آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

چین: اقدام آمریکا، انگلیس و استرالیا در همکاری‌های هسته‌ای نقض ان پی تی است

سخنگوی وزارت خارجه چین همکاری‌های هسته‌ای گروه آکوس را مغایر با معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای خواند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران، چین از آمریکا، انگلیس و استرالیا (AUKUS) خواست تا همکاری‌های مربوط به ساخت زیردریایی‌های هسته‌ای را متوقف کنند، زیرا ادامه این روند خطرات جدی اشاعه هسته‌ای را به همراه دارد و معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) را نقض می‌کند.

 

بر این اساس، وانگ ونبین، سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در نشست مطبوعاتی در واکنش به اظهارات یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا مبنی بر اینکه معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) استرالیا را از همکاری با ایالات متحده و بریتانیا منع نمی‌کند؛ گفت: این موضوع خطرات جدی اشاعه هسته‌ای را به همراه دارد و معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را نقض می‌کند.

 

وی همچنین در پاسخ به اظهارات این مقام آمریکایی مبنی بر اینکه که جهان می‌تواند کاملاً مطمئن باشد که هیچ گونه انحرافی از مواد هسته‌ای به سمت برنامه تسلیحاتی وجود ندارد، زیرا AUKUS در عوض «سابقه‌ای از بالاترین سطح حفاظتی ممکن» را برای هرگونه معامله مشابه در آینده ایجاد خواهد کرد گفت: هیچ امکانی در مکانیسم پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وجود ندارد که بتواند به طور موثر رآکتور‌های نیروگاه‌های زیردریایی هسته‌ای را نظارت کند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه چین تاکید کرد: بنابراین، هیچ راهی برای اطمینان از عدم استفاده استرالیا از این مواد هسته‌ای برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای یا وسایل انفجاری هسته‌ای وجود ندارد. آمریکا چگونه می‌تواند انتظار داشته باشد که جامعه بین المللی با این ادعا که مواد هسته‌ای به برنامه تسلیحاتی منحرف نخواهد شد، تردید‌های خود را بیان نکند.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین اضافه کرد: آمریکا زمانی وعده داده بود که گسترش ناتو به سمت شرق را پیش نخواهد برد، اما همه دیدند که چگونه تعهد خود را زیر پا گذاشت. آمریکا، انگلیس و استرالیا (AUKUS) سال‌ها خود را مدافعان رژیم بین‌المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای می‌دانستند، اما همکاری زیردریایی‌های هسته‌ای استاندارد دوگانه ثابت آن‌ها را در این زمینه نشان می‌دهد.

 

وی افزود: نشست شورای حکام آژانس در نوامبر، موضوعات مربوط به همکاری سه جانبه زیردریایی هسته‌ای بین ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا را به دستور کار رسمی خود اضافه کرد و گفتگو‌هایی را انجام داد که نشان دهنده نگرانی شدید کشور‌های عضو شورای حکام بود.

 

وانگ گفت: آمریکا ادعا می‌کند که AUKUS برای هر معامله مشابهی در آینده «سابقه‌ای از بالاترین سطح حفاظتی ممکن» ایجاد خواهد کرد. مایلم تاکید کنم که موضوع پادمان درخصوص همکاری زیردریایی هسته‌ای AUKUS بر یکپارچگی و اثربخشی NPT و به منافع همه کشور‌های عضو آژانس مربوط می‌شود. بنابر این، این موضوع باید به طور مشترک توسط همه کشور‌های عضو مورد بحث قرار گیرد.

 

وی تصریح کرد: چین پیشنهاد کرده است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کمیته ویژه‌ای را راه اندازی کند که برای همه کشور‌های عضو باز است تا بر بحث درمورد مسائل سیاسی، حقوقی و فنی در مورد پادمان‌ها برای راکتور‌های نیروگاه هسته‌ای زیردریایی کشور‌های غیرهسته‌ای و مواد هسته‌ای مربوطه تمرکز کند و به درستی به دنبال راه حل قابل قبول باشد.

 

سخنگوی وزارت خارجه چین در پایان افزود: آمریکا، استرالیا و انگلیس نباید به همکاری‌های مربوطه ادامه دهند، و دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نباید با سه کشور درباره به اصطلاح ترتیبات پادمانی برای همکاری زیردریایی هسته‌ای آن‌ها مشورت کند تا زمانی که همه طرف‌ها در این زمینه به اجماع برسند.

صدها دانشمند از بایدن خواستند که ازحق پیشدستی درحمله هسته‌ای صرفنظر کند

صدها دانشمند از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواسته‌اند تا رسماً اعلام کند که واشنگتن قصد ندارد در استفاده از سلاح هسته‌ای پیشدستی کند.

ادامه

المان, امریکا, ایتالیا, بلژیک, ترکیه, جنگ سرد, جهان, خبر, ناتو, هلند

مخالفت آلمان با تصمیم‌گیری سیاسی درباره پروژه گازی “نورد استریم ۲”

صدر اعظم جدید آلمان پروژه گازی “نورد استریم ۲” را یک موضوع مرتبط با بخش خصوصی دانسته و هر گونه تصمیم‌گیری سیاسی درباره آن با توجه به مناقشات با روسیه بر سر اوکراین را رد کرد..

ادامه

اروپا, امریکا, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا