گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

وزیر امور خارجه نروژ در نشست ریاض غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ امروز دوشنبه در دومین روز از مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شد، کشور‌های غربی را به استاندارد‌های دوگانه متهم کرد. با شروع ... نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

ادامه

اسراییل, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, زنان, عربستان سعودی, غرب, فلسطین, کودکان, نروژ

الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

«لعزیز فاید» وزیر دارایی الجزایر گفت: پرونده پیوستن الجزایر به بانک توسعه بریکس در مراحل پایانی قرار دارد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه المیادین، فاید افزود: در واشنگتن با رئیس بانک جدید توسعه بریکس دیدار و درباره موضوع پیوستن الجزایر به این نهاد مالی بین‌المللی گفت و گو کرده است. وی اضافه کرد: ... الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتیوپی, اروگوئه, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بنگلادش, جهان, چین, روسیه, صندوق بین‌المللی پول, عربستان سعودی, گزارش, مصر, هندوستان

پس لرزه‌های برگزیت؛ انگلیس با کمبود مواد غذایی روبروست

افزایش موانع تجارت پس از برگزیت و کاهش نیروی انسانی ناشی از خروج مهاجران اروپایی و تشدید آن با همه گیری کرونا، موجب اخلال در تولید یا توزیع برخی کالاهای ضروری شده است.

 

به گزارش ایرنا، شرکت‌های توزیع مواد غذایی در انگلیس می‌گویند که این صنف اکنون در «نقطه بحران» قرار دارد. مدیر یکی از تولید کنندگان مرغ به نام «رانجیت سینگ» معتقد است بحران بیماری کرونا روی سایر مشکلات کشور سرپوش گذاشته است. یکی از این مشکلات کمبود مواد غذایی است که پیش از کرونا، ریشه در برگزیت و خروج مهاجران اروپایی دارد.

 

دولت برای مقابله با کمبود نیروی انسانی و کنترل بحران در صنعت مواد غذایی، مجبور به اتخاد تصمیم تحت شرایط اضطراری شده و کارگران این بخش را از قرنطینه اجباری معاف کرده است. طبق قانون فعلی، کسانی که علائم کرونا را داشته یا با فردی دارای کرونای مثبت در تماس بوده باشند باید حداقل ده روز خود را ایزوله کنند. این موضوع مشکلات زیادی به ویژه برای صنعت تولید و توزیع مواد غذایی پدید آورده است.

 

برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) علاوه بر دشوار کردن مسیر واردات مواد غذایی، نیروی انسانی شاغل در این صنعت را نیز به شدت کاهش داده است. کارگران فصلی یا دائمی در این صنف پیش از برگزیت عموماً از کشورهای اروپایی برای کار به انگلیس می آمدند تا کمبود این کشور را جبران کنند. تولیدکنندگان مواد غذایی معتقد هستند که بدون کمک و دخالت فوری دولت، به زودی شاهد قفسه های خالی مواد غذایی در فروشگاه ها خواهیم بود.

 

قانون مهاجرت جدید انگلیس اکنون فقط به کارگران ماهر و متخصص اجازه ورود می دهد. این برای تولید کنندگان مواد غذایی که به کارگر فصلی و غیرماهر نیاز دارند فاجعه بار بوده است. برخی از مدیران انگلیسی معتقد هستند دولت باید در لیست مشاغل مورد نیاز کشور تجدید نظر کند.

 

پس لرزه‌های برگزیت؛ انگلیس با کمبود مواد غذایی روبروست

 

اکنون صنایع انگلیس را دو نوع کمبود، یعنی کمبود نیروی انسانی و کمبود کالا تهدید می‌کند. هر دوی این کمبود ها نتیجه خروج از اتحادیه اروپا هستند که اکنون به دلیل بیماری کرونا وخیم تر شده اند.

 

جامعه خودروسازان انگلیس اعلام کرده است امسال ۶۹ هزار و ۹۸ دستگاه خودرو کمتر از سال گذشت تولید می شود. تولید سالانه خودرو در انگلیس امسال ۳۸.۴ درصد نسبت به میانگین پنج سال گذشته کاهش داشته است.

 

روز جمعه، شرکت هوندا پس از ۳۵ سال، کارخانه خودروسازی خود در «سوئیندون» انگلیس را تعطیل کرد. ژاپن انگلیس را به عنوان پلی به بازار خودروی اروپا انتخاب کرده بود که اکنون پس از برگزیت دیگر موضوعیت ندارد. ظرفیت تولید این کارخانه ۱۵۰ هزار دستگاه در سال بود. علاوه بر کارخانه هوندا، شرکتهای سازنده و تامین کنده قطعات نیز انگلیس را ترک می کنند. تعطیلی خط تولید هوندا به عنوان نقطه عطفی در صنعت خودروسازی انگلیس برآورد می شود.

 

در ادامه بحران کمبود نیروی کار به دلیل برگزیت، اکنون شدت یافتن بحران کرونا نیز مزید بر علت شده و فروشگاه های انگلیس را با مشکل مواجه کرده است. پمپ بنزین های انگلیس اعلام کرده اند که نمی توانند برای برخی از توقفگاه های خود سوخت تامین کنند.

