ترامپ جزئیات تماس تلفنی خود با شی جین پینگ را فاش کرد

ترامپ از تماس تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای و مثبت با رئیس جمهور چین، خبر داد که بر توافق تجاری اخیر متمرکز سفر به کشور‌های یکدیگر بود. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویتر؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا امروز پنجشنبه با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین تماس تلفنی برقرار و اعلام کرد که این مکالمه تقریبا ... ترامپ جزئیات تماس تلفنی خود با شی جین پینگ را فاش کرد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, اوکراین, جهان, خبر, روسیه

آکسیوس: چگونه چین محبوب شد؛ راز نگاه مثبت جهان چیست؟

«آکسیوس»، پایگاه خبری-سیاسی آمریکایی، با استناد به نظرسنجی شرکت آمریکایی «مورنینگ کانسالت» که در ۴۱ کشور انجام شده، گزارش داد محبوبیت جهانی چین طی یک سال گذشته روندی صعودی و باثبات داشته و از ماه مارس امسال با شتابی محسوس همراه شده است. بر اساس این گزارش، تا پایان ماه مه، چین به امتیاز خالص ... آکسیوس: چگونه چین محبوب شد؛ راز نگاه مثبت جهان چیست؟

ادامه

آفریقا, آمریکا, اقتصادی, ایران, بریکس, جهان, چین, سیاسی, شرق آسیا, صلح, عربستان, فرانسه, گزارش, معیشت

شورای روابط خارجی: اقدامات روسیه، تحریم آمریکا و اروپا را ناکارآمد کرد

اندیشکده آمریکایی «شورای روابط خارجی» تحریم سه ساله و گسترده آمریکا و اروپا علیه روسیه را واجد تاثیرگذاری مناسب ندانست و تصریح کرد که مسکو با برخی اقدامات سریع خود قادر شد تحریم‌ها را بی‌تاثیر کند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این اتاق فکر مطرح و منتفذ آمریکایی در ارزیابی نتیجه سیاست تحریمی غرب علیه ... شورای روابط خارجی: اقدامات روسیه، تحریم آمریکا و اروپا را ناکارآمد کرد

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, صندوق بین‌المللی پول, گزارش

مردم بلغارستان در مخالفت با تغییر ارز ملی به یورو طی تظاهراتی خواستار برگزاری همه‌پرسی شدند

هزاران نفر از مردم بلغارستان در تظاهراتی با طرح دولت این کشور برای تغییر ارز ملی به یورو مخالفت کرده و خواستار برگزاری همه‌پرسی در این باره شدند. به گزارش ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، گروه‌های مدنی و احزاب ملی‌گرا سازماندهی تظاهرات روز شنبه در صوفیه پایتخت بلغارستان را برعهده داشتند. معترضان پرچم‌های بلغارستان در ... مردم بلغارستان در مخالفت با تغییر ارز ملی به یورو طی تظاهراتی خواستار برگزاری همه‌پرسی شدند

ادامه

اتحادیه اروپا, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بلغارستان, تورم, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر

یدیعوت آحارنوت: اسرائیل مشروعیت بین‌المللی خود را از دست داده است

«ایتامار آیچنر»، خبرنگار بخش سیاسی روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارنوت» با انتقاد جدی از سیاستهای «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل در جنگ غزه اذعان کرد که این رژیم در حال حاضر همدردی جهانی و مشروعیت بین المللی خود را از دست داده و به شدت منزوی شده است. به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری ایرنا، «ایتامار آیچنر»، خبرنگار ... یدیعوت آحارنوت: اسرائیل مشروعیت بین‌المللی خود را از دست داده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, اسراییل, اقتصادی, ایران, جهان, خلیج فارس, سازمان ملل, عربستان, فرانسه, فلسطین, گزارش, مجارستان, نسل‌کشی

پراجکت سیندیکیت؛ چین بار دیگر یکه‌تازی می‌کند

دونالد ترامپ، تجریه اخیر ابتلایش به ویروس کرونا را به مثابه نشانه‌ای از شجاعت خود نشان می‌دهد. این در حالی است که یکچنین چیزی اساسا واقعیت ندارد. تبعات وخیم اقتصادی رویکرد وی به بحران شیوع جهانی ویروس کرونا، دقیقا در نقطه مقابل ریکاوری و بازیابی اقتصادی قدرتمندانه چین در عرصه بین المللی، پس از اپیدمی گسترده ویروس کرونا در این کشور است.

