چین در راستای گسترش قدرت نظامی خود در هوا و به ویژه دریا، اولین کشتی تهاجمی آبی- خاکی نسل آینده را به آب انداخت.
به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری شینهوا اعلام کرد که چین اولین کشتی تهاجمی آبی-خاکی نسل جدید «تایپ ۰۷۶» (Type ۰۷۶) خود به نام سیچوان را در شانگهای به آب انداخته است.
به نوشته شینهوا، این کشتی جدید که به طور بومی و مستقل توسعه یافته است، نام خود را از استان سیچوان در جنوب غربی چین گرفته است. کشتی سیچوان قابلیت جابجایی کامل بیش از ۴۰ هزار تن را دارد و دارای یک روبنای جزیرهای دوگانه به همراه یک سکوی پرواز است.
این کشتی منجنیق الکترومغناطیسی نوآورانه و فناوریهای «برقگیر» را در خود جای داده است که به آن امکان میدهد هواپیماهای بال ثابت، هلیکوپترها و تجهیزات آبی خاکی را حمل کند.
به گفته مقام های نیروی دریایی چین، این کشتی به عنوان نسل جدید کشتی تهاجمی آبی خاکی نقشی کلیدی در پیشبرد تحول نیروی دریایی و افزایش قابلیتهای رزمی آن در دریاهای دوردست دارد.
بر اساس این گزارش، این کشتی پس از راه اندازی، تحت یک سری آزمایشهای برنامه ریزی شده از جمله راه اندازی تجهیزات، آزمایشهای پهلوگیری و آزمایشهای دریایی قرار خواهد گرفت.
نیروی دریایی چین به طور مداوم تواناییهای خود را در انجام عملیاتهای رزمی آبی خاکی و فرود چند بعدی افزایش داده است.
لازم به یادآوری است که تنها یک کشتی جنگی دیگر در سراسر جهان از سیستم منجنیق الکترومغناطیسی استفاده میکند که «یو.اس.اس جرالد فورد» ناو هواپیمابر نیروی دریایی ایالات متحده است.
«فوجیان» جدیدترین ناو هواپیمابر چین که در حال آزمایش دریایی است و هنوز راه اندازی نشده، همچنین دارای یک سامانه الکترومغناطیسی است.
افزایش قابلیتهای نظامی چین در حالی است که تنشها در تنگه تایوان به علت حمایتهای واشنگتن از تایپه به ویژه در زمینه نظامی افزایش یافته است.