نمایندگان مجلس لیبی روز سه شنبه توافق نامه صخیرات که براساس آن شورای ریاست جمهوری و دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» تشکیل شده بود را لغو کرد.
به گزارش پایگاه خبری «بوابه الوسط لیبی» توافق سیاسی طرف های لیبی که به توافق صخیرات مغرب شهرت یافته است، در ۲۶ آذر ۹۴ (۱۷ دسامبر ۲۰۱۵) زیر نظر سازمان ملل در شهر صخیرات در مغرب و با حضور مارتن کوپلر فرستاده ویژه این سازمان ملل برای پایان دادن به جنگ داخلی لیبی تشکیل شده بود.
این توافق نامه منجر به تشکیل دولت وفاق ملی شد و مقرر گردید تا دولت برآمده از این توافق، دوره انتقال سیاسی را تا برگزاری انتخابات که یکسال پس از تشکیل این توافق برگزار می شد، ساماندهی کند و از سوی دیگر شورای ریاست جمهوری را گسترش داده به گونه ای که متشکل از ۹ تن به ترتیب شامل رئیس و پنج معاون و سه وزیر باشد.
این توافق به منظور پایان دادن به دو دستگی، خونریزی و تنشی صورت می گیرد که لیبی پس از سرنگونی حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ شاهد آن بوده است.
توافق مذکور همچنین به منظور جلوگیری از گسترش نفوذ تروریسم از جمله گروهک ترویستی داعش صورت گرفته بود.
توافق نامه صخیرات که پس از ۱۴ جلسه میان طرف های درگیر لیبی صورت گرفته است، بر تشکیل دولت وحدت ملی و ریاست فایز سراج تاکید می کرد.
مجلس نمایندگان لیبی که ریاست آن را «عقیله صالح» به عهده دارد در شهر ‘طبرق’ در مرزهای شرقی لیبی و در نزدیکی مصر، بزرگترین حامی منطقه ای عرب خود تشکیل دولت داده و ‘عبدالله الثنی’ را به نخست وزیری برگزیده است.
لیبی از زمان مداخله نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال ۲۰۱۱ که به سرنگونی حکومت معمر قذافی منجر شد، تاکنون صحنه ناآرامی و هرج و مرج بوده است.
این کشور به دو بخش غربی در طرابلس و شرقی در بنغازی تقسیم شده است و از خلاء سیاسی رنج می برد.
ایرنا