عملکرد دولت بایدن در قبال آتش سوزی لس‌آنجلس خشم مردم را برانگیخت+ فیلم

ساکنان منطقه «آلتادنا» در حومه لس آنجلس که با آتش سوزی اخیر در این منطقه به خاکستر تبدیل شده است، با ابراز عصبانیت از عملکرد و واکنش کُند و فقدان آمادگی مقامات در این حادثه، ورود نیروهای گارد ملی برای گشت زنی در این منطقه را دیرهنگام و بسیار اندک دانستند. به گزارش روز شنبه ... عملکرد دولت بایدن در قبال آتش سوزی لس‌آنجلس خشم مردم را برانگیخت+ فیلم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, غنا, گزارش, محیط زیست

مبارزهٔ سندیکاهای کارگری ایتالیا و فرانسه بر ضد نژادپرستی، راست افراطی، و جنگ!

فرانسه: “ث ژ ت” هم‌زمان با شروع بحث در مجلس فرانسه در مورد لایحه بودجهٔ سال ۲۰۲۵، کارزاری پردامنه با نماد خیزش ملی و “ضد حمله اجتماعی” علیه نیروهای راست سازماندهی کرد. “ث ژ ت” (“کنفدراسیون ملی کار فرانسه”) بسیج “برای ساختن نیروی قدرتمند اعتصابی و تظاهراتی‌ای بین‌حرفه‌ای” را خواستار شد. این کنفدراسیون (اتحادیه)، کارگران ... مبارزهٔ سندیکاهای کارگری ایتالیا و فرانسه بر ضد نژادپرستی، راست افراطی، و جنگ!

ادامه

آزادی, ایتالیا, حقوق بشر, زنان, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, فرانسه, فقر, کمونیسم, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, معیشت

داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسی‌ها شده است، وخیم‌تر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالان محیط زیست و گروه‌های اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحلیل, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰, محیط زیست, نئولیبرالیسم

حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایت‌های تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زده‌اند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

ادامه

امنیت شغلی, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, همبستگی

رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانه‌ها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانه‌ها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, خبر, کوبا, محیط زیست

چین و آمریکا به یک بیانیه مشترک در مورد اقدامات اقلیمی دست یافتند

رسانه‌های چین اعلام کردند پکن و واشنگتن  در حاشیه  کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در گلاسکو به یک بیانیه مشترک در مورد تقویت اقدامات اقلیمی دست یافته‌اند.

 

به گزارش ایرنا از رادیو بین‌المللی چین، در این بیانیه مشترک دو طرف از اقدامات انجام شده یکدیگر قدردانی کرده و متعهد به ادامه  مشترک خود شدند.

 

پکن و واشنگتن در این بیانیه عنوان کرده‌اند که همراه با همه طرف ها برای تقویت اجرای توافق نامه پاریس تلاش می‌کنند.

 

آنها همچنین متعهد شده‌اند بر اساس اصل مسوولیت‌های مشترک اما متمایز و توانمندی‌های هر کشور، با در نظر گرفتن شرایط ملی، اقدامات اقلیمی تقویت‌ شده برای پاسخگویی موثر به بحران اقلیمی در پیش گیرند.

 

دو طرف همچنین توافق کرده‌اند یک “گروه کاری در زمینه تقویت اقدامات اقلیمی در دهه ۲۰۲۰” را  برای ارتقا همکاری ها و فرآیندهای چند جانبه در زمینه تغییرات آب و هوایی بین دو کشور ایجاد کنند.

 

بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد موسوم به cop۲۶ از یکشنبه ۹ آبان ماه با حضور هزاران نفر از رهبران و نمایندگان ۲۰۰ کشور در شهر گلاسکوی اسکاتلند فعالیت خود را آغاز کرده است.

 

در این نشست که به دلیل شیوع ویروس کرونا یک سال به تعویق افتاده بود، مهم‌ترین مسائل و چالش‌های مرتبط با تغییرات اقلیمی و بحران‌های محیط زیستی مورد بحث و تبادل نظر شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد.

