درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

چوب حراج به اموال سازمان تامین اجتماعی؛ یک نهاد عمومی غیردولتی و متعلق به بیمه‌شدگان

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری، گفت: با وجود اینکه شخصا با دفتر آقای سالاری تماس گرفتم و خواهان برگزاری جلسه‌ای درمورد مسائل شستا و بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی شدم، هیچ تمایلی برای برگزاری جلسه‌ای با کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری ندیدم.

 

«ناصر چمنی» در گفتگو با ایلنا، با اشاره به گفته‌های جدید «مصطفی سالاری» مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره رعایت سه‌جانبه‌گرایی در سازمان تامین اجتماعی، گفت: با وجود اینکه شخصا با دفتر آقای سالاری تماس گرفتم و خواهان برگزاری جلسه‌ای در مورد مسائل حول شستا و بدهی دولت به تامین اجتماعی شدم، از سوی ایشان هیچ تمایلی برای برگزاری جلسه‌ای با کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری ندیدم.

 

وی با بیان اینکه در حالی است که ۲ نفر به عنوان نمایندگان کارگران، یک نفر از کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری و یک نفر از کانون عالی شوراهای اسلامی کار در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی حضور دارند، افزود: هم از آقای روحانی و هم از آقای سالاری بارها خواسته‌ایم که سه‌جانبه‌گرایی را در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ کنند، نه اینکه آقای سالاری تصمیمی بگیرد با نمایندگان یکی از تشکل‌های کارگری جلسه بگذارد و تصمیم‌های خود و رئیس جمهوری را در مورد شستا بیان کنند.

 

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری، افزود: بنابراین نمی‌توانیم هیچ تصمیمی را بدون در نظر گرفتن نظر تشکل‌های کارگری لحاظ کنیم؛ چراکه از ابتدای مطرح شدن واگذاری شستا با آن مخالفت کرده بودیم و تاکید داشتیم که اگر از سودآوری شرکت‌ها راضی نیستند، مدیریت شرکت‌ها را علمی و فنی کنند، نه اینکه آنها را واگذار کنند.

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ۱۸ آذرماه در جلسه‌ای با اعضای هیات مدیره کانون عالی شوراهای کار با اشاره به نظر رئیس‌جمهور در مورد عرضه سهام هلدینگ‌های شستا در بورس، گفت: «این امر قطعا به نفع جامعه کارگری و اقشار تحت پوشش تأمین اجتماعی است و پیگیری می‌شود.» وی البته تاکید کرد: «خروج از بنگاه‌داری به معنی فروش اموال شستا نیست و منابع حاصل از فروش سهام برخی از شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری و خرید سهام غیرمدیریتی در حوزه‌های دیگری هزینه می‌شود.»

 

چمنی در ادامه، گفت: متاسفم که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نظر رئیس‌جمهور در مورد شستا را اجرایی می‌کند بدون اینکه استقلال سازمان تامین اجتماعی را درنظر داشته باشد. این در حالی است که سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیردولتی است و از بودجه عمومی ارتزاق نمی‌کند؛ با این حال مکلف است که نظر دولت را اجرایی کند.

 

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری با اشاره به بخش دیگری از گفته‌های سالاری، افزود: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت که شرکتی در تامین اجتماعی داریم که ۶۰ میلیارد تومان سودآوری دارد؛ درحالی‌که شرکت‌های مشابه آن هزار میلیارد تومان سودآوری دارند. بعد هم نتیجه گرفته‌اند که اداره مستقیم بنگاه‌ها توسط سازمان به زیان آن است. اداره ضعیف بنگاه‌ها به معنی آن است که به اموال بیمه‌شدگان در سازمان تامین اجتماعی  زده‌ایم بنابراین به نظر می‌رسد که آقای سالاری به جای حل مسئله در حال کمرنگ کردن آن است.

 

وی افزود: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در حالی به فروش شرکت‌های شستا برای تامین کسری منابع سازمان تامین اجتماعی می‌اندیشد که هیچ اشاره به بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی که به بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده، نمی‌کند.

 

چمنی افزود: این در حالی است که قانون‌گذار در ماده ۱۲ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه تاکید کرده است که دولت مکلف است سالانه ۱۰ درصد از بدهی‌های خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند. در نتیجه دولت در عمل دست سازمان تامین اجتماعی را خالی گذاشته و سازمان تامین اجتماعی هم در همراهی با دولت چشم‌های خود را بر خواسته‌های شرکای اجتماعی بسته است.

تجمع کارگران شهرداری کوت عبدلله مقابل استانداری خوزستان در اعتراض به مطالبات معوقه

صبح روز دوشنبه ۲۵ آذر ماه، شماری از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله برای وصول مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری خوزستان دست به اعتراض صنفی زدند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

“کارگران استارت‌اپی” بدون تشکل و بدون اتحادیه/ ضرورت دستیابی به‌تشکل کارگری

هزاران نفر در کسب و کار‌های جدید مشغول فعالیت هستند، اما خبری از تشکل و اتحادیه برای این شاغلان نیست. مسئولان هر چه می‌گویند درباره اصنافی است که بیشتر مربوط به صاحبان استارت‌اپ‌هاست. در این میان کارگران استارت‌اپی باید چه کار کنند؟

ادامه

ایران, خبر, کارگری

متهمان پرونده هفت‌تپه و روز کارگر مجموعا به ۴۵ سال زندان محکوم شدند

دادگاه تجدیدنظر استان تهران هر یک از هفت متهم پرونده اعتراضات هفت‌تپه و دو بازداشت‌شده روز جهانی کارگر را به پنج سال حبس قطعی محکوم کرد. هفته گذشته نیز یک متهم دیگر پرونده هفت‌تپه به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری