ماهواره هندی پس از پرتاب در فضا گم شد

تلاش هندوستان برای پرتاب یک ماهواره رصد زمین در بامداد امروز با شکست روبرو شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، ماهواره EOS-۰۹ سازمان فضایی هند(ISRO) همراه یک موشک PSLV از مقر فضایی ساتیش داوان در ساعت ۰۰:۲۹ دقیقه بامداد امروز به وقت گرینویچ به فضا پرتاب شد. این ماهواره به دلیل اختلالی ... ماهواره هندی پس از پرتاب در فضا گم شد

ادامه

جنوب آسیا, جهان, خبر, دانش, هندوستان

پرتاب موفقیت‌آمیز فضاپیمای سرنشین‌دار شن جو۲۰ به فضا

ساعت ۱۷:۱۷ روز پنجشنبه ۲۴ آوریل به وقت پکن، فضاپیمای سرنشین‌دار شن جو ۲۰ همراه با موشک حامل لانگ مارچ ۲ اف یائو ۲۰ از مرکز پرتاب ماهواره «جیو چوان» واقع در غرب چین به فضا پرتاب شد و حدود ۱۰ دقیقه بعد با موفقیت از این موشک جدا شد و در مدار از پیش ... پرتاب موفقیت‌آمیز فضاپیمای سرنشین‌دار شن جو۲۰ به فضا

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا, مغولستان

چین بمب هیدروژنی غیرهسته‌ای آزمایش کرد

براساس گزارش‌ها، دولت چین یک بمب هیدروژنی قدرتمند اما غیرهسته‌ای را آزمایش کرده است. به گزارش روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست»، پژوهشگران چینی با موفقیت یک بمب انفجاری مبتنی بر هیدروژن را در یک آزمایش میدانی کنترل‌شده منفجر کردند؛ بمبی که بدون استفاده از هیچ ماده هسته‌ای، واکنش‌های زنجیره‌ای شیمیایی مخربی ایجاد کرد. بر اساس ... چین بمب هیدروژنی غیرهسته‌ای آزمایش کرد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) در بیانیه‌ای از پرتاب موفقیت‌آمیز یک ماهواره آزمایشی در حوزه فناوری اینترنت ماهواره‌ای از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوانگ واقع در شمال غربی این کشور خبر داد. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا چین، این ماهواره آزمایشی در ساعت ۱۲ امروز به وقت پکن با استفاده از ... چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

موشک فضایی اروپایی لحظاتی پس از پرتاب سقوط کرد+ فیلم

اولین موشک مداری که روز یکشنبه از قاره اروپا به فضا پرتاب شد، ثانیه‌هایی پس از بلند شدن از پایگاهی در نروژ سقوط کرد. به گزارش یورونیوز: این پرتاب آزمایشی که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تکمیل و توسعه یافته بود، به عنوان گامی مهم برای استقلال فضایی اروپا دنبال می‌شد. بدین ترتیب، پرتاب موشک اسپکتروم ... موشک فضایی اروپایی لحظاتی پس از پرتاب سقوط کرد+ فیلم

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, انگلیس, جهان, خبر, دانش, روسیه, غرب اروپا, فیلم, نروژ

چین می‌خواهد ۲سال زودتر از ناسا اولین نمونه‌های مریخ را به‌زمین برگرداند

چین قصد دارد با پیشی گرفتن از ناسا و آژانس فضایی اروپا اولین نمونه از سنگ های سیاره سرخ را در سال ۲۰۳۱ به زمین بیاورد.

 

سون زژو، طراح ارشد کاوشگر و مدارگرد مریخی چین روز دوشنبه ۲۰ ژوئن ماموریت جاه‌طلبانه «تیان‌ون-۳» برای ارسال نمونه ازمریخ به زمین را تشریح کرد که قرار است ۲ سال پیش از طرح مشابه مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا عملی شود.

 

طبق داده های این طرح «بلندپروازانه» قرار است «تیان ون۳» در سپتامبر ۲۰۲۹ بر روی سطح مریخ فرود آید. هنوز محل دقیق فرود مشخص نشده و فرایند انتخاب آن در جریان است. ماموریت این فضاپیما در نیمکره شمالی و احتمالا در زمان اعتدال پاییزی انجام خواهد شد. انتقال نمونه ها در اکتبر ۲۰۳۰ و در مدار پیرامونی مریخ صورت خواهد گرفت و در نهایت اگر همه چیز طبق برنامه جلو رود، نمونه های سنگها ژوئیه ۲۰۳۱ به زمین می رسند.

 

برای دستیابی به جمع‌آوری و تحویل نمونه‌های سنگ مریخ، پکن در نظر دارد در اواخر سال ۲۰۲۸ یک فضاپیما را به سیاره سرخ اعزام کند. این ماموریت با تحویل نمونه‌ها به زمین در ژوئیه ۲۰۳۱ به پایان خواهد رسید.

 

سال گذشته سازمان ملی فضایی چین (CNSA) نشان داده بود که از فناوری سفر به مریخ و پیاده‌سازی کاوشگر در سطح این سیاره برخوردار شده است.

 

بازگرداندن نمونه‌ها به زمین نیازمند طی کردن چندین مرحله است؛ در ابتدا نمونه‌ها باید از طریق یک وسیله بالارونده به فضاپیمایی در مدار مریخ منتقل شوند تا به سمت زمین حرکت کند و در نهایت رهاسازی کپسول حاوی نمونه‌ها برای فرود نهایی به روی کره زمین.

 

ماموریت‌های سازمان ملی فضایی چین و ناسا هر دو بسیار و نیازمند تحقیقات و آزمایش‌های متعددی هستند. هر دو آژانس فضایی به خوبی می‌دانند که احتمال اشتباه در هر مرحله وجود دارد.

 

اما ماموریت تحویل موفقیت آمیز نمونه‌ها به زمین می‌تواند برای دانشمندان بسیارحائز اهمیت باشد. زیرا فرصت استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته برای مطالعه نمونه‌های بدست آمده از مریخ بهترین فرصت را برای مشخص کردن اینکه آیا تاکنون شکلی از حیات در سیاره سرخ وجود داشته است یا خیر، فراهم می‌کند. چنین کشفی می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا برخی از اسرار منشأ حیات را در سیاره زمین دریابند.

برنامه فضایی چین؛ از هیچ تا ساخت ایستگاه فضاییِ مستقل

باز هم از برنامه فضایی چین خبری خوش رسید؛ شن جوئو-۱۴ با موفقیت پرتاب شد و با رسیدن به محل مورد نظر با موفقیت به بخش اصلی ایستگاه فضایی چین با نام «تیان هه» متصل شد.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, دانش, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, مقاله

روسیه: آمریکا با فضاپیمای فوق سری سلاح کشتار جمعی به فضا حمل می‌کند

رئیس آژانس فضایی روسیه گفت: احتمالا آمریکا با فضاپیمای فوق سری خود موسوم به «ایکس-۳۷» تسلیحات کشتار جمعی به فضا حمل می کند، چرا که یک حمله فضایی بسیار خطرناکتر از هرگونه حمله از زمین است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر, دانش, روسیه, شرق آسیا