌های آمریکا متوسل می‌شود. این شرکت اخیراً ١۶ نفت‌کش رادار گریز ایران را ردیابی کرده است.

ادامه

ایران, تحریم, جهان, خبر, فرانسه