پکن به آمریکا: سیاست‌های قلدری تجاری را کنار بگذارید

نماینده پکن در سازمان تجارت جهانی، دولت آمریکا را عاملی بر تضعیف سیستم تجارت چندجانبه دانسته و از مقامات این کشور خواست تا به قوانین این نهاد بین‌المللی پایبند باشند. به گزارش روز شنبه ایرنا، در بیانیه نمایندگی چین در سازمان تجارت جهانی که در تارنمای خبری «فرست پست» هند منتشر شد، آمده است که ... پکن به آمریکا: سیاست‌های قلدری تجاری را کنار بگذارید

ادامه

جنگ تجاری, جهان, چین, حقوق بشر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا

در راه ارتقای جنبش اعتصابی زحمتکشان بکوشیم!

راهکارهایی برای گسترش جنبش اعتصابی در مرحلهٔ کنونی ژرفش بحران‌های چندوجهی به‌ویژه بحران اقتصادی بر اثر اجرای برنامه جراحی اقتصادی و هم‌زمان بازگشت تحریم‌های گسترده در چهارچوب خواسته و اقدام‌های دولت‌های اروپایی و آمریکا، کار و زندگی توده‌های مردم به‌ویژه کارگران و زحمتکشان را با دشواری‌هایی به‌مراتب بیش از گذشته مواجه کرده ‌است. به‌موازات بحران‌های ... در راه ارتقای جنبش اعتصابی زحمتکشان بکوشیم!

ادامه

ارتجاع, استبداد, امپریالیسم, ایران, بازنشستگی, تحریم, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, صلح, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

حمایت قاطع جنبش عدم تعهد از ونزوئلا در برابر تهدیدات خارجی

وزرای خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در نوزدهمین اجلاس وزاری خارجه این جنبش در کامپالا پایتخت اوگاندا، با ابراز نگرانی عمیق از تحولات اخیر در منطقه دریای کارائیب، حمایت کامل خود را از حاکمیت و تمامیت ارضی ونزوئلا اعلام کردند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از شبکه المیادین، در بیانیه پایانی نشست ... حمایت قاطع جنبش عدم تعهد از ونزوئلا در برابر تهدیدات خارجی

ادامه

آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, استقلال, اقیانوسیه, الجزایر, امنیت, اوگاندا, ایران, بیانیه, تحریم, جنبش غیر متعهدها, شورای امنیت, صلح, غرب آسیا, کوبا, گزارش, ونزوئلا

«نه به جنگ، نه به تحریم‌ها؛ مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی»

در بحبوحهٔ تداوم صدای گوش‌خراش و پریشان‌کنندهٔ ‌جنگ در خاورمیانه، و تلفات وحشتناکی که به‌ویژه مردم فلسطین متحمل می‌شوند، در حالی که جامعهٔ بین‌المللی و سازمان‌های نمایندهٔ آن به نظر می‌آید قادر یا مایل به اقدام قاطع نیستند، بار دیگر صدای شوم دیگری بیش از پیش تکرار می‌شود: تهدید حملهٔ مجدد به ایران. فعالان در ... «نه به جنگ، نه به تحریم‌ها؛ مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی»

ادامه

آزادی, آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, ارتجاع, اروپا, استبداد, اسراییل, امپریالیسم, انگلس, ایران, برنامه هسته‌ای, جهان, چین, خاورمیانه, دموکراتیک, دیدگاه, روسیه, سازمان ملل, صلح, عراق, فاشیسم, فرانسه, فلسطین, کمونیسم, لیبی, منافع ملی, نئولیبرالیسم

روسیه: لندن برای ترویج روس‌هراسی دسیسه‌چینی می‌کند

سرویس اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد که بریتانیا از ناکامی در تحقق «شکست راهبردی» روسیه در جنگ اوکراین خشمگین شده و در حال آماده‌سازی یک اقدام تحریک‌آمیز جدید در واکنش به پیشروی‌های میدانی نیروهای روس است. به گزارش ایسنا، سرویس اطلاعات خارجی روسیه (اس‌وی‌آر) امروز (دوشنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد گروهی از اتباع روس که ... روسیه: لندن برای ترویج روس‌هراسی دسیسه‌چینی می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحریم, جنگ نیابتی, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب, ناتو

کالاهای آمریکایی در معرض تحریم مردم چین

بررسی شبکه های اجتماعی و فضای عمومی چین نشان می‌دهد به دنبال دستگیری ‘منگ وانژو’ مدیر ارشد مالی شرکت چینی ‘هوآوی’ از سوی کانادا و با خواست آمریکا، اقبال مردم چین به «تحریم کالاهای آمریکایی» و «خرید تلفن های همراه» ساخت هواوی بیشتر شده است.

