مقامات چینی در دیدار با «الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک، تاکید کردند که چین و اروپا نیاز به راههای ارتباطی بیشتری دارد.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، الکساندر دی کرو نخست وزیر بلژیک برای دیدار با مقامات چینی روز جمعه (۲۲ دی) وارد پکن شده بود، با شی جین پینگ رئیس جمهور و لی چیانگ نخست وزیر چین دیدار کرد.
شی در این دیدار با اشاره به اینکه پکن برای توسعه روابط چین و بلژیک اهمیت زیادی قائل است، اظهار داشت که همکاری دوجانبه از زمان برقراری روابط دیپلماتیک در ۵۳ سال پیش نتایج مثمر ثمری را به همراه داشته است و به نفع دو ملت بوده است.
وی افزود: پکن و بروکسل هر دو از جهانی شدن اقتصادی بهره مند هستند و منافع مشترکی در قبال حمایت گرایی و حفظ تجارت آزاد دارند.
شی با بیان اینکه ما از مخالفت آشکار دی کرو با قطع زنجیرههای صنعتی و تامین در بسیاری از موارد قدردانی میکنیم، تاکید کرد که از شرکتهای بلژیکی برای سرمایه گذاری در چین استقبال خواهیم کرد و آماده هستیم که محیط تجاری مناسب با این بازرگانان فراهم کنیم.
وی همچنین خواستار ایجاد یک محیط تجاری منصفانه، شفاف و بدون تبعیض برای شرکت های چینی شد.
رئیس جمهور چین گفت: دو طرف میتوانند نقاط قوت خود را برای گسترش همکاری در زمینههای حمل و نقل، لجستیک و بیوداروها ترکیب کنند و زمینههای توسعه برای همکاری درفناوریٔهای نوین از جمله سبز و اقتصاد دیجیتال را بررسی و فراهم کنند.
وی از دو طرف خواست تا ادارات دولتی، قوه مقننه و مناطق تابعه کشور را برای تقویت تبادلات و گفتگو، گسترش گردشگری و تبادل دانش آموزان، سازماندهی فعالیتهای فرهنگی در مقیاس بزرگ در کشور یکدیگر و انجام تحقیقات در مورد حفاظت از پانداهای غول پیکر تشویق کنند. .
شی گفت:پکن مایل به گسترش ارتباطات و همکاری با بروکسل در موضوعاتی از جمله تغییرات اقلیمی و حفاظت محیط زیست تحت چارچوبهای چندجانبه مانند سازمان ملل است.
وی با تاکید بر اینکه چین در سیاست خود در قبال اروپا ثابتقدم است، خاطرنشان کرد: پکن همیشه اتحادیه اروپا را به عنوان یک شریک میداند و امیدوار است که این اتحادیه به عنوان یک نیروی مهم در دنیای چند قطبی نقش مثبت و سازندهای ایفا کند.
وی افزود: در مواجهه با شرایط متغیر و بیثبات جهانی، چین و اروپا نیاز به ایجاد راه های ارتباطی بیشتری دارند.
رئیس جمهور چین اظهار کرد که دو طرف باید برای ترویج چند قطبی سازی و جهانیسازی اقتصادی که به نفع همه باشد، همکاری نزدیکتری داشته باشند و مشترکا صلح، ثبات و رفاه جهانی را ارتقا دهند.
وی افزود: پکن مایل به همکاری با اتحادیه اروپا برای گسترش روابط دو جانبه در سال ۲۰۲۴ است که بلژیک به عنوان ریاست دوره ای این اتحادیه نقش مثبتی در این زمینه ایفا میکند.
الکساندر دی کرو در این دیدار با بیان اینکه روابط پروکسل و پکن،تاثیری برای روابط کشورهای اروپایی با چین داشته است، خاطرنشان کرد که بلژیک به سیاست چین واحد پایبند خواهد بود و گفت وگوی صریح با پکن برای گسترش تفاهم و توسعه مستمر و روابط دوجانبه در زمینههای سیاسی، اقتصادی و غیره، انجام خواهد داد.
دی کرو گفت: بروکسل با قطع زنجیره های صنعتی و عرضه مخالف بوده و از شرکتهای چینی برای انجام همکاری در بلژیک استقبال میکند و امیدوار است که مبادلات فرهنگی و تردد شهروندان را تقویت شود.
نخست وزیر بلژیک با بیان اینکه میان شرایط متغیر و متلاطم جهانی، دنیا به چین و اروپا برای گسترش رشد اقتصادی جهان، رسیدگی به تغییر اقلیمی و ایجاد جهانی با ثبات تر، نیاز دارند، تاکید کرد که بروکسل به عنوان ریاست دورهای اتحادیه اروپا مایل به ایفای نقش فعال در توسعه روابط دو جانبه است و امیدوار است که این سفر به ارتقای روابط بلژیک – چین – اتحادیه اروپا کمک کند.
لی چیانک نخست وزیر چین در دیدارش با دی کرو تاکید کرد که در طول ۱۰ ساله گذشته، روابط دو کشور به طور پیوسته رو به جلو بوده و سطح همکاریها در زمینه های مختلفی ارتقای یافته و منافعی برای دو ملت به همراه داشته است.
لی گفت: چین آماده همکاری با بلژیک برای احترام متقابل، دستیابی به منافع متقابل و نتایج برد – برد، باز بودن و فراگیر بودن، تقویت ارتباطات استراتژیک، ایجاد اعتماد متقابل سیاسی و بهره گیری از پتانسیل همکاری است.
وی افزود: پکن مایل به گسترش روابط تجاری، همکاریهای لجستیکی و بندری، تجارت الکترونیک فرامرزی با بروکسل است.
این مقام چینی از دو طرف خواست تا مبادلات و همکاریها را در زمینه نوآوریهای علمی و فناوری،حفاظت از محیط زیست، کشاورزی مدرن، زیست پزشکی، انرژی هستهای غیرنظامی،هوش مصنوعی، تبادلات فرهنگی، آموزشی و جوانان گسترش دهند.
دی کرو هم در این دیدار خاطرنشان کرد که بلژیک و چین شرکای همدیگر هستند و همکاریهای اقتصادی و تجاری بین دو کشور به سرعت در حال رشد است.
پس از مذاکرات، لی و دی کرو شاهد امضای تعدادی از اسناد همکاری دوجانبه در زمینه اقتصاد، تجارت، کشاورزی و مواد غذایی بودند.