بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
کارگران شرکتی مخابرات خواستار تبدیل وضعیت استخدامی از قراردادی به رسمی شدند
کارگران پیمانکاری شرکت مخابرات ایران که برای احقاق حقوق خود تجمعات بسیار داشتهاند و بیشترین مشکلات را در شرکت مخابرات دارند، میگویند: با سابقهی بالای ۱۵ سال هنوز نیروی پیمانکاری هستیم و حقوق و مزایای بسیار کمتری از نیروهای قراردادی و رسمی میگیریم.
جمعی از نیروهای شرکتی مخابرات ایران در تماس با خبرنگار ایلنا، خواستار بهبود وضعیت خود شدند.
این نیروها با اشاره به صحبتهای اخیر مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل مخابرات گفتند: ایشان از لزوم توسعه مخابرات صحبت میکنند اما ما معتقدیم شروع توسعهی مخابرات از بهبود وضعیتِ نیروهایش میگذرد.
آنها میگویند: ۴۰هزار نفر نیروی شرکتی در مخابرات کار میکنند که این نیروها از مشکلات بسیاری رنج میبرند. زیربنای توسعه و سرمایهگذاری در ارتباطاتِ ثابت (وابسته به) بهبود شرایط این نیروهاست.
به گفتهی این نیروها؛ اگر قرار باشد کاری اساسی در راستای توسعهی مخابرات صورت گیرد این کار نه صرفا از مسیر افزایش تعرفهها بلکه از مسیر توجه به مشکلات نیروها میگذرد. چراکه این نیروها هستند که میتوانند با انجامِ کار دقیق و درست مخابرات را به سمت توسعه ببرند و چنانچه نیروها از امنیتِ شغلی برخوردار باشند تعلق خاطر بیشتری به کار خود پیدا میکنند و در کار خود منسجمتر عمل میکنند.
برخی از این نیروهای پیمانکاری که بیشترین مشکلات را در شرکت مخابرات دارند، میگویند: با سابقهی بالای ۱۵ سال هنوز نیروی پیمانکاری هستیم و حقوق و مزایای بسیار کمتری از نیروهای قراردادی و رسمی میگیریم.
به گفتهی آنها؛ امنیتِ شغلی نیروهای شرکتی پایین است، به همین دلیل این نیروها مجبورند کار بیشتری نسبت به سایر نیروهای قراردادی و رسمی انجام دهند و دستمزد کمتری دریافت کنند. اعتراض به این وضعیت باعث اخراج نیروها میشود.
آنها به طرح ساماندهی کارکنان دولت اشاره میکنند و میگویند: ما از مجلس میخواهیم که در تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت، نیروهای مخابرات را از قلم نیندازند و همچنین از مدیران مخابرات میخواهیم با طرح ساماندهی شروع به تبدیل وضعیتِ نیروها کنند تا بخشی از مشکلات حل شود.
این نیروها با ابراز نگرانی نسبت به تمایل شرکت مخابرات برای خروج از طرح ساماندهی کارکنان دولت میگویند: شرکت مخابرات مدعی است که یک شرکت خصوصی است و در صورت تصویب طرح ساماندهی مشمول اجرای آن نمیشود، اما با توجه به اینکه یکی از بزرگترین سهامداران آن ستاد اجرایی فرمان امام است، نمیتوان آن را تماما یک شرکت خصوصی دانست.
طبق آنچه نمایندگان مجلس گفتهاند هر نهاد عمومی باید مشمول طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت شود و شرکت مخابرات ایران نیز یک نهاد عمومی است.
گفتنی است؛ طی چند سال گذشته اخبار مربوط به کارکنان قرارداد موقت و شرکتی مخابرات به کرات منتشر شده است. مسائلی چون اخراج نیروهای شرکتی مخابرات خوزستان، عدم تبدیل وضعیتِ ایثارگران مخابرات، مشکلات مربوط به طرح طبقهبندیِ مشاغل نیروهای شرکتی مخابرات اصفهان و گیلان و… از جمله مواردی است که بارها از سوی رسانهها و حتی نمایندگان مجلس پیگیری شده است اما شرکت مخابرات تاکنون قدمی در راستای حل مشکلات این نیروها برنداشته است.
در همین راستا، اواسط شهریور ماه کمیسیون اجتماعی مجلس جلسهای با حضور وزیر ارتباطات و برخی از مدیران مخابرات برگزار کرد که در آن جلسه به مشکلات نیروها پرداخته شد. طی گزارشات رسیده از آن جلسه وزیر ارتباطات و مجلس به شرکت مخابرات ایران اخطار داده تا ظرف مدت معینی مشکلات نیروها را حل کند.
نفسهای آخر الگوی نولیبرالی تأملی بر ساختار بحران مضاعف کنونی سرمایهداری
نوشتهٔ کلاس واگنر، در unsere zeit (زمان ما)، نشریهٔ حزب کمونیست آلمان
کارگران شهرداری زنجان خواستار تبدیل وضعیت استخدامی از قراردادی به رسمی شدند
شماری از کارگران قراردادی شهرداری زنجان که در بخش خدمات و فضای سبز مشغول کارند، خواستار رفع تبعیض در تبدیل وضعیت قراردادهای خود از پیمانکاری به قرارداد مستقیم شدند.
اعتصابهای کارگری، دولت محافظهکار بریتانیا را به چالش میکشند!
از دههٔ ۱۹۸۰/۱۳۶۰ و اعتصاب تاریخی معدنچیان بریتانیا در مقابله با سیاستهای ضدکارگری مارگارت تاچر- از معماران نولیبرالیسم- چنین اعتصابهای یکپارچه با شعارهای مشخص طبقاتی در آن کشور سابقه نداشته است.
کارگران در بند رژیم کارگرستیز و ضدملی ولایی
با رکود و تعطیلی برندهای قدیمی، چند صد شغل ثابت از بین میرود، آنهم به خاطر مشکلات مالیاتی یا بحران مالکیت یا به عبارت سادهتر، واگذاری به امان خدا؛ نشست بگذارند، بررسی کنند و در نهایت اینکه، پا روی خرخرهی برندهای معروف نگذارند…..