پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا با اشاره به اینکه برای یافتن جنبش‌های اعتراضی دانشجویان آمریکایی، مشابه آنچه اکنون در این کشور شاهد هستیم، «باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم» تصریح کرد: فشار دانشجویان آمریکایی، «جو بایدن» را در دوراهی حمایت از اسرائیل یا جلب رضایت بخشی از رای‌دهندگانش قرار داده است. به گزارش روز پنج‌شنبه ... پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای شمالی, اسپانیا, اسراییل, انگلیس, حقوق بشر, غرب, فرانسه, فلسطین, مقاله, ویتنام

سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا

یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ که گفته می‌شود حامل مواد شیمیایی احتمالا خطرناکی بوده است، در نزدیکی یک پایگاه هوایی در آمریکا سقوط کرد. به گزارش ایسنا، یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ (F-۱۶) نیروی هوایی آمریکا که ظاهرا نوعی زباله شیمیایی را با خود حمل می‌کرد، در نزدیکی یک پایگاه هوایی در ایالت نیومکزیکو سقوط کرد. رسانه‌های ... سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, خبر, کره جنوبی, مکزیک

وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

گروهی از وکلای دولت آمریکا با توجه به گزارش‌ها درباره جنایات جنگی اسرائیل در غزه که آن را ناقض قوانین بین‌المللی و قوانین آمریکا تلقی کرده‌اند، خواستار متوقف شدن عرضه تسلیحات آمریکا به اسرائیل شدند. به گزارش ایسنا، گروهی از وکلای داخل و خارج از کشور، از جمله، حداقل ۲۰ نفر از آن‌ها که در ... وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین

واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

طی روزهای اخیر نیروهای اوکراینی مجبور به عقب‌نشینی از سه روستا در منطقه دونتسک شدند؛ اتفاقی که نه تنها نقاط آسیب‌پذیر اوکراین را عمیق‌تر کرده است، بلکه مسئله کمبود نیروهای این کشور را مجددا برجسته می‌کند. به گزارش ایسنا، پس از کمک‌های ایالات متحده به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که پیشتر ... واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپای مرکزی, اسلواکی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, رومانی, شرق اروپا, غرب, غرب اروپا, گزارش, لهستان, مجارستان, مولداوی

تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی

پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد که اعضای کنگره آمریکا هشدار دادند که صدور حکم بازداشت ضد مقامات اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد. به گزارش خبرگزاری مهر، در بحبوحه افزایش ابهامات درباره دادگاه لاهه که می‌تواند حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و همچنین سایر مقامات این رژیم را به اتهام نقض قوانین ... تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, فلسطین, هلند

پرنسا لاتینا؛ بایدن سیاست‌ ترامپ‌ را درعرصه سیاست خارجی ادامه خواهد‌ داد

براساس ارزیابی تحلیلگران، ‌موضوع کاهش تنش آمریکا با کوبا و ایران با سنگ‌اندازی‌های جدی از سوی کنگره و افرادی همچون «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی این نهاد آمریکایی روبروست.

 

به گزارش ایرنا؛ به نوشته خبرگزاری پرنسا لاتینا، طبق بررسی‌های رسانه‌ای صورت گرفته، در کارنامه منندز، ایجاد روابط با گروه‌های محافظه کار کوبایی آمریکایی در فلوریدا علیه هاوانا دیده می‌شود. حتی در حلقه نزدیکان وی افرادی وجود دارند که اقدامات تروریستی علیه کوبا را پیش می‌برند.

 

با گذشت چندین هفته از دولت دموکرات بایدن، هنوز اقدامی از سوی کاخ سفید درباره هاوانا مشاهده نشده و به گفته «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید همه چیز در حال «بررسی» است.

 

این تاخیر یا اصطلاحا «بررسی» ممکن است مرتبط با فشارهای سناتور منندز (رئیس کمیته روابط خارجی سنا) باشد. «بن رودز» مشاور امنیت ملی «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا که نقش کلیدی در مسائل مرتبط با ایران و کوبا داشته، می‌گوید: تیم بایدن حق دارد که بخواهد روابط حسنه‌ای با او داشته باشد. به همین خاطر در مسائل بسیاری با او هماهنگ خواهند بود.

 

اما در جایی که اختلاف نظر بین دیدگاه سناتور با دیدگاه دولت بایدن وجود دارد، در حالی که بایدن بخواهد او در سیاست خارجی‌اش در رابطه با ایران، کوبا و ونزوئلا بر سر کار باشد، به نقطه‌ای خواهیم رسید که گفت و گو ها بسیار دشوار خواهد شد.

 

اما آیا رابرت منندز، سنگی در مسیر سیاست خارجی بایدن است؟

 

به نوشته رسانه کوبایی، طبق تحلیل منابع مختلف، سناتور آمریکایی با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری سابق آمریکا تعهد و هماهنگی بیشتری نسبت به رئیس جمهوری کنونی داشت.

