حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

«کارگران ارکان ثالثِ نفت» در جستجوی عدالتِ گمشده

«احساس‌مان این است که شهروند درجه دو یا درجه سه هستیم؛ یک نوع آپارتاید سنگین در صنعت نفت حاکم است….»

به گزارش خبرنگار ایلنا، بخش قابل توجهی از نیروهای نفت کشور، «ارکان ثالثی‌ها» هستند؛ از قضا نسبتِ تعدادِ آن‌ها به رسمی‌ها و قراردادی ها، دو به یک و یا حتی بیشتر است. در واقع باید گفت چاه‌های پرسود نفت و فلرهای سربه فلک کشیده‌ی گاز را کارگرانی می‌گردانند که از کمترین امنیت شغلی محروم‌اند و دستمزدشان کمتر از استحقاق‌شان است.

اسامی و عنوان‌ها متفاوت است؛ «ارکان ثالثی»، «پیمانکاری» و یا «شرکتی» اما ماهیت و محتوا مشترک است: روزی ده تا دوازده ساعت روی سکوهای نفتی یا در محوطه‌ی پالایشگاه‌های گازی کار کردن و عرق ریختن اما دریافت دستمزدی که از نصف حقوق نیروهای رسمی نفت کمتر است. در پایان هر سال هم مناقصات سودآور جدید با ارقام نجومی برگزار می‌شود و پیمانکاران بنا به ملاحظات و منافعِ گروهی خاص تغییر می‌کنند، اما در این میان، کارگران شرکتی در حاشیه قرار دارند: تعدیل می‌شوند، بلک لیست می‌شوند یا از قطار ترفیع و بهبود جایگاه شغلی جا می‌مانند.

مطالبه‌ها و کنش‌گری‌ها

سال‌هاست که کارگران ارکان ثالثی نفت به این شرایط ناعادلانه و نابرابر معترضند؛ آن‌ها می‌گویند «کار سخت برعهده‌ی ماست اما منافع در جیب دیگران است….» این کارگران در بهمن‌ماه دوبار –یکبار هفدهم و بار دیگر بیست و هشتم- به تهران آمدند و اعتراض صنفی ترتیب دادند بار اول مقابل وزارت نفت و وقتی گوش شنوایی در کار نبود، بار دوم مقابل نهاد ریاست جمهوری.

این کارگران قبل از این هم کنش‌های صنفی ترتیب داده بودند، کمپین ۲۰-۱۰ در سال ۱۴۰۰ که کارگران استان‌های مختلف کشور به آن پیوستند، یکی از دنباله‌دارترین و گسترده‌ترینِ این کنش‌ها بود. با این حال تا امروز اوضاع تغییری نکرده است؛ پیمانکاران محکم سر جای خود ایستاده‌اند و تبعیض میان رسمی‌ها و شرکتی‌ها در بالاترین سطح جریان دارد؛ این تبعیض نه فقط در دستمزد و شرایط کار، بلکه در مزایایی مثل وام قرض‌الحسنه و بُن‌کارت نیز مشهود است.

«احساس‌مان این است که شهروند درجه دو یا درجه سه هستیم؛ یک نوع آپارتاید سنگین در صنعت نفت حاکم است….» یک کارگر شرکتی که ۲۸ بهمن از جنوب نفتی به تهران آمده تاکید می‌کند که «معادلات را جوری چیده‌اند که کارگران متخصص، باسواد و ماهرِ پیمانکاری، راهی برای برون‌رفت از این شرایط نداشته باشند».

خواسته‌ها و دغدغه‌ها

مطالبات کارگرانِ ارکان ثالثی نفت و گاز چیست؛ کارگران چقدر به آینده امیدوارند و چگونه این اوضاع می‌تواند به نفع لایه‌های زحمتکش‌ کارگران نفت تغییر کند؛ میرمهران ربانی، فعال صنفی نیروهای ارکان ثالث نفت، در پاسخ به این سوالات به ایلنا می‌گوید: ما در بهمن‌ماه، دوبار در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردیم؛ اصلی‌ترین مطالبه‌ی ما «حذف پیمانکار نیروی انسانی» است؛ رئیس جمهور در روز کارگرِ دو سال متوالی (۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) وعده داده بود که باید پیمانکاران بروند؛ مطالبه‌ی ما تحققِ همین وعده‌های دولت است، انتظار بیشتری نداریم.

ربانی اضافه می‌کند: وقتی رئیس جمهور یک وعده‌ی مشخص را در دو سال متوالی تکرار می‌کند، مخالفت رئیس سازمان امور استخدامی کشور به عنوان معاون رئیس جمهور دیگر چه معنایی دارد؟ از یک طرف رئیس جمهور می‌گوید بایستی پیمانکاران بروند، از طرف دیگر معاون رئیس جمهور مخالفت می‌کند؛ این یک تناقض آشکار است.

مطالبه‌ی حذف پیمانکار، در سطح کلان مطرح است و مخاطب آن نیز لایه‌های فرادستِ تصمیم‌گیر در دولت است؛ تا پیمانکاران باشند، در برهمان پاشنه‌ی سابق خواهد چرخید؛ اما در سطحی فروتر، کارگران ارکان ثالث، یکسری مطالبات خاص دارند که خطاب به وزارت نفت طرح می‌شود. ربانی در مورد این خواسته‌ها می‌گوید: ما هفدهم تیرماه، مقابل وزارت نفت رفتیم و خواسته‌های خود را طرح کردیم؛ یکی بحث اصلاح طرح طبقه‌بندی مشاغل است؛ طرح طبقه‌بندی فعلی برای نیروهای ارکان ثالث ایراداتی دارد؛ مهم‌ترین ایراد این است که آرای اخیر دیوان عدالت اداری مثل رای ۳۱۸۸ که تاکید دارد اضافه‌کاری و جمعه‌کاری باید براساس کل حقوق کارگران حساب شود نه فقط مزد پایه، در طرح وزارت نفت به رسمیت شناخته نمی‌شود.