 

در جریان این کنفرانس دو هفته‌ای، مذاکرات دیپلماتیک فشرده ای پیرامون چگونگی مقابله با گرمایش زمین به عنوان یک چالش مشترک جهانی، صورت گیرد و رهبران ۲٠٠ کشور جهان اهداف و تعهدات خود را برای مقابله با اثرات تغییرات آب و هوایی و نحوه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰، ارائه خواهند کرد.

 

به نوشته روزنامه ال پائیس اسپانیا، در چارچوب مراسم «روزجهانی اقدام برای عدالت اقلیمی» ده‌ها هزار نفر و به گفته سازمان‌دهندگان این تظاهرات، ۵۰ هزار نفر در خیابان‌های مرکز گلاسکو تظاهرات کردند و خواستار اقدامات بیشتر و قاطع تر دولت‌ها در مقابل گرمایش جهانی شدند.

 

در لندن، هزاران معترض از جمله اتحادیه‌های کارگری، گروه‌های حقوق پناهندگان، دانشجویان و فعالان محیط ‌زیست از بانک مرکزی انگلیس به سمت میدان ترافالگار راهپیمایی کردند.

 

دیگر شهرهای بریتانیا از جمله منچستر، لیورپول و بریستول هم شاهد برگزاری تجمع های اعتراض‌آمیز بوده‌اند.

 

شهرهای سیدنی و ملبورن در استرالیا نیز شاهد برگزاری اعتراضاتی بودند. معترضان، گفت وگوها در نشست گلاسگو را «مایه شرمساری» و «کمدی» خواندند و موضع دولت خود که مدافع صنعت معدن کشور است را «شرم مطلق» توصیف کردند.

 

تظاهراتی هم در در برزیلی، بلژیک، ترکیه، کره جنوبی، آلمان، سوئد، نروژ، فرانسه، آلمان، پرتغال و هلند برگزار شد.

 

یکی از معترضان به ال پائیس گفت «نمایندگان دولت‌ها اینجا هستند و ما باید آن‌ها را تحت فشار قرار دهیم تا بفهمند که این یکی از آخرین فرصت‌ها برای تغییر و اجتناب از این بحران است که ما داریم».

 

یکی از فعالان محیط زیست برزیلی در انتقاد از آتش‌سوزی‌های گسترده ای که این کشور در سال ۲۰۲۰ متحمل شد گفت «ما باید به آنچه در برزیل در حال وقوع است اعتراض کنیم. این بسیار مهم است که گروه‌های مختلف جامعه مدنی به رغم دیدگاه‌های متفاوت در مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی متحد شوند».

 

این معترض برزیلی در انتقاد از دولت ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهوری این کشور گفت: علاوه بر آمازون، سرزمین‌های وسیع تری در برزیل وجود دارند که باید در برابر سیاست‌های بولسونارو محافظت شوند.

پسماند‌ خطرناک «کارخانه‌های روی» زنجان چه می‌شود؟ + ویدئو

علاوه بر ابعاد اجتماعی و اقتصادی ماجرا، پروژه مدیریت پسماند روی زنجان در روستای سردهات ایرادات فنی قابل توجهی دارد و تعجب‌برانگیز است که سازمان حفاظت محیط زیست با علم بر این ایرادات چطور حاضر شده با اجرای این پروژه موافقت کند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, دهقانی, گزارش, محیط زیست, ویدیو

عدالت اقلیمی مطالبه ده‌ها هزار نفر در ۲۰ کشور جهان

برای دومین روز متوالی هزاران نفر در خیابان‌های شهر اسکاتلند با وجود باد و باران در حالی برای مطالبه عدالت اقلیمی تظاهرات کردند که بیش از ۲۰۰ اقدام مشابه در بیش از ۲۰ کشور جهان علاوه بر کشور میزبان اجلاس آب‌وهوایی گلاسکو همچون استرالیا، برزیل، کره جنوبی و کانادا برگزار شد.

ادامه

اسپانیا, اسکاتلند, المان, امریکا, انگلستان, برزیل, پرتغال, تایوان, ترکیه, جهان, حقوق بشر, خبر, سوئد, شیلی, فرانسه, فیلیپین, محیط زیست, هلند