آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

جهان هفتهٔ گذشته شاهد نمایش بی‌شرمانهٔ قدرت‌نمایی امپریالیسم آمریکا بود که دونالد ترامپ و گروهی از میلیاردرهای بدنام آمریکایی در کنار رهبران مستبد عربستان سعودی، قطر، و امارات متحدهٔ عربی اجرا کردند. برخورداری از ثروت‌های افسانه‌یی، سابقهٔ خشونت و آدم‌کشی، و اعتقاد به حکومت اقتدارگرایانه تا گرایش‌های فاشیستی از جمله نقاط اشتراک این بازیگران است. ... آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اقتصادی, امارات, امپریالیسم, ایران, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, عراق, عربستان, غرب آسیا, فاشیسم, قطر, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر فاشیسم

در بحبوحهٔ آشفتگی و بی‌ثباتی فزاینده در سراسر جهان، حزب تودهٔ ایران بار دیگر بر تعهدش به پیکار بین‌المللی برای تحقق صلح، برابری، حقوق بشر و حقوق دموکراتیک، و عدالت اجتماعی تأکید می‌کند. جمعه ۹ مه ۲۰۲۵ هشتادمین سالگرد روزی است که پس از تسلیم شدن بی‌قیدوشرط فرماندهی عالی ارتش نازی، که به جنگ جهانی ... بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر فاشیسم

ادامه

آزادی, آسیای جنوب شرقی, آلمان, آمریکا, اروپای مرکزی, استعمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, چین, شرق آسیا, صلح, غرب, فرانسه, کارائیب, ناسیونالیسم, هلند

درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت

اعلامیۀ کمیتۀ مرکزی حزب تودۀ ایران به‌مناسبتِ اول ماه مه، روز جهانی کارگر! درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت، برای داشتن حکومتی ملی و مردمی، و برای بهره‌مندی از آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی! کارگران و زحمتکشان ایران! کمیتۀ مرکزی ... درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استثمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, السالوادور, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تورم, جهان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فاشیسم, فرهنگیان, فقر, فلسطین, گرسنگی, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم

جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبی‌ای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی

بن چاکو در نشریهٔ “مورنینگ استار” می‌نویسد آمریکای لاتین که مدت‌ها “حیاط‌خلوت آمریکا” در نظر گرفته می‌شد اکنون به کانون مبارزهٔ ضد امپریالیستی تبدیل شده و با پیدایش چین به‌سان وزنه‌‌ای اقتصادی و مرامی در برابر واشنگتن، مرحله‌ا‌ی جدید از این مبارزه را از سوی آمریکای لاتین شاهدیم. در جریان اعتراض‌های دانشجویی که چند سال ... جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبی‌ای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, استعمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, اکوادور, امپریالیسم, انگلیس, بانک جهانی, برزیل, بولیوی, جنگ سرد, چین, روسیه, سوسیالیسم, شیلی, صندوق بین‌المللی پول, غرب, فلسطین, کلمبیا, کوبا, محیط زیست, نئولیبرالیسم, ونزوئلا

خواستِ آشکار بودن محتوای مذاکرات: راهکاری کارآمد برای مقابله با قلدرمنشی ترامپ و سیاست‌های ضدّملی خامنه‌ای!

چهل و شش سال از انقلاب بهمن ۵۷ می‌گذرد، انقلابی که با هدف‌های اصلی «آزادی، استقلال، و عدالت اجتماعی» به‌سرعت توانست طبقات و لایه‌های وسیع اجتماعی آن روز ایران را برای فروریختن دیکتاتوری فردی شاه بسیج کند. اکثریت قاطع مردم و نیروهای سیاسی صرفاً برای تداوم آن جنبش عظیم مردمی و حمایت از آن و ... خواستِ آشکار بودن محتوای مذاکرات: راهکاری کارآمد برای مقابله با قلدرمنشی ترامپ و سیاست‌های ضدّملی خامنه‌ای!

