خواست ماهیگیران: بهبود معیشت، بیمه، و تضمین امنیتِ شغلی است

سال نو فرارسید، اما معیشت هزاران ماهیگیر زحمتکش در شمال و جنوب کشور همچون سالیان گذشته نه‌تنها بهبود نیافته بلکه وخیم‌تر نیز شده‌ است. معیشت و امنیت شغلی ماهیگیران مانند دیگر کارگران و زحمتکشان رشته‌های صنعتی و خدماتی، با اجرای سیاست‌های نولیبرالی در رژیم ولایت ‌فقیه بیش از گذشته به‌مخاطره افتاده ‌است. ماهیگیران ۴ شهرستان ... خواست ماهیگیران: بهبود معیشت، بیمه، و تضمین امنیتِ شغلی است

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگران, ماهیگیران, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

قراردادهای «حجمی» چیست و چگونه استثمار زحمتکشان را تشدید کرده‌ است

استخدام با قراردادهای “حجمی” که تحمیل شرایطی استثماری و وضعیتی دشوار در روند کار به زحمتکشان از ویژگی‌های اساسی‌اش است، در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۱ با این عبارت به کانون صنفی کارفرمایان ابلاغ شد: “بر اساس مادهٔ ۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری- به دستگاه‌های اجرایی اجازه داده می‌‌شود از طریق مناقصه و با عقد قرارداد با ... قراردادهای «حجمی» چیست و چگونه استثمار زحمتکشان را تشدید کرده‌ است

ادامه

استثمار, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله

تجمع اعتراضی پرسنل راه آهن ناحیه اراک به پائین بودن حقوق و مزایا و وضعیت شغلی …

مکان؛ میدان راه آهن مقابل اداره کل این تجمع کارگران اراک طی فراخوانی از قبل داده شده انجام گرفته و باید گفت شرکت های قراردادی حاضر نیستند با قرار داد امضا شده با کارگران کار بکنند و باید گفت این تجمعات و اعتراضات و اعتصابات ادامه خواهد داشت یک منبع کارگری در راه‌آهن اراک به ... تجمع اعتراضی پرسنل راه آهن ناحیه اراک به پائین بودن حقوق و مزایا و وضعیت شغلی …

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

نشت گاز و انفجار کوره آجرپزی در مرودشت، سوختگی بالای۵۰ درصدی ۱۰ کارگر را به دنبال داشت

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از وخامت حال ۱۰ مصدوم حادثه امروز انفجار کوره آجرپزی در مرودشت خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ مهرداد شریفی گفت: با اعلام وقوع حادثه، ۴ دستگاه آمبولانس به محل وقوع حادثه اعزام و مصدومان به بیمارستان شهید مطهری مرودشت منتقل شدند. او افزود: با ... نشت گاز و انفجار کوره آجرپزی در مرودشت، سوختگی بالای۵۰ درصدی ۱۰ کارگر را به دنبال داشت

ادامه

افغانستان, ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, کارگران

تجمع اعتراض کارکنان رسمی عملیاتی در شرکت نفت فلات قاره در لاوان

جمعه ۲۴ فروردین کارکنان رسمی عملیاتی شاغل در شرکت  نفت فلات ‌قاره در لاوان دست به تجمع دیگری زده و پیگیر مطالباتشان شدند. کارکنان رسمی صنعت نفت از مهر ماه گذشته اعتراضات خود را سراسری آغاز و هر هفته در شرکت‌های مختلف نفتی تجمع می‌کنند. اهم مطالبات این همکاران عبارتند از: برکناری نفوذی‌ها و  مدیران ... تجمع اعتراض کارکنان رسمی عملیاتی در شرکت نفت فلات قاره در لاوان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فساد, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

کارزار کارگران صنعت نفت برای حذف دلالان نیروی کار

علاوه بر مبارزه کارگران برای دریافت دستمزدها و حق بیمه‌های معوقه، مهم‌ترین خواست‌ها در اعتراض‌های اخیر کارگران لغو خصوصی‌سازی و حذف پیمانکاران و دلالان نیروی کار بوده است. به‌رغم گسترش اعتراض‌های کارگری و هراس رهبران “نظام” از “طغیان جدی” مردم بیکار و گرسنه، رژیم ولایی برای “ارزان‌سازی” بیشتر نیروی کار به‌منظور جذب سرمایه‌های امپریالیستی- به‌خصوص در صنایع نفت- در شش ماه اخیر در جهت “انجماد مزدی” و به‌کارگیری کارگران صرفاً با دستمزد حداقلی مصوب شورای‌عالی کار تلاش کرده است.

 

به‌گزارش ایلنا، ۱۳ خردادماه ۹۹، نشستی کارفرمایی در ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۹۹ با حضور نمایندگان قوه قضائیه، وزارت کار، وزارت صنعت، سازمان تأمین اجتماعی، معاون حقوقی روحانی، و جز این‌ها، در اتاق ایران برگزار شد؛ که هدف اصلی نشست فراهم آوردن زمینه برای “انجماد مزدی”، و پرداخت دستمزد به کارگران بر اساس “توافق طرفین” بود.

 

گرچه نشست ۳۰ اردیبهشت‌ماه در اتاق ایران صرفاً به‌عنوان نشستی کارفرمایی منعکس شد، اما کارگزاران “نظام” برنامه و هدف‌ها و برنامهٔ این نشست را از اول سال ۱۳۹۹ در بخشی از صنایع نفت به‌اجرا گذاشته بودند. ایلنا، ۱۸ خردادماه ۹۹، نوشت: “یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین کلونی‌های شرکت‌های پیمانکاری، پایتخت نفت و گاز ایران یعنی عسلویه است”؛ در “پارس جنوبی، تعداد کارگران پیمانکاری، بیش از دو برابر کارگران رسمی و قراردادی روی‌هم است.” حدود ۲۰۰ کارگر “فاز ۱۹ پارس جنوبی در پالایشگاه دهم عسلویه” از آذرماه ۹۸ تا خردادماه ۹۹ بارها تجمع‌هایی اعتراضی بر پا کرده بودند. اعتراض این کارگران “فنی و متخصص”، به “تنظیم نشدن قراردادهای جدید” از اول سال ۹۹ بود. این کارگران اعلام کردند: “گروهی از کارفرمایان… قصد دارند با عقد قراردادهای حداقلی با کارگران باسابقه، آن‌ها را از افزایش دستمزد سال جدید محروم سازند، یعنی در قرارداد جدید قید کنند که فقط حداقل مزد به کارگر تعلق می‌گیرد و سابقه و سنوات و مزایای مزدی برابر با صفر است!”

 

بر پایهٔ گزارش خبرگزاری ایلنا، ۶ تیرماه ۹۹، یک شرکت بزرگ پیمانکاری، کار را از وزارت نفت می‌گیرد و به تعدادی شرکت‌های پیمانکاری “فرودست” می‌سپارد. هرکدام از این شرکت‌های “فرودست” نیز کار را به چندین شرکت “فرودست‌تر” واگذار می‌کنند. به‌عبارت‌دیگر، کارگران با تخصص و مهارت یکسان، از سوی واسطه‌های “سلسله‌مراتبی” با قراردادهای “پیمانکاری”، “ارکان ثالثی”، یا “خرید خدمتی”، به‌صورت نیروی کار “کاست‌بندی” شده استثمار می‌شوند. مثلاً دستمزد ارکان ثالثی می‌تواند “یک‌سوم یا یک‌چهارم” دستمزد کارگر رسمی باشد.

 

متعاقب تجمع‌های اعتراضی پی در پی کارگران پیمانکاری در عسلویه و با آغاز کارزاری دامنه‌دار، کارگران پیمانکاری صنعت نفت در “سراسر کشور… حذف پیمانکاران از روابط کار” را خواستار شدند. کارگران صنایع نفت و گاز کشور در تجمعی گسترده در مقابل ساختمان وزارت نفت در تهران، ۹ تیرماه ۹۹،  اجرای “مادهٔ ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت” در رابطه با “ترمیم پایه‌های حقوق” را خواستار شدند. جالب این‌جاست که کارگران رسمی نیز در این تجمع اعتراضی شرکت داشتند. مبارزه و اعتراض رو به‌گسترش کارگران صنعت ملّی نفت ایران از اهمیتی جدی برخوردار است و باید در حمایت و تقویت آن کوشید. با مبارزه‌ای متحد و پیگیر، می‌توان رژیم غارتگر ولایی را به عقب‌نشینی و حذف دلالان نیروی کار مجبور کرد.

ضمیمه کارگری «نامهٔ مردم»

گسترش جنبش اعتراضی کارگران و سیاست‌ رژیم ولایت فقیه در قبال سازمان تأمین اجتماعی

در هفته های اخیر دُور تازه‌ای از اعتراض‌های کارگری در صنایع کلیدی کشور رخ داده است که ازجمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ادامه

اجتماعی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, فقر, کارگری, مقاله

کارگران و رنج بزرگِ بی‌سرپناهی!

به نظر می‌رسد با بحرانی شدن اقتصاد و صعود نرخ تورم، دولت قصد دارد از سطح مطالبات عامه مردم به خصوص کارگران و فرودستان بکاهد؛ اگر کارگران تا سال قبل و سالهای قبلتر به دنبال احیای تعاونی‌های مسکن و مشارکت در تعاونی برای خانه‌دار شدن بودند، حالا باید برای وام ۵۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن ... کارگران و رنج بزرگِ بی‌سرپناهی!

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش