توافق هند و پاکستان برای عقب‌نشینی نیرو‌ها به مواضع قبل از درگیری

پاکستان و هند توافق کردند که نیرو‌هایشان تا اواخر ماه مه به مواضع قبل از درگیری عقب‌نشینی کنند. باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه گزارش داد که هند و پاکستان توافق کرده‌اند که نیرو‌هایشان تا پایان این ماه به مواضع زمان صلح عقب‌نشینی کنند. یک مقام ارشد امنیتی پاکستان به این خبرگزاری گفت: “نیرو‌ها ... توافق هند و پاکستان برای عقب‌نشینی نیرو‌ها به مواضع قبل از درگیری

ادامه

پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, صلح, نپال, هندوستان

ماهواره هندی پس از پرتاب در فضا گم شد

تلاش هندوستان برای پرتاب یک ماهواره رصد زمین در بامداد امروز با شکست روبرو شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، ماهواره EOS-۰۹ سازمان فضایی هند(ISRO) همراه یک موشک PSLV از مقر فضایی ساتیش داوان در ساعت ۰۰:۲۹ دقیقه بامداد امروز به وقت گرینویچ به فضا پرتاب شد. این ماهواره به دلیل اختلالی ... ماهواره هندی پس از پرتاب در فضا گم شد

ادامه

جنوب آسیا, جهان, خبر, دانش, هندوستان

سی‌ان‌ان: درگیری هند و پاکستان یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن است

منابع نظامی پاکستان در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان ادعا کردند که در درگیری‌های اخیر بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد، در مجموع ۱۲۵ جت جنگنده بیش از یک ساعت در آسمان به تبادل موشک پرداختند. طبق گزارش شبکه آمریکایی، در صورت تأیید این ادعا، درگیری مذکور یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن خواهد بود. به ... سی‌ان‌ان: درگیری هند و پاکستان یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن است

ادامه

آلمان, پاکستان, تاریخ, تروریسم, جنگ میهنی, جنوب آسیا, جهان, خبر, روسیه, هندوستان

استفاده هند از پهپاد‌های اسرائیلی در حمله به پاکستان

رسانه‌ها خبر دادند که پهپادهای استفاده شده توسط ارتش هند علیه پاکستان، ساخت اسرائیلی بودند. به گزارش ایلنا به نقل از اکسپرس تریبون، رسانه‌ها اعلام کردند که پهپادهای استفاده شده توسط هند در حملات اخیر به پاکستان، پهپادهای «هاروپ ام.کی۲» ساخت اسرائیل هستند. این نوع پهپادها، پهپادهای نظارتی با ارتفاع بالا بوده و قادر به ... استفاده هند از پهپاد‌های اسرائیلی در حمله به پاکستان

ادامه

اسراییل, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, هندوستان

تنش میان همسایگان اتمی شبه‌قاره؛ هند در رزمایش دریایی موشک شلیک کرد

نیروی دریایی هند در ادامه تنش با پاکستان بر سر حادثه پهلگام (Pahalgam) کشمیر، در رزمایش دریایی با شلیک چندین موشک دوربرد اقدام به قدرت نمایی کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تارنمای نشریه «هندوستان تایمز» (Hindustan Times) نوشت: نیروی دریایی هند به دنبال افزایش تنش با پاکستان بر سر حمله تروریستی پهَلگام، به پرتاب ... تنش میان همسایگان اتمی شبه‌قاره؛ هند در رزمایش دریایی موشک شلیک کرد

ادامه

پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, خبر, هندوستان

پاکستان خطاب به هند: مذاکره بهترین راه حل است

پاکستان در واکنش به بیانیه فرمانده ارتش هند اظهار کرد، با اینکه ارتش پاکستان برای واکنش به هرگونه حادثه ناگوار آمادگی کامل دارد، گفت‌وگو را بهترین روش برای صلح میان دو کشور می‌داند.

 

گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه نیشن، آصف غفور، مدیرکل روابط عمومی نیروهای مسلح پاکستان در واکنش به اظهارات فرمانده ارتش هند گفت: پاکستان کشوری علاقه‌مند به صلح است و در ایجاد صلح در منطقه نقشی بی‌همتا داشته است.

