روز گارِ تلخِ کارگران مصدوم‌شده و خانواده‌‎هایشان سه ماه بعد از حادثه طبس / صدایمان به جایی نمی‌رسد

کارگرانِ شبِ حادثه‌ی معدنجو، آسیبِ مغزی دیده‌اند، پزشکان عذر برخی را خواسته و تشخیصِ از کارافتادگی داده‌اند. بسیاری از آن‌ها فعلا نمی‌توانند کار کنند و برخی احتمالا تا آخرِ عمرشان هم به وضعیتِ عادی برنگردند. خانواده‌ی این کارگران، این سه ماه را با مستمریِ ۱۰ میلیون تومانیِ معدنجو گذرانده‌اند؛ مستمری‌ای که معلوم نیست تا چه ... روز گارِ تلخِ کارگران مصدوم‌شده و خانواده‌‎هایشان سه ماه بعد از حادثه طبس / صدایمان به جایی نمی‌رسد

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, حوادث, درمان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معدنکاران, معیشت

تجمع و راهپیمایی کارگران پتروشیمی آبادان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی، تعطیلی این واحد وعدم پرداخت مطالبات معیشتی

تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی آبادان برای دومین روز با مطالبه بازگشت بکار و پرداخت دستمزدها و بیمه های معوقه خود مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. کارگران پتروشیمی آبادان در تماس با خبرنگار ایلنا، از تعطیلی این واحد پتروشیمی و بیکاری چند صد کارگر آن انتقاد کردند. این کارگران که روز گذشته برای اعتراض صنفی ... تجمع و راهپیمایی کارگران پتروشیمی آبادان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی، تعطیلی این واحد وعدم پرداخت مطالبات معیشتی

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

تجمعات اعتراضی کارگران ارکان ثالث در شرکت پالایش گاز فجرجم و نفت و گاز گچساران + فیلم

کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی پیمانکاری شرکت پالایش گاز فجر جم در پنجمین هفته سه شنبه های اعتراضی خود تجمع کردند. امروز کارگران شاغل در شرکت نفت و گاز گچساران نیز دست به تجمع زدند. اهم مطالبات کارگران ارکان ثالث عبارتند از:: حذف کامل شرکت های پیمانکاری، حق تشکل، تجمع و اعتراض، پایان بخشیدن به ... تجمعات اعتراضی کارگران ارکان ثالث در شرکت پالایش گاز فجرجم و نفت و گاز گچساران + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فیلم, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

تجمع کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر در اعتراض به بی‌توجهی به مطالباتشان

کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر در اعتراض به بی‌توجهی به مطالباتشان برای دومین روز متوالی تجمع کردند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز دوشنبه، دهم دی ماه، جمعی از کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر برای دومین روز متوالی در اعتراض به‌ عدم تحقق خواسته‌های خود تجمع کردند. این سومین دور ... تجمع کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر در اعتراض به بی‌توجهی به مطالباتشان

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

انتقاد شدید سناتور آمریکایی از قدرت سیاسی میلیاردرها: «این دموکراسی نیست»

سناتور سرشناس آمریکایی در مقاله‌ای ضمن انتقاد از قدرت سیاسی میلیاردرها در ایالات متحده، استدلال کرد که این کشور در «مسیر الیگارشی» قرار می‌گیرد. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور مستقل آمریکایی از ایالت ورمونت در مطلبی برای رسانه خبری «فاکس نیوز» نوشت: «ایالات متحده ۲ مسیر مخالف دارد؛ طبقه میلیاردرها و سایر کشور.» او ... انتقاد شدید سناتور آمریکایی از قدرت سیاسی میلیاردرها: «این دموکراسی نیست»

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اختلاف طبقاتی, الیگارشی, تحلیل, جهان, درمان, دموکراسی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معیشت

کارگران ارکان ثالث چه می‌خواهند؟

به نظر می‌رسد چون همه مسئولان وزارت نفت، رسمی و قرارداد مستقیم هستند منافع خودشان را رجحان می‌دهند و نسبت به کارکنان ارکان ثالث کاملاً بی‌تفاوت‌اند اما آیا نادیده گرفتن کارکنان ارکان ثالث که در مواردی بیش از نیمی از کارگران شرکت‌های بزرگ نفتی را تشکیل می‌دهند، گونه تناسبی با عدالت دارد؟

به نظر می‌رسد چون همه مسئولان وزارت نفت، رسمی و قرارداد مستقیم هستند منافع خودشان را رجحان می‌دهند و نسبت به کارکنان ارکان ثالث کاملاً بی‌تفاوت‌اند اما آیا نادیده گرفتن کارکنان ارکان ثالث که در مواردی بیش از نیمی از کارگران شرکت‌های بزرگ نفتی را تشکیل می‌دهند، گونه تناسبی با عدالت دارد؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته کارگران ارکان ثالث شرکت ملی حفاری، مقابل دفتر مرکزی این شرکت در اهواز تجمع اعتراضی برگزار کردند. در همان روز، کارگران ارکان ثالث نفت و گاز گچساران نیز اعتراض صنفی ترتیب داده بودند.

کارکنان این دو شرکت مانند سایر نیروهای ارکان ثالث نفت، خواستار برقراری عدالت و رفع تبعیض در نظام مزدی این وزارتخانه هستند. برای اینکه بدانیم کارگران ارکان ثالث نفت واقعاً چه می‌خواهند، با تعدادی از آن‌ها به گفتگو نشستیم.

یکی از کارگران ارکان ثالث نفت که در تجمع روزهای اخیر و همچنین در اعتراضات ماه‌های پایانی سال قبل شرکت داشته، مهم‌ترین خواسته خود و همکارانش را رفع تبعیض میان نیروهای رسمی و قراردادی و نیروهای شرکتی و ارکان ثالث دانست و گفت: حتی در مورد نفت کارت و بن کارت، تبعیض روا می‌دارند؛ متاسفانه مسئولان وزارت نفت به کلی‌گویی روی آورده‌اند که این موضوع برخلاف توافقات صورت گرفته در جلسه ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲ در محل نهاد ریاست جمهوری است. در این جلسه مقرر شده بود وزارت نفت برای اجرای هر کدام از مطالبات تجمع‌کنندگان، زمانبندی مشخصی تعیین کرده و اجرای صحیحِ طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگران شرکت ملی حفاری در حقوق اردیبهشت منعکس شود اما بازهم نتیجه‌ای حاصل نشد.

«««««‌ به گفته وی، وعده اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگران در بهمن ماه پارسال در پی اعتراض چند روزه کارگران داده شد اما بازهم طفره رفتند و به این وعده عمل نکردند. »»»»»

این کارگر پیمانکاری شرکت ملی حفاری اضافه کرد: مدیران وزارت نفت بایستی پاسخگو باشند چطور است که برای کارکنان رسمی و قرارداد مستقیم در موضوعات بن کارت و نفت کارت مسائلی مانند بار مالی مطرح نمی‌شود و یک شبه همه هماهنگی‌های لازم در شرکت‌های تابعه صورت می‌پذیرد و پرداخت‌ها نیز در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌گیرد اما کارکنان ارکان ثالث (شرکتی-پیمانکاری) که پرتعدادترین و موثرترین کارکنان این صنعت عظیم هستند، با پاسخی مبهم روبرو می‌شوند؛ این رفتار جز ضعیف‌کُشی نام دیگری دارد؟ مگر وزارت نفت نقش نظارتی و مدیریتی بر شرکت‌های تابعه ندارد؟ پس چرا فرافکنی می‌کنند و می‌گویند ما مسئولیتی در قبال رفتار شرکت‌های پیمانکاری نداریم؟!

کارگر دیگری با بیان اینکه «هر مسئولی در وزارت نفت ساز خود را می‌زند و به توافقات کارگران با مسئولان دیگر پایبند نیست» می‌گوید: همه مطالبات کارگران شرکتی در اعتراض صنفی اخیر، همان‌هایی بودند که در نشست بهمن‌ماهِ سال قبل در محل ریاست جمهوری در موردشان توافق شده بود و قرار بود تا اردیبهشت امسال برآورده شوند؛ مهم‌ترین خواسته‌ی ما حذف کامل پیمانکاران است، پیمانکاران باید بروند به خصوص در مشاغل غیرپروژه‌ای حضور پیمانکاران در نقش دلّال نیروی انسانی کاملاً غیرقانونی‌ست؛ علاوه بر این مطالبه اصلی، استقرار نظام هماهنگ و عادلانه برای پرداخت، همسان‌سازی با بازبینی طرح طبقه‌بندی و تخصیص مزایای مزدی مانند بن کارت و نفت کارت، از دیگر خواسته‌های کارگران ارکان ثالث نفت است.

این کارگر تاکید کرد: چرا وزارت نفت به جای تحقق این وعده‌ها به دنبال پاک کردن صورت مساله و شانه خالی کردن از قول‌های کتبی خود است؟ بدون تردید یکی از دلایلی که امروز در گوشه و کنار کشور، از اهواز و عسلویه گرفته تا گچساران، شاهد تجمعات کارکنان ارکان ثالث هستیم، همین تناقض آشکار در رفتار، گفتار و مکاتبات مدیران صنعت نفت کشور است.

به گفته این کارگر، کارکنان ارکان ثالث از حقوق حقه خود به هیچ عنوان کوتاه نخواهند آمد و مطالبه آنها تسریع در عمل به قول کتبی وزارت نفت خطاب به ریاست جمهوری در زمینه رفع تبعیض و حل مشکلات طرح طبقه‌بندی‌ست. او تصریح می‌کند که «قرار بود مشکل نفت کار و بن‌کارت و همچنین طرح طبقه‌بندی تا اردیبهشت حل شود پس چه شد؟»

این کارگر با بیان اینکه «یکسال و نیم است که در مورد اجرای فاز دوم طرح طبقه‌بندی به ما وعده می‌دهند» افزود: قرار بود تا اردیبهشت، طرح طبقه بندی مشاغل با رعایت همترازی حقوق کارکنان ارکان ثالث با نیروهای رسمی و قراردادی اجرایی شود؛ واقعاً نمی‌دانیم چه دست‌هایی در کار است تا مدیران وزارت نفت به قول‌های کتبی خود عمل نکنند و کارگران ارکان ثالث را ناراضی نگه دارند؟!

