اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کره‌شمالی

وزیر امور خارجه روسیه ارزیابی‌های مسکو از استقرار سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کره‌شمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کره‌شمالی

ادامه

آمریکا, ایران, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا, کره شمالی, لهستان

چین؛ آمریکا دموکراسی را به ابزار و سلاح تبدیل کرد

دولت چین ضمن انتقاد از اقدام آمریکا برای برگزاری “اجلاسی برای دموکراسی”، اعلام کرد که این کشور ارزش‌های واقعی دموکراسی را از بین برده و بیشتر سعی دارد از آن به عنوان ابزار و سلاحی علیه دیگران استفاده کند.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای وزارت امورخارجه چین، سخنگوی این وزارت خانه امروز در بیانیه‌ای ضمن انتقاد از آمریکا برای برگزاری “اجلاس برای دموکراسی”، نوشت: آمریکا خط و مشی ایدئولوژیکی خود را ترسیم می‌کند و از دموکراسی به عنوان ابزار و سلاحی علیه دیگران  استفاده می‌کند.

 

وی افزود: آمریکا در پی بدست آوردن بهانه‌هایی برای حمله به دیگران با ابزار دموکراسی، این مفهوم اجتماعی و سیاسی را بی‌اثر می‌کند تا توجه ها را از مسائل و مشکلات کشور خود به سمت دیگری منحرف سازد و در عین حال سلطه خود را بر جهان حفظ و سیستم بین‌المللی  و در مرکز آن سازمان ملل متحد را تضعیف کند. این حرکت آمریکا از سوی جامعه جهانی پذیرفتنی نیست.

 

آمریکا چراغ راه دموکراسی نیست و مدل دموکراسی آمریکایی از ذات و جوهر اصلی خود منحرف شده است. این دموکراسی مملو از مسائل و مشکلاتی از جمله سیاست‌های مالی، سیاست های هویتی، قطبی سازی سیاسی، شکاف اجتماعی و طبقاتی و تنش‌های افراطی  است که روز به روز بدتر می شود. این مدل دموکراسی بازی برپایه و محور پول برای ثروتمندان است. چنانچه ۹۱ درصد برندگان انتخابات پارلمانی در این کشور، نامزدهای انتخاباتی با حمایت مالی بیشتر می‌باشند. انتخابات آمریکا روی کاغذ به شکل “هر فرد یک رای” است اما در واقعیت “قانون اقلیت نخبه” برای هر یک از انتخابات های این کشور در جریان است.

 

در ادامه این بیانیه آمده است: شکل ناکارآمد دموکراسی آمریکایی حقیقتی است که نمی‌توان آنرا پنهان کرد. برای مثال اتفاقی که برای «جورج فلوید» و نحوه مرگ او افتاد اعتراضات بزرگی را در پی داشت. سپس ناکارآمدی غم انگبز در کنترل و مهار همه‌گیری ویروس کرونا و واقعیت ناگوار اینکه ثروتمندان در این کشور هر روز ثروتمندتر می شوند و فقیرها فقیرتر، نشانگر معایب بزرگ این دموکراسی است.

 

بدین ترتیب این سوال مطرح می‌شود که آیا دموکراسی آمریکایی موفق و خوب است؟ ۷۲ درصد مردم آمریکا در یک نظرسنجی معتقدند در سال های اخیر نوع دموکراسی آمریکایی نمونه خوبی برای دیگر کشورها نیست و ۸۱ درصد نیز فکر می‌کنند خطرهای داخلی بزرگی آینده دموکراسی آمریکا را تهدید می‌کنند.

 

در نظرسنجی دیگری از سراسر دنیا درباره کارآمدی دموکراسی آمریکایی آمده است ۴۴ درصد پاسخ دهندگان از سراسر جهان، آمریکا را بزرگترین تهدید برای دموکراسی جهانی می‌دانند. حتی در میان متحدان آمریکا، بیشتر مردم در این کشورها این دموکراسی را بسیار سست می‌بینند. به علاوه ۵۲ درصد مردم در اروپا معتقدند سیستم دموکراسی در آمریکا از کار افتاده است.

 

به عنوان یکی از ارزش‌های مشترک انسانی در همه کشورهای دنیا، دموکراسی حق تمامی مردم دنیاست و نباید محدود به برخی کشورها باشد. چه کشوری با سیستم‌های دموکراتیک اداره شود و یا با سیستم‌های دیگر، اساس مفهوم دموکراسی می‌گوید که تنها مردم آن کشور باید درباره نحوه اداره کشور خودشان تصمیم بگیرند و نه با اشاره کشوری دیگر و قدرتی از خارج. مسیر دموکراسی باید به شکل مستقل توسط مردم و با واقعیت‌های ملی خودشان اتفاق بیفتد.

 

در پایان این بیانیه آمده است: دموکراسی چین با تمامی شرایط و واقعیت های کشور سازگاری دارد. دموکراسی در چین، دموکراسیِ مردم است و ذات و محوریت آن از دل مردم این کشور می‌آید. دموکراسی در چین تمامی مسائل از جمله انتخابات، تصمیم‌گیری‌ها، مدیریت و بازبینی‌ها را دربر می‌گیرد و تمامی مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجنماعی و محیط زیستی را پوشش می‌دهد. صدای مردم همواره شنیده می‌شود.”

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دانیل السبرگ (تحلیلگر مسایل دفاعی و مشهور به افشاگر اسناد پنتاگون) که اطلاعاتی در مورد جنگ ویتنام به بیرون درز کرده بود، از دولت بایدن به دلیل تلاش برای استرداد جولیان آسانژ که در ایالات متحده به دلیل افشای اطلاعات در مورد جنگ افغانستان و عراق تحت تعقیب است، انتقاد کرد.

 

السبرگ روز پنج‌شنبه در صفحه توییتر خود نوشت: «بایدن چگونه جرأت کرد امروز در اجلاس سران خود درباره دموکراسی درس بدهد و در عین حال از عفو بنیانگذار ویکی لیکس (جولیان آسانژ) امتناع کند».

 

تحلیلگر مسایل دفاعی و مشهور به افشاگر اسناد پنتاگون تأکید که بایدن «به نام امنیت ملی آزادی مطبوعات را ترور می‌کند».

درماندگی ارتش آمریکا در تقابل با موشک‌های ابرفراصوت و یگان جنگال چین

مقام‌های نظامی و تحلیلگران ابراز نگرانی کرده‌اند که واشنگتن در شماری از فناوری‌های مهم از جمله هوش مصنوعی و موشک‌های ابرفراصوت از چین عقب مانده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

هشدار روسیه درخصوص تکرار بحران موشکی در اروپا

اعتمادآنلاین| «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه گفت، مسکو راه جایگزینی برای تکرار بحران موشکی کوبا در اروپا را به آمریکا و ناتو ارائه خواهد کرد.

ادامه

امریکا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, کوبا, ناتو

ولادمیر پوتین: جنگ در شرق اوکراین “وضعیتی شبیه به نسل کشی دارد”

اعتمادآنلاین| ولادیمیر پوتین،‌ رئیس جمهور روسیه این اظهارات را در پاسخ به پرسشی که در جریان نشست شورای حقوق ریاست جمهوری عنوان شد، مطرح کرد. در جریان این نشست پوتین به موضوع تعیض علیه روس زبان‌های خارج از مرزهای کشورش پرداخت.

ادامه

اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, ناتو, نسل کشی