رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
چین: ذهنیت جنگ سرد باید کنار گذاشته شود/ بریکس خواستار اصلاحات در شورای امنیت شد
رئیسجمهوری چین در نشست کشورهای عضو گروه بریکس که به میزبانی پکن در حال برگزاری است خواستار کنار گذاشته شدن ذهنیت جنگ سرد شد.
به گزارش الشرق، «شی جینپینگ» روز پنجشنبه اظهار داشت: تحریمهای غرب به «سلاحی» علیه اقتصاد جهانی تبدیل شده است و کشورهای عضو بریکس باید با سوءاستفاده کردن از تحریمهای یکجانبه مخالفت کنند.
رئیس جمهوری چین همچنان در خصوص مناسبات دو جانبه میان پکن و مسکو گفت: ما و روسیه به یک سمت میرویم و ذهنیت جنگ سرد باید کنار گذاشته شود.
شی جین پینگ همچنین خواستار اعمال نظارت قویتر و تامین امنیت بهتر در فین تک (فناوری مالی) شد.
چهاردهمین اجلاس سران پنج قدرت نوظهور اقتصادی موسوم به «بریکس» BRICS با محوریت «تقویت مشارکت با کیفیت بالای بریکس، آغاز دوره جدیدی برای توسعه جهانی» از امروز به میزبانی «شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین برگزار میشود.
رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این اجلاس عصرفردا (جمعه) بصورت ویدئو کنفرانس دیدگاههای جمهوری اسلامی درخصوص مسائل بینالمللی و توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی با سایر کشورها را تشریح میکند.
کشورهای عضو بریکس خواستار اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل شدند
بر اساس بیانیه چهاردهمین اجلاس سران بریکس در پکن، رهبران این گروه خواستار اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل متحد با هدف نمایندگی گستردهتر آن شدند.
به گزارش خبرگزاری تاس، در این بیانیه آمده است: ما قطعنامه ۷۵/۱ مجمع عمومی سازمان ملل را یادآور و مجدداً خواستار اصلاحات ارگانهای اصلی سازمان ملل متحد میشویم.
در ادامه این بیانیه آمده است: ما مجدداً متعهد میشویم که بحث اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل را دنبال کنیم و به کار برای احیای مجمع عمومی و تقویت شورای اقتصادی و اجتماعی ادامه دهیم و همچنین بر نیاز به اصلاحات جامع سازمان ملل از جمله شورای امنیت آن با هدف نمایندگی گستردهتر، مؤثرتر و کارآمدتر این شورا و افزایش نمایندگی کشورهای در حال توسعه به منظور پاسخگویی مناسب به چالشهای جهانی تأکید میکنیم.
چهاردهمین اجلاس سران پنج قدرت نوظهور اقتصادی موسوم به «بریکس» BRICS با محوریت «تقویت مشارکت با کیفیت بالای بریکس، آغاز دوره جدیدی برای توسعه جهانی» روز پنجشنبه به ریاست و میزبانی «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین برگزار شد.
بریکس نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است.
بریکس یک ائتلاف فراقارهای به شمار میآید که ساختاربندی جدیدی را برای اقتصاد و سیاست جهانی فراهم کرده است. به باور کارشناسان این ائتلاف قدرتمند جهانی بدون مشارکت اروپا و آمریکا تشکیل شده است و این ظرفیت را دارد تا صدایی قوی در مجامع و مباحث مهم اقتصادی و سیاسی بین المللی باشد و سیطره نظم مسلط فعلی را به چالش بکشد.
در سالهای اخیر کشورهای برزیل، آلمان، ژاپن و هند خواستار بدست آوردن کرسی دائم در شورای امنیت شدهاند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد از پنج عضو دائم و ۱۰ عضو غیردائم تشکیل شده است.
پنج عضو دائم این شورا یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین از حق وتوی قطعنامههای این شورا برخوردارند.
این حق وتو بارها موجب به بن رسیدن تلاشها برای حل مناقشات بینالمللی شده است. از این رو بسیاری از کشورهای جهان خواستار اصلاح ساختار این نهاد شدهاند.
مجارستان: تحریمهای بیشتر علیه روسیه کارساز نیست/ اروپا بازنده این جنگ خواهد بود
یکی از دستیاران ارشد نخست وزیر مجارستان گفت که اتحادیه اروپا باید تحریمها علیه روسیه را متوقف کند و به جای آن بر روی مسئله آتشبس و آغاز مذاکرات صلح متمرکز شود.
وزیر دفاع سابق آمریکا؛ چین قادر است بدون حمله نظامی تایوان را به زانو در آورد
رابرت گیتس وزیر دفاع سابق آمریکا در اظهار نظری عنوان کرد، پکن بدون نیاز به حمله نظامی به تایوان قادر است این کشور را به زانو در آورد.
پکن: ناتو تلاش برای آغاز جنگ سرد جدید را متوقف کند
سخنگوی وزارت خارجه چین با انتقاد از اظهارات تحریکآمیز و انتشار اطلاعات نادرست علیه پکن توسط ناتو، گفت این ائتلاف باید دست از تلاش برای آغاز یک جنگ سرد جدید را متوقف کند.
چین جهت تقویت توانمندی خود در فضا، ماهواره «تیانشینگ-۱» را به فضا پرتاب کرد + فیلم
رسانههای چین خبر دادند، این کشور امروز چهارشنبه ماهواره آزمایشی «تیانشینگ-۱» (Tianxing-1) را با موفقیت به فضا پرتاب کرد.