کارگر شرکتی صنعت نفت با تاکید بر اینکه «در همه چیز تبعیض روا می‌دارند حتی در پرداخت تسهیلات مالی» به یک نمونه روشن اشاره کرد: چرا در شیوه نامه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به کارکنان، شماره ۱۵۳ که در مردادماه سال گذشته ابلاغ شد، یک بی‌عدالتی بزرگ دیده می‌شود و کارکنان ارکان ثالث که دوشادوش سایر کارکنان در مجموعه مشغول به کارند و با توجه به وضعیت بد معیشتی‌شان مستحق‌تر از دیگر کارکنان نیز هستند، نادیده گرفته شده‌اند و از تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی بی‌بهره مانده‌اند!؟

این کارگر در پایان گفت: به نظر می‌رسد چون همه مسئولان وزارت نفت، رسمی و قرارداد مستقیم هستند منافع خودشان را رجحان می‌دهند و نسبت به کارکنان ارکان ثالث کاملاً بی‌تفاوت‌اند اما آیا نادیده گرفتن کارکنان ارکان ثالث که در مواردی بیش از نیمی از کارگران شرکت‌های بزرگ نفتی را تشکیل می‌دهند، هیچ گونه تناسبی با عدالت دارد؛ آیا قرار نیست این رفتار تبعیض‌آمیز و ناعادلانه یک روز و یک جا تغییر کند؟! چرا نمی‌خواهند زمینه‌های ایجاد نارضایتی کارگران را از میان بردارند؟

توافق ILO و اتحادیه‌های کارگری چین برای توسعه تشکل‌های کارگری

سازمان جهانی کار و تشکل‌های کارگری چین به توافقی برای توسعه فعالیت و توانایی‌های اتحادیه‌های کارگری در شرق آسیا دست یافتند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از ILO، سازمان جهانی کار (ILO) و فدراسیون اتحادیه‌های کارگری سراسر چین (ACFTU) توافقنامه جدیدی برای افزایش ظرفیت اتحادیه‌های کارگری در شرق آسیا امضا کردند. این ابتکار عمل ... توافق ILO و اتحادیه‌های کارگری چین برای توسعه تشکل‌های کارگری

ادامه

اقیانوسیه, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, سازمان بین‌المللی کار, سوئیس, شرق آسیا, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, کار کودکان

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

بحران مشروعیت رژیم و “انتخاباتی” دیگر پس از مرگ رئیسی در حادثه سقوط هلیکوپتر حامل او و اجبار رژیم در برگزاری “انتخاباتی” دیگر، دغدغۀ بزرگ برای حاکمان چگونه گرم کردن تنور انتخابات و کشاندن مردم به صندوق‌های رأی برای انتخابات ریاست‌جمهوری در تیرماه آینده می‌باشد. افتضاح انتخابات مجلس در اسفندماه سال ۱۴۰۲ با پائین‌ترین میزان ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

اسپانیا, استثمار, اسراییل, اقتصادی, بازنشستگان, بانک جهانی, خصوصی‌سازی, درمان, روزنامه نگاران, سرمایه‌داری, صندوق بین‌المللی پول, طبقه کارگر, فلسطین, همبستگی

تجمع اعتراضی همکاران رسمی در شرکت نفت فلات قاره در لاوان

روز جمعه ۱۱ خرداد همکاران رسمی ما درادامه مبارزاتشان و برای پیگیری مطالبات خود تجمع کردند. اهم مطالبات این همکاران عبارتست از: حذف نفوذی‌ها و مدیران نالایق حذف سقف‌حقوق اصلاح کف‌حقوق حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی اجرای کامل ماده۱۰ پرداخت بک-پی ماده۱۰ عدم تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی استرداد مازاد مالیات کسر شده ابلاغ هرچه سریعتر ... تجمع اعتراضی همکاران رسمی در شرکت نفت فلات قاره در لاوان

ادامه

ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

ماهیت و سرشت مبارزۀ سندیکایی

نولیبرالیسم، اپورتونیسم، و فساد برخی سندیکالیست‌ها عامل تحریف ماهیت و سرشت مبارزۀ سندیکایی بوده است. امروز کلمبیا ده‌ها سندیکا دارد که هیچ ارتباطی با مبارزه در دفاع از کارگر و به‌طورکلی پرولتاریا ندارند. آن‌ها زائدۀ کارفرمایان برای یک سکۀ کثیف رقت‌انگیز هستند و حاضرند برادران طبقاتی‌شان را بی‌شرمانه بفروشند. به‌عنوان مثال، هر کسی باور می‌کند ... ماهیت و سرشت مبارزۀ سندیکایی

ادامه

جهان, دیدگاه, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فساد, کلمبیا, کمونیسم, لنین, نئولیبرالیسم