عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

سران کشورهای عضو ناتو در هلند در بیانیه ای ۵ بندی ادعا کردند: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا – آتلانتیک است! به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سران کشورهای عضو ناتو که در هلند گرد هم آمدند پس از یک اجلاس کوتاه، از افزایش چشمگیر هزینه‌های دفاعی حمایت کرده و تعهد ... ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

ادامه

آلبانی, آمریکا, اروپا, اقتصادی, ترکیه, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, گزارش, ناتو, هلند

روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

کاخ کرملین اعلام کرد که ناتو برای توجیه افزایش ۵ درصدی هزینه‌های نظامی خود نیاز دارد تا روسیه را تهدیدی شیطان جلوه دهد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «کاخ کرملین» امروز -سه‌شنبه- اعلام کرد که ناتو در مسیر نظامی‌سازی گسترده قرار دارد و مصمم است تا روسیه را به عنوان «وجودی جهنمی» به ... روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, ناتو

پکن: آمریکا امپراتوری مطلق جاسوسی است

«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه/ در جمع خبرنگاران اقدامات آمریکا علیه شرکت‌های چینی را «بی‌اساس» و «ریاکارانه» خواند و گفت چنین اقداماتی در تضاد کامل با اصول اقتصاد بازار است که آمریکا همیشه مبلغ آن بوده است.

 

به گزارش فارس،‌ شبکه روسی «راشا تودی» گزارش داد ، وی در واکنش به اقدام واشنگتن در فهرست کردن پنج شرکت چینی به عنوان تهدید امنیت ملی، افزود: دولت آمریکا مفهوم امنیت ملی را تعمیم داده، از قدرت ملی سوءاستفاده کرده و بنگاه‌های فناوری پیشرفته چینی را سرکوب کرده است.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در ادامه گفت: سایر کشورها نباید نگران چین باشند بلکه باید نگران خطرات آمریکا باشند که از همه حتی شرکای خود جاسوسی می‌کند.

 

وی تصریح کرد: آمریکا از مزایای فناوری خود استفاده کرده و با نصب درهای پشتی (در علوم رایانه به راهی گفته می‌شود که بتوان از آن بدون اجازه به سمت‌های مشخصی از یک سامانهٔ دیگر مانند رایانه دست پیدا کرد) به جاسوسی گسترده و بی‌رویه از سایر کشورهای جهان از جمله متحدانش پرداخته است.

 

لیجیان تاکید کرد: آمریکا امپراتوری مطلق جاسوسی است. اقدامات آمریکا به طور جدی امنیت سایر کشورها را تهدید کرده به آن‌ها آسیب زده است.

 

روز جمعه کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) اعلام کرد پنج شرکت چینی «هوآوی»، «زدتی‌ای»، «هایترا»، «هانگ ژو هایک ویژن» و «ژیجیانگ» تحت قانون ۲۰۱۹ با هدف محافظت از شبکه‌های ارتباطی آمریکا، تهدیدی علیه امنیت ملی این کشور به حساب می‌آیند.

 

وزارت خارجه چین در واکنش به تصمیم واشنگتن برای تحت فشار قرار دادن بیشتر شرکت‌های آمریکایی که با شرکت هوآوی همکاری می‌کنند، هشدار داد که این اقدامات می‌تواند به تاثیرات شدید جهانی منجر شود.

 

لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «(محدودیت) به صورت جدی تبادل فناوری و تبادل تجاری میان دو کشور و جهان را در حد وسیعتر با اختلال مواجه خواهد کرد و این اقدام زنجیره صنعتی جهان و زنجیره تامین را تضعیف می‌کند. آمریکا باید فورا سرکوب شرکت‌های چینی را متوقف کرده و با شرکت‌های چینی به صورت عادلانه رفتار کرده و شیوه‌ای بدون تبعیض را در پیش بگیرد».

 

وی در ادامه گفت: «گزارش‌ها درباره اقدام اخیر واشنگتن نشان دهنده آن است که آمریکا کشوری قابل اعتماد نیست».

 

محدودیت‌های جدید دولت بایدن علیه شرکت هوآوی در راستای تلاش‌های دولت قبلی آمریکا به شمار می‌آید. دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا شرکت‌های فدرال را از استفاده از محصولات شرکت هوآوی و شرکت فناوری زدتی‌ای چین منع کرده بود.

 

یک سال پیش از آن نیز وزارت بازرگانی آمریکا شرکت هوآوی و شرکت‌های وابسته به آن را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد و شرکت‌های فناوری آمریکا را از تعامل با این شرکت بدون اخذ مجوز از دفتر کنترل دارایی‌های خارجی منع کرد. اواخر سال ۲۰۲۰ هم‌ ترامپ دستوری اجرایی را امضا کرد و طی آن شرکت‌ها و افراد آمریکایی را از خرید سهام هوآوی و دیگر شرکت‌هایی که گفته می‌شود در ارتباط با ارتش چین هستند، منع کرد.

 

ماه پیش و در حالی که امید می‌رفت که تنش‌ها میان آمریکا و چین کاهش یابد، یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که به جای لغو محدودیت‌های دوره ترامپ، دولت بایدن به دنبال افزودن محدودیت‌های هدفمند جدید علیه صادرات فناوری‌های حساس به چین است.

هشدار مسکو به واشنگتن؛ «استقرار موشک در آسیا را تلافی می‌کنیم»

وزارت خارجه روسیه با هشدار به دولت جدید آمریکا درباره هر نوع استقرار سامانه موشکی در منطقه آسیا-اقیانوس آرام، گفت مسکو این اقدام را تلافی خواهد کرد.

ادامه

اسراییل, امریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئیس, شرق اروپا, ناتو

تشکیل بلوک چهارجانبه ضد چین یا “ناتو آسیا”

رئیس جمهور آمریکا در نخستین اجلاس سران کشورهای بلوک “گفت‌وگوی امنیتی چهارجانبه”، این بلوک را به عنوان یک “عرصه حیاتی” برای حفظ یک “اقیانوس آرام-هند آزاد” تحسین کرد.

ادامه

استرالیا, اسیا, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, هندوستان

جهت گیری‌های اصلی در راهکار جدید امنیت ملی آمریکا

دولت جو بایدن در راهکار جدید امنیت ملی مورد نظر خود، توجه اصلی را به روی چین- بعنوان “رقیب اصلی” آمریکا قرار داده، نقش متفاوتی برای روسیه تعریف کرده و برخی نقش آفرینان منطقه‌ای را هم از یاد نبرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, مقاله, میلیتاریسم