کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که ممکن است غرب پس از انتخابات پارلمانی اقدامات تحریک آمیز جدی در گرجستان ترتیب دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایراکلی گوگاوا، کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که غرب ممکن است پس از انتخابات پارلمانی که در ۲۶ اکتبر برگزار ... کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

ادامه

آذربایجان, آسیای میانه, ارمنستان, اروپا, اورآسیا, تحلیل, روسیه, غرب, قفقاز, گرجستان, نئولیبرالیسم

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در اتخاذ تصمیمات مهم و سرنوشت‌ساز ابراز تاسف کرد و اصلاحات اساسی را در ساختار این نهاد بین‌المللی خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کازینفروم، بریک والی سخنگوی ریاست جمهوری قزاقستان اظهار داشت که قاسم‌ژومارت توقایف رئیس‌جمهوری این کشور با ابراز تاسف نسبت ... رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

ادامه

آسیای میانه, بریکس, تحلیل, جهان, چین, سازمان ملل, قزاقستان

رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

رئیس جمهور قزاقستان امروز در دیدار با صدراعظم آلمان اعلام کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، «قاسم جومرت توکایف»، رئیس جمهور قزاقستان امروز دوشنبه در دیدار با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در شهر آستانه در سخنانی تصریح کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر ... رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

ادامه

آسیای میانه, آلمان, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ نیابتی, چین, روسیه, شرق اروپا, صلح, قزاقستان

پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

رئیس جمهوری روسیه پس از گفت‌وگو با همتای مغول خود گفت: مسکو آماده کمک به مغولستان در زمینه تامین سوخت و همچنین آماده اجرای پروژه‌های هسته‌ای مشترک است. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین گفت: کشور ما مدت‌هاست که منابع انرژی مورد نیاز خود را به اقتصاد مغولستان ارائه کرده است ... پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

ادامه

آسیای میانه, اقتصادی, جهان, روسیه, گزارش, مشارکت راهبردی, مغولستان

برگماری رئیس‌جمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، کارزار پرهیاهوی نمایش انتخاباتی برای به پیروزی رساندن مسعود پزشکیان در مقام رئیس‌جمهور “اصلاح طلب و مستقل” حتی در ظاهر و کوتاه‌مدت هم نتوانست “وحدت” مورد نظر خامنه‌ای برای “حفظ نظام” را ایجاد کند. برخلاف ظاهر امر و اخبار تبلیغاتی و نظریه‌پردازی‌های طیف وسیع تحلیلگران دل‌بسته به جمهوری اسلامی، کل “نظام” ... برگماری رئیس‌جمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده

ادامه

آزادی, آسیای میانه, آمریکا, اروپا, استبداد, اقتصاد سیاسی, اقتصادی, ایران, تحریم, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, فاشیسم, نئولیبرالیسم

پایگاه “اینترسپ” : جوخه‌های مرگ آمریکا مسئول کشتار کودکان افغان

پایگاه تحلیلی “اینترسپ” آمریکا در گزارشی جوخه های مرگ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را مسئول کشتار کودکان افغان دانست و نوشت: شبه نظامیان تحت حمایت آمریکا برای تحقق راهبرد خروج آمریکا از یک جنگ بلند مدت در افغانستان دست به کشتار کودکان و نوجوانان این کشور زده‌اند.

 

به گزارش ایرنا از این رسانه آمریکایی، در میان تعداد زیادی از غیرنظامیانی که طی حداقل ۱۰ حمله شبانه در ولایت “وردک” در مرکز افغانستان قتل عام شدند پسر بچه‌هایی هستند که شب سرد زمستان در مدرسه “امر خیل” به قتل رسیدند.

 

براساس این گزارش، اعتقاد عمومی بر این است که این عوامل که کار خود را از دسامبر ۲۰۱۸ آغاز کرده و برای حداقل یک سال ادامه دادند، به یک واحد شبه نظامی آموزش دیده نخبه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) موسوم به” ۰۱ ” تعلق دارند که با مشارکت نیروهای عملیاتی ویژه ایالات متحده و نیروی هوایی، در این کشور (افغانستان) به ترور غیرنظامیان دست می‌زنند.

 

اینترسپ این اطلاعات را بر اساس مصاحبه با بیش از ۵۰ نفر از ساکنان وردک از جمله ۲۰ بازمانده و شاهد و ۲۹ نفر از بستگان قربانیان و ساکنان محلی تهیه کرده است که پس از چند ساعت از وقوع قتل ها، پیامدهای آنها را مشاهده کرده‌اند.

 

طبق این گزارش، این ۱۰ حمله منجر به کشته شدن حداقل ۵۱ غیرنظامی شد که در بیشتر موارد کشته شدگان که مردان جوان، نوجوانان تا ۸ ساله و حتی زنان بودند، تعداد کمی از آنها با طالبان رابطه رسمی داشتند.

 

ساکنان چهار استان وردک، چاک، سیدآباد و دایمیرداد از یک رشته قتل عام، اعدام، مثله کردن، ناپدید شدن، حمله به مراکز درمانی و حمله هوایی به سازه‌هایی که در آنها غیرنظامیان ساکن هستند صحبت کردند.

 

به گفته این افراد، قربانیان به ندرت از طالبان بوده‌اند. با این حال این واحد افغان و سران آمریکایی آن هرگز توسط دولت افغانستان یا ایالات متحده مسئول شناخته نشده‌اند.

