درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

کارگرانی را داریم که ۲۰سال است با قراردادهای ۳ماهه و ۶ماهه کار می‌کنند؛ فقط برای خفه کردن صدای آنان!

عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی با اشاره به مصوبه هیئت امنای تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه برای تهیه دستورالعمل ساماندهی قراردادهای کارکنان قرارداد موقت سازمان تامین اجتماعی و شرکت‌های تابعه‌ی آن، گفت: «علی رغم برگزاری چند جلسه برای تهیه دستورالعمل لازم برای اجرای مصوبه‌ی هیدت امنا، مدیران ارشد سازمان تامین اجتماعی با بی‌مهری تمام، مانع از اجرای آن شدند.»

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، اکبر شوکت (عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی) با اشاره به مصوبه‌ی اسفند سال ۹۸ هیئت امنای تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه در مورد ملزم ساختن سازمان تامین اجتماعی به تعیین تکلیف قراردادهای موقت ظرف ۳ ماه، گفت: «سازمان ظرف مدتی که برای آن تعیین کرده بودیم، ملزم بود دستورالعمل دائمی شدن قراردادهای نیروهای شرکت کار و تامین، نیروهای خدماتی، نیروهای اداری شعب، شرکت رفاه گستر، شستا و… را تهیه کند.»

 

وی با بیان اینکه به هیچ وجه توجیه‌پذیر نیست که سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار به کارگران اجحاف کنند، گفت: «تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار، دست کارفرمایان را برای انعقاد قرارداد موقت در مشاغل با ماهیت دائم می‌بندد. در نتیجه حداقل مجموعه‌هایی که خودشان متولی نظارت بر اجرای قانون کار هستند، نباید در حق کارگران اجحاف کنند و در مشاغل دائم با آن‌ها قرارداد موقت منعقد کنند.»

 

شوکت افزود: «محیط کار بیمارستان‌ها، شعب تامین اجتماعی و مجموعه‌ی شستا، شغل با ماهیت دائم را ایجاب می‌کند. با این حال به وفور شاهد انعقاد قراردادهای موقت ۳ ماهه، ۶ ماهه و نهایت ۱ساله در این محیط‌ها هستیم. شرکت کار و تامین در حق اینها اجحاف می‌کند؛ حتی در برخی شهرستان‌ها، مدیران استان‌های تامین اجتماعی نه با شرکت کار و تامین، بلکه با شرکت‌های تامین نیروی انسانی قرارداد می‌بندند.»

 

این فعال صنفی کارگران با بیان اینکه من ۱۸ ماه به دنبال پیگیری اجرای این مصوبه بودم، گفت: «با مصوبه هیئت امنا، سازمان را مکلف کردم که دستورالعملی را تهیه کنند. بارها جلساتی را با آقای زبده که معاون اداری بودند، تشکیل دادیم. در جلساتی که داشتیم مدیران سازمان نسبت به این مصوبه موضع می‌گرفتند و حرف‌های بدون منطقی می‌زدند. آن‌ها می‌گویند که تنها قرارداد موقت کارگر را کاری بار می‌آورد! در جواب این مدیران گفتم که با این حساب شما مدیران رسمی نباید کار کنید.»

 

پرداخت حقوق ۵۰ تا ۱۰۰ میلون تومانی

 

این عضو هیئت امنای تامین اجتماعی با بیان اینکه فاصله طبقاتی شدیدی در بیمارستان‌ها و شعب تامین اجتماعی شکل گرفته است، گفت: «در تامین اجتماعی کف حقوق رسمی‌ها ۸ تا ۱۰ میلیون تومان است و تا ۳۰ میلیون تومان هم می‌رسد اما پزشکان بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان را هم دریافت می‌کنند. در کنار اینها یک نیروی اداری قراردادی و یک نیروی خدماتی مراکز درمانی که سخت‌ترین کارها را انجام می‌دهند و در زمان کرونا، کارهای سخت و طاقت فرسا را برعهده دارند و حتی در تماس با عوامل پخش کننده ویروس قرار دارند و جانشان بیشتر از پزشکان در خطر است، متناسب با مصوبه شورای عالی کار (ماده ۴۱ قانون کار) دستمزد دریافت می‌کنند.»

 

شوکت با بیان اینکه در شرکت‌های زیرمجموعه شستا و رفاه گستر سازمان تامین اجتماعی، کارگرانی را داریم که ۲۰ سال است با قراردادهای ۳ ماهه و ۶ ماهه کار می‌کنند، گفت: «اینکه در بیمارستان‌ها، رفاه گستر و شعب تامین اجتماعی با کارگری که ۲۰ سال سابقه دارد، قرارداد ۳ ماهه و ۶ ماهه منعقد می‌کنند؟ متاسفانه سازمان تامین اجتماعی به بهانه‌های مختلف از اجرای این مصوبه سرباز زد. در این مورد زمانی که آقای شریعتمداری وزیر رفاه بودند، به ایشان نامه زدم. آقای شریعتمداری هم با برگزاری جلسات موافقت کردند؛ اما مدیران سازمان با بی‌مهری تمام، مصوبه را مورد بی‌توجهی کامل خود قرار دادند و جلوی اجرای آن را گرفتند.»

 

وی با اشاره به تغییر سرپرست سازمان تامین اجتماعی، گفت: «به عنوان فعالان کارگری از آقای میرهاشم موسوی می‌خواهیم که به این موضوع ورود کنند و اجازه انعقاد قرارداد موقت، در کارهای دائم را ندهند؛ البته این موضوع تنها مربوط به سازمان تامین اجتماعی نیست و سایر صندوق‌های بازنشستگی تابعه وزارت کار هم باید از احجاف به کارگران خود دست بکشند.»

اعتراض پرستاران شاغل در تامین اجتماعی مقابل مجلس به‌دلیل بی‌توجهی به‌ خواسته‌های خود + ویدئو

پرستاران شاغل در سازمان تامین اجتماعی، امروز (یکشنبه ۱۶ آبان) مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, ویدیو

کارگران «زغال سنگ کرمان» در اعتراض به واگذاری شرکت و عدم امنیت شغلی دست از کار کشیدند

کارگران شرکت زغال سنگ کرمان در اعتراض به سرگردانی و عدم پاسخگویی در زمینه واگذاری به مجموعه شرکت تجارت دالاهو از مجموعه‌های وابسته به موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد، از امروز (شنبه/۱۵ آبان) دست از کار کشیدند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری

کارگران صنایع نفت و گاز به‌تبعیض و قراردادهای پیمانکاری معترضند، آن را موجب پایمال‌شدن حقوق خود می‌دانند

محمد صالحی‌پور می‌گوید: همین الان روزهاست که نیروهای پیمانکار پتروشیمی رازی و پتروشیمی کارون دست به تجمع زده‌اند و دلیل آن را به اختصار می‌توان خلف وعده‌های صورت‌جلسه شده‌ی مدیران عنوان کرد؛ ماه گذشته نیز نیروهای پیمانکار هلدینگ خلیج فارس جلوی سازمان منطقه ویژه و نفرات شرکت‌ها در بندر امام تجمع کردند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

کار کودکان در آمریکا/ حکم‌های بالایِ زندان برای تامین نیروی کار در زندان‌های خصوصی

کمبود نیروی انسانی در ایالات‌متحده به چالشی بزرگ برای این کشور تبدیل شده است. کارفرمایان مدت‌هاست برای تامین کارگر مورد نیاز خود به استخدام نوجوانان و کودکان زیر سن قانونی روی آورده‌اند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, کارگری, کودکان کار, مقاله