 

شرکت نفت بریتانیا (بی‌پی) اعلام کرده که نمی تواند سوخت مورد نیاز برخی از پمپ بنزین ها را تامین کند. این شرکت کمبود راننده های تانکر حمل بنزین را عامل اصلی این کمبود برشمرده است. مانند سایر موارد یکی از دلایل اصلی این کمبود قرنطینه شدن ناگهانی رانندگان پس از تماس با فردی آلوده است.

 

اکنون سامانه ملی «آزمون و تعقیب» می تواند به افراد اطلاع دهد که درتماس با فردی آلوده بوده اند. افراد پس از دریافت اخطار بلافاصله باید خود را در منزل به مدت ۱۰ روز قرنطینه کنند. عدم رعایت این مقررات جریمه سنگینی در پی دارد. اکنون به طور روزمره حدود ۵۰ هزار نفر در انگلیس به کرونا مبتلا می شوند. در فاصله بین ۸ تا ۱۴ ژوئیه، این سامانه به بیش از ۶۲۰ هزار نفر اخطار داده و از آنها خواسته است خود را قرنطینه کنند.

 

تعداد زیاد افراد اخطار گرفته باعث شده فروشگاه ها دچار کمبود کارگر شده و امکان پر کردن فقسه ها را نداشته باشند. کمبود کارگر در فروشگاه ها به همراه کمبود راننده کامیون به وخامت اوضاع افزوده است. کمبود راننده کامیون حتی پیش از کرونا نیز محسوس بود.

 

پس لرزه‌های برگزیت؛ انگلیس با کمبود مواد غذایی روبروست

 

به گفته «راد مک کنزی» از سازمان حمل و نقل جاده ای (RHA) انگلیس اکنون شاهد کمبود ۱۰۰ هزار راننده کامیون است که ۲۰ هزار نفر از آنها که شهروند اتحادیه اروپا بودند، اکنون کشور را ترک کرده اند. به گفته او افزایش مقررات گمرکی و کاغذبازی اضافی موجب شده رانندگان اروپایی تمایلی برای حمل بار به مقصد انگلیس نداشته باشند. وی می گوید حتی اگر کرونا هم نبود باز کشور با کمبود راننده کامیون مواجه بود. یک تولید کننده میوه به مک کنزی گفته است به جای ۵ کامیون در هفته وی فقط توانسته است یک کامیون برای حمل میوه های خود پیدا کند.

 

دولت در اقدامی برای مبارزه با این کمبود نزدیک به ۱۰ هزار نفر از نیروی کار شاغل در صنایع غذایی را از قرنطینه معاف می کند اما به شرطی که یا واکسن زده باشند یا نتیجه منفی تست PCR را ارائه کنند.

 

مدیر یکی از بزرگترین شرکت‌های توزیع لبنیات هشدار داده که کشور ممکن است در طول تابستان با کمبود مواد لبنی مواجه شود. این وضعیت نیز با کمبود راننده کامیون مرتبط است.

 

این شرکت که توزیع لبنیات به ۲ هزار و ۴۰۰ فروشگاه را به عهده دارد می گوید نمی تواند تعهد خود نسبت به ۶۰۰ فروشگاه را اجرا کند. این شرکت برای تشویق رانندگان مجبور به افزایش دستمزدها شده و می گوید به رانندگان جدید در بدو استخدام یک پاداش دوهزار پوندی خواهد داد. «تسکو» بزرگترین فروشگاه زنجیره ای انگلیس نیز می گوید به رانندگان جدید در هنگام امضای قرارداد استخدام هزار پوند پاداش خواهد داد.

یک کارشناس؛ جنایتی که بانک‌های خصوصی در اقتصاد ایران کردند، صدام نکرد!

یک کارشناس اقتصادی گفت: جنایتی را که بانک‌های خصوصی در اقتصاد ایران کردند، صدام نکرد. آنها پول‌های کشور را در پروژه‌هایی مانند ایران مال نابود کردند.

ادامه

اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, فقر

بحرانی افسارگسیخته در زندگی مردم محروم سیستان و بلوچستان

در روزهای اخیر وضعیت همه‌گیری کرونا در سیستان و بلوچستان به‌شدت بحرانی شده و امان مردم را بریده است. بر پایۀ آخرین گزارش های اعلام شده، گونه دلتای کرونا در روستاها و شهرستان‌های کوچک این استان محروم گسترش رو به‌فزونی یافته است. کمبود تجهیزات پزشکی همراه با تعلل و بی‌تفاوتی مسئولان، این بحران را به ... بحرانی افسارگسیخته در زندگی مردم محروم سیستان و بلوچستان

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, مقاله

بازگشت ایران به مدیترانه با یک خط لوله جدید

قطعا امریکا و اسرائیل از پیوند بین ایران و عراق باضافه سوریه و لبنان نگرانند، چراکه در این صورت دسترسی نفت ایران به دریای مدیترانه، لبنان و سوریه فراهم می‌شود.

ادامه

اردن, اسراییل, اقتصادی, امریکا, ایران, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, دخالت نظامی, ژئوپلیتیک, سوریه, عراق, لبنان, مصر, هندوستان