 

تجربه نشان داده است شهروندان چین اصولا در چنین مواقعی و در هر شرایطی از شرکت های وطنی حمایت می کنند و به هیچ وجه تسلیم فشارهای خارجی نمی شوند.

 

سال ۱۹۹۹ میلادی زمانی که آمریکا سفارت چین در بلگراد را با موشک هدف قرار داد و خسارات مالی و تلفات جانی به این کشور وارد کرد، مردم چین بشدت از این اقدام خشمگین شدند و صف هایی از مردم در مقابل فروشگاه های و سالن های پذیرایی آمریکایی در شهرهای مختلف چین شکل گرفت تا کسی نتواند از این فروشگاه ها خرید کند.

 

این وضعیت و اعتراضات مردمی آنقدر ادامه یافت تا اینکه دولت وقت آمریکا هم رسما بابت این اقدام از چین عذرخواهی کرد و هم حاضر شد آن زمان نزدیک به ۲۸ میلیون دلار غرامت بپردازد.

 

اکنون نیز پس از بازداشت مدیر مالی ‘هواوی’ به درخواست آمریکا، بار دیگر تاریخ زنده شد و در حمایت از این شرکت فنآوری مخابراتی بزرگ دنیا، مردم چین حمایت ها را شروع کردند.

 

شمار شرکت هایی که در روزهای اخیر از کارکنان خود خواسته اند برای خرید محصولات هواوی اقدام کنند افزایش یافته است و مراجعات به وبسایت ها نشان می دهد که مردم به خرید این تلفن ها روی آورده اند.

 

حتی یکی از شرکت ها در استان ‘شا آنشی’ در شمال غرب چین کارمندان خود را ملزم کرده است که از این پس از تلفن های ساخت شرکت «هوآوی» استفاده کنند.

 

برخی از شرکت های چینی اعلام کرده اند که حاضرند مزایایی را نیز در اختیار کارکنان خود قرار دهند و با مبالغ کمتری به آنها امکان دهند که این تلفن ها را خریداری کنند.

 

شمار زیادی از شهروندان هم در دفاع از این شرکت چینی، پست هایی را در اینترنت قرار داده اند و بخصوص در موتور جستجوی «بایدو» متعلق به چین دیده می شود که مردم خواستار تحریم برخی از مارک ها و کالاهای کانادایی هستند.

 

هنوز معلوم نیست که این کارها از سوی دولت تشویق می شود یا اینکه مردم با وحدت ملی به این اقدامات دست می زنند اما اصولا در این مواقع دولت چین رسما موضعگیری نمی کند و این اعتراضات و اقدامات خودجوش است.

 

در حقیقت پشتیبانی مردم از مواضع دولت این امکان را به دولتمردان می‌دهد که «با اقتدار بیشتری از منافع ملی حراست کنند» و در مقابل زورگویی های آمریکا و کانادا دراین شرایط بایستند.

 

از سوی دیگر قدرت اقتصادی چین را هم نباید نادیده گرفت این کشور هم دومین قدرت اقتصادی دنیا است و هم اینکه بازار بزرگ مصرفی به حساب می آید که هیچ کشوری در دنیا نمی خواهد از آن خارج شود و کانادا هم بعید است به دنبال به چالش کشیدن بیشتر چین باشد.

 

با این حال در روزهای آینده انتظار می رود مقام های دوکشور بتوانند سر این پرونده به توافقاتی دست یابند مگر اینکه مانع تراشی های آمریکا مانع چنین کاری شود.

