خبرگزاری «آناتولی» با استناد به گزارش بانک جهانی، از رشد تقریبا ۸ درصدی چین در سال ۲۰۲۱ میلادی خبر داد.
بانک جهانی روز گذشته چهارشنبه ۲۳ دسامبر/۳ دی ماه، با انتشار گزارشی پیش بینی کرد که اقتصاد چین در سال ۲۰۲۱ میلادی و با وجود پاندمی کووید-۱۹، ۷.۹ درصد رشد خواهد داشت.
بانک جهانی با انتشار گزارشی با عنوان «از احیا تا تعادل مجدد»، تاکید کرد که پکن در عین حال باید از هر گونه انقباض قابل توجه در سیاستگذاری های مالی خود در سال آتی میلادی خودداری کند تا روند بهبود و احیای اقتصاد خود در دوره پسا پاندمی کرونا را حفظ کند.
«مارتین رایزر» مدیر بخش چین بانک جهانی در این باره تاکید کرده است که: محیط جهانی تا حد بسیار زیادی همچنان نامعلوم و بلاتکلیف است و این روند نیازمند یک چارچوب سیاست گذاری سازگار با شرایط است؛ یک سیاستگذاری نابهنگام و یا تشدید سیاستگذاری های مالی میتواند مسیر احیای اقتصاد را از خط خارج کند.
رایزر افزود: صرفنظر کردن از حمایت های مالی باید به تدریج پیش رود اما تمرکز در این بین باید از زیرساختهای معمول به سمت هزینههای به مراتب اجتماعیتر و سرمایهگذاریهای سبز و سازگار با محیط زیست تغییر پیدا کند.
در این گزارش پیشبینی شده است که رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال مالی آتی با توجه به اینکه هزینههای مصرف کننده و اطمینان در عرصه سرمایهگذاریهای تجاری باعث تقویت سود شرکتها، شرایط بازار کار و درآمدها میشود، افزایش پیدا خواهد کرد.
پکن اقدامات محرک متنوعی از جمله صدور سهام ویژه خزانه، نرخ وام کمتر و معافیتهای مالیاتی را با هدف احیای اقتصاد دومین اقتصاد بزرگ جهان از آثار ناشی از همه گیری کرونا ارائه کرده است.
تازه ترین به روز رسانیهای اقتصادی در ارتباط با چین حاکی از آن است که این کشور سریع تر از روند مورد انتظار مسیر احیا و عادیسازی شرایط را طی کرده است که این روند با کمک یک استراتژی کارآمد کنترل کننده پاندمی، اقدامات قاطعانه در عرصه سیاستگذاری و صادرات زیاد و پر تحرک این کشور همراهی شده است.
بر این اساس، اعتماد مصرف کننده و تجارت در چین روندی رو به رشد داشته و شرایط بازار کار در این کشور تقویت شده است؛ دادههای گمرکی دولت چین حاکی از آن است که صادرات این کشور رو به افزایش و در حال رکورد زنی سطح صادارت ثبت شده در ماه گذشته است.
بانک جهانی همچنین به مقامات چین تاکید کرده است که اصلاحات ساختاری و بازار محور را در پیش بگیرند.
بر اساس این گزارش، چین اولین کشور جهان بوده است که گزارش احیای اقتصاد خود از آثار پاندمی کووید-۱۹ را منتشر کرد؛ چین در برابر ویروس کرونا اعلام پیروزی کرده و شرایط زندگی عادی در این کشور از سر گرفته شده است.