خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

تداوم دخالت‌های سفیر آمریکا در بغداد، عراقی‌ها را به ستوه آورده است. به نقل از المعلومه، ادامه دخالت‌های «النا رومانوسکی» سفیر آمریکا در امور امنیتی و مسائل اجتماعی عراق، واکنش محافل عراقی را به همراه داشته است. در این راستا «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از کشورش به خاطر ... خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

ادامه

آمریکا, اروپا, جهان, خاورمیانه, عراق, غرب, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر

در حالی روز جهانی کارگر امسال را گرامی می‌داریم که سه عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌حومه، رضا شهابی، داود رضوی و حسن سعیدی، و صدها کارگر و‌ معلم و ‌مدافعین حقوق کارگران و‌ زحمتکشان با احکام ناعادلانه در حبس و تحت تعقیب به سر می‌برند. واقعیت این است که در آستانه روز ... بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر

ادامه

استثمار, امنیت شغلی, ایران, ایمنی, بازنشستگان, بیانیه, جوانان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, زنان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, معلمان, معیشت, میلیتاریسم, همبستگی

سیزدهمین روز تجمع اعتراضی کارگران کاغذپارس هفت تپه

فقط کف خیابون به دست میاد حقمون/ زنده باد جنبش کف خیابان ✊”تجمع در مقابل فرمانداری شوش” امروز سه شنبه کارگران کاغذپارس در اعتراض به عدم امنیت شغلی وتعطیلی کارخانه کاغذپارس هفت تپه، درمقابل فرمانداری شوش تجمع اعتراضی خود را بگذار کردند‌ شور بختانه تا به امروز به جز  تهدید و ارعاب  هیج گونه پاسخی ... سیزدهمین روز تجمع اعتراضی کارگران کاغذپارس هفت تپه

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

گروهی از وکلای دولت آمریکا با توجه به گزارش‌ها درباره جنایات جنگی اسرائیل در غزه که آن را ناقض قوانین بین‌المللی و قوانین آمریکا تلقی کرده‌اند، خواستار متوقف شدن عرضه تسلیحات آمریکا به اسرائیل شدند. به گزارش ایسنا، گروهی از وکلای داخل و خارج از کشور، از جمله، حداقل ۲۰ نفر از آن‌ها که در ... وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین

قربانیان بی‌پایان تجمع‌های اعتراضی اخیر

دو هفته پس از فروکش‌کردن نسبی تجمع‌ها در شهرهای ایران، هم‌چنان انتشار گزارش‌ها درباره کشته‌شدگان این اعتراض‌ها تمامی ندارد و نام‌های جدیدی از قربانیان منتشر می‌شود.

 

مقامات جمهوری اسلامی در برابر انتشار برخی نام‌ها واکنش نشان می‌دهند و اصل کشته‌شدن آنان در تجمع‌ها و اعتراض‌ها را تکذیب می‌کنند و یا در مواردی اعلام می‌کنند که کشته شدن افراد ارتباطی به تجمع‌ها نداشته است، گویا آنان تصمیم گرفته‌اند که آمار رسمی کشته‌شدگان از ۲۵ نفر بالاتر نرود.

 

عیسی سحرخیز، روزنامه نگار، در توئیتر خود ضمن انتشار تصویری خبر داده که پدر مریم(فروزان) جعفرپور، یک مهندس ۲۷ ساله، اعلام کرده که وی «دستگیر شده بود» و «جنازه‌اش را بعد از کالبد شکافی به خانواده تحویل دادند».

 

برخی دیگر از خبرنگاران نیز در توئیتر خود نوشته‌اند که مریم جعفری ساکن سنندج بوده است. مقامات جمهوری اسلامی به این گزارش‌ها واکنش نشان نداده‌اند.

 

پیش از این فرماندار سنندج درباره مرگ سارو قهرمانی مدعی شده بود که وابسته به احزاب کرد مسلح مخالف جمهوری اسلامی بوده است. برخی از نزدیکان سارو قهرمانی اما این ادعا را تکذیب کرده‌اند.

 

روز ۱۳ دی، یک شاهد عینی به «زیتون» خبر داده بود که دو نفر در حین تعقیب و گریز مقابل ترمینال سنندج-تهران، بر اثر شلیک مامور‌ها کشته شده‌اند. مدتی بعد مشخص شد که این دو نفر، سارو قهرمانی و کیانوش زندی یک جوان ۲۴ ساله بوده‌اند.

 

مقامات جمهوری اسلامی برخلاف سارو قهرمانی هنوز درباره کیانوش زندی سخنی نگفته‌اند.

 

برخی از وب سایت‌ها نام افراد دیگری را هم منتشر و اعلام کرده‌اند که آن‌ها پس از دستگیری در تجمع‌ها کشته شده‌اند.

 

از جمله وب سایت کُردپا، اعلام کرده که روز دوشنبه بیست و پنجم دی‌ماه، یک زندانی کُرد به نام حسین قادری ٣٠ ساله که در تجمع‌های اخیر دستگیر شده بود، در قرنطینه زندان مرکزی سنندج به دلایل نامعلومی جان خود را از دست داده است.

