بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

در پی وقوع زمین‌لرزه در میانمار، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر کشته شده‌اند. به گزارش ایسنا، در پی وقوع زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری که روز جمعه میانمار و بخش‌هایی از تایلند را به لرزه درآورد، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند و صدها نفر دیگر مجروح شده‌اند. طبق گزارش تلویزیون دولتی میانمار، در ... بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

ادامه

تایلند, جهان, خبر, فیلم, محیط زیست, میانمار

بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” روز هشتم مارس (امسال مطابق ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳) روز جهانی زنان، روز تجدید عهد و همبستگی با مبارزات زنان برای ساختن جهانی عاری از فقر، خشونت، تبعیض، بی‌عدالتی، و تخریب محیط زیست را به همهٔ زنان و دختران ایران شادباش می‌گوید. روز هشتم مارس هر ساله ازسوی زنان مبارز و نیروهای ... بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتریش, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بیانیه, پرستاران, جهان, دانمارک, روسیه, زنان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوئیس, صلح, طبقه کارگر, فقر, کمونیسم, کودکان, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

رئیس کمیسیون اروپا درحالی که برای شرکت در یک نشست به لهستان سفر کرده است توسط مردم این کشور هو شد. باشگاه خبرنگاران جوان؛ از ریانووستی، کشاورزان لهستانی اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا را در گدانسک هو کردند. این اتفاق درحالی رخ داد که فون در لاین در نشست خارجی کمیسیون اروپا که ... هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اعتراضات اجتماعی, اوکراین, جهان, خبر, شرق اروپا, طبقه کارگر, کشاورز, لهستان, محیط زیست

دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خروج از «سازمان جهانی بهداشت» و «توافق پاریس»، پیامدهای فاجعه‌باری برای زیرساخت‌های بهداشت و سلامت در آفریقا دارد، تا حدی که دولت ترامپ می‌تواند پیام‌آور بیماری و مرگ در قاره آفریقا باشد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری «اینترنشنال پالیسی دایجست»، این تصمیمات دولت دونالد ترامپ، پیشرفت‌های به ... دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

ادامه

آفریقا, آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, درمان, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, غرب آفریقا, فرانسه, فقر, محیط زیست

هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

اداره خودگردان کوبانی در شمال سوریه امروز شنبه، هشدار داد که ادامه حملات ترکیه به منطقه سد تشرین با هدف اشغال شهر کوبانی است. به گزارش ایسنا، اداره خودگردان شبه نظامیان کُرد در کوبانی واقع در شمال سوریه در بیانیه‌ای طرح‌ها و اقدامات ترکیه که زیرساخت‌ها و تاسیسات خدماتی در مناطق شمال و شرق سوریه ... هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

ادامه

ترکیه, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق, محیط زیست

چرا آبخیزداری از مهمترین راهکارهای عبور از خشکسالی است؟

با کاهش بارش‌ها و حاکمیت خشکسالی بر کشور، کارشناسان بارها مدیریت جامع حوضه آبخیز و عملیات آبخیزداری را از مهم‌ترین و بهترین روش‌های مدیریت پایدار منابع آب و راه حل عبور از خشکسالی همچنین  مدیریت مخاطرات طبیعی از جمله سیل و فرونشست زمین دانسته‌اند اما آبخیزداری چیست و چگونه می‌تواند به مدیریت منابع آب کمک کند؟

 

به گزارش ایسنا، حوضه آبخیزعرصه‌ای است که روان‌آب ناشی از بارش روی آن توسط آبراهه‌ها جمع‌آوری و به یک خروجی نظیر رودخانه، آب انباشت، تالاب، دریاچه و دریا هدایت می‌شود. به عبارتی دیگر حوضه آبخیز تمامی سطحی را در بر می‌گیرد که آب‌های سطحی در آن منطقه به سمت نقطه یا محل مشخصی جریان می‌یابد.

 

بر اساس اطلاعات سازمان جنگل‌ها آبخیزداری(Watershed Management) علم و هنر برنامه‌ریزی مستمر و انجام اقدامات لازم برای مدیریت منابع حوضه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است؛ به عبارت دیگر آبخیزداری طراحی و مدیریت حوضه به منظور حفاظت و استفاده صحیح و پایدار از منابع طبیعی با توجه ویژه به منابع آب و خاک است.

 

ایران کشوری است که عموما تحت تاثیر رخدادهای حدی اقلیمی است که حد بالای آن سیلاب و حد ‌پایین آن خشکسالی است و خشکسالی اخیر و سیل‌هایی که در سال ۹۸ در برخی استان‌های کشور رخ داد، بیانگر این شرایط حدی است. فعالیت‌های آبخوانداری و آبخیزداری جزو راهکارهای موثر و زیربنایی در زمینه ‌پیشگیری از ‌پیامدها و خسارات ناشی از مخاطرات طبیعی است چراکه می‌توان از طریق آن در دوران ترسالی بارش‌های مازاد را ذخیره کرد و در زمان حاکمیت خشکسالی با هدایت بهینه و بهره‌وری از حداقل بارش‌ تبعات خشکسالی را به حداقل رساند.