 

وی افزود: پس از اقداماتی که طی دو دهه گذشته انجام داده‌ایم، در مسیر صلح و ثبات قرار داریم و ارزش صلح را می‌دانیم و نباید بگذاریم این صلح از دست برود.

 

رسانه‌های هندی به نقل از فرمانده ارتش این کشور اظهار کرده‌اند: باید در تلافی وحشیگری‌هایی که تروریست‌ها و ارتش پاکستان به آن دست زده‌اند، اقدامات سختگیرانه‌ای صورت گیرد. وقت آن رسیده که اقداماتشان را به آنان بازگردانیم.

 

آصف غفور با تکذیب خشونت علیه جسد نیروهای امنیت مرزی هند گفت: ما نیرویی حرفه‌ای هستیم و هیچ‌گاه نمی‌توانیم چنین اقدام غیرحرفه‌ای را علیه هیچ سربازی صورت دهیم. ما به همزیستی و صلح باور داریم، با این حال هر گونه اقدام ناگوار باید با واکنش موثری دریافت کند.

 

وی افزود: جنگ هیچ‌گاه راه حلی برای مشکلات نیست. پاکستان همیشه واکنشی مثبت به ابتکار عمل‌ها درباره صلح داشته است. این هند است که از مذاکرات صلح کنار می‌کشد. گفت‌وگو بهترین راه است و ما همیشه این پیشنهاد را از موضع قدرت مطرح کرده‌ایم، نه از موضع ضعف.

 

مدیرکل روابط عمومی نیروهای مسلح پاکستان ادامه داد: همانطور که از سوی دولت گزارش شده، دولت هند از سوی اپوزیسیون این کشور بر سر فسادهای متعدد و شکست دستورکار اقتصادی این دولت با انتقادات داخلی مواجه شده است. چنین بیانیه‌هایی تلاش برای تغییر دیدگاه‌های داخلی هند درخصوص پاکستان هستند.

 

غفور با “بی‌اعتبار” خواندن اظهارات فرمانده ارتش هند، تاکید کرد که سربازان پاکستان برای مقابله با اقدامات خصمانه احتمالی هند آماده هستند.

 

او در ادامه متذکر شد: پاکستان کشوری هسته‌ای بوده و برای واکنش نشان دادن به اقدامات ناگوار هند آماده است. پاکستان روشن کرده است که خواستار مذاکره و صلح در منطقه است اما این هند است که هربار از مذاکره می‌گریزد.

 

 

این درحالی است که هند دیدار کم‌سابقه در سطح وزیران خارجه با پاکستان را لغو کرده است.

 

هند نشست برنامه ریزی شده و کم‌سابقه وزیر امور خارجه کشورش با همتای پاکستانی‌اش در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک را لغو کرد و باعث تشدید تنش‌ها میان این دو دشمن قدیمی شد.

 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، راوش کومار، سخنگوی وزارت امور خارجه هند گفت: تصمیم دهلی نو برای لغو این نشست که روز پنجشنبه اعلام شده بود به دنبال کشته شدن یک نیروی گارد مرزی هندی در کشمیر و حمایت پاکستان از شورشیانی که با حکومت هند در این منطقه هیمالیایی مبارزه می‌کنند، اتخاذ شد.

 

پس از آنکه شورشیان در کشمیر تحت کنترل هند یک گارد مرزی را کشته و سپس به خانه‌های افسران پلیس حمله و سه تن از آنها را گروگان گرفتند، حزب کنگره و دیگر احزاب اپوزیسیون هند این تصمیم دولت برای برگزاری نشست با پاکستان را به شدت مورد انتقاد قرار دادند. اجساد گلوله باران شده این سه افسر پلیس روز جمعه کشف شد. هند پاکستان را به تجهیز و آموزش این شورشیان متهم می‌کند؛ اتهامی که پاکستان آن را رد می‌کند.

 

اطلاعیه روز پنجشنبه درباره این نشست برنامه‌ریزی شده به عنوان یک نشانه ترغیب کننده برای ازسرگیری مذاکرات متوقف شده میان این دو همسایه آسیای جنوبی تلقی شده بود. دو جنگ از سه جنگ میان هند و پاکستان از زمان استقلال‌شان در سال ۱۹۴۷ میلادی بر سر منطقه مورد مناقشه کشمیر بوده است.

