در دکترین جدید پنتاگون که حدود یک ماه پیش درباره «وضعیت هستهای» انتشار یافت، آمده بود که زرادخانه اتمی آمریکا، برای مقابله با روسیه، تنوع بیشتری پیدا کرده و ایالات متحده بمبهای هستهای کوچکتری تولید خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه، روز پنجشنبه در سخنرانی سالانه خود در برابر نمایندگان پارلمان فدرال این کشور گفت که این کشور توانسته است در سالهای اخیر به پیشرفتهای چشمگیری در زمینه پژوهش و ساخت تسلیحات و تجهیزات نظامی دست یابد که به «تردید» سایر کشورها در مورد توانایی فنی و نظامی این کشور پایان میدهد.
پوتین اعلام کرد، که روسیه مجموعهای از سامانههای هستهای و از جمله یک موشک قارهپیما مافوق صوت و رادارگریز آزمایش کرده است.
این سامانه موشک بالستیک «سارمات» نام دارد و بیش از دویست تن وزن آن است.
ولادیمیر پوتین با بیان اینکه برد این موشک از سامانههای پیشین بیشتر است، گفت: «هیچ سامانه ضدموشکی نمیتواند آن را رهگیری کند.» به گفته او، روسیه مجبور شده است به خاطر سیاستهای تسلیحاتی آمریکا دست به عمل بزند و در راستای ساخت سلاحهای هستهای جدید اقدام کند. پوتین تأکید کرد که تقویت توان نظامی روسیه خطری برای دیگر کشورها نیست و قرار است به صلح جهانی کمک کند.
زیردریاییهای بدون سرنشین با قابلیت حمل بمبهای اتمی، ساخت موشک اتمی کروز جدید از دیگر سلاحهایی بود که ولادیمیر پوتین بهکارگیری آن را در ارتش روسیه اعلام کرد.
پوتین متذکر شد، اگر حمله با سلاحهای متعارف هم موجودیت روسیه و هم متحدانش را به خطر بیندازد، مسکو حق استفاده از سلاحهای اتمی را برای خود محفوظ میداند.
وی خروج آمریکا از پیمان موشکهای ضدبالستیک در سال ۲۰۰۲ را دلیل نوسازی تسلیحات روسیه عنوان کرد و گفت: «آنها گمان میکردند که ما هرگز قادر نخواهیم بود که به لحاظ اقتصادی، نظامی احیا شویم به خاطر همین نظر ما را جدی نمیگرفتند.»
طبق این گزارش، رونمایی از زرادخانه هستهای روسیه توسط پوتین، پیامی روشن برای همتای آمریکایی او «دونالد ترامپ» دارد. آمریکا حدود یک ماه پیش اعلام کرده بود که قصد دارد زرداخانه اتمی خود را با بمبهای هستهای کوچکتر نوسازی کند. در دکترین جدید پنتاگون که حدود یک ماه پیش درباره «وضعیت هستهای» انتشار یافت، آمده بود که زرادخانه اتمی آمریکا، برای مقابله با روسیه، تنوع بیشتری پیدا کرده و ایالات متحده بمبهای هستهای کوچکتری تولید خواهد کرد.
در گزارش دکترین هستهای وزارت دفاع آمریکا تاکید شده بود که گرچه بمبهای کوچکتر قدرت تخریبی کمتری دارند، اما از قدرت بازدارندگی بیشتری برخوردارند. طبق این دکترین، بمبهای جدید زرادخانه هستهای آمریکا گسترش نخواهند یافت، اما قرار است از کلاهکهای هستهای در موقعیتهای تازهای استفاده شود.
دولت دونالد ترامپ از طریق این دکترین، برخلاف استراتژی دولت قبلی به ریاست «باراک اوباما»، در جهت نوسازی زرادخانه هستهای آمریکا حرکت میکند. ترامپ همزمان با انتشار گزارش دکترین جدید پنتاگون گفته بود: «این استراتژی امکان استفاده از سلاحهای هستهای را کاهش داده و در عین حال بازدارندگی در برابر حملات علیه آمریکا و متحدان و شرکای آن را افزایش خواهد داد.»
به گزارش آسوشیتدپرس، «ولادیمر پوتین» رئیسجمهور روسیه در سخنرانی امروز –پنجشنبه- خود در جمع مقامهای این کشور اعلام کرد که به دنبال تحقق اهداف اقتصادی، بالا بردن سطح استاندارد زندگی مردم، بهبود وضعیت مراقبتهای سلامتی و آموزشی و همچنین توسعه زیرساختهای مدرن است.
آسوپیتدپرس در ادامه نوشت: «میزان محبوبیت رئیسجمهوری روسیه در شرایطی ۸۰ درصد است که اقتصاد این کشور به دلیل ادامه تنش مسکو با غرب و کاهش جهانی قیمت نفت روند نزولی داشته است.»
وی همچنین بر نیاز به غلبه کردن بر فقر در این کشور تاکید کرد و گفت که ۲۰ میلیون نفر از مردم روسیه اکنون زیر خط فقر زندگی میکنند و ماهانه ۱۸۰ دلار درآمد دارند.
پوتین همچینن در این سخنرانی گفت که روسیه باید گامهایی را برای بهبود سیستم مراقبتهای سلامتی و افزایش سطح استانداردهای زندگی که اکنون در مرتبه ۷۳ است بردارد و آن را به بالای ۸۰ برساند.
ایلنا