رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

همزمان با اینکه وکلای مدافع مهاجران ونزوئلایی اخراج و بازداشت‌شده از سوی دولت «دونالد ترامپ» اعلام کردند این افراد تحت شکنجه‌های جسمی و روحی قرار دارند، دادگاه عالی آمریکا با صدور حکمی، اخراج مهاجران ونزوئلایی با استناد به «قانون دشمنان بیگانه» را ممنوع و متوقف کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، اخراج دسته‌جمعی مهاجران ونزوئلایی ... اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, السالوادور, انگلیس, تروریسم, جهان, خبر, کانادا, مهاجرت, ونزوئلا

نیویورک تایمز: آمریکا ۷ میلیارد دلار برای بمباران یمن هدر داد

رسانه آمریکایی حملات هوایی این کشور به یمن را یک رسوایی بزرگ توصیف کرد و گزارش داد: ایالات متحده چندین برابر بیشتر از پس‌انداز حاصل از قطع کمک‌های بشردوستانه به یمن برای بمباران این کشور هزینه کرده است. به گزارش ایسنا، رسوایی استفاده مقامات ارشد آمریکا از یک پیام‌رسان ناامن، موسوم به «سیگنال گیت» خشم ... نیویورک تایمز: آمریکا ۷ میلیارد دلار برای بمباران یمن هدر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس, زنان, کودکان, گرسنگی, یمن

«اورتگاس»: سیاست جنگ فرسایشی آمریکا علیه روسیه شکست خورده است

معاون فرستاده ویژه آمریکا به منطقه نسبت به شکست سیاست‌های این کشور در قبال روسیه اذعان کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، مورگان اورتگاس معاون فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه اذعان کرد که تاکتیک‌های این کشور به ویژه دولت بایدن برای راه انداختن جنگ فرسایشی علیه روسیه شکست خورده است. وی افزود: ... «اورتگاس»: سیاست جنگ فرسایشی آمریکا علیه روسیه شکست خورده است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تحلیل, خاورمیانه, روسیه

لاوروف و روبیو درباره مذاکرات صلح استانبول گفتگو کردند

وزرای خارجه روسیه و آمریکا در گفتگویی تلفنی درباره نتایج مذاکرات استانبول رایزنی کردند. باشگاه خبرنگاران به نقل از تاس؛ وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگوی تلفنی درباره نتایج مذاکرات استانبول گفتگو کردند. آژانس سیاست خارجی روسیه اعلام کرد: ... لاوروف و روبیو درباره مذاکرات صلح استانبول گفتگو کردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, ترکیه, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, صلح

پرنسا لاتینا؛ بایدن سیاست‌ ترامپ‌ را درعرصه سیاست خارجی ادامه خواهد‌ داد

براساس ارزیابی تحلیلگران، ‌موضوع کاهش تنش آمریکا با کوبا و ایران با سنگ‌اندازی‌های جدی از سوی کنگره و افرادی همچون «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی این نهاد آمریکایی روبروست.

 

به گزارش ایرنا؛ به نوشته خبرگزاری پرنسا لاتینا، طبق بررسی‌های رسانه‌ای صورت گرفته، در کارنامه منندز، ایجاد روابط با گروه‌های محافظه کار کوبایی آمریکایی در فلوریدا علیه هاوانا دیده می‌شود. حتی در حلقه نزدیکان وی افرادی وجود دارند که اقدامات تروریستی علیه کوبا را پیش می‌برند.

 

با گذشت چندین هفته از دولت دموکرات بایدن، هنوز اقدامی از سوی کاخ سفید درباره هاوانا مشاهده نشده و به گفته «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید همه چیز در حال «بررسی» است.

 

این تاخیر یا اصطلاحا «بررسی» ممکن است مرتبط با فشارهای سناتور منندز (رئیس کمیته روابط خارجی سنا) باشد. «بن رودز» مشاور امنیت ملی «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا که نقش کلیدی در مسائل مرتبط با ایران و کوبا داشته، می‌گوید: تیم بایدن حق دارد که بخواهد روابط حسنه‌ای با او داشته باشد. به همین خاطر در مسائل بسیاری با او هماهنگ خواهند بود.

 

اما در جایی که اختلاف نظر بین دیدگاه سناتور با دیدگاه دولت بایدن وجود دارد، در حالی که بایدن بخواهد او در سیاست خارجی‌اش در رابطه با ایران، کوبا و ونزوئلا بر سر کار باشد، به نقطه‌ای خواهیم رسید که گفت و گو ها بسیار دشوار خواهد شد.

 

اما آیا رابرت منندز، سنگی در مسیر سیاست خارجی بایدن است؟

 

به نوشته رسانه کوبایی، طبق تحلیل منابع مختلف، سناتور آمریکایی با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری سابق آمریکا تعهد و هماهنگی بیشتری نسبت به رئیس جمهوری کنونی داشت.

 

این سیاستمدار مجلس سنا، همچنین بارها در برابر سیاست دولت دموکرات پیشین در قبال کوبا موضع مخالف نشان داد و حتی اقدامات آن دولت را «نمایشی و اشتباه» خواند در حالی که به شدت خواستار تشدید تحریم‌ها بود.

 

منندز در رابطه اش با ترامپ مانند «خال» در میان صفوف دموکرات‌هاست. به ویژه آنکه بایدن می‌گوید که سیاستی عملی را دنبال خواهد کرد تا نقش اصلی آمریکا که در دوره ترامپ از دست رفته دوباره به واشنگتن برگرداند.

 

پرونده‌های کوبا و ایران برای رئیس کمیته روابط خارجی سنا ملموس نیست. او نفرت از انقلاب کوبا و به طور کلی از هر ملتی که دنباله روی نظریات و عقاید او نیست را به عنوان سکویی برای پیشبرد فعالیت‌های سیاسی خود قرار داده است.

 

«علی واعظ» مدیر آمریکایی پروژه ایران در گروه بین‌المللی بحران پیشتر اظهار داشت که دولت بایدن نیازمند حمایت کنگره است تا بتواند با توان کامل برنامه خود را پیش ببرد. در سال ۲۰۱۵ نه یک جمهوری‌خواه به نفع برجام رای داد و نه برجام مورد تایید همه سناتورهای دموکرات قرار گرفت. دو سناتور مهمی که به آن رای منفی دادند امروز رهبر اکثریت سنا یعنی چاک شومر و رئیس کمیته روابط خارجی سنا یعنی باب منندز هستند که هر دو کلید انتصاب مقامات عالی رتبه دولت بایدن در سنا را در دست دارند.

 

با روی کار آمدن «جو بایدن» در آمریکا در اول بهمن ماه سال جاری برخی فکر می‌کردند که سیاست‌های واشنگتن در جهان تغییر خواهد و به سمت صلح و آرامش رهنمون خواهد شد، ولی با اقدامات ۵۰ روزه بایدن در کشورهای سوریه، عراق و ادامه حمایت‌ها از متجاوزان سعودی – اماراتی در جنگ یمن، عکس این قضیه ثابت شد.

 

مساله مهم دیگری که در این جا وجود دارد این است که هم سران جدید آمریکا باید فکر و عملکرد خود را نسبت به دیگر کشورها تغییر دهند و هم کشورهای غربی همچون فرانسه و انگلیس، تا جهان بتواند روی صلح و آرامش را به خود ببیند. مطمئنا در دنیای این چنینی، تعاملات کشورها بر اساس احترام خواهد بود و امید است دیگر سخنی از تحریم و دخالت در امور کشورها و جنگ در جهان شنیده نشود.

 

با وجود سیاست‌های خصمانه دولت ترامپ در اعمال تحریم علیه هاوانا، مقامات و کارشناسان کوبا بعید می‌دانند دولت بایدن، به رغم وعده‌های بسیار برای ایجاد تحول در روابط دو کشور، بتواند تاثیر قابل توجهی در تغییر مناسبات آمریکا- کوبا ایجاد کند.

 

بایدن با نادیده گرفتن وعده هایش در کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، پس از راهیابی به کاخ سفید در ۲۰ ژانویه (اول بهمن ۹۹) در واقعیت امر، به اعمال و اجرای سیاست‌های ترامپ در عرصه سیاست خارجی و بین‌المللی ایالات متحده ادامه می‌دهد.

سازمان ضد جنگ آمریکا: ایالات متحده و هم‌پیمانانش روزانه بیش از۴۰ بمب و موشک پرتاب می‌کنند

سازمان ضد جنگ “کد پینک” آمریکا اخیرا گزارشی منتشر کرد مبنی بر این که در ۲۰ سال گذشته، آمریکا و متحدانش به طور مداوم کشورهای دیگر را بمباران کرده و به طور متوسط ​​بیش از ۴۰ بمب و موشک در هر روز پرتاب کرده‌اند.  

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر, سوریه, ضد جنگ, عراق, یمن

جهت گیری‌های اصلی در راهکار جدید امنیت ملی آمریکا

دولت جو بایدن در راهکار جدید امنیت ملی مورد نظر خود، توجه اصلی را به روی چین- بعنوان “رقیب اصلی” آمریکا قرار داده، نقش متفاوتی برای روسیه تعریف کرده و برخی نقش آفرینان منطقه‌ای را هم از یاد نبرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, مقاله, میلیتاریسم

۸۰ نماینده مجلس آمریکا خواستار احیای رابطه با کوبا شدند

۸۰ عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای از جو بایدن خواستند تا تحریم‌های”ظالمانه” ترامپ علیه کوبا را لغو کرده و تعامل با این کشور کمونیست(سوسیالیست) را دوباره احیا کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, کوبا