به گفته وی، پایبندی به ماده ۳۸ قانون کار که بر «مزد برابر در شرایط کار برابر» تاکید دارد، یکی دیگر از مطالبات نیروهای شرکتی از وزارت نفت است؛ این قانونی‌ست که در وزارت نفت زیر پا گذاشته شده و بایستی طرح طبقه‌بندی بر این مبنا اصلاح شود.

این فعال صنفی کارگران شرکتی نفت با بیان اینکه «هفت ماه پیش وزارت نفت وعده داد که طرح طبقه‌بندی برمبنای عدالت و قانون اصلاح می‌شود اما خبری از تحقق این وعده نشد» اضافه کرد: مساله بعدی، «بُن‌کارت» است که بخشنامه‌ی دولت است منتها وزارت نفت اعلام کرد به رسمی‌ها و قراردادی‌ها مبلغی که دولت گفته می‌پردازیم ولی برای ارکان ثالثی‌ها نه! نصیب ما، یک مبلغ بسیار ناچیز است، در حالیکه بُن‌کارت، یک مولفه عام است و باید به همه یکسان پرداخت شود؛ مساله بعدی این است که ارکان ثالثی‌ها حق استفاده از خدمات و امکانات رفاهی وزارت نفت را ندارند؛ ما نه تنها امکان استفاده نداریم، بلکه برخلاف وعده‌های پیشین، مبلغ ریالیِ رفاهیات ممنوعه! را به کارگران ارکان ثالث نفت و گاز پرداخت نکرده‌اند.

در انتظار عمل به وعده‌ها

از تجمعات چه نتیجه‌ای گرفتید؛ ربانی در پاسخ گفت: ۲۸ بهمن، در نهاد ریاست جمهوری با رئیس بازرسی وزارت نفت و چند نفر از مسئولان نیروی انسانی این وزارتخانه صحبت کردیم؛ ما دغدغه‌های خود را مطرح کردیم و قرار گذاشتند وزارت نفت یک زمانبندی برای اجرای این موارد مشخص کند؛ امیدواریم مثل قبل نباشد، الان هفت ماه است در انتظار تحقق وعده‌های قبلی آقایان هستیم…

سال‌ها مطالبه‌گری تا امروز نتیجه ملموسی نداشته و جز مشتی وعده پادرهوا، چیزی دست کارگران ارکان ثالث نفت و گاز را نگرفته است؛ ۲۸ بهمن، کارگران ارکان ثالث نفت و گاز، مقابل وزارت نفت یک پلاکارد در دست داشتند که روی آن با خط برجسته حک شده بود «عدالت» و در توضیح این عدالت، پاداش‌های پرداختی وزارت نفت به رسمی‌ها، سوژه‌ی انتقاد قرار گرفته بود: «اولویت پرداخت پاداش ۱۰ میلیون تومانی، کارگران پیمانکاری هستند به دلیل اینکه سنگین‌ترین وظیفه را در فصل سرما جهت پایداری گاز داشتند؛ چرا نباید پاداش دریافت کنند؟».

گزارش: نسرین هزاره مقدم

دومین روز اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد ایران – اهواز + فیلم

کارگران بخش‌های مختلف گروه ملی فولاد، روز چهارشنبه دوم اسفند ماه ۱۴۰۲، در اعتراض به تعلیق از کار شماری از کارگران معترض و نیز در اعتراض به اجرای ناقص طرح طبقه بندی مشاغل، برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند. راهپیمایی کارگران گروه ملی از محوطه شرکت آغاز و تا میدان بقایی واقع در ... دومین روز اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد ایران – اهواز + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد اهواز+ فیلم

کارگران همه بخش‌های گروه ملی صنعتی فولاد ایران – اهواز، دست به اعتصاب زدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز صبح امروز، اول اسفند ماه، در اعتراض به برخوردِ مدیریت با برخی از کارگران و همچنین در واکنش به تداومِ مشکلاتِ خود تجمع کردند. کارگران به مسدود شدنِ کارت تردد ۵ ... اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد اهواز+ فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتصاب کارگران شرکت «لیدوم آذرستان رژون صعت» در جاسک در‌اعتراض به عدم دریافت دستمزد

روز دوشنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲، کارگران شرکت «لیدوم آذرستان رژون صعت» در پنجمین روز اعتراض خود به عدم پرداخت حقوق و دستمزد خود از سوی شرکت کارفرما دست به اعتصاب جمعی زدند. به گفته منابع محلی: «کارگران شرکت از پنجشنبه در اعتصاب هستند و مطالبه حقوق پرداخت نشده خود را دارند که در بدترین ... اعتصاب کارگران شرکت «لیدوم آذرستان رژون صعت» در جاسک در‌اعتراض به عدم دریافت دستمزد

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران ارکان ثالث نفت مقابل نهاد ریاست جمهوری

شماری از کارگران ارکان ثالث نفت مقابل ریاست جمهوری تجمع کردند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز شنبه (۲۸ بهمن)، جمعی از کارگران ارکان ثالث و پیمانکاری نفت از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. این کارگران مهم‌ترین خواسته‌ی خود را حذف پیمانکاران و واسطه‌ها و انعقاد قرارداد مستقیم با ... تجمع کارگران ارکان ثالث نفت مقابل نهاد ریاست جمهوری

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران