آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

چرا برخی رسانه‌های ایران بلندگوی رسانه‌های غربی شده‌اند؟

پس از آنکه دفتر مهندسی فضایی سرنشین‌دار چین زمان بازگشت لاشه موشک حامل «لانگ مارچ-۵ بی وای ۲» به جو و مکان فرود آن را اعلام کرد، هیاهوی رسانه‌های غربی درباره «تهدید لاشه موشک چینی» نیز به پایان رسید.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ البته بهتر است پیش از همه چیز، به این گزافه پردازی رسانه‌های غربی درباره موشک حامل «لانگ مارچ-۵ بی وای ۲» نگاهی بیاندازیم. بدترین جنبه این گزافه‌پردازی مربوط به این دروغ است که می‌گوید این موشک حامل چینی «یکی از بزرگترین اجسامی است که در دهه‌های اخیر بدون هدایت و کنترل وارد جو زمین شده است».

 

باید دانست شاتل فضایی کلمبیای آمریکا که در سال ۲۰۰۳ در هوا متلاشی شد، ۱۰۵ تن وزن داشت؛ آزمایشگاه فضایی Skylab که در سال ۱۹۷۹ از فضا به جو بازگشت حدود ۷۶ تن وزن داشت؛ مرحله دوم موشک ساتورن ۵ نیز ۳۶.۲ تن وزن داشت. اینها همه موشک های آمریکایی بودند و بسیار بیشتر از موشک ۱۸ تنی «لانگ مارچ-۵ بی وای ۲» وزن داشتند.

 

با این حال، نباید از پایان این هیاهوی آمیخته با دروغ و استاندارد دوگانه خوشحال شویم چراکه در این هفته تعداد اندکی از رسانه‌های ایرانی با ریتم رسانه‌های غربی همنوا شدند و مردم نیز همین را شنیدند.

 

«بدون هدایت و کنترل بودن لاشه موشک چینی» حرف بیهوده‌ای است. لاشه موشک اصولا نیروی محرکه ندارد پس چگونه می‌تواند «تحت کنترل قرار گیرد»؟ عرف بین‌المللی این است که با محاسبات دقیق، لاشه به جو بازگشت و سوخته و بقایای آن به یک منطقه غیرمسکونی و بی ضرر سقوط کند.

 

شاید کسانی بخواهند موشک فالکون ۹ شرکت SpaceX را با موشک «لانگ مارچ-۵ بی وای ۲» مقایسه کنند. اما باید دانست آنچه برای استفاده مکرر بازیافت می‌شود، مرحله اول موشک است که از جو خارج نشده است. لاشه مرحله دوم آن پس از انجام ماموریت خود، همانند لاشه موشک «لانگ مارچ-۵ بی وای ۲» دوباره از جور عبور می‌کند و در نهایت بر روی زمین سقوط می‌کند. اما شاهد این بوده‌ایم که یک هیاهوی رسانه‌ای درباره موشک فالکون ۹ انجام شده است.

 

در واقع بازگشت لاشه موشک «لانگ مارچ-۵ بی وای ۲» چین موضوع کاملاً عادی و منطبق با عرف بین‌المللی است و باید گفت هیاهوی رسانه‌های غربی درباره آن تنها یک هدف خاص دارد و آن چین هراسی در میان مردم جهان است.

 

نباید انتظار داشته باشیم مخاطبان تمام دانش‌های تخصصی و علوم مختلف را داشته باشند تا اطلاعات صحیح یا غلط در گزارش‌های رسانه‌ای را تشخیص دهند. لذا، این رسانه‌ها هستند که باید موضع عینی و منصفانه را در پوشش اخبار جهان حفظ کنند. اما آنچه جای تأسف دارد این است که در یک هفته گذشته، تعداد اندکی از رسانه‌های فارسی زبان در پوشش موضوع موشک «لانگ مارچ-۵ بی وای ۲» چین با رسانه‌های غربی کاملا همگام و هماهنگ عمل کرده و موضع مستقل و منصفانه خود را کنار گذاشتند.

 

در حقیقت، پوشش اخبار موشک «لانگ مارچ-۵ بی وای ۲» تنها یکی از موارد است. در هنگام پوشش گزارش‌های مربوط به هنگ کنگ، تایوان، دریای جنوبی چین و شین جیانگ، تعداد اندکی از رسانه های فارسی زبان به طول کامل به رسانه های غربی تکیه می‌کنند.

 

حقایق درباره این مسائل مانند «اقدامات ماجراجویانه جدایی طلبان تایوان»، «دخالت آمریکا به عنوان کشوری خارج از منطقه در امور دریای جنوبی»، «عدم کار اجباری در شین جیانگ» و «معرفی شدن شورشی های جنایتکار هنگ کنگ به عنوان مدافعان حقوق بشر توسط غربی ها» به دلیل آنکه در رسانه های غربی منعکس نمی شود، توسط رسانه های فارسی زبان که در پوشش اخبار بین المللی به رسانه های غربی تکیه دارند، به مردم فارسی زبان از جمله مردم ایران معرفی نمی‌شود.

 

توصیه می‌شود این رسانه های فارسی زبان که تعداد آنها چندان زیاد نیستند، در پوشش تحولات بین المللی به عنوان بلندگوی رسانه‌های غربی در کشورهای فارسی زبان از جمله ایران عمل نکنند.

تقابل وزرای خارجه ایالات متحده، روسیه و چین در نشست مجازی اعضای شورای امنیت

نشست مجازی جمعه شب اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد که قرار بود محلی برای گفت‌وگوی قدرت‌های بزرگ پیرامون چندجانبه‌گرایی و همکاری در مسیر مقابله با پاندمی مرگبار کووید- ۱۹ باشد به نمایشی از تقابل وزرای خارجه ایالات متحده، روسیه و چین بدل شد؛ نشانه‌ای آشکار از اینکه دست‌کم درکوتاه‌مدت از تنش‌ها و اختلافات اساسی ... تقابل وزرای خارجه ایالات متحده، روسیه و چین در نشست مجازی اعضای شورای امنیت

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق آسیا, شرق اروپا

ابراز نگرانی فرمانده آمریکایی از حضور چین در اقیانوس اطلس

«استفن تاون‌سِند»فرمانده نیروهای آمریکایی در آفریقا درخصوص احداث پایگاه نیروی دریایی در سواحل اقیانوس اطلس توسط چین ابراز نگرانی کرد.

ادامه

افریقا, افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, تروریسم, جنگ سرد, جهان, جیبوتی, خبر, روسیه, شرق آسیا