– ‘وانگ یی’ وزیر خارجه چین در مصاحبه ای پس از نشست سه جانبه این هفته بین وی و وزیران خارجه پاکستان و افغانستان الحاق کابل به کریدور اقتصادی پکن و اسلام آباد را تایید کرد.
پیوستن افغانستان می تواند برای پیشبرد این طرح اقتصادی چین و پاکستان که ارزشی بین ۴۶ تا ۵۷ میلیارد دلار دارد بسیار مهم باشد.
وزیر خارجه چین گفته است افغان ها حق دارند از شرایط زندگی بهتری بهره مند شوند و پیوستن این کشور به طرح مذکور، برای تحقق این هدف به آنها کمک می کند.
وانگ گفت که ما از طریق افغانستان بتدریج این کریدور را به چین و آسیای مرکزی و کریدور اقتصادی آسیای غربی متصل می کنیم.
به گفته وزیر خارجه چین طرح های بسیار زیادی برای گفت و گوی طرفین وجود دارد و دیروز سه شنبه مباحثی میان طرفین در نشست پکن مطرح شده است.
این کریدور یکی از مهمترین طرح های اقتصادی مرتبط با راه ابریشم است که از هم اکنون بخش هایی از آن در پاکستان به ویژه ساخت بزرگراه، راه آهن، خطوط لوله و کابل های نوری در دست اجرا است.
کریدور مذکور یک خط اقتصادی سه هزار کیلومتری است که از شهر کاشغر در شمال غرب چین شروع می شود و مسیر آن تا بندر گوادر پاکستان امتداد می یابد و راه ابریشم زمینی در شمال را به مسیر دریایی راه ابریشم قرن بیست و یکم در جنوب متصل می کند.
با وجود اینکه واشنگتن می گوید چین به دنبال تسلط بر کشورهای دیگر و نفوذ در آنها با استفاده از طرح راه ابریشم است ‘وانگ’ تاکید کرد این کشور طرف ثالثی را هدف قرار نداده است و طرح راه ابریشم همه منطقه را منتفع می کند.
وزیر خارجه چین گفته است این طرح یک کریدور اقتصادی است که نباید با مسایل سیاسی آمیخته شود و نباید حتی مسایلی چون منازعه بر سر قلمرو ارضی روی آن تاثیر بگذارد و یا به آن مرتبط شود.
چین، افغانستان و پاکستان برای نخستین بار چارچوب این نشست را ماه ژوین تعیین کردند و اولین همایش سه جانبه آنها هم این هفته در پکن برگزار شد.
هدف از ایجاد ساختار نشست سه جانبه این بود که همکاری های اقتصادی، سیاسی و امنیتی افغانستان و پاکستان افزایش یابد.
اجلاس وزرای امورخارجه چین،پاکستان و افغانستان برای احیاء جاده ابریشم

بر اساس بیانیه مطبوعاتی وزارت امور خارجه پاکستان، در بیانیه ای که پس از برگزاری نشست سه گانه وزیران امور خارجه چین پاکستان و افغانستان در پکن صادر شده، آمده است: سه کشور برای همکاری و هماهنگی با یکدیگر برای مبارزه موثر با گروه های تروریستی بدون رعایت هر نوع ملاحظه به توافق رسیدند.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین، خواجه آصف وزیر امور خارجه پاکستان و صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه افغانستان در پکن برای بهبود وضع امنیتی و بازگشت ثبات در افغانستان از طریق روش های مسالمت آمیز و سیاسی به تبادل نظر پرداختند .
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه چین، این نخستین نشست سه جانبه در حوزه مبارزه با تروریسم و پایداری امنیت در منطقه است.
وزیر امور خارجه چین گفت : سه کشور همسایه برای شکست تروریسم با یکدیگر متحد هستند . پاکستان و چین از گفت و گوهای آشتی جویانه بین دولت و گروههای مخالف در افغانستان حمایت می کند .
وی گفت : گفت و گو امری طبیعی برای حل اختلاف نظرها است ما با استفاده از ظرفیت های منطقه ای برای بازگشت امنیت سعی خواهیم کرد .
سه کشور ضمن اعلام پایبندی به تعهدات خود برای گسترش روابط فیمابین برای عملی کردن طرح جاده جدید ابریشم از طریق افزایش تلاش ها برای تامین امنیت و توسعه همکاری های اقتصادی در منطقه توافق کردند .
گفت و گوهای سه جانبه بین چین پاکستان و افغانستان در راستای فرمان ‘شی جین پینگ’ رئیس جمهوری چین برای توسعه روابط این کشور با پاکستان و افغانستان برای زمینه سازی احیاء جاده ابریشم جدید در منطقه صورت می گیرد.
چین و پاکستان در تلاشند تا طرح کریدور اقتصادی ۶۷ میلیارد دلاری را تا خاک افغانستان گسترش دهند.
ایرنا