«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا بهشدت دوقطبی شده و انتظار میرود باتوجه به عمیقتر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونتآمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راهیابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آنرا ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
نظام آموزشی طبقاتی با بازگشایی مدارس تغییری نمیکند!
در آستانهٔ بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید هستیم، مناسبتی که میبایست انگیزهای برای شوق و شادی همه کودکان و خانوادههای آنان باشد، اما امسال نیز همچون سالهای گذشته این شادی از عدهٔ پرشماری از کودکان میهن ما دریغ میشود. هرساله میلیونها خانواده زحمتکش و کمدرآمد که بهقیمت تحمیل محرومیت و کار بیشتر و ... نظام آموزشی طبقاتی با بازگشایی مدارس تغییری نمیکند!
مرگ آرام تختجمشید زیر سلطه آلایندههای پتروشیمی
رویش گلسنگها بر میراث تاریخی تختجمشید سالهاست کتیبهها و نقوش این بنا را تهدید میکند و اخیراً هم باستانشناسان و مسئولان شهرستان مرودشت در همایشی تحت عنوان «نقش جامعه محلی در توسعه پایدار تختجمشید» اعلام کردند که آلایندههای شیمیایی حاصل از مجتمع پتروشیمی همجوار تأثیر مستقیمی بر رشد این گلسنگها گذاشته که اگر ادامه یابد ... مرگ آرام تختجمشید زیر سلطه آلایندههای پتروشیمی
پاول دورف کیست و چرا بازداشت شد؟
نام پاول دورف به پیامرسان تلگرام گره خورده است. پیامرسانی با نزدیک به یک میلیارد کاربر که از قضا دلیل اصلی بازداشت او در فرانسه در همین پیام رسان نهفته است. به گزارش خبرآنلاین، پاول دورف در فرانسه بازداشت شد. مدیر و از بنیانگذاران پیامرسان تلگرام که به واسطه همین پیامرسان در ۳۹ سالگی از ... پاول دورف کیست و چرا بازداشت شد؟
کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، گُسلِ تاریخی عمیقی در مسیر تحولهای ملی و دموکراتیک در میهن ما ایران!
در کشور ما ایران مبارزهٔ مردم و بهویژه زحمتکشان برای تعیین سرنوشت خود، برای برخورداری از حقوق و آزادیهای دموکراتیک، و برای دستیابی به استقلال سیاسی- اقتصادی بیش از صد سال است که همچنان ادامه دارد. این مبارزه به بروز جنبشهای آزادیخواهانه و استقلالطلبانه، ازجمله جنبش ملی کردن صنعت نفت در ایران انجامید. ولی امپریالیستهای ... کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، گُسلِ تاریخی عمیقی در مسیر تحولهای ملی و دموکراتیک در میهن ما ایران!
پیرامون معضلهای رانندگان و کامیونداران
بهگزارش روزنامه آرمان ملی، ۱۷ آذرماه، قرار بود با اجرای طرح نوسازی در بخش حملونقل بار، دارندگان کامیونهای فرسوده خودروهایشان را از رده خارج کنند و با حمایت دولت و پرداخت اقساط ماهانه، کامیونهای سه سال کارکرده اروپایی از نوع داف، رنو، و ولوو ( اف هاش ۵۰۰) را مالک شوند. اما چرخ این کامیونهای اروپایی به جادههای ایران نرسید و در گمرک انبار شدند.
تأملانگیزتر اینکه، دلالان همراه با شرکتهایی صاحبنفوذ که از سوی سپاه و وزارت اطلاعات و ارگانهایی ازایندست یا همراه با برخی از صاحبان این شرکتها که سابقه عضویت در ارگانهای سرکوبگر دارند حمایت و تقویت میشوند وارد میدان شدند. این دلالان و شرکتهای صاحبنفوذ و صاحبانشان امور مربوط به ثبت سفارش خودروهای سنگین، ترخیص گمرکی، تعیین تکلیف اسقاط خودروهای کهنه، و دریافت پلاک خودروها را در اختیار گرفتهاند و هرروز بهبهانههایی گوناگون بر میزان هزینهها میافزایند و بر بهای این کامیونهای فرسوده میافزایند. در حقیقت، حکومت اسلامی با این تصمیم خون رانندگان و کامیونداران خرده پا را در شیشه کرده است!
طبق اعلام سازمان راهداری و حملونقل جادهای، نیمی از حدود ۴۰۰ هزار کامیون موجود و فعال در شبکه جادهای کشور فرسوده هستند. عمر خیلی از این خودروها بیشتر از دو برابر سن رانندهشان است. بههمین دلیل، هزینه سوخت، استهلاک، آلایندگی، ایجاد ترافیک، و تصادف این کامیونها در جادهها تا چند برابر افزایش یافته و مییابند. برای رفع این مشکل، طرح نوسازی از سال ۹۷ آغاز شد و از سال ۹۹ بهمرحلهٔ اجرا رسید. اما در اجرا با مانعهایی روبرو شد. برای دارندگان کامیونهای فرسوده، اسقاط کامیون کهنه و خرید کامیون نو (داخلی یا خارجی) هزینهٔ سنگینی دارد. کامیونهای وارداتی نیز بهدست دارندگان کارت بازرگانی، دلالان، و واسطهها افتادهاند. حوالهفروشی و گرانفروشی بهاوج خود رسید. درنهایت، با افزایش قیمتها، دست رانندگان کامیون به هیچکدام از کامیونهای نو داخلی یا اروپایی نرسید. با وجود این، رانندگانی که با ماشینهای نیمهجان خود نان بخورونمیر خانواده را تهیه میکردند، خودرو خود را فروختند و با گرفتن وامهای بانکیای سنگین، هستیشان را در معرض خطر قرار دادند.
