سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

همزمان با اینکه وکلای مدافع مهاجران ونزوئلایی اخراج و بازداشت‌شده از سوی دولت «دونالد ترامپ» اعلام کردند این افراد تحت شکنجه‌های جسمی و روحی قرار دارند، دادگاه عالی آمریکا با صدور حکمی، اخراج مهاجران ونزوئلایی با استناد به «قانون دشمنان بیگانه» را ممنوع و متوقف کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، اخراج دسته‌جمعی مهاجران ونزوئلایی ... اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, السالوادور, انگلیس, تروریسم, جهان, خبر, کانادا, مهاجرت, ونزوئلا

کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

دولت کلمبیا همزمان با ارائه درخواست عضویت در «بانک توسعه جدید» بریکس و تاکید بر اهمیت این موسسه به‌عنوان ابزاری کلیدی برای تامین پروژه‌ها در این کشور آمریکای جنوبی، از اَبَرپروژه‌ای مبنی بر ایجاد یک کانال ارتباطی میان اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس رونمایی کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، ... کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اقیانوس اطلس, اقیانوسیه, برزیل, بریکس, پاناما, چین, روسیه, کلمبیا, هندوستان

بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

رئیس بانک توسعه جدید بریکس بر نقش این نهاد در پیشبرد توسعه در جهان جنوب تاکید کرد و از جذب ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه در ۱۰ سال خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، دیلما روسف، رئیس بانک توسعه جدید بریکس (NDB)، در سخنرانی خود در آیین گشایش چهارمین نشست وزرای ... بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, جهان, چین, کارائیب, گزارش, مشارکت راهبردی

پرنسا لاتینا؛ جو بایدن و آمریکای لاتین جدید

خبرگزاری کوبا با تاکید بر عدم شفافیت سیاست‌های دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در قبال آمریکای لاتین نوشت: دولت آینده آمریکا باید با درک تحولات چهار سال اخیر کشورهای آمریکای لاتین نسبت به تنظیم روابط با این منطقه اقدام کند.

 

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا، خبرگزاری رسمی کوبایی «پرنسا لاتینا» در گزارشی با تیتر «جو بایدن و آمریکای لاتین جدید» به مسئله رویکرد دولت آینده آمریکا در قبال کشورهای منطقه آمریکای لاتین پرداخت و نوشت: جو بایدن رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا با فضای جدید و البته متغیری از آمریکای لاتین مواجه خواهد شد که بسیار متفاوت از وضعیت ۴ سال گذشته این منطقه در دوران آغاز به کار دونالد ترامپ است.

 

به نوشته پرنسا لاتینا، اگرچه منابع اطلاع رسانی دیپلماتیک برخی کشورهای منطقه از پیروزی بایدن استقبال کردند اما واقعیت این است که سیاست های دولت آینده بایدن نیز در قبال آمریکای لاتین ناشناخته بوده و اطلاعات دقیقی از آن در دست نیست.

 

در ادامه این گزارش آمده است: به زعم بسیاری از تحلیلگران، مسائلی مانند مقابله فوری با بحران همه گیری کووید-۱۹ و پیامدهای آن بر شرایط اشتغال و اقتصاد، چند دستگی سیاسی و اجتماعی حاکم بر جامعه، جبران اشتباهات دولت ترامپ در تخریب روابط با سایر قدرت ها و متحدانش جزو اولویت های اصلی کاخ سفید خواهد بود.

 

با این حال کارشناسان معتقدند مطالعه تحولات سال های اخیر آمریکای لاتین که زمانی به «حیاط خلوت» آمریکا شهرت داشت، بیانگر این مطلب است تنظیم روابط آینده با کشورهای این منطقه، رویکرد و رفتار متفاوتی را می‌طلبد. زیست یک سال دشوار برای مردم این منطقه جغرافیایی که با نقاط تاریک و روشن بسیاری همراه بود، بایدن و معاونش «کامالا هریس» را مجاب خواهد کرد تا با نگاهی تازه به آمریکای لاتین بنگرند.

 

این رسانه کوبایی با اشاره به تحولات برخی کشورهای این منطقه نوشت: بولیوی پس از یکسال تجربه تلخ کودتا تحت حمایت مستقیم واشنگتن که نهایتا منجر به استعفا و پناهنگی «اوو مورالس» شد، به تازگی توانسته است با انتخاب «لوئیس آرسه» وزیر اقتصاد پیشین دولت مورالس و رهبر حزب «جنبش به سوی سوسیالیست» در مسیر احیای دمکراسی گام بردارد.

 

با پیروزی دوباره سوسیالیست ها در بولیوی، مثلث جریان مخالف لیبرال‌ها در آمریکای لاتین که متشکل از کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه بود، به یک ۴ ضلعی بدل خواهد شد. پیروزی «آلبرتو فرناندز» نامزد چپ میانه رو نیز در انتخابات ریاست جمهوری آرژانتین و شکست «مائوریسیو مکری» تحول مهم دیگری در منطقه آمریکای لاتین محسوب می‌شود.