 

به گزارش فرارو- “استفان روچ” استاد دانشگاه ییل آمریکا در مقاله‌ای برای “پایگاه خبری پراجکت سیندیکیت”، از موقعیت برتر چین در زمینه ریکاوری و بازیابی اقتصادی در عصر کرونا نوشته و بر این نکته تاکید کرده که عملکرد دولت آمریکا در این زمینه، کاملا ناامید کننده بوده است. وی در این رابطه می‌نویسد:

 

«همانطور که چین در دوره پس از بحران بزرگ اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۸، پیشتاز دیگر کشور‌ها در زمینه ریکاوری و بازیابی اقتصادی بود، اکنون نیز پکن در حال اجرای یک نمایش مشابه است. وضعیت ریکاوری اقتصادی چین در میان کشور‌های توسعه یافته، تقریبا بی نظیر است. متاسفانه این مساله، یک حقیقت تلخ در آمریکا یعنی همان کشوری که چین در آن به مثابه یک شیطان تصویر می‌شود، است».

 

به گزارش فرارو، بدون تردید، بحران‌های اقتصادی سال ۲۰۰۸ جهان و همچنین پاندمی ویروس کرونا، ماهیتی کاملا متفاوت دارند. وال استریت آمریکا، مسبب اصلی بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ بود. این در حالی است که بحران شیوع ویروس کرونا از شهر ووهان چین آغاز شد. با این حال، در هر دو مورد، پاسخ و واکنش چین به بحران ها، به مراتب از نوعِ واکنش آمریکا، تاثیرگذار‌تر و درست‌تر بوده است. در طی دوره پنج ساله پس از بحران اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۸، میانگین رشد واقعی تولید ناخالص داخلی آمریکا، ۸.۶ درصد بوده است. اگر چه این رشد در مقایسه با میزان رشد اقتصادی دوره پنج ساله قبل از بحران، کمتر بوده، با این حال، به مراتب بیشتر از (چهار برابر بیشتر) میانگین ضعیف رشد اقتصادی سالانه آمریکا در دوره زمانی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ (که این میزان، ۲.۱ درصد بود)، بوده است.

 

واکنش و پاسخ مناسب چین به بحران شیوع جهانی ویروس کرونا، حقایق اقتصادی قایل تاملی را چه در مورد شرایط فعلی و چه در مورد آینده، افشا می‌کند. گزارش تولید ناخالص داخلی چین در سه ماه سوم سال ۲۰۲۰ به این نکته اشاره دارد که اقتصاد چین با سرعت بالا به دوره قبل از اپیدمی ویروس کرونا بازگشته است. امری که تبعات و نشانه‌های خاصی را برای اقتصاد جهانی به همراه خواهد داشت.

 

مقایسه این مساله با اقتصاد آمریکا کاملا قابل توجه است. هر دو اقتصاد (چین و آمریکا)، در جریان بحران شیوع ویروس کرونا، با مصائب و انقباض اقتصادی قابل توجهی مواجه شدند. انقباض اقتصادی ۳۳.۸ درصدی اقتصاد چین در جریان سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰، تقریبا مشابه انقباض ۳۱.۲ درصدی اقتصاد آمریکا در سه ماهه دوم سال مذکور بوده است. بر اساس داده‌های موثق ماهانه، رشد واقعی سه ماه سوم تولید ناخالص داخلی آمریکا، حدودا ۳۵ درصد بوده است. این میزان، اگر چه آمار خوبی برای آمریکا است، با این حال، در مقایسه با چین، به مراتب کمتر بوده است (حدودا ۲۰ درصد کمتر). از طرفی نباید فراموش کرد که آمار‌های تولید ناخالص داخلی اقتصاد آمریکا بر اساس آنچه عنوان شد، حدودا سه درصد کمتر از نقطه اوج آن در سال ۲۰۱۹ بوده است.

 

با این همه، نرخ‌های ریکاوری اقتصادی، بازگو کننده تمامی حقایق نیستند. نرخ‌های ریکاوری اقتصادی پس از یک دوره بحران سنگین، حاکی از یک بازیابی شدید هستند و چندان نمی‌توان به آن‌ها تکیه کرد. آنچه واقعا می‌توان به آن تکیه کرد این است که پس از گذشت مدتی ببینیم آیا روند رشد اقتصادی ادامه دار است یا خیر. این دقیقا همان نقطه‌ای است که چین به نحو قابل توجهی، راه خود را از آمریکا جدا می‌کند و برتری خود را در عرصه بین‌المللی دیکته می‌کند.

 

نوعِ واکنش چین به بحران شیوع ویروس کرونا تا حد زیادی وامدارِ واکنش آن به بحران مالی جهان در سال ۲۰۰۸ بوده است. هدف در آن زمان برای چین از همان ابتدا کاملا واضح و روشن بود: “اولویت اصلی باید مخاطب قراردادنِ منبع اصلی شوک و بحران باشد نه آسیب‌ها و تبعات جانبی آن”. بسته محرک مالی چین به ارزش ۵۹۶.۴ میلیارد دلار در آن زمان به این دلیل مفید بود که چین اقدامات محکم و قاطعی را جهت محافظت از بازار‌های مالی خود در برابر یک بیماری بسیار خطرناک و گسترده اتخاذ کرده بود.