 

پاکستان ضمن ابراز تاسف نسبت به این تصمیم هند برای لغو نشست وزیر امورخارجه‌اش با شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان، گفت: یک دست صدا ندارد. پاکستان خواستار صلح و ثبات در این منطقه است اما احتمالا هند بیشتر نگران سیاست‌های داخلی‌اش است.

 

دولت اسلام‌آباد در بیانیه‌ای افزود: ما می‌خواهیم از شر گذشته خلاص شویم و به همین خاطر گامی رو به جلو برداشتیم اما متاسفانه هند یک گام به عقب برداشت.

 

فواد چودری، وزیر اطلاعات هند گفت: یک گروه افراط‌گرا در هند نمی‌خواهد شاهد این باشد که هند و پاکستان برای حل اختلافاتشان به پای میز مذاکره بیایند.

 

این در حالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه هند در بیانیه‌ای گفت: دهلی نو در واکنش به نامه عمران خان، نخست وزیر پاکستان به نارندرا مودی، همتای هندی‌اش با برگزاری این نشست موافقت کرده بود؛ نامه‌ای که در آن بر لزوم ایجاد تغییرات مثبت، تمایل متقابل برای صلح و آمادگی برای مذاکره حول محور تروریسم تاکید شده بود.

 

کومار افزود: در حال حاضر مشخص شده که پشت این پیشنهاد پاکستان برای مذاکره و آغازی جدید یک برنامه شیطانی قرار دارد و چهره واقعی نخست وزیر جدید پاکستان نیز تنها چند ماه پس از روی کار آمدنش برای تمامی جهان آشکار شد.

 

وی تاکید کرد: هرگونه مذاکره با پاکستان در چنین شرایطی بی‌معنا خواهد بود.

 

در مقابل وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای رسمی این اظهارات هند درباره عمران خان را مایه تاسف و مخالف با تمامی اصول اتباطات دیپلماتیک و غیرنظامی توصیف کرد.

 

وزارت امور خارجه پاکستان ضمن رد اتهامات هند، گفت: دلایل مطرح شده از سوی طرف هندی برای لغو این نشست آن هم ظرف بیست و چهار ساعت از زمان تائید این دیدار به هیچ وجه متقاعد کننده نیست چراکه کشته شدن ادعا شده یک نیروی گارد مرزی هندی دو روز قبل از اطلاعیه هند برای موافقت با برگزاری این دیدار دوجانبه صورت گرفته بود.

ایسنا

احزاب مخالف خواستار استعفای نخست وزیر هند شدند

مخالفان حزب حاکم هند با تاکید بر عدم عملکرد شفاف نارندرا مودی نخست وزیر این کشور در امضای یک قرارداد دفاعی عمده با فرانسه او را به خیانت به کشور متهم کرده و خواستار استعفای وی شدند.

ادامه

پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, فرانسه, هندوستان

اپوزیسیون دولت افغانستان: تا اصلاحات بیشتر در نظام انتخاباتی اعتراض‌ها ادامه می‌یابد

در حالی که کمیسیون انتخابات افغانستان برای استفاده از سیستم بیومتریک در روند انتخابات اعلام آمادگی کرده است اما جریان اپوزیسیون دولت این کشور به اعمال اصلاحات بیشتر در نظام انتخاباتی افغانستان تاکید می‌کنند.

ادامه

افغانستان, جنوب آسیا, جهان, خبر

‘اکونومیک تایمز’ : هند بهای نفت ایران را به روپیه می‌پردازد

مقامات آگاه هندی اعلام کردند پالایشگاه های این کشور پس از آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران در تاریخ ۴ نوامبر (۱۳ آبان)، بهای نفت ایران را با استفاده از بانک ‘یوکو’ و ‘آی دی بی آی’ به روپیه پرداخت خواهند کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, جنوب آسیا, جهان, خبر, هندوستان

کمیسیون امنیت و دفاع افغانستان: تمامی تصمیمات عالی از جانب آمریکا گرفته می‌شود

رئیس کمیسیون امنیت و دفاع مجمع ملی افغانستان گفت، روسیه تاثیر زیادی بر افغانستان دارد و ممکن است تاثیر زیادی بر امنیت کشور بگذارد اما این روند باید بدون حضور آمریکا و کشورهای عضو ناتو صورت گیرد.

ادامه

افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, خبر, روسیه