بهگزارش ایلنا، ۱۷ آذرماه ۱۴۰۱، جلال موسوی، نایبرئیس کانون انجمنهای صنفی کامیونداران، دربارهٔ روند اجرای نامناسب طرح نوسازی ناوگان کامیون و شرایطی که باعث شد برخی از رانندگان عطای نوسازی را به لقایش ببخشند و قید کامیون نو را بزنند، اظهار داشت: “مشکلاتی باعث شد که این طرح بهدرستی بهاجرا نرسد و یکی از دلایلی که منجر به عدم ترخیص کامیونهای وارداتی شد بحث عدم ارائه گواهی اسقاط بود. طبق قانون برای واردات هر دستگاه کامیون نو و سه سال کارکرده و کمتر اروپایی باید یک دستگاه کامیون فرسوده اسقاط میشد. اما رانندگان امکان اسقاط را بهدلیل افزایش قیمت کامیون از دست دادند.” رانندگان بارها اعلام کردهاند که به وعدههای حکومت اعتماد ندارند. در سال ۱۳۹۷ نیز دولت حسن روحانی در پی اعتصاب سراسری کامیونداران رسیدگی به مشکلهای رانندگان را وعده داده بود، اما این وعده عملی نشد. وخامت وضعیت اقتصادی، گسترش تحریمها، و افزایش تورم وضعیت کامیونداران را بهمراتب سختتر کرد، وضعیتی که همچنان ادامه دارد.
اعتصاب رانندگان ناوگان صنعت حملونقل کشور نشان میدهد که بیاعتنایی حکومت به پرمخاطره و فاجعهبار بودن جادههای کشور تنها بهمرگ انسانها نمیانجامد، بلکه اتحاد رانندگان این ناوگان را نیز موجب میشود. شغل رانندگی در جادههای کمعرض، پر از دستانداز و پیچوخم که قتلگاه رانندگان زحمتکش نامیده میشود بهعلاوهٔ طاقتفرسا، شبانهروزی، و دور بودن مستمر از خانواده، آن را در ردیف سختترین شغلها قرار داده است. افسردگی، پیری زودرس، انواع لطمهها و بیماری های جسمی ازجمله دیسک کمر، و جز اینها، از عارضههای شایع بین رانندگان حملونقل جادهای است.
نامه مردم
مادر زندانی ۱۵ ساله: در سر و سینه و شکم امیرحسین ساچمه است
امیرحسین را به خانهای میبرند… در آن خانه یک کوکتل مولوتف وجود داشت که آن را در پرونده او قرار میدهند مادر امیرحسین رحیمی متهم ۱۵سالهای که ۲ماه زندانی است در گفتوگو با «اعتماد» از مشکلات و مطالباتش میگوید: وکیل تسخیری با ما تند برخورد میکند |«خانم من نمیدانم درباره کدام پرونده صحبت میکنید؟ پروندههای ... مادر زندانی ۱۵ ساله: در سر و سینه و شکم امیرحسین ساچمه است
بیانیهی «اتحاد و همبستگی در مخالفت با احکام ارتجاعی اعدام»
زن زندگی آزادی یعنی پایان دادن به احکام ارتجاعی «اعدام»، بدون هیچ چونوچرایی ۲۳۵ نفر از اعضای تشکلهای صنفی در بخشهای فعالان حقوق زنان، کانون نویسندگان ایران، فعالان کارگری، معلمان، بازنشستگان، مادران دادخواه و خانوادههای خاوران، هنرمندان، شاعران و دیگر فعالین اجتماعی و مدنی با تدوین بیانیهای، اعدام فعالان بلوچ و کرد در کنار اعدام ... بیانیهی «اتحاد و همبستگی در مخالفت با احکام ارتجاعی اعدام»
تحمیل حجاب اجباری مانند تحمیل کشف حجاب، نقض حقوق زنان بوده است: حقوق زنان، حقوق بشر است!
تنها سه هفته پس از پیروزی انقلاب مردمی در بهمنماه ۱۳۵۷ یعنی در ۱۶ اسفندماه ۱۳۵۷، بهدستور خمینی زنان شجاع ایران که نقشی مهم در پیروزی انقلاب داشتند از ورود به وزارتخانهها و ادارات دولتی بدون پوشش اسلامی اکیداً منع شدند. خمینی پیش از این حدود یک سالونیم مانده بهپیروزی انقلاب، در تاریخ ۱۶ ماه ... تحمیل حجاب اجباری مانند تحمیل کشف حجاب، نقض حقوق زنان بوده است: حقوق زنان، حقوق بشر است!
فراخوان سراسری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در خصوص اعتصاب و تعطیلی مدارس
به نام زن زندگی آزادی، معلمان و دانش آموزان حق طلب و مردم مبارز ایران علیرغم اینکه اعتراضات به حق مردم وارد سومین ماه خود شده است. همانطور که همه شاهد هستیم، حاکمیت به جای شنیدن صداهای حق طلبانه ی مردم، بی رحمانه تر از همیشه سر و سینه فرزندان ما را با شلیک مستقیم ... فراخوان سراسری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در خصوص اعتصاب و تعطیلی مدارس