 

واکنش و نوع عملکرد چین در دوره کنونی نیز کاملا مشابه گذشته است: اول، چین اقدامات بسیار گسترده و سخت گیرانه‌ای را جهت حمایت از شهروندان خود در برابر شیوع گسترده ویروس کرونا انجام داده و می‌دهد و سپس، این کشور سیاست‌های مالی و پولی مناسبی را برای تقویت بنیه اقتصادی چین و پیشرفت آن در بحبوحه بحران بکار گرفته و می‌گیرد. این رویکرد، کاملا با نوعِ رویکردی که آمریکا جهت مقابله با ویروس کرونا و تبعات اقتصادی آن در پیش گرفته، تفاوت دارد. دولت آمریکا به جای اینکه بر توقف روند شیوع ویروس کرونا و تقویت بخش بهداشت و سلامت تاکید ورزد، بسته‌های محرک پولی و مالی زیادی را طراحی کرده و عمدتا معطوف به پیامد بوده تا علت بحران.

 

این مساله به خوبی، تفاوت در رویکرد دولت چین و دولت آمریکا به رهبری ترامپ را در مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا نشان می‌دهد. در چین برخلاف آمریکا، هیچگونه مخالفت و مقاومتی در برابر استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، و نمونه گیری گسترده و تبدیل آن به یک هنجار در جامعه، وجود نداشته و ندارد. تنها کافی است به این مساله توجه کنیم که در اوایل ماه پاییز سال جاری میلادی، دست کم نه میلیون نفر در کینگدائو چین، هدف آزمایش ویروس کرونا قرار گرفتند. این اقدام در کمتر از پنج روز و پس از ابتلای کمتر از ۲۰ نفر از اهالی این منطقه به ویروس کرونا انجام گرفت. در عوض، ترامپ ابتلای خود به ویروس کرونا را نشانه‌ای از شجاعتش اعلام می‌کند و هیچ اشاره‌ای به خطرات و تهدیداتی که جامعه آمریکا را هدف قرار داده و می‌دهند، نمی‌کند.

 

در این چهارچوب، نتایج خیره کننده تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه سوم سال جاری میلادی، در تضاد و تناقض آشکارتری با وضعیت مبهم و نامشخص اقتصاد آمریکا در عصر پس از لغو محدودیت‌ها در آمریکا است. آشفتگی مداوم در بازار کار آمریکا (آمریکا شاهد بیشترین میزان ثبت نام جهت دریافت بیمه بیکاری در کل تاریخ خود است) در برهه کنونی، کاملا چشمگیر است. این مساله می‌تواند تا حد زیادی با آغاز موج جدیدی از بحران شیوع ویروس کرونا در این کشور (آمریکا)، تشدید شود و آمریکا را در یک بحران اقتصادی و اجتماعی بسیار عمیق غرق کند.

آیا به‌نفع شرکت‌های امریکایی‌ست که با “دیپلماسی نظامی” تحریک‌آمیز آمریکا علیه مشتریان بزرگ خود همراه شوند

چین درچارچوب تقویت مقابله با چالش های فزاینده نظامی و سیاسی آمریکا و برای متوقف کردن برنامه فروش تسلیحاتی واشنگتن به تایوان به ابزارهای مقاومتر و موثرتری از جمله تحریم تسلیحاتی شرکت‌های فروشنده این تسلیحات به تایوان روی آورده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, مقاله

آمریکا نفت سرقتی از ایران در آب‌های آزاد را فروخت

وزارت دادگستری آمریکا روز پنجشنبه برخلاف قوانین بین المللی اعلام کرده که ۱.۱ میلیون بشکه از نفت چهار کشتی توقیفی در آب های‌ آزاد را فروخته است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, ونزوئلا, یمن

اروپا منتظر انتخابات آمریکا برای گشایش اینستکس است

رییس اتاق بازرگانی ایران و اتریش اظهار داشت: فکر می‌کنم تا حد زیادی به بازیگران اینستکس معلوم شده که فعال شدن آن نیاز به چراغ سبز آمریکا دارد که شرکت‌های اروپایی بتوانند از ایران نفت و فرآورده‌های نفتی بخرند یا خریداران کشورهای دیگر بتوانند مبلغ خرید نفت را از طرق بانکی به اینستکس برسانند.

ادامه

اتریش, اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, ترکیه, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, ژاپن, سوریه, عراق, کره جنوبی, مذاکرات اتمی, هندوراس