 

اختر محمد طاهری رئیس شورای ولایتی وردک در این خصوص گفت: “آمریکایی‌ها روی تمام قواعد جنگ، حقوق بشر و همه چیزهایی را که ادعا کرده بودند برای افغانستان به ارمغان می‌آورند پا گذاشته‌اند. آن‌ها خود به عنوان تروریست رفتار می‌کنند، وحشت و خشونت نشان می‌دهند و فکر می‌کنند از این طریق امور را کنترل خواهند کرد”.

 

مشاوران آمریکایی سیا اعضای واحد افغان را آموزش می‌دهند و حتی اهداف خود را انتخاب می‌کنند. سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در آموزش، مسلح سازی و تامین بودجه شبکه های بومی نیز سابقه طولانی دارد.

 

پاتریشیا گاسمن مدیر وابسته بخش آسیا در دیده‌بان حقوق بشر در این خصوص گفت: “سیا مدت هاست که جنگ افغانستان را به عنوان جنگ خود می‌داند.”

 

وی در این خصوص افزود: “کشتار پسران در وردک نشان می‌دهد که گروه ۰۱ در تلاش بوده تا نه تنها دشمنان موجود، بلکه دشمنان بالقوه آینده را نیز از بین ببرد”.

 

گاسمن نقش اینده سیا در افغانستان را مبهم توصیف کرد و گفت: “حتی اگر نیروهای منظم ایالات متحده از این کشور خارج شوند، سیا می‌تواند ظرفیت عملیاتی برخی واحدهای جایگزین افغانستان را حفظ کند”.

 

این درحالی است که جدیدترین نظرسنجی سازمان حقوق بشر افغانستان نشان می‌دهد که ۷۹ درصد از اقلیت‌های قومی جامعه افغانستان خود را جزیی از روند صلح کشورشان نمی‌دانند که با مدیریت دولت آمریکا در جریان است.

 

حتی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز به تازگی در گزارشی از ترورهای ۶ ماه اول سال ۲۰۲۰ ، اعلام کرد که ۳۱ درصد کل تلفات انسانی در این کشور، غیر نظامیان و ناشی از قتل‌های هدفمند است.

 

کمیسیون حقوق بشر افغانستان می‌گوید خبرنگاران، روحانیون، کارمندان غیرنظامی نهادها، فعالان حقوق بشر، کودکان و زنان و دیگر شهروندان، بی‌باکانه کشته شده‌اند.

 

این گزارش با اعلام اینکه تنها طی هفته گذشته ۵ خبرنگار افغان کشته شدند، افزود: حمله هدفمند به غیرنظامیان از مصداق‌های آشکار جنایت جنگی است. از همین‌رو، در بسیاری موارد هیچ گروه مسلح مخالف دولت حاضر نمی‌شود مسئولیت این خونریزی‌ها را به عهده بگیرد. هرچند در برخی موارد، داعش با صدور بیانیه‌هایی مسئولیت این قتل‌ها را پذیرفته است.

 

در هر حال، جنگ و خونریزی در افغانستان به رغم تلاش‌ها تحت مدیریت آمریکا برای رسیدن به آنچه توافق صلح و آتش‌بس با طالبان خوانده می‌شود، ادامه دارد.

 

با این وجود گروه طالبان مورد حمایت آمریکا تاکنون حاضر نشده ‌است به خواست افغان‌ها و جامعه جهانی، برای پایان دادن به جنگ تن دهد.

دبیرکل حزب کنگره ملی افغانستان خواستار پایان حضور آمریکا در منطقه شد

دبیرکل حزب کنگره ملی افغانستان با بیان اینکه کشورهای منطقه باید برای خروج آمریکا از منطقه متحد شوند افزود:واشنگتن باید به حضور نظامی و اشغالگری خود در کشورهای منطقه پایان دهد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, ایران, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, دخالت نظامی

رد خواست طالبان و آمریکا از طرف رئیس جمهوری افغانستان

رئیس جمهوری افغانستان خواسته گروه تروریستی طالبان و آمریکا را برای آزادی بیش از هفت هزار زندانی طالبان رد کرد و گفت که تا زمان پایان نیافتن جنگ و خشونت هیچ فردی از طالبان آزاد نخوهد شد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, خبر

بلژیک نظامیان خود را از افغانستان خارج می‌کند

همزمان با ادعای آمریکا مبنی بر خروج نیمی از نظامیان خود از افغانستان، وزیر دفاع بلژیک نیز از آمادگی برای بازگرداندن ۷۰ نظامی این کشور از افغانستان طی سال میلادی آتی خبر داد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بلژیک, جهان, خبر, ناتو

ارتش آمریکا پس از کاهش نیروها همچنان ۲ پایگاه بزرگ خود در افغانستان را حفظ می‌کند

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد، همزمان با اجرای دستورات رئیس جمهوری در حال کناره‌گیری آمریکا برای کاهش سطح نیروهای آمریکایی در افغانستان و رساندن آن به ۲۵۰۰ نیرو تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱، پنتاگون برنامه‌های کاهش نیروها در افغانستان را تایید کرده اما همچنان دو پایگاه بزرگ خود در این کشور جنگ‌زده را حفظ ... ارتش آمریکا پس از کاهش نیروها همچنان ۲ پایگاه بزرگ خود در افغانستان را حفظ می‌کند

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, خبر, دخالت نظامی

نیروهای آمریکایی ۱۰ پایگاه خود در افغانستان را ترک کردند

منابع امنیتی افغانستان اعلام کردند ۱۰ پایگاه آمریکا در افغانستان در پی تصمیم واشنگتن برای خروج شماری از نظامیان این کشور از افغانستان تخلیه شد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, حضور نظامی