 

وب سایت هرانا، نیز اعلام کرده بود که جوانی به نام علی پولادی روز جمعه ۲۲ دی «توسط ماموران نیروی انتظامی چالوس بازداشت شده بود اما یک روز بعد به خانواده او اعلام شده که«برای تحویل گرفتن پیکرش مراجعه کنند».

 

برخی از وب سایت‌ها نیز از کشته شدن فردی به نام محمد نصیری در زندان زنجان خبر داده بودند اما علاءالدین کریم، مدیرکل زندان‌های این استان، گفته که در این تجمع‌ها فردی با این مشخصات «زندانی نبوده وموضوعات مطرح شده در فضای مجازی و برخی از سایت‌ها از اساس کذب محض است».

 

پیش از این نیز فیلم‌هایی از خاک‌سپاری آرش خدری و امین رمضانی در مسجد سلیمان و هم‌چنین فیلمی از تیر خوردن آرش خدری منتشر شده است. فرماندار این شهر اما این گزارش‌ها را تکذیب کرده است.

 

در میان نام‌هایی که به عنوان کشته‌شدگان تجمع‌های اخیر منتشر شده، نام سینا قنبری، وحید حیدری و سینا ابطحی‌زاده بیشتر مطرح شده است، شاید به دلیل اینکه برخی از نمایندگان مجلس و فعالان مدنی وضعیت آنان را پیگیری کرده اند.

 

دراین میان تاوان تکذیب کردن اظهارات مقامات قوه قضائیه و نیروی انتظامی درباره دستگیری وحید حیدری به اتهام «فروش مواد مخدر» برای محمد نجفی، وکیل دادگستری،بازداشت او بوده است.

 

علی مطهری،نایب رئیس مجلس،ایران اعلام کرده که یکی از محورهای بازدید نمایندگان از زندان اوین بررسی ادعای خودکشی سینا قنبری است.

 

او پیشنهاد کرده که بازدید از زندان‌ها در کل ایران انجام شود و درباره همه افرادی که «گفته می‌شود در حوادث اخیر در زندان‌های کشور خودکشی کرده‌اند، تحقیق شود تا تبلیغات و شبهات از بین برود».پیشنهادی که نه قوه قضائیه تمایلی به آن دارد و نه نمایندگان شهرستان‌های مختلف حاضرند آن را پیگیری کنند.

 

بازدید نمایندگان مجلس از زندان اوین هم در حالی بنا است هفته آینده انجام شود که به گفته دادستان تهران، تنها «۲۰ نفر» در زندان باقی مانده‌اند که «طی هفته جاری در مورد آن‌ها اتخاذ تصمیم خواهد شد».

 

عباس جعفری دولت‌آبادی البته گفته که برای ۵۴ نفر کیفرخواست صادر شده است؛ به این معنا که پرونده آن‌ها به دادگاه خواهد رفت و احتمالا به زندان محکوم خواهند شد.

 

پیش از این معاون فرماندار تهران از بازداشت بیش از ۴۵۰ نفر در این تجمعات خبر داده بود. نمایندگان مجلس هدف از بازدید از زندان اوین را دیدار با بازداشت‌شدگان اعلام کرده‌اند اما اگر سخنان دادستان تهران مبنی بر باقی ماندن ۲۰ زندانی درست باشد، مشخص نیست که نمایندگان مجلس قرار است با چه کسانی ملاقات کنند.

 

الهیار ملکشاهی، رییس کمیسیون قضایی مجلس، اعلام کرده که به همراه محمد کاظمی، محمد دهقانی، محمدجواد فتحی، عبدالکریم حسین‌زاده، محمدعلی وکیلی و دو یا سه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، یکشنبه هفته آینده از زندان اوین بازدید خواهند کرد.

 

از این ترکیب، محمد کاظمی، محمد جواد فتحی، عبدالکریم حسین‌زاده و محمد وکیلی اصلاح‌طلب هستند و شاید برخی امیدوارند آن‌ها پس از بازدید از زندان حداقل درباره موضوع مرگ سینا قنبری و اتفاقات دیگر سخن بگویند.

 

برخی از زندانیان سابق سیاسی و فعالان حقوق بشر اما اساسا بازدید نمایندگان از زندان‌ها را بی‌تاثیر دانسته‌اند.

 

عمادالدین باقی، فعال سیاسی و فعال حقوق بشر در مصاحبه با وب‌سایت «جامعه نو» گفته که این ملاقات‌ها «نقش سوپاپ را دارند و البته تعبیر رادیکال‌تر آن اغواگری است».

 

به گفته این زندانی سابق سیاسی «چنین ملاقات‌هایی بی‌اثر است چون تصمیم اصلی با قوه‌ قضاییه است».