 

همچنین پس از سالها انتظار و در پی تظاهرات گسترده، بیش از ۷۸ درصد مردم شیلی در همه پرسی یک‌شنبه (چهارم آبان) با هدف مقابله با نابرابری اقتصادی در پای صندوق‌های رأی، به طرح اصلاح قانون اساسی این کشور “آری” گفتند. بدین ترتیب برای نخستین بار در تاریخ این کشور آمریکای لاتین، رای دهندگان به پیش نویس قانون اساسی جدیدی رای می‌دهند که جایگزین قانون اساسی‌ فعلی می‌شود که در سال ۱۹۸۰ و در دوران دیکتاتوری ژنرال آگوستو پینوشه تدوین شد.

 

آمریکا همواره خود را قیم امریکای لاتین و این منطقه را حیاط خلوت خود دانسته و به همین دلیل رویکرد سلطه گرانه و تلاش برای براندازی سران و دولت های چپگرا در این منطقه که بر خلاف خواست و منافع واشنگتن عمل کنند را سرلوحه سیاست خود قرار داده است.

 

در حالی که آمریکای لاتین در طول این سال‌ها نزد ترامپ از چندان اولویت و جایگاه ویژه ای برخوردار نبوده، نهایت توجه دولت ترامپ به این منطقه حول محور مهاجرت، آن هم از لحاظ حفظ امنیت و ثبات منطقه دارای اهمیت بوده است؛ الگوی رفتار سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ نسبت به آمریکای لاتین پس از رفتار «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری سابق با ماهیتی نرم، در طول سال‌های اخیر نسبت به کشورهای چپگرا از جمله کوبا و ونزوئلا، ماهیتی سخت و ستیزه‌جویانه یافته است.

 

کشورهای برزیل، آرژانتین، شیلی، کلمبیا، پاراگوئه و اوروگوئه از جمله کشورهای تحت حاکمیت دولت‌های راستگرا در منطقه آمریکای لاتین که به عنوان کشورهای متحد آمریکا با سیاست‌های متمایل به غرب همواره با کاخ سفید همسو بوده اند، گمان می‌رود که با انتخاب نامزد دمکرات به سمت ریاست جمهوری نیز این روال همچنان ادامه یابد.

 

افزایش حضور کشورهایی همچون چین و روسیه در آمریکای لاتین، تقویت روابط متحدان استراتژیک همچون ونزوئلا و جمهوری اسلامی ایران، سیاست شدید ضد مهاجران لاتین تبار، تقویت روحیه ضد آمریکایی و استکبارستیزی کشورهای چپگرا و همچنین حمایت از دولت‌های دست نشانده در کشورهای مغضوب آمریکا، نه تنها زنگ خطرها بروز خدشه به امنیت و تضعیف دامنه یکجانبه گرایی‌های آمریکا را از مدت ها پیش برای دولتمردان کاخ سفید به صدا در آورد، بلکه امروز باید دید انتخابا نامزد دمکرات به عنوان مستاجر جدید کاخ سفید چه سرنوشتی در حوزه سیاست خارجی واشنگتن در قبال آمریکای لاتین را رقم خواهد زد.

رئیس کنگره پرو به انجام کودتا متهم شد

رئیس کنگره پرو پس از اینکه رئیس جمهور سابق اواخر روز دوشنبه به دنبال رأی‌گیری مناقشه‌برانگیز در کنگره برکنار شد، به عنوان رئیس جمهور سوگند یاد کرد و این امر اتهامات مبنی بر کودتا را برانگیخته است.

ادامه

امریکای لاتین, پرو, جهان, خبر

مردم کوبا به امید کاهش تحریم‌ها، برد بایدن را تحسین کردند

روز شنبه بعد از معرفی “جو بایدن” به عنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رانندگان در هاوانا، پایتخت کوبا، بوق خودروهای خود را به صدا درآورند و پیروزی بایدن را جشن گرفتند. این عمل، منعکس‌کننده امید این جزیره تحت کنترل کمونیست‌ها برای آن است که رئیس جمهور تازه آمریکا به دنبال بهبود روابط واشنگتن و ... مردم کوبا به امید کاهش تحریم‌ها، برد بایدن را تحسین کردند

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, کوبا

آمادگی کوبا برای همکاری با ایران در زمینه تولید واکسن کرونا

به گزارش اداره کل اطلاع رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدار با مقامات کوبایی به شکل ویدئو کنفرانسی با آقای میگل دیاز کانل رییس جمهور کوبا گفت وگو و تبادل نظر کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکای لاتین, ایران, جهان, خبر, سیاسی, کوبا