برنده جایزه نوبل: سیاست گشایش، چین را به یک اقتصاد پررونق تبدیل کرده است

«اریک ماسکین» برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۰۷، اخیرا برای شرکت در «دومین کنفرانس بین‌المللی علوم پایه» به چین سفر کرد. درک او از اهمیت و نقش علوم پایه در توسعه اجتماعی چگونه است؟ به عقیده او فناوری‌های پیشرفته مثل هوش مصنوعی چه فرصت‌ها و چالش‌هایی برای جامعه به ارمغان می‌آورند؟ به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ ... برنده جایزه نوبل: سیاست گشایش، چین را به یک اقتصاد پررونق تبدیل کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا

رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

مشاور ریاست جمهوری روسیه روز پنجشنبه، با بیان اینکه تبادلات مالی بین روبل روسیه و یوآن چین بیش از ۹۰ درصد است، گفت: در تماس تلفنی بین روسای جمهوری روسیه و چین، مسائلی پیرامون همکاری اقتصادی و مالی بین دو کشور مورد گفت‌وگو قرار گرفت. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکف، مشاور ولادیمیر پوتین در امور ... رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سیاسی, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش

کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

رسانه دولتی پیونگ‌یانگ امروز (پنجشنبه) گزارش دادند، رهبر کره‌شمالی پس از گفتن اینکه عدم ارائه نیازهای اساسی در زندگی از جمله غذا «مسئله جدی سیاسی» است، راه‌هایی را برای بهبود توسعه اقتصادی خواستار شد. به گزارش ایسنا، به گزارش کی‌سی‌ان‌ای، این سخنان کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در حین صحبت از توسعه منطقه‌ای در جریان ... کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, شبه جزیره کره, کارگران, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

آمار‌های وزارت انرژی آمریکا نشان می‌دهد این کشور در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ معادل ۶ هزار بشکه در روز نفت ایران را سرقت کرده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از واردات ۷۵۲ هزار بشکه نفت خام ایران توسط این کشور در دهمین ماه سال ۲۰۲۳ خبر داده است. این آمار مربوط ... اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, تحریم, عراق, عربستان سعودی, کویت, گابن, گزارش, نیجریه

ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

هفتۀ گذشته رسانه‌های مجاز کشور دو گزارش نمایشی و عملا وقیحانه دربارۀ خامنه‌ای “نمایندۀ خدا بر زمین” و رئیس‌جمهور برگمارده‌اش ابراهیم رئیسی منتشر کردند. اینکه چرا واکنش بخش عمده‌ای از جامعه به این گونه نمایش‌های حکومتی بی‌اعتنایی و تمسخر است روشن است. حکومت ولایی در سطح وسیعی در جامعه کاملاً بی‌اعتبار شده و درۀ ژرف ... ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, تحریم, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب, فلسطین, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, نئولیبرالیسم

چرا «ابتکار کمربند و جاده» چپاولگرانه نیست؟

«ابتکار کمربند و جاده» که «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین از آن به‌ عنوان «پروژه قرن» ستایش کرد، در سال ۲۰۱۳ اعلام شد. این ابتکار به عنوان شبکه گسترده‌ای از زیرساخت حمل و نقل، انرژی و مخابرات هدفش پیوند تجارت دریایی و زمینی است و به شکلی مستمر از آسیا تا اروپا، آفریقا، اقیانوسیه و آمریکای لاتین کشیده شده است.

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ در میان کشورهای شرکت کننده در ابتکار کمربند و جاده،‌ بزرگترین بلوک متعلق به آفریقاست. از ۵۳ کشور آفریقایی که روابط دیپلماتیک با چین دارند، ۵۲ کشور به علاوه «کمیسیون اتحادیه آفریقا» اسناد همکاری کمربند و جاده با چین به امضاء رسانده‌اند.

با این وجود در برخی مناطق، به طور خاص غرب، رابطه بسیار نزدیک ایجاد شده میان چین و آفریقا همانگونه که به شکلی قدرتمند در همکاری استوار و رو به رشد تحت چارچوب ابتکار کمربند و جاده انعکاس یافته، باعث سطح بالایی از انتقادها شده است.

غربی‌ها بر اساس یک روایت چین‌هراسانه و مبتنی بر هشدارهای قیم‌مابانه به طور مکرر درباره رابطه فوق به آفریقایی‌ها هشدار می‌دهند و آن را به شکل غیرقابل توجیهی منفی، ترسیم کرده و در خصوص خطرات ادعایی فعالیت‌های «چپاولگرانه» چین در قاره سیاه لفاظی می‌کنند.

علی‌رغم این نگرانی‌ها و با وجود این حقیقت که ابتکار کمربند و جاده از زمان آغاز راه خود با چالش‌های متعددی روبرو بوده، حجم عظیمی از تحقیقات با قاطعیت انتقادات موجود را رد کرد و در عین حال جمعیت‌های بسیاری از کشورهای آفریقایی در واقع چین و ابتکار کمربند و جاده را به گونه‌ای بسیار متفاوت می‌بینند.

از نظر بسیاری از کشورهای آفریقایی، حضور چین در این قاره همانطور که توسط ابتکار کمربند و جاده نیز تجسم یافته، نیازهای گوناگون مردم محلی را پاسخ گفته، توسعه را ارتقاء بخشیده و به بهبود استانداردهای زندگی کمک کرده است.

«فردریک گولوبا موتِبی» پژوهشگر و تحلیلگر مستقل اوگاندایی گفت: چین آن طور که جهان غرب حس می‌کند برای استثمار آفریقا اینجا نیست زیرا وقتی به توسعه زیرساخت آفریقا نگاه می‌کنید متوجه می‌شوید ابتکار کمربند و جاده در حال کمک به آفریقاست تا خود را متحول کند.

مطالعه‌ای که سال ۲۰۲۲ توسط اندیشکده کنیاییِ «شبکه اقتصادی بین منطقه» منتشر شد، نشان داد که چین در تکمیل به هنگام پروژه‌های زیرساخت در آفریقا واقعا پیشتاز است و به شکل محسوسی به توسعه این قاره کمک کرده است.

چین در بخش انرژی به تنهایی بیش از ۳۶ پروژه را در دستکم ۱۹ کشور آفریقایی پایه گذاری کرده است. به علاوه چین به کشورهای آفریقایی کمک کرده تا بیش از ۶ هزار کیلومتر راه آهن، ۶ هزار کیلومتر جاده و حدود ۲۰ بندر و دیگر زیرساخت‌های مهم را بسازند. بنا بر این نه فقط به شکلی قابل توجه حمل و نقل و تجارت میان چین و قاره سیاه بهبود یافته بلکه پیوندهای درون قاره‌ای را نیز شتاب بخشیده و تنگنایی که سال‌ها آرمان‌های توسعه پایدار آفریقا را عقب نگه داشته بود، بر طرف کرده است.

علاوه بر این، تحت چارچوب کمربند و جاده ده‌ها منطقه اقتصادی و تجاری در ۱۶ کشور آفریقایی راه اندازی شده است. این امر به توسعه صدها کسب و کار، ایجاد شغل و جذب میلیاردها دلار سرمایه گذاری منجر شده است.

لازم به ذکر است با اینکه بسیار از انواع سنتی زیرساخت در کانون ابتکار کمربند و جاده در آفریقا قرار دارد اما فناوری دیجیتال نیز یک حوزه روزافزون مهم برای رشد و توسعه محسوب می‌شود.

باید این نکته را نیز بخاطر داشت که ابتکار کمربند و جاده و سرمایه گذاری چین و تعامل گسترده‌تر، به شکل ویژه‌ای برای حرکت به سوی جلوی آفریقا ضروری است با توجه به این واقعیت که قاره سیاه کانون برخی از اقتصادهای سریع‌الرشد جهان، دارای جمعیتی جوان و طبقه متوسطی است که سریعا در حال افزایش هستند.

ابتکار کمربند و جاده به آفریقا کمک کرده تا مجموعه‌ای از نتایج مثبت را در حوزه‌های متعدد به بار بنشاند و روابط این قاره را با چین تعمیق بخشد.

با نگاه به آینده، مشارکت مداوم آفریقا در چارچوب ابتکار کمربند و جاده به آن شمار زیادی فرصت‌ها را خواهد بخشید و ظرفیت توسعه و رفاه بیشتر را به ارمغان خواهد آورد. بنا بر این می‌توان گفت حضور «چپاولگرانه» ابتکار کمربند و جاده در آفریقا آن گونه که برخی غربی‌ها غلو می‌کنند، یک دروغ محض است.

پوتین: از کریدور شمال-جنوب برای تحویل کالا به‌آفریقا بهره می‌گیریم

رئیس‌جمهوری روسیه از کشورهای غربی به‌ خاطر آنچه به بن‌بست کشاندن توافق غلات خواند،‌ انتقاد کرد و گفت: این کشور مصمم است از کریدور شمال – جنوب برای تحویل کالا به آفریقا بهره گیرد. ولادیمیر پوتین پنجشنبه در آیین آغاز به کار نشست عمومی دومین مجمع اقتصادی و بشردوستانه روسیه و آفریقا در سن‌پترزبورگ روسیه ... پوتین: از کریدور شمال-جنوب برای تحویل کالا به‌آفریقا بهره می‌گیریم

ادامه

آفریقا, اتحادیه آفریقا, اریتره, اقتصادی, اورآسیا, اوکراین, ایران, بورکینافاسو, جهان, روسیه, زیمبابوه, سومالی, غرب, کنیا, گزارش, مصر, هندوستان