خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

در روزهای ۹ و ۱۰ شهریور امسال بیش از بیست رهبر دولتی جهان در نشست مجمع امنیت منطقه‌یی «سازمان همکاری شانگهای» (SCO) در شهر تیان‌جین در چین گرد هم آمدند. نشست امسال این سازمان، که گفته می‌شود بزرگ‌ترین نشست آن از زمان تأسیس در سال ۱۳۸۰ بود، نمایش دیگری از همبستگی کشورهای در حال توسعه ... خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

ادامه

آسیا, آسیای میانه, آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت, انگلیس, اورآسیا, ایران, برزیل, تجاوز نظامی, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, روسیه, زنان, ژاپن, سازمان ملل, فاشیسم, فرانسه, محیط زیست, هندوستان

مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

وزارت کشاورزی و احیای زمین مصر روز چهارشنبه ۱ اکتبر (۹ مهر) اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی مصر و چین پروتکل همکاری‌ای را برای تقویت تحقیقات علمی، همکاری دانشگاهی و تبادل تخصص در زمینه کشاورزی پایدار به امضا رسانده‌اند. به گزارش CGTN : مرکز تحقیقات بیابان مصر، باغ گیاه‌شناسی ووهان وابسته به آکادمی علوم چین ... مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

ادامه

آفریقا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, محیط زیست

طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

طوفان مرگبار در ویتنام در شرق آسیا دهها نفر را به کام مرگ فرستاد و هزاران واحد مسکونی را تخریب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، اداره مدیریت بلایای طبیعی و سامانه‌های سد و سیلاب ویتنام امروز (جمعه) اعلام کرد طوفان «بوالوی» در ویتنام تاکنون ۵۱ کشته برجای گذاشته است. این مرکز ... طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

ادامه

آسیای جنوب شرقی, جهان, حوادث, خبر, محیط زیست, ویتنام

فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

رفیق فابین روسل، دبیرکل حزب کمونیست فرانسه، در یک سخنرانی همه جانبه در جشنواره اومانیته که هزاران نفر به آن گوش می‌دادند، به تحلیل وضعیت کنونی و بحران اجتماعی -سیاسی حاکم بر فرانسه پرداخت. او بر ضرورت یک تغییر اساسی در ساختارهای سیاسی کشور تأکید کرد. روسل تصویری نگران‌کننده از جامعه امروز فرانسه ترسیم می‌کند ... فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حزب کمونیست, دموکراتیک, دیدگاه, زنان, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه, محیط زیست

سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حملات نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران در ژوئن ۲۰۲۵ را قاطعانه محکوم کردند. به گزارش ایسنا، سران شرکت‌کننده در اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای در تیانجین چین، روز دوشنبه و در بیانیه‌ای، تجاوزات اخیر آمریکایی-اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است، ... سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

ادامه

آمریکا, اسراییل, افغانستان, برنامه هسته‌ای, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, صلح, فلسطین, محیط زیست, نازیسم

چین و آمریکا به یک بیانیه مشترک در مورد اقدامات اقلیمی دست یافتند

رسانه‌های چین اعلام کردند پکن و واشنگتن  در حاشیه  کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در گلاسکو به یک بیانیه مشترک در مورد تقویت اقدامات اقلیمی دست یافته‌اند.

 

به گزارش ایرنا از رادیو بین‌المللی چین، در این بیانیه مشترک دو طرف از اقدامات انجام شده یکدیگر قدردانی کرده و متعهد به ادامه  مشترک خود شدند.

 

پکن و واشنگتن در این بیانیه عنوان کرده‌اند که همراه با همه طرف ها برای تقویت اجرای توافق نامه پاریس تلاش می‌کنند.

 

آنها همچنین متعهد شده‌اند بر اساس اصل مسوولیت‌های مشترک اما متمایز و توانمندی‌های هر کشور، با در نظر گرفتن شرایط ملی، اقدامات اقلیمی تقویت‌ شده برای پاسخگویی موثر به بحران اقلیمی در پیش گیرند.

 

دو طرف همچنین توافق کرده‌اند یک “گروه کاری در زمینه تقویت اقدامات اقلیمی در دهه ۲۰۲۰” را  برای ارتقا همکاری ها و فرآیندهای چند جانبه در زمینه تغییرات آب و هوایی بین دو کشور ایجاد کنند.

 

بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد موسوم به cop۲۶ از یکشنبه ۹ آبان ماه با حضور هزاران نفر از رهبران و نمایندگان ۲۰۰ کشور در شهر گلاسکوی اسکاتلند فعالیت خود را آغاز کرده است.

 

در این نشست که به دلیل شیوع ویروس کرونا یک سال به تعویق افتاده بود، مهم‌ترین مسائل و چالش‌های مرتبط با تغییرات اقلیمی و بحران‌های محیط زیستی مورد بحث و تبادل نظر شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد.

 

در جریان این کنفرانس دو هفته‌ای، مذاکرات دیپلماتیک فشرده ای پیرامون چگونگی مقابله با گرمایش زمین به عنوان یک چالش مشترک جهانی، صورت گیرد و رهبران ۲۰۰ کشور جهان اهداف و تعهدات خود را برای مقابله با اثرات تغییرات آب و هوایی و نحوه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰، ارائه خواهند کرد.

 

به نوشته روزنامه ال پائیس اسپانیا، در چارچوب مراسم «روزجهانی اقدام برای عدالت اقلیمی» ده‌ها هزار نفر و به گفته سازمان‌دهندگان این تظاهرات، ۵۰ هزار نفر در خیابان‌های مرکز گلاسکو تظاهرات کردند و خواستار اقدامات بیشتر و قاطع تر دولت‌ها در مقابل گرمایش جهانی شدند.

 

در لندن، هزاران معترض از جمله اتحادیه‌های کارگری، گروه‌های حقوق پناهندگان، دانشجویان و فعالان محیط ‌زیست از بانک مرکزی انگلیس به سمت میدان ترافالگار راهپیمایی کردند.

 

دیگر شهرهای بریتانیا از جمله منچستر، لیورپول و بریستول هم شاهد برگزاری تجمع های اعتراض‌آمیز بوده‌اند.

 

شهرهای سیدنی و ملبورن در استرالیا نیز شاهد برگزاری اعتراضاتی بودند. معترضان، گفت وگوها در نشست گلاسگو را «مایه شرمساری» و «کمدی» خواندند و موضع دولت خود که مدافع صنعت معدن کشور است را «شرم مطلق» توصیف کردند.

 

تظاهراتی هم در در برزیلی، بلژیک، ترکیه، کره جنوبی، آلمان، سوئد، نروژ، فرانسه، آلمان، پرتغال و هلند برگزار شد.

 

یکی از معترضان به ال پائیس گفت «نمایندگان دولت‌ها اینجا هستند و ما باید آن‌ها را تحت فشار قرار دهیم تا بفهمند که این یکی از آخرین فرصت‌ها برای تغییر و اجتناب از این بحران است که ما داریم».

 

یکی از فعالان محیط زیست برزیلی در انتقاد از آتش‌سوزی‌های گسترده ای که این کشور در سال ۲۰۲۰ متحمل شد گفت «ما باید به آنچه در برزیل در حال وقوع است اعتراض کنیم. این بسیار مهم است که گروه‌های مختلف جامعه مدنی به رغم دیدگاه‌های متفاوت در مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی متحد شوند».

 

این معترض برزیلی در انتقاد از دولت ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهوری این کشور گفت: علاوه بر آمازون، سرزمین‌های وسیع تری در برزیل وجود دارند که باید در برابر سیاست‌های بولسونارو محافظت شوند.

پسماند‌ خطرناک «کارخانه‌های روی» زنجان چه می‌شود؟ + ویدئو

علاوه بر ابعاد اجتماعی و اقتصادی ماجرا، پروژه مدیریت پسماند روی زنجان در روستای سردهات ایرادات فنی قابل توجهی دارد و تعجب‌برانگیز است که سازمان حفاظت محیط زیست با علم بر این ایرادات چطور حاضر شده با اجرای این پروژه موافقت کند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, دهقانی, گزارش, محیط زیست, ویدیو

عدالت اقلیمی مطالبه ده‌ها هزار نفر در ۲۰ کشور جهان

برای دومین روز متوالی هزاران نفر در خیابان‌های شهر اسکاتلند با وجود باد و باران در حالی برای مطالبه عدالت اقلیمی تظاهرات کردند که بیش از ۲۰۰ اقدام مشابه در بیش از ۲۰ کشور جهان علاوه بر کشور میزبان اجلاس آب‌وهوایی گلاسکو همچون استرالیا، برزیل، کره جنوبی و کانادا برگزار شد.

ادامه

اسپانیا, اسکاتلند, المان, امریکا, انگلستان, برزیل, پرتغال, تایوان, ترکیه, جهان, حقوق بشر, خبر, سوئد, شیلی, فرانسه, فیلیپین, محیط زیست, هلند