کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

وزیر تجارت بین‌الملل کانادا اعلام کرد که تمایل‌ متقابلی به پیشبرد مذاکرات تجاری با بلوک آمریکای جنوبی «مرکوسور» وجود دارد؛ این در حالی‌که اتاوا در تلاش برای انعقاد توافقات جدید به‌منظور کاهش وابستگی به آمریکا است. به گزارش روز جمعه ایرنا، منیندر سیدو وزیر تجارت بین‌الملل کانادا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «رویترز» گفت: با وزیر ... کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای شمالی, اروگوئه, اقتصادی, برزیل, پاراگوئه, جنگ تجاری, چین, کانادا, گزارش, مرکوسوز

ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ایده “ارز بریکس” عموما به یک ارز پیشنهادی برای گروه کشورهای بریکس اشاره دارد و فعلا فقط در حد یک ایده و یک سیستم پولی بالقوه در آینده است که برخی کارشناسان معتقدند درصورت تحقق این ایده و ایجاد ارز بریکس، موجب کاهش سلطه دلار آمریکا در تجارت و امور مالی بین‌المللی خواهد شد. به ... ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, انگلیس, بریکس, تحلیل, جهان, ژاپن, شانگ‌های

زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه، گفت رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نهایت فهمید که پشت دروغ‌های طرح ترامپ برای کمک به اوکراین چه چیزی نهفته است. به گزارش ایسنا، روز دوشنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به همراه مارک روته، دبیرکل ناتو طرحی را برای تامین کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین اعلام کردند ... زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

وزیر امور خارجه چین در نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر این که از زمان تاسیس این سازمان سرعت توسعه آن ثابت و مثبت بوده، حوزه‌های همکاری آن گسترش یافته و اعتبار بین‌المللی این نهاد بیشتر شده است، تاکید کرد که کشورهای عضو در این نشست بر سر مقابله با ... توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح

شوک گرانی ۵۲ درصدی نان به سفره‌های تهی کارگران / نان دیگر پدیده‌ایست طبقاتی!

نان تبدیل به پدیده‌ای طبقاتی شده؛ دولت با اعلان رسمی، نان را در برخی شهرها تا مرز ۵۲ درصد گران کرده و در واقعیت، نانِ باکیفیت و در دسترس خیلی بیش از اینها گران شده است…. به گزارش خبرنگار ایلنا، فرمانِ گرانی نان صادر شد، یک شوک جدید به سفره‌های خالی کارگران؛ سفره‌هایی که حالا ... شوک گرانی ۵۲ درصدی نان به سفره‌های تهی کارگران / نان دیگر پدیده‌ایست طبقاتی!

ادامه

اختلاف طبقاتی, اسراییل, اقتصادی, ایران, تحلیل, تورم, حقوق بشر, دستمزد, طبقه کارگر, معیشت

کارشناس آمریکایی: روسیه برنده جنگ تحریم‌های غرب شده است

استاد دانشگاه ویرجینیای آمریکا معتقد است، تحریم‌های واشنگتن و اتحادیه اروپا که برای تنبیه روسیه به‌خاطر اقداماتش علیه اوکراین در نظر گرفته شد، برعکس به نفع مسکو تمام شده و باعث رشد اقتصادی و توسعه صنعت کشاورزی روسیه شده است.

 

به گزارش خبرگزاری «نووستی»، “جودی تویگ” کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه ویرجینیای (ایالات متحده) در مقاله‌ای برای نشریه «نشنال اینترست» به این مسئله اعتراف کرده که در حقیقت این روسیه است که در جنگ تحریم‌ها با غرب پیروز شده است.

 

به عقیده وی، تحریم‌هایی که آمریکا و اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۴ به این طرف اعمال کرده‌اند، می‌بایست روسیه را به‌خاطر اقدامات متجاوزانه در برخورد با اوکراین تنبیه می کرد، در حالی که برای این کشور منافع زیادی داشته و باعث رشد اقتصادی روسیه شده است. این کارشناس بعنوان نمونه به بخش کشاورزی روسیه اشاره کرد که در نتیجه اعمال تحریم‌های غرب، وضعیت بسیار پایداری به دست آورده است.

 

این استاد دانشگاه توضیح داد: «روسیه محدودیت‌های برای دسترسی به بازارهای سرمایه و اعتبارات مالی پیدا کرده و از ورود کالاهایی که می‌توانند اهمیت دوگانه داشته باشند و همچنین فناوری‌های نظامی و صنعتی عالی منع شده است. ضمن اینکه روسیه در اقداماتی ضدتحریمی، ورود کالاهایی از اتحادیه اروپا و ایالات متحده را ممنوع کرده که به کشورهای اروپایی و آمریکا آسیب‌های قابل توجهی وارد کرده است. در نتیجه، این اقدامات مذکور به طور کامل به نفع بخش کشاورزی روسیه تمام شده است.»

 

وی در این مقاله نوشته است: «تحریم‌های آمریکا و اروپا این فرصت را برای روسیه به وجود آوردند تا صنعت کشاورزی خود را بازسازی کند و بسیاری از سرمایه گذاران که پیش از این علاقه‌ای به بخش کشاورزی روسیه نداشتند، به این عرصه علاقه مند شدند.»

 

این کارشناس آمریکایی همچنین یادآور شد: «محدودیت‌های اعمال شده گمرکی اخیر از جانب دولت آمریکا برای کالاهای مختلفی از بسیاری از کشورها، باعث شد تا این کالاها به دنبال بازارهای جدید بگردند و در این رابطه چین به سرعت به بازار خوبی برای دانه‌های غلات روسیه تبدیل شده و اکنون دانه ذرت، سویا و آفتابگردان روسیه جایگزین محصولات آمریکایی شده است.»

 

این استاد دانشگاه در پایان تاکید کرد که روسیه دارای سرزمینی بسیار گسترده و دربرگیرنده بیش از ۲۰۰ میلیون هکتار زمین‌های استفاده نشده است. در عین حال کشاورزی روسیه فعالانه در حال توسعه بوده و انگیزه مثبتی برای توسعه سایر مناطق خواهد بود. با توجه به این واقعیات، زمان آن رسیده که ایالات متحده و اتحادیه اروپا متوجه شوند که اقدامات محدودکننده تنها به نفع روسیه تمام شده و در این جنگ تحریم‌ها با غرب، روسیه نه تنها دچار آسیب جدی نشده، بلکه حتی توانسته است به سمت پیشرفت قدم بردارد.
تسنیم

واگذاری «شستا» و طرح اصلاح «پراسنج» (پارامتریک) تأمین اجتماعی

اجرای سیاست‌های نولیبرالی طی سه دهه گذشته، واردات، و فساد لگام‌گسیخته، همراه با افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی نرخ ارز در ماه‌های اخیر و تحریم‌های امپریالیستی، موجب شدت بحران در اقتصاد کنونی کشور و ویرانی بیشتر آن شده است.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, کارگری, مقاله