 

آمریکا از این نگران است که با ورود قدرتمند شرکت های مخابراتی چین به بازار اینترنت پرسرعت نسل پنجم به سلطه مخابراتی، ارتباطی و اینترنتی واشنگتن در جهان پایان داده شود و برای همین است که مقام های آمریکا با دستپاچگی و بی آنکه شواهد و دلایل کافی داشته باشند و به بهانه های واهی امنیتی می کوشند تا راه را برای شرکت های چینی ناهموار کنند.

 

‘دیوید دادول’ از محققانی که در هنگ کنگ فعالیت می کند می گوید به رغم همه تلاش ها نمی‌توان جلوی پیشرفت شرکت ‘هوآوی’ را در ایجاد شبکه پرسرعت نسل پنجم گرفت.

 

او می‌گوید البته این شرکت هنوز بیشتر قطعات مورد نیاز برای شبکه و تلفن های همراه را از آمریکا خریداری می‌کند اما همین شرکت در زمینه پیشبرد طرح شبکه پرسرعت اینترنت که احتمالا تا سال ۲۰۲۰ میلادی تکمیل می شود نزدیک به ۵ سال از آمریکا، کره جنوبی، ژاپن و کشورهای اروپایی جلوتر است.

 

‘چویی دونکو’ از کارشناسان امور خودروسازی در چین می‌گوید ما اختلافات جدی با آمریکا داریم و مساله تعرفه های بالای این کشور نیز برای چین مشکل ساز شده است.

 

وی ابراز امیدواری کرد طرفین بتوانند از فرصت پیش آمده مذاکرات برای کاهش تنش ها استفاده کنند و مشکلات موجود در زمینه های اقتصادی و تجاری را برطرف کنند.

 

با این وصف به نظر می رسد مساله حمایت های ملی از مواضع دولت چین برآیندی از ناخرسندی های گسترده مردم چین از سیاست های کشورهای غربی بخصوص آمریکا است و برای همین هر زمانی که چنین مسایلی پیش می آید مردم خیلی زود به سراغ شبکه اجتماعی می روند و به پشتیبانی از دولت می پردازند.

 

این بار نیز دولت های آمریکا و کانادا هدف هجمه مردم چین قرار گرفته اند و هرچند پکن تلاش می کند تا احساسات مردم را کنترل کرده و اجازه ندهد منافع کلی کشور قربانی اعتراضات خودسرانه شود اما از پشتیبانی های ملی و مردمی در شبکه های اجتماعی، به عنوان حربه ای برای رویارویی با این کشورها بهره خواهد گرفت.

ایرنا

مخالفت با CFT و FATF یعنی برآورده کردن خواسته ترامپ در راستای تحریم ایران

یک نماینده مجلس گفت: زمانی که همه برایشان روشن است که ترامپ خواهان تحریم است و می‌خواهد سیستم بانکی ما را قفل کند مخالفت با CFT و FATF یعنی برآورده کردن خواسته ترامپ در راستای تحریم ایران.   بهرام پارسایی نماینده شیراز و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین» با ... مخالفت با CFT و FATF یعنی برآورده کردن خواسته ترامپ در راستای تحریم ایران

ادامه

اقتصادی, ایران, تحریم, خبر

فرانسه و آلمان درباره سازوکار مالی ویژه با ایران توافق کردند

یک روزنامه آلمانی گزارش داد که برلین و پاریس درباره سازوکار مالی ویژه برای ایران به توافق رسیدند و به زودی با راه اندازی این نهاد، ۹ کشور اروپایی به آن می پیوندند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, اسپانیا, اقتصادی, المان, امریکا, ایتالیا, ایران, بلژیک, تحریم, جهان, چین, خبر, فرانسه, لوکزامبورک, هلند

یک شرکت نوپای فرانسوی ۱۶ نفت‌کش رادار گریز ایران را ردیابی کرده است

به گزارش شرکت نوپا یا استارت-‌آپ فرانسوی “کِررُس*”، جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش به استفاده از نفت‌کش‌های رادار گریز برای مقابله با اِعمال تحریم‌های آمریکا متوسل می‌شود. این شرکت اخیراً ۱۶ نفت‌کش رادار گریز ایران را ردیابی کرده است.

ادامه

ایران, تحریم, جهان, خبر, فرانسه