ادامه

آمریکا, استبداد, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, نئولیبرالیسم

پاپ فرانسیس سیاست‌های ناعادلانه نئولیبرالیسم را محکوم کرد

رهبر مسیحیان کاتولیک جهان امروز (یکشنبه) اظهار کرد، همه‌گیری ویروس کووید-۱۹ جدیدترین بحرانی است که ثابت می‌کند تنها اتکا به نیروهای مربوط به بازار و سیاست‌های اقتصادی “نشت پول از بالا به پایین” در رقم زدن مزایای اجتماعی که حامیانشان ادعا می‌کردند، شکست خورده‌اند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان در یک حکم در خصوص موضوع برادری انسانی همچنین اظهار کرد، در تمامی مواردی که عده‌ای زندگی تجملی دارند و عده‌ای دیگر هیچ چیز ندارند، مالکیت خصوصی را نمی‌توان یک حق مطلق در نظر گرفت.

 

عنوان این حکم یعنی ” Fratelli Tutti” ( برادران همه) سبب بالا گرفتن انتقادها از عدم استفاده از ادبیاتی فراگیر بعد از اعلامش در ماه گذشته میلادی شد.

 

در زبان ایتالیایی Fratelli به معنی برادران است اما همچنین می‌تواند به معنی برادران و خواهران نیز مورد استفاده قرار بگیرد. واتیکان اعلام داشت، این برگرفته از “موعظه‌ها” یا توصیه‌های نگاشته‌شده از سوی “سن فرانسیس آو آسیسی”( St Francis of Assisi) در قرن سیزدهم خطاب به پیروانش بوده و نمی‌تواند تغییر کند.

 

پاپ در خط اول این حکم ۸۶ صفحه‌ای عنوان کرد، سن فرانسیس به این طریق “برادران و خواهرانش را خطاب قرار داده است.” او در این سند ۱۵ بار لفظ “زنان و مردان” را استفاده کرده و چند بار به صحبت درباره دفاع از حقوق و منزلت زنان پرداخته است. حکم‌های پاپ تحت عنوان encyclical معتبرترین شکل از اسناد نگاشته شده از سوی وی هستند اما مصون از خطا نیستند.

 

این حکم که روز شنبه از سوی پاپ فرانسیس امضا شد، موضوعاتی شامل برادری، مهاجرت، شکاف بین فقیر و غنی، بی‌عدالتی‌های اجتماعی و اقتصادی، عدم تعادل در زمینه مراقبت‌های سلامتی و قطبی‌سازی فزاینده سیاسی در بسیاری از کشوها را پوشش می‌دهد.

 

پاپ در این حکم مستقیما سیاست‌های اقتصادی نشت پول از ثروتمند به فقیر (trickle-down) را هدف گرفت؛ محافظه‌کاران حامی این تئوری معتقدند کاهش‌های مالیاتی و دیگر مشوق‌ها برای شرکت‌های بزرگ و ثروتمندان از طریق سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی به سود مابقی جامعه خواهد بود.

 

او نوشت: کسانی بودند که ما را به این باور رساندند که آزادی بازار برای امن نگه داشتن هر چیز (بعد از آنکه همه‌گیری کرونا ضربه زد) کافی است.

 

پاپ فرانسیس “این اعتقاد متعصبانه آیین نئو لیبرال” که به “تئوری‌های جادویی نشت یا سرایت” به عنوان تنها راه‌حل برای مشکلات اجتماعی متوسل می‌شود، محکوم کرد. او خاطر نشان کرد، یک سیاست اقتصادی خوب “این امکان را فراهم می‌کند که مشاغل ایجاد شوند نه کاسته شوند.”

 

به نوشته پاپ، بحران مالی ۲۰۰۷-۲۰۰۸ یک فرصت از دست رفته برای تغییر بود اما به جایش باعث “افزایش آزادی برای افراد حقیقتا قدرتمندی شد که همواره راهی برای فرار بدون صدمه پیدا می‌کنند.” جامعه باید با “تاثیرات ویرانگر امپراطوری پول مواجه شود.”

 

فرانسیس درخواست‌های قبلی خود برای توزیع مجدد ثروت با هدف کمک به فقیرترین اقشار و دسترسی عادلانه‌تر به منابع طبیعی توسط همه را تکرار کرد. وی اظهار کرد: حق مالکیت اموال خصوصی را تنها می‌توان یک حق طبیعی ثانویه که از اصل مقصد جهانی برای کالاهای ایجاد شده مشتق شده باشد، در نظر گرفت.

 

یک مقام واتیکان گفت، اشاره پاپ به آنهایی است که ثروت هنگفت دارند.