 

حسن اسدی زیدآبادی، زندانی سابق سیاسی، نیز در توئیتر نوشت:« در دوره زندان یک‌بار تجربه بازدید نمایندگان مجلس نهم از اوین را داشتم. جدا معتقدم حتی بازدید نمایندگان با حسن نیت امروز نیز چندان حاصلی ندارد؛ به ویژه وقتی خود رییس سازمان زندان‌ها را هم به بندهای ۲۰۹، ۲الف و ۲۴۰ اوین راه نمی‌دهند».

 

به جز پی‌گیری بازدید از زندان ها علی نوبخت، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، خبر داده که از رئیس سازمان پزشکی قانونی دعوت کرده است تا در یکی از جلسات این کمیسیون درباره گزارش‌ها مبنی بر «خودکشی» برخی زندانیان توضیح دهد.

 

پزشکی قانونی اما نهادی زیر نظر قوه قضائیه است و مشخص نیست که رئیس این نهاد تا چه حد بدون فشار نهادهای امنیتی بتواند به سئوالات نمایندگان پاسخ دهد.

 

اسامی جان باختگان خوادث اخیر که تاکنون انتشار یافته به این شرح است

 

۱- سینا قنبری، تهران
۲- محسن عادلی، دزفول
۳- وحید حیدری، اراک
۴- سارو فهرمانی ، سنندج
۵- کیانوش زندی، سنندج
۶- علی پولادی، چالوس
۷- محمد نصیری، زنجان
۸- حسین قادری، سنندج
۹- حسن ترکاشوندی ، کرج
۱۰- شهاب ابطحی،اراک
۱۱- مریم جعفری
۱۲ – سینا ابطحی‌زاده
۱۳- احمد حیدری، دانش آموز ۱۳ ساله (قهدریجان)
۱۴- غلام حسین شهاب، فروشنده‌ی کفش در پاساژ پارسیان (قهدریجان)
۱۵- آرمین صادقی، دانش آموز ۱۵ ساله (خمینی شهر)
۱۶- حسین شفیعی زاده، کشاورز پدر یک کودک ۵ ساله (اصفهان)
۱۷- حمزه لشنی زند (درود)
۱۸- حسین رشنو (درود)
۱۹- محمد چوباک (درود)
۲۰- احسان خیری (درود)
۲۱- محسن ویرایشی (درود)
۲۲- محمد کهزادی
۲۳- نعمت الله شفیعی (قهدریجا))
۲۴- آریا روزبهی بابادی، پیکرش در رود کارون یافت شد
۲۵- امین رمضانی (مسجد سلیمان)
۲۶- مسعود کیانی، دانش آموز ۱۳ ساله (ایذه)
۲۷- نعمت الله صالحی (همایون شهر)
۲۸- عبدالرسول کریمی (اصفهان)
۲۹- آرش خدری (مسجد سلیمان)
۳۰- محمد ابراهیمی (اصفهان)
۳۱- بهزاد شهسواری (کرمانشاه)
۳۲- علی مومنی
۳۳- سیروان پسندی (همدان)
۳۴- عباس کریمی
۳۴- شهریار حداوند (درود)
۳۵- غلام‌رضا حداوند (درود)

ادامه تجمع اعتراضی کارگزاران بیمه کشاورزی در تهران

ظهر امروز، کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی که از استان‌های مختلف به تهران آمده‌اند، پس از برگزاری تجمع مقابل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، مقابل مجلس شورای اسلامی و پس از آن نیز مقابل ساختمان امور استخدامی تجمع کردند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

تجمع کارگر کارخانه «کیان کُرد» امروز، سه‌شنبه سوم بهمن‌ماه، نیز ادامه دارد

باوجود آنکه روز گذشته (دوم بهمن ماه) معادل یک ماه از مجموع ۶ ماه معوقات مزدی کارگران رسمی و قراردادی پرداخت شده، اما نگرانی از وضعیت نامعلوم مابقی مطالباتشان باعث شد آنها امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

“دختر خیابان انقلاب” احتمالا در اوین است

دختری که اوایل دی ماه در تقاطع خیابان انقلاب و وصال تهران روسری‌ سفیدش را از سر برداشت و آن را بر سر چوب گرفت، احتمالا در زندان اوین است. نسرین ستوده وکیل دادگستری پیگیر وضعیت این زن جوان است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, زنان

آزادسازیِ اقتصادی، قیمتِ نان و فقر خانوارهای کارگری

جنبش اعتراضی توده‌های محروم که در روزهای اخیر در شهرهای مختلف کشور جریان داشته است، با پیامدهای فاجعه‌بار برنامهٔ آزادسازی اقتصادی ارتباط تنگاتنگ دارد. رژیم ولایتِ فقیه در ۱۰ آذرماه، باز هم با ترفندهایی همچون: “اصلاحِ قیمت نان”، “بهبودِ کیفیت نان”، “کاهشِ ضایعات نان” و افزایش “دستمزدِ کارگران خباز”، تصمیم گرفت ۱۵ درصد قیمت نان ... آزادسازیِ اقتصادی، قیمتِ نان و فقر خانوارهای کارگری

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, مقاله