 

این سیاستمدار مجلس سنا، همچنین بارها در برابر سیاست دولت دموکرات پیشین در قبال کوبا موضع مخالف نشان داد و حتی اقدامات آن دولت را «نمایشی و اشتباه» خواند در حالی که به شدت خواستار تشدید تحریم‌ها بود.

 

منندز در رابطه اش با ترامپ مانند «خال» در میان صفوف دموکرات‌هاست. به ویژه آنکه بایدن می‌گوید که سیاستی عملی را دنبال خواهد کرد تا نقش اصلی آمریکا که در دوره ترامپ از دست رفته دوباره به واشنگتن برگرداند.

 

پرونده‌های کوبا و ایران برای رئیس کمیته روابط خارجی سنا ملموس نیست. او نفرت از انقلاب کوبا و به طور کلی از هر ملتی که دنباله روی نظریات و عقاید او نیست را به عنوان سکویی برای پیشبرد فعالیت‌های سیاسی خود قرار داده است.

 

«علی واعظ» مدیر آمریکایی پروژه ایران در گروه بین‌المللی بحران پیشتر اظهار داشت که دولت بایدن نیازمند حمایت کنگره است تا بتواند با توان کامل برنامه خود را پیش ببرد. در سال ۲۰۱۵ نه یک جمهوری‌خواه به نفع برجام رای داد و نه برجام مورد تایید همه سناتورهای دموکرات قرار گرفت. دو سناتور مهمی که به آن رای منفی دادند امروز رهبر اکثریت سنا یعنی چاک شومر و رئیس کمیته روابط خارجی سنا یعنی باب منندز هستند که هر دو کلید انتصاب مقامات عالی رتبه دولت بایدن در سنا را در دست دارند.

 

با روی کار آمدن «جو بایدن» در آمریکا در اول بهمن ماه سال جاری برخی فکر می‌کردند که سیاست‌های واشنگتن در جهان تغییر خواهد و به سمت صلح و آرامش رهنمون خواهد شد، ولی با اقدامات ۵۰ روزه بایدن در کشورهای سوریه، عراق و ادامه حمایت‌ها از متجاوزان سعودی – اماراتی در جنگ یمن، عکس این قضیه ثابت شد.

 

مساله مهم دیگری که در این جا وجود دارد این است که هم سران جدید آمریکا باید فکر و عملکرد خود را نسبت به دیگر کشورها تغییر دهند و هم کشورهای غربی همچون فرانسه و انگلیس، تا جهان بتواند روی صلح و آرامش را به خود ببیند. مطمئنا در دنیای این چنینی، تعاملات کشورها بر اساس احترام خواهد بود و امید است دیگر سخنی از تحریم و دخالت در امور کشورها و جنگ در جهان شنیده نشود.

 

با وجود سیاست‌های خصمانه دولت ترامپ در اعمال تحریم علیه هاوانا، مقامات و کارشناسان کوبا بعید می‌دانند دولت بایدن، به رغم وعده‌های بسیار برای ایجاد تحول در روابط دو کشور، بتواند تاثیر قابل توجهی در تغییر مناسبات آمریکا- کوبا ایجاد کند.

 

بایدن با نادیده گرفتن وعده هایش در کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، پس از راهیابی به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه (اول بهمن ۹۹) در واقعیت امر، به اعمال و اجرای سیاست‌های ترامپ در عرصه سیاست خارجی و بین‌المللی ایالات متحده ادامه می‌دهد.

سازمان ضد جنگ آمریکا: ایالات متحده و هم‌پیمانانش روزانه بیش از۴۰ بمب و موشک پرتاب می‌کنند

سازمان ضد جنگ “کد پینک” آمریکا اخیرا گزارشی منتشر کرد مبنی بر این که در ۲۰ سال گذشته، آمریکا و متحدانش به طور مداوم کشورهای دیگر را بمباران کرده و به طور متوسط ​​بیش از ۴۰ بمب و موشک در هر روز پرتاب کرده‌اند.  

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر, سوریه, ضد جنگ, عراق, یمن

جهت گیری‌های اصلی در راهکار جدید امنیت ملی آمریکا

دولت جو بایدن در راهکار جدید امنیت ملی مورد نظر خود، توجه اصلی را به روی چین- بعنوان “رقیب اصلی” آمریکا قرار داده، نقش متفاوتی برای روسیه تعریف کرده و برخی نقش آفرینان منطقه‌ای را هم از یاد نبرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, مقاله, میلیتاریسم

۸۰ نماینده مجلس آمریکا خواستار احیای رابطه با کوبا شدند

۸۰ عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای از جو بایدن خواستند تا تحریم‌های”ظالمانه” ترامپ علیه کوبا را لغو کرده و تعامل با این کشور کمونیست(سوسیالیست) را دوباره احیا کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, کوبا