 

پاپ نوشت، اعتقاد مسیحیان اولیه مبنی بر این که “اگر یک شخص از ضروریات یک زندگی با منزلت محروم باشد به خاطر توقیف آن از سوی شخصی دیگر است” همچنان معتبر است.

 

در این حکم تصریح شد، آنهایی که مالک اموال زیاد هستند باید “آن را برای خیر همه تقسیم کنند” و کشورهای ثروتمند ملزم هستند ثروتشان را با کشورهای فقیر تقسیم کنند. اما او گفت، “قطعا پیشنهاد یک جهانی بودن انتزاعی و مستبدانه را مطرح نمی‌کند.”

 

برخی کاتولیک‌های سنتگرای افراطی فرانسیس را متهم به حمایت مخفیانه از توطئه‌ای که یک “دولت جهانی واحد” تلقی شده کرده‌اند که یک تئوری توطئه مردود است.

 

فرانسیس بدون نام بردن از کشورها یا مردم، سیاستمدارانی که “به دنبال محبوبیت از طریق فرومایه‌ترین و خودخواهانه‌ترین تمایلات هستند” یا سیاست‌های مبتنی بر “نفرت و ترس در قبال کشورهای دیگر” را تصویب می‌کنند، محکوم کرد.

 

پاپ فرانسیس در ارتباط با مساله نژادپرستی هم گفت: نژادپرستی یک ویروس است که سریعا جهش پیدا می‌کند و به جای ناپدید شدن، مخفی شده و در حالت انتظار در کمین می‌نشیند.”

 

او مجددا درخواستش برای از بین بردن تسلیحات هسته‌ای و لغو مجازات اعدام را تکرار کرد، در حالی که این مواضعش مورد حمله کاتولیک‌های محافظه‌کار به‌ویژه در آمریکا قرار گرفته است.

کارگران هفت تپه؛ تا خلع ید کامل از بخش خصوصی، کار ادامه دارد

رتق و فتق امور تا زمان تکمیل خلع ید و به سلامت پشت سر گذاشتنِ این دوران فترت، یک دغدغه‌ی بسیار جدی است؛ دولت باید از همین امروز همه امورات را در هفت‌تپه البته با مشارکت کارگران در دست بگیرد؛ فردا دیر است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش, نئولیبرالیسم

دستمزد کارگرانی که با استیلای نئولیبرالیسم آب رفته است!

مسیری که آقاجری تصویر می‌کند، مسیرِ بی‌حقوق‌سازی کارگران فنی و متخصص و ایستایی ناگزیر طبقاتی آنها در دهه‌های گذشته است؛ این کارگران علیرغم تخصص بسیار، علیرغم تلاش فراوان و با وجود استحقاق و لیاقت بسیاری که دارند، باید همیشه یک کارگرِ حداقل‌بگیرِ ساده باقی بمانند؛ چراکه شرکت‌های نسل جدید هرگز اجازه نمی‌دهند کارگران از جایگاه ... دستمزد کارگرانی که با استیلای نئولیبرالیسم آب رفته است!

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش, نئولیبرالیسم

پیامد‌های کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و شکست انقلاب مردمی ۱۳۵۷

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، یکی از کلیدی‌ترین رخدادهای تاریخ معاصر ایران است که اثرهای آن هنوز هم در دو عرصهٔ مشخص و به‌هم پیوسته به‌نحوی بارز لمس‌شدنی‌اند.

ادامه

امریکا, انگلستان, ایران, تاریخ, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, دخالت نظامی, سرمایه‌داری, سیاسی, مقاله, نئولیبرالیسم, یادنامه

سونامی قریب الوقوع بیکاری و فقر فراگیر و اهمیت «اقتصاد مردمی»

همان‌طور که پیش‌بینی شده بود، و برخلاف دروغ‌گویی و خوش‌خیالی‌های سران “نظام” اسلامی، همه‌گیری کرونا و تلفات جانی آن در کشور ما در شش ماه گذشته نه‌فقط کاهش پیدا نکرده، بلکه گسترده‌تر و ‌غیرقابل‌مهار ‌شده است.

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, امریکا, انگلستان, ایران, حقوق بشر, سرمایه‌داری, فساد, فقر, مقاله