کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هستهای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر میرسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هستهای ... آمریکا بازنده رقابت قدرتهای هستهای خواهد شد؟
کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است
پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشکهای «اورشنیک»، پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشکهای اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای ... کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است
اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
پاکستان، آمریکا را به سنگاندازی در پروژه کریدور اقتصادی چین متهم کرد
پاکستان آمریکا را به تبانی با هند برای خرابکاری در پروژه چند میلیارد دلاری کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) متهم کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، این اتهام مستقیم نادر توسط “خالد منصور”، مسئول محلی پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان که دستیار ویژه عمران خان، نخست وزیر پاکستان نیز است، در سمیناری که توسط “موسسه مدیریت بازرگانی” در کراچی سازماندهی شده بود، مطرح شد.
واشنگتن مدتها مخالف این پروژه ۶۴ میلیارد دلاری بوده و آن را یک “تله بدهی” برای پاکستان توصیف کرده است اما این نخستین باری است که اسلام آباد به این صراحت واکنش نشان میدهد.
هند، رقیب اصلی چین و پاکستان نیز با این پروژه که بخشی از ابتکار عمل کمربند و جاده پکن است، مخالفت کرده و آن را مغایر با منافع استراتژیکش در منطقه میداند.
خالد منصور گفت: از دیدگاه موقعیت ژئواستراتژیک در حال ظهور یک چیز کاملا مشخص است، آمریکا تحت حمایت هند قصد خرابکاری در پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان را دارد. اما ما اجازه نخواهیم داد آنها در این کار موفق شوند. اینجا جایی است که ما باید موضعگیری کنیم.
وی افزود: هیچ راهی وجود ندارد که پاکستان از منافعش چشمپوشی کند. ما بیش از یکبار در گذشته پشت دست خود را درخصوص اعتماد به ائتلاف غرب داغ کردهایم. تلاشها برای تضعیف نفوذ استراتژیک پکن در منطقه موفق نخواهند بود.
خالد منصور تاکید کرد: غرب پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان را سمبلی از جاهطلبی سیاسی پکن میبیند.
وی در ادامه گفت: به همین خاطر است که پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان از نظر آمریکا و اروپا مشکوک است. آنها این پروژه را بیشتر تلاش چین برای توسعه نفوذ سیاسی، استراتژیک و تجاریاش میدانند.
این مقام اشاره کرد که اسلامآباد با دولت طالبان درباره احتمال الحاق افغانستان به این پروژه مذاکره کرده اما به جزئیات بیشتری از جمله پاسخ کابل نپرداخت.
پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان که در سال ۲۰۱۵ میلادی امضا شد قصد دارد از طریق شبکهای از جادهها، خطوط راهآهن و خط لولههایی برای انتقال محمولهها، نفت و گاز استان سینکیانگ واقع در شمال غربی چین را که از نظر استراتژیکی بسیار حائز اهمیت است را به بندر گوادر در جنوب پاکستان متصل کند.
قدرتطلبی و زورگوییهای نظامی آمریکا؛ عامل تشویش و اضطراب جهان
در طول روزهای اخیر برخی از مقامات ارشد آمریکایی بار دیگر بهتبلیغ اصطلاح «تهدید چین» پرداختهاند؛ به عنوان مثال، ادعای «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه چین در حال توسعه قابلیتهای نظامی پیشرفته و سیستمهای تسلیحاتی است، باعث تشدید تنشهای منطقهای شده و از طرف دیگر «رابرت وود» سفیر آمریکا در امور خلح ... قدرتطلبی و زورگوییهای نظامی آمریکا؛ عامل تشویش و اضطراب جهان
بازی خطرناک امریکا با تایوان در سازمان ملل
آمریکاییها در اقدامی جدید علیه چین، با مقامات تایوانی درباره حضور معنادار این جزیره در سازمان ملل متحد گفتوگو کردند.
ناتو و کمک بهانحصارات نظامی بهبهانه بازدارندگی روسیه در حالی که ۵۳.۱ درصد از جمعیت جهان محروم از برنامههای حمایتی است
دبیرکل ناتو اعلام کرد، وزرای دفاع کشورهای عضو این ائتلاف نظامی بر سر مجموعه جدیدی از اهداف جدید ظرفیتی توافق کردند.
پنتاگون آزمایش ناموفق توسعه سلاحهای مافوق صوت را تایید کرد
سخنگوی پنتاگون گفت، به دلیل کار نکردن “تقویت کننده موشک”، آزمایش مربوط به توسعه تسلیحات مافوق صوت (هایپرسونیک) با شکست مواجه شد.