 

فرونشست زمین نیز یکی دیگر از ‌پدیده‌ها و چالش‌هایی است که بسیاری از دشت‌های کشور را درگیر کرده و یکی از راه‌های مقابله با این ‌پدیده که عمدتا براثر برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی و کاهش این منابع آبی رخ می‌دهد نیز اجرای عملیات آبخیزداری است.  با اجرای عملیات آبخیزداری و عملیات ‌پخش سیلاب در شرایط ‌پرآبی می‌توان سفره‌های آب زیرزمینی را تغذیه کرد تا این منابع آبی در شرایط خشکسالی نیز از حد مطلوبی آب برخوردار باشند.

 

از طرفی دیگر ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است که متوسط بارندگی در آن کمتر از یک سوم متوسط بارش جهانی است بنابراین ضرورت دارد به عملیات آبخیزداری به‌عنوان راهکاری برای حفظ و مدیریت منابع آب و خاک در کشور توجه بیشتری شود.

 

              تقسیمات حوضه‌های آبخیز اصلی کشور

 

بر اساس تقسیمات مرکز مطالعات منابع آب، عرصه حوضه‌های آبخیز کشور شامل شش ابرحوضه برابر با مساحت کل کشور است که هر یک از این حوضه‌ها خود به حوضه‌های کوچک و تا چندین رده نیز کوچک‌تر تقسیم می‌شوند. این شش ابر حوضه شامل حوضه آبخیز دریای خزر، حوضه آبخیز خلیج فارس و دریای عمان، حوضه آبخیز دریاچه ارومیه، حوضه آبخیز فلات مرکزی، حوضه آبخیز مرزی شرق و حوضه آبخیز قره‌قوم می‌شوند.

 

           تقسیمات حوضه‌های آبخیز فرعی کشور

 

بر اساس تقسیمات آبخیزداری، عرصه حوضه‌های آبخیزداری حدود ۱۲۵ میلیون هکتار از مساحت کشور را در بر می‌گیرد که این ۱۲۵ میلیون هکتار نیازمند اجرای عملیات آبخیزداری است. براساس آمار رسمی موجود تاکنون مطالعه و اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری در حدود ۳۰ میلیون هکتار یعنی ۲۰ درصد از حوضه‌های آبخیز کشور و در استان‌های مختلف با نسبت‌های متفاوتی انجام شده است.

 

به گزارش ایسنا، هرچند آبخیزداری همواره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و موثرترین راه‌های مدیریت منابع آب، عبور از خشکسالی و مدیریت و ‌پیشگیری از مخاطراتی چون سیل و فرونشست زمین مطرح می‌شود که متاسفانه به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته و به آن ‌پرداخته نشده است. آبخیزداری همواره یکی از بخش‌های مهمی است که با مشکل تامین اعتبارات مواجه است اما لازم است که دولت و مجلس با توجه بیشتری به این موضوع، زمینه را برای اجرای عملیات آبخیزداری در تمام حوضه‌های آبخیز کشور فراهم کنند.

اروپا به سمت آینده‌ای با خشکسالی‌های شدید پیش می‌رود

نتایج یک مطالعه جدید دانشگاه آلمان نشان می‌دهد که خشکسالی‌های تابستانی در اروپا تا پایان قرن حاضر، به طور فزاینده ای تشدید شده و تاثیرات آن، به ویژه در شبه جزیره ایبری مشهود خواهد بود.

ادامه

اروپا, جهان, خبر, فرانسه, محیط زیست

گزارش یک اعتراض؛ تحقیقی از اعتراضات ۹ ‌روزه مردم خوزستان

همزمان با پایان بازی فوتبال، تیم‌های استقلال و پرسپولیس در جام حذفی و پیروزی استقلال در ضربات پنالتی، فراخوانی در شبکه‌های اجتماعی خوزستان منتشر شد. در این فراخوان آمده بود با توجه به اهمیت این بازی، می‌توان به این بهانه به خیابان رفت و اعتراض کرد.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اعتراضات اجتماعی, ایران, حقوق بشر, دهقانی, کارگری, گزارش, محیط زیست

معجزه خشک کردن پرآب‌ترین استان ایران! / دلیل بی‌آبی خوزستان چیست؟ (فیلم)

بی‌آبی خوزستان و اعتراضات مردم این استان در روزهای اخیر در صدر اخبار قرار گرفته است. رویداد۲۴ در این ویدئو نشان داده که از سال‌های گذشته چه عواملی باعث شده تا پرآب‌ترین استان ایران خشک شود.

ادامه

ایران, گزارش